BeetleJuice Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 6, 2004 #1 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 6, 2004 οπως ακριβως διαβασατε , εγινε ενα μεγάλο μπαμ στα καλά καθούμεναο υπολογιστης δεν λειτουργούσε,μολισ πατήθηκε το κουμπί ακούστηκε ενα μαγάλο μπαμ και μ ια μικρή σπίθα-φωςτο αποτελεσμα : εσκασε ενα ολοκληρωμένο απο την πλακέτα ελέγχου του σκληρού , απο αυτήν που εχει απο κάτωμαζί με το ολοκληρωμένο πάνε και τα 60 γίγα δεδομένων που είχε.δοκιμάζω εγχείριμα με μπάσταρδο controller αυριο μεθαύριο , υβριδικά μήπως και καταφέρω κάτι... Θα σας ενημερώσω αν καταφέρω να κάνω τα δεδομένα να διαβαστουνΠαντως το μοτέρ δίνει 1,8 Ω αντίσταση απο ακίδα σε ακίδα και αποτι είδα και ο άλλος δίσκος (ιδια μάρκα , ιδια παρτίδα , ιδια χρονολογία) δίνει 1,8 Ω και αυτός.Αρα το μοτέρ είναι οκΠιθανολογώ οτι η αιτία είναι απο υψηλή ένταση ρευματος , αρα αποκλείεται να κόλησαν οι κεφαλές ,ούτε ο βραχίονας μεταφοράς τους καθώς εκεί δεν περνάει πολύ ρευμα .Το μόνο κακό είναι οτι ο καλός δίσκος είναι 20GB και ο χαλασμένος 60 , και δεν ξέρω αν μπορεί ο controller να ελέγξει τόσο μεγάλη χωρητικότητα , ασε που στον 60 ο controller είναι ειδικά κατασκευασμένος για περισσότερο ρευμα .Φοβάμαι μηπως πάρω και τον δευτερο ελεγκτή στο χέριεχετε καμια ιδέα πως έγινε?εγώ λεω ή ύπέρταση απο ΔΕΗ (ο άλλοσ δίσκος έζησε), ή ειχε προηγηθεί υπερθέρμανση και απλά εκείνη την ώρα παρέδωσε τω πνεύμαΕχει δοκιμάσει κανείς κάτι παρόμοιο ?
papatsonis Δεκέμβριος 6, 2004 #2 Δεκέμβριος 6, 2004 εχω δοκιμασει -επιτυχως- αλλα απο πλακετα ιδιου δισκου, ΠΙΣΤΕΥΩ οτι δεν θα πετυχεις τπτ, μιας και θα εχει αλλο firmware και για κανενα αλλο λογο,,ΑΝ μπορουσες να πάρεις και το firmware του παλιου , τοτε ιδως να καταφερνες κατι ,αλλα αυτο θελει καποια ..skιlls , και εργαλεια..(για την απο-κολληση του ολοκληρωμενου)το 1.8Ω φυσιολογικο μου ακουγεται , εμενα τοτε ο 6.4Gb ειχε 2.2 η 2.4 κατι λογικο για 5400 vs 7200
BeetleJuice Δεκέμβριος 6, 2004 Author #3 Δεκέμβριος 6, 2004 κοιτα ο 20 είναι ιδιας εποχης ας πούμε , ιδιας χρονολογιαςεχω την δυνατότητα να βρώ και εναν 40αρη ιδιας χρονολογιαςτριτη επιλογή είναι να αγοράσω εναν 60αρη ή 80 αρη και να δοκιμάσωτι λες οτι παιζει ρολο , η ιλικία ,τα ΜΒ ,το να είναι ιδια η πλακέτα?το firmware αλλάζει μονο με το ολοκληρωμένο ?μπορείς να κανεισ ποστ καμια φοτο , να το βρώ που έιναι?αμα ο controller ειναι απο αλλά ΜΒ , και αλλάξω το φιρμγουερ θα δουλέψει?τι πιθανότητες δίνεις και κάνει πάλι μπαμ με τον καινούριο controler?τι παιθανότητες δίνεις να χαλάσει ο άλλος ψοντρολλερ ή να καταστραφούν και οι κεφαλές του μισοχαλασμένου δίσκου ?σε ευχαριστώ
papatsonis Δεκέμβριος 7, 2004 #4 Δεκέμβριος 7, 2004 κοιτα για να μην εχεις τρελες βλεψεις , αυτο για το firm , το ειπα οτι γινεται , ...χαρην ευφωνίας που λέμε.. , πρακτικα δεν θα το κανεις, το μονο που σου μενει , ειναι , αν μπορεις να βρεις κανενα ΙΔΙΟ δισκο.Π.χ. καποτε επειδη τα ειχε φτυσει , ο 60αρης GXP60 ...της ΙΒΜ , ειχα δοκιμασει και με 60αρη της σειράς GXP120 και φυσικα πηρα τα @@ μου .Οποτε ,ΑΝ ο αλλος δισκος(20αρης ,40αρης -ΑΛΛΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΙΔΙΟ ΜΟΝΤΕΛΟ- σου περισσευει ρε παιδακι μου, και δεν εχεις προβλημα σε ενδεχομενο -νεο- μπαμ , δοκιμασε το.Παντως θα το απέφευγα.Όσο για τις κεφαλες που λες, ειναι αρκετα πιθανο , να μην εχουν απολυτως τπτ
kostas578 Δεκέμβριος 7, 2004 #5 Δεκέμβριος 7, 2004 Ο controller πρεπει να απο ίδιο ακριβώς δισκο. Απο προσωπική εμπειρία δίσκος 4αρης δεν δούλεψε με controller απο δίσκο 3αρη ίδιας μάρκας. Ακούγονταν οι κεφαλες αλλα δεν μπορουσαν να βρουν τα σωστα tracks. Βέβαια αν δεν δοκιμάσεις δεν μπορεις να είσαι σίγουρος...
