Jump to content

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα ! Πρόσφατα έπεσε στα χέρια μου το παρακάτω ASUS laptop με FreeDOS λειτουργικό ASUS X551MA-SX090D 15.6'' INTEL QUAD CORE N2920 4GB 500GB FREE DOS -

Προσπαθώ να περάσω τα Windows 7 (και τα XP δοκίμασα) αλλά μετά από λιγο αφού μπουτάρει από το δισκάκι και φτάνει στο σημείο να ξεκινήσει να διαβάζει τα Windows, πετάει μπλε οθόνη ! Ξέρει κανένας αν παίζει κάτι ιδιαίτερο με το συγκεκριμένο laptop ? Μήπως πρέπει να διαμορφώσω το σκληρό με κάποιον άλλο τρόπο πριν προσπαθήσω να μπουτάρω από δισκάκι Windows ?

δοκιμασε ενα memtest για κανα 3-4 ωρες να δεις μηπως φταει καμια μνημη...

γραφει καποιον κωδικο σφαλματος?

δοκιμασε ενα memtest για κανα 3-4 ωρες να δεις μηπως φταει καμια μνημη...

γραφει καποιον κωδικο σφαλματος?

Οκ θα δοκιμάσω memtest. Η μπλε οθόνη είναι αυτή που επισυνάπτω. Βγαίνει κάποιο συμπέρασμα από εκεί ?

post-755-1416078835,1044_thumb.jpg

Τα έκανα όλα αυτά και με το στικακι αλλά τα ίδια. Και τα XP προσπάθησα να περάσω αλλά τα ίδια. Μπορεί να είναι θέμα μνήμης??

όχι κατα 99%. Έχει επιλογή για legacy boot ή παρόμοια στο UEFI menu ?

Δυστυχώς όχι. Δεν έχει τέτοια επιλογή. Ολα τα άλλα τα έχω κάνει. Secure Boot : Disabled, Launch CSM : Enabled κτλ

Για πέρνα μια βόλτα από εδώ για ένα BIOS update για να εμφανιστεί η επιλογή για legacy boot κλπ.

Πηγή

Φίλε μου σε ευχαριστώ πολύ ! Αναβάθμισα το BIOS και μου εμφάνισε επιλογές για OS ! Ολα οκ τώρα !

• 8 years later...