annak Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 25, 2014 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 25, 2014 Καλησπέρα σας,είμαι αρχιτέκτονας και θέλω να αγοράσω laptop. Τα προγράμματα που δουλεύω είναι Autocad, Rhinoceros, Archicad, Photoshop.Υπάρχει καμία πρόταση γύρω στα 1000ευρό, με οθόνη 15 ή 17;Ευχαριστώ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kainourios Σεπτέμβριος 25, 2014 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 25, 2014 Καλησπέρα σας,είμαι αρχιτέκτονας και θέλω να αγοράσω laptop. Τα προγράμματα που δουλεύω είναι Autocad, Rhinoceros, Archicad, Photoshop.Υπάρχει καμία πρόταση γύρω στα 1000ευρό, με οθόνη 15 ή 17;Ευχαριστώ!Lenovo Z710 17.3" FullHD i7-4710MQ up to 3.5GHzΚαι πρόσθεσε και άλλα 8GB ram με αυτά που σου περισσεύουν Link to comment Share on other sites More sharing options...
pnick Σεπτέμβριος 25, 2014 #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 25, 2014 Lenovo Z710 17.3" FullHD i7-4710MQ up to 3.5GHzΚαι πρόσθεσε και άλλα 8GB ram με αυτά που σου περισσεύουν+1 H καλύτερη επιλογή σε αυτά τα χρήματα από πλευράς specs. Υπάρχει και αέρας να μπεί και ένας ssd στην θέση του dvd drive. Εγώ θα προτιμούσα να ξεκινήσω με 8gb μνήμης και έναν ssd. Αν δεν δουλεύει και πολύ σε 3d ο TS με φωτορεαλισμούς κ.λπ. ίσως τα 8gb να είναι ΟΚ προς το παρόν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TifoziF1 Σεπτέμβριος 25, 2014 #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 25, 2014 Δεν θα το παίρνεις μαζί σου στο εργοτάξιο το laptop ? Μόνο για το γραφείο θα το έχεις ? Αν ναι πάρε desktop, αν όχι ένα 14άρι (ή μικρότερο) + οθόνη για το γραφείο αν δεν έχεις. Το 17άρι δεν κουβαλιέται ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
pnick Σεπτέμβριος 25, 2014 #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 25, 2014 Τα αρχιτεκτονικά θέλουν μεγάλη οθόνη και καλή ανάλυση γιατί γεμίζει η επιφάνεια εργασίας με εργαλεία κ.λπ. +τον χώρο που θέλεις για το σχέδιο. Ναι, ένα 17άρι κουβαλιέται πιό δύσκολα από ένα 14άρι, αλλά τί δουλειά θα κάνεις με το Autocad ή το Archicad σε μια σταλιά χώρο; Εγώ από τότε που πήρα την 24άρα για το desktop κυριολεκτικά ανάσανα με το Archicad. Το minimum θα έλεγα ένα 15.6" ας κοιτάξει (και πολύ σωστά το είπε στην αρχή, κάτι μεταξύ 15-17"), αλλά και το 15.6 δεν κουβαλιέται πολύ πιό εύκολα από ένα 17άρι. Στο σπίτι έχουμε και τα δύο μεγέθη και αισθητή διαφορά δεν υπάρχει. Τώρα, η λύση 14άρι συν οθόνη δεν ξέρω πόσο θα ανέβαινε σε κόστος για να έχει και specs που να αξίζουν στο laptop. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TifoziF1 Σεπτέμβριος 25, 2014 #6 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 25, 2014 Δεν το κουβαλάς στο εργοτάξιο το laptop για να δουλέψεις αλλά για view/σημειώσεις/μετρήσεις/επαληθεύεις. Όπως λές, με την 24άρα ανάσανες και έχεις δίκιο. Οι 17άρες ή 15άρες των laptop είναι πολύ λίγες για τέτοιες δουλειές, όταν δουλεύεις ώρες θες οθόνη μεγάλη και η 17άρα (ακόμα και fHD) θα σου βγάζει τα μάτια. Γιαυτό και επιμένω, 14άρι ή μικρότερο + έξτρα οθόνη (+ dock που επάνω έχει keyb/mouse/οθόνη κ.α. ακόμα καλύτερα). Link to comment Share on other sites More sharing options...
pnick Σεπτέμβριος 25, 2014 #7 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 25, 2014 E, αν ενδιαφέρεται να πάρει έξτρα οθόνη ας το δεί. Πάντως, σε 13.3-14" αν πάει, θα αγοράσει πολύ ακριβά και χωρίς καλά specs και θα έχει θέμα αν όλη η δουλειά βγαίνει με το laptop. Ενώ με το Lenovo που προτάθηκε, θα έχει και αξιόλογο επεξεργαστή σαν βάση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
annak Σεπτέμβριος 25, 2014 Author #8 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 25, 2014 Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθειά σας!Το laptop που έχω τώρα έχει οθόνη 15.6 και έχω συνηθίσει σ'αυτό το μέγεθος. Σίγουρα μία μεγαλύτερη οθόνη είναι πιο ξεκούραστη, αλλά υπολογίζω και το θέμα του βάρους...Μία ερώτηση ακόμα-απορία: η μνήμη που έχει το συγκεκριμένο laptop που προτείνετε πιο πάνω πιστεύετε ότι είναι αρκετή. Δεν ξέρω αν έχει σχέση (επειδή είμαι άσχετη όπως φαίνεται) αλλά δουλεύω πολύ φωτορεαλιστικά.και πάλι σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Link to comment Share on other sites More sharing options...