Johnakis12 Δεκέμβριος 7, 2004 #6 Δεκέμβριος 7, 2004 Κι εγώ συμφωνώ ότι πρέπει να είναι ίδιος ακριβώς δίσκος.Προσωπική εμπειρίααπό έναν seagate medalist 8.4 που έσκασε το τσιπάκι του αλλά οι κεφαλές επέζησαν.Μετά από πολλές προσπάθειες δούλεψε (για λίγο) αφού βρήκαέναν ίδιο και άλλαξα controller.
BeetleJuice Δεκέμβριος 7, 2004 Author #7 Δεκέμβριος 7, 2004 το πρόβλημα είναι οτι τωρα δεν πωλούνται πλεον οι 60αρηδεςεχει παρα πολλά δεδομένα και τι δενθαδινα να τον σωσω...σκεφτηκα να αγορασω εναν καινούριο (ο δικός μου είναι 2 ετών) , και να κάνω τράμπα τους κοντρόλλερς ,αλλα δεν θα βρώ σίγουρααμα έπερνα εναν 80 αρη , λέτε δεν θα γινόταν τίποτα ε?αλλη λύση είναι να αγοράσω εναν 60 αρη μεταχειρισμένο , αλλά και πάλι δυσκολο να βρώειλικρινά δεν ξέρω τι να κάνω . αμα είχα 2ο 60άρη θα το ρίσκαραΑμα προσφέρεται κανείς να βοηθήσει , διατίθεμαι να του πληρώσω το δίκο αν πάθει κάτι , τα δεδομένα μου είναι περισσότερο πολύτιμα απο 60 ευρώευχαριστώ παιδια
papatsonis Δεκέμβριος 7, 2004 #8 Δεκέμβριος 7, 2004 για πες ΑΚΡΙΒΩ‘πιο μοντελο ειναι , μπας και κυκλοφορει κανενας σε κανα γνωστο
BeetleJuice Δεκέμβριος 7, 2004 Author #9 Δεκέμβριος 7, 2004 ειναι ο western digital caviar, EIDE ,wd600,60 gb , LBA 117231408, κατασκευή ιούλιος του 2002 η πλακέτα του εχει ημερομηνία κατασκεύής 24 εβδομάδα του 2002εχει και ενα αυτοκόλητο με τον κωδικό V71C5δεν βλέπω κατι άλλο γι ανα σου γράψω...μακαρι να κάνεις κάτι , αυριο θα δοκιμάσω με τον 20 αρη(πριν κάνω τι δοκιμή με τον 60 αρη ,δοκίμασα να συνδέσο εναν 20αρη 2000 μοντέλο με εναν 20 αρη 2001 μοντέλο και αργούσε πολύ να του γυρίσει τις κεφαλές , ασε μου μετά αρχισε κατι τακ τακ , αρα μαλον εχεις δίκιο , δεν θα γίνει τιποτ ααν δεν είναι ίδια χωρητικότητ ακαι μοντέλο )Ο 20 αρης που θα γίνει δοκιμή είναι ίδια παρτίδα με τον 60 αρη , λες να αλλάζει τίπτοτα?ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΣΙΠΑΚΙΑ ΠΩΣ ΣΚΑΝΕ??? Απο χρήση , θερμοκρασίες, o/c ...Σε ευχαριστώ πολύ
greekfragma Δεκέμβριος 7, 2004 #10 Δεκέμβριος 7, 2004 εαν ειναι οντως τοσο πολυτιμα αυτα που ειχες μεσα βαλε αγγελια ζητησης του συγκεκριμενου μοντελου 60αρη σε αρκετα φορουμ.....ολο και καποιος θα βρεθει.......η υστατη λυση ειναι σε εταιριες ανακτησης δεδομενων......απο οτι ξερω ομως εκει δεν την βγαζεις καθαρη με 50-100ευρω αλλα με πολυ πιο πολλα.......
makio Δεκέμβριος 7, 2004 #11 Δεκέμβριος 7, 2004 www.tictac.grαν βρεις ιδιο δισκο (και μονο) δοκιμασε να το κανειςπερα απο το δισκο ομως τσεκαρε και το τροφ/κο σου μην εχει παρει κι αυτο
morph Δεκέμβριος 8, 2004 #12 Δεκέμβριος 8, 2004 :OT: Το έχουν φαίνεται οι WD να τα παίζουν στα καλά καθούμενα
nobig Δεκέμβριος 8, 2004 #13 Δεκέμβριος 8, 2004 Αρχική απάντηση από BeetleJuiceΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΣΙΠΑΚΙΑ ΠΩΣ ΣΚΑΝΕ??? Απο χρήση , θερμοκρασίες, o/c ... Απο υπερβολική τάση η βραχυκύκλωμα. Μηπως βραχυκύκλωσε κάπου ο δίσκος; Τον έχεις χύμα; Αν έχεις πολύμετρο για τσέκαρε τις τάσεις του τροφοδοτικού
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.