Jump to content

Αξίζει αυτός ο SSD?

Recommended Posts

όπως ο Extreme Pro είναι στα επίπεδα ή λίιιγο πιο κάτω από 840Pro, έτσι και ο UltraII είναι στα επίπεδα του EVO ή λίιγο πιο κάτω. Λίγο πιο γρήγορος από 256άρη MX100. Έχει προσφατο review το anandtech. 3 χρόνια εγγύηση.

Αν το budget ανεβαίνει στα ~140 τότε Extreme Pro ή 840Pro

review SanDisk Ultra II SSD Review (240GB) - TLC Memory Goes Mainstream | The SSD Review

Σε ελαχιστες περιπτωσεις ενας με TLC θα ειναι πιο γρηγορος απο καποιον της προκοπης με mlc.

Ο χρονος διαβασματος εγγραφης ειναι πολλαπλασιος και μολις ξεμεινεις απο ncache (slc-cache γενικοτερα) o ultra II παιζει στα 230mb/s ..κατι που ο mx100 δεν πεφτει ποτε εκει.Θα μου πεις ποτε θα πεσει εκει?Ας το δεχθω.

Χωρια το drift voltage στις tlc.

Επισης [MENTION=51]jax7480[/MENTION] οι μικρης χωρητικοτητας εχουν τον 9190 που ειναι 4κανολος..(για ultra2) ενω οι μεγαλοι εχουν τον κλασσικο 9189 που ειναι 8καναλος.Μαλλον η μονη διαφορα τους.(σε επιπεδα controller).

Aπο τη στιγμη που καποιος δε δικαιολογει τα λεφτα του 850προ παει σε extreme pro.

Ο 850 προ εχει το πλεονεκτημα ..οτι θα δει πολλα μηχανακια στη ζωη του.Το σεναριο δλδ να πεθανει αρκετα χρονια μετα τη δεκαετια ειναι αρκετα πιθανο εως σιγουρακι(για μενα).Συν ..οτι μιλαμε για sata3...oποτε λιγακι χλωμο να βρεθει κατι αξιολογοτερο προς αγορα σε αυτον τον τυπο συνδεσης.

Απο κει και επειτα ..extreme pro.

Θεωρητικα ο extreme II ειναι αντιστοιχος του 840pro και o extreme pro αντιστοιχος του 850pro.

(στο site της sandisk δεν υπαρχει πλεον extreme II).

ΠΡακτικα οι επιδοσεις διαφερουν ελαχιστα..το πιο πθανο σε μη αντιληπτα επιπεδα...ακομα και αν τους εχεις και τους 2.

• Replies 46
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Απ' το e-shop που είναι και άμεσα διαθέσιμος για να τον έχω αύριο.

SANDISK SDSSDXPS-240G EXTREME PRO SSD 240GB SATA3 -

Φίλε μου δεν ξέρω αν το πήρες χαμπάρι και γι αυτό παρήγγειλες από eshop αλλά στο τελευταίο newsletter βγήκε σε προσφορά στα 129€ με τον κωδικό OFFER1444

Αν τον παρήγγειλες στην παλιά τιμή, 159, θα έλεγα να την ακυρώσεις και να υποβάλλεις νέα (όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά)

Στο κινητό μου εμφανίζει τον κωδικό προσφοράς OFFER1442.

Πως μπορώ να δω αυτό που μου είπες γιατί τον παρήγγειλα στα 159 και είναι κρίμα αν έχει βγει τέτοια προσφορά.

Όταν κάνεις τη παραγγελία, εκεί που συμπληρώνεις στα στοιχεία σου, στο κάτω μέρος της οθόνης θα δεις το σχετικό πεδίο για τον κωδικό προσφοράς, εκεί συμπλήρωσε τον παραπάνω κωδικό.

μπορεί αφού ακολουθήσεις αυτή τη σελίδα να συμπληρωθεί αυτόματα

e-shop.gr

Φίλε μου είσαι φοβερός. Μόλις μου γλύτωσες 30 euro. Αύριο που θα ρθει θα ακυρώσω την παραγγελία, ήδη έβαλα έναν φίλο μου να τον παραγγείλει στα 129 euro για εμένα.

Σε ευχαριστώ πολύ !!!

Αυτος ειπαμε θεωρειται καλυτερος απο τον 840 της Smasung?

και αν γιατι?

Γιατί είναι. Είναι πιο γρήγορος και με 5 χρόνια παραπάνω εγγύηση (από τον 840 PRO).

Eχει αντιστοιχο του Rapid των samsung ?

Όχι. Έχει αντίστοιχο του TurboCache της Samsung. To NCache 2.0.

SOS !!!!

Παιδιά ήρθε ο σκληρός, κάνω εγκατάσταση των windows και μετά από 2 ώρες χρήσης βλέπω υγεία του δίσκου στο 96%.

Τι έγινε είναι ελαττωματικός? Δείτε ένα print screen που τράβηξα και πείτε μου παρακαλώ.

post-29852-1416078859,7327_thumb.jpg

Άλλαξα και καλώδιο sata και την θέση που κουμπώνει πάνω στην μητρική και πάλι το ίδιο βγάζει.

Ορίστε και τα αποτελέσματα από την καρτέλα SMART στο HDS και από το Sandisk Dashboard:

post-29852-1416078862,1153_thumb.jpg

post-29852-1416078862,2746_thumb.jpg

Το SanDisk Dashboard εμφανίζει το drive με 100% health (λογικό).

Τα errors που σου εμφάνισε και έριξαν το health μέσα στο HD Sentinel δεν έχουν να κάνουν με τη ζωή του drive αλλά με errors στην επικοινωνία μεταξύ του drive και του motherboard.

Επειδή θα τρελαθώ, έκανα uninstall το HDS και κατέβασα την τελευταία portable έκδοση απ' το site τους, μόλις το άνοιξα μου έβγαλε 100% υγεία. Μπορείται να μου το εξηγήσετε γιατί άκρη δεν βγάζω ?

post-29852-1416078862,6164_thumb.jpg

Τα 4 λάθη που είχε γράψει στο log (από θέμα στο καλώδιο ή port ή ... ό,τι) δεν τα είχε γράψει στον δίσκο (smart) μιας και δεν ήταν λάθη του δίσκου. Μόλις άλλαξες path στην εγκατάσταση και δεν βρίσκει αυτά τα log είναι σαν να μην συνέβησαν.

Τσέκαρε ξανά τα καλώδιά σου και αν δεν στο ξανακάνει, πες ότι δεν έγινε ποτέ.

Ναι απ' ότι φαίνεται όλα καλά τώρα. Γενικά όλα καλά γιατί πήρα επιτέλους την απόφαση να πάω από windows 7 σε windows 8.1 και μπορώ να πω ότι έχω εντυπωσιαστεί απ' την ταχύτητα του λειτουργικού,

μένει να φανεί και η αξιοπιστία του. Αυτά σαν πρώτη εντύπωση.

Εφοσον το SSD Dashboard εβγαλε 100% και υγεια νορμαλ, τοτε δε θα ασχολιομουν περαιτερω με το Sentinel. Επισης στο Dashboard μπορεις να τσεκαρεις και τα SMART attributes που δεν αναγνωριζει το Sentinel. Μια χαρα ειναι ο SSD, με γεια σου!