pnick Σεπτέμβριος 25, 2014 #9 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 25, 2014 To συγκεκριμένο lenovo που προτάθηκε ζυγίζει 2.9kgr. Τα 15άρια ζυγίζουν περίπου 2.4-2.5kgr. Ζύγισε και εσύ τις επιλογές σου ανάλογα. Τώρα, σχετικά με την μνήμη, δεν ξέρω με πόση δούλευες μέχρι τώρα. Είχες 8gb και έβλεπες να κολλάει το σύμπαν, ας πούμε; Ή ήσουν με 4gb; Νομίζω ότι ξεκινάς με 8gb και βλέπεις στην συνέχεια. Να ξέρεις ότι συνήθως η προσθήκη μνήμης είναι σχετικά απλή διαδικασία όποτε την χρειαστείς. Και εγώ τώρα τελευταία παίζω με την καινούργια μηχανή rendering του Archicad 18 (C4D της Maxon) και βλέπω ότι για να βάλω διάφορα πολύπλοκα πραγματάκια πάνω (γρασίδι κ.λπ.) θα χρειαστώ παραπάνω μνήμη, οπότε ψάχνω για 16gb αυτή την στιγμή. Παλαιότερα δεν είχα τόσο ανάγκη γιατί έκανα και απλούστερα πράγματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
annak Σεπτέμβριος 25, 2014 Author #10 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 25, 2014 Πολύ κατατοπιστική απάντηση! Ευχαριστώ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
TifoziF1 Σεπτέμβριος 25, 2014 #11 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 25, 2014 Αν κατάληξες σε 15άρι/17άρι κοιτα και αυτό τότε Αναβάθμιση Υπολογιστή - Περιφερειακά - Δικτυακά - MgManager 3Χρονια εγγύηση και σου περισσεύουν 350Ε από το χιλιάρικο για οθόνη, SSD και μνήμη ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oric Σεπτέμβριος 25, 2014 #12 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 25, 2014 Καλησπέρα σας,είμαι αρχιτέκτονας και θέλω να αγοράσω laptop. Τα προγράμματα που δουλεύω είναι Autocad, Rhinoceros, Archicad, Photoshop.Υπάρχει καμία πρόταση γύρω στα 1000ευρό, με οθόνη 15 ή 17;Ευχαριστώ!Αντί απλού laptop, είναι μακράν προτιμώτερο να αγοράσετε κάποιον mobile workstation με αναλόγων δυνατοτήτων κάρτα οθόνης, κατά προτίμηση nVidia Quadro, όπως αυτός εδώ. Η τιμή του είναι μάλλον λογική, εν συγκρίσει προς αυτά που μπορεί να κάνει.Αναβάθμιση Υπολογιστή - Περιφερειακά - Δικτυακά - MgManager Link to comment Share on other sites More sharing options...
pnick Σεπτέμβριος 25, 2014 #13 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 25, 2014 H συγκεκριμένη Quadro του ΗΡ ZBook, η Quadro K1100M, δεν μπορεί να κάνει τόσα περισσότερα από μια εμπορική, όπως η 840Μ του Lenovo (που είναι καλή κάρτα, και σε γενική χρήση απόλυτα εφάμιλλη με την Κ1100Μ, μόνο ίσως στο OpenGL του Archicad να υπολείπεται, αλλά και εκεί δεν κόβω το χέρι μου), ώστε να αξίζει η κοπέλα να δώσει σχεδόν 400€ παραπάνω από το budget που έχει καθορίσει. Είναι πονεμένη ιστορία οι Quadro γενικώς. Δεν θεωρώ καθόλου λογική τιμή τα 1364€ για τα συγκεκριμένα specs και μάλιστα για 15.6"άρα οθόνη, μικρότερο σκληρό, 4gb μνήμης και 2.82kgr βάρους. Θα χρειαστεί σίγουρα τουλάχιστον άλλα 40€ για μνήμη για να φτάσει το minimum των 8gb, και άρα μιλάμε ουσιαστικά για 1400€ συνολικά, και 500€ παραπάνω από το Lenovo. Για μένα δεν αξίζει με τίποτα για μια Quadro που είναι περίπου εφάμιλλη με την K2000Μ (εντελώς entry level επαγγελματική για laptop) να δαπανηθούν τόσα χρήματα παραπάνω. Ας το ψάξει η κοπέλα λίγο παραπάνω το θέμα αν θέλει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.