Jump to content



Παει το PC μου :bye:


mattypocket

Recommended Posts

Σημερα ηταν καιρος να αλλαξω ψυκτρα στον υπολογιστη μου. Επειδη επρεπε να βγαλω την μητρικη αφαιρεσα ολα τα καλωδια πιστευοντας οτι ξερω πως να τα ξαναβαλω....Εβαλα την ψυκτρα αλλα τα καλωδιακια που βρισκονται στο κατω δεξια μερος της μητρικης τα @@@@ με το συμπαθειο. Δεν θυμομουν καθολου που εμπαινε το καθενα και τα εβαλα στην τυχη. Το αποτελεσμα, να μην λειτουργει το power και το reset κουμπι της θηκης. Η μητρικη μου rampage 2 εχει πανω της αυτα τα2 κουμπια οποτε ανοιξα απο κει. Τ pc ακουγοταν τι ανοιγε κανονικα αλλα ουτε σημα ειχα στην οθονη ουτε το πληκτρολογιο επαιρνε ρευμα. Αλλαξα πολλες θεσεις σε αυτα τα καλωδιακα αλλα παλι τα ιδια. Η εφαρμογη της φυκτρας δεν ομιω να ευθυνεται γιατι τα εκανα ολα σωστα. Τωρα το pc αμα τ ανοιξω , ανοιγει, κανει επαννεκινηση και μενει ανοικτο χωρις τιποτα αλλο να συμβαινει. Δηλαδη ολα τα μηχανικα του μερη φαινεται οτι λειτουργουν αλλα στα περιφερειακα δεν βλεπεις τιποτα.

Ξερω σας μπερδαψα πολυ μαλλον...Αλλα τι να πω..Παει το pc για βλακειες..:bye:

Link to comment
Share on other sites

Aν τα πράγματα είναι όπως τα περιγράφεις, κανένα pc δεν πάει. Απλά την επόμενη φορά μην βαριέσαι, άνοιξε το manual της μητρικής σου, και δες που μπαίνουν ακριβώς τα καλώδια του κουτιού πάνω στο mobo.

YΓ. Την ψύκτρα είσαι σίγουρος ότι δεν την έσφιξες πολύ;

Link to comment
Share on other sites

αρχικα

η μητρικη ξερεις , και γενικα ολα τα ηλεκτρονικα αντικειμενα εχουν ενα βιβλιαρακι που λεγεται MANUAL , η αλλιως εγχειριδιο χρησης . εκει μεσα θα βρεις τι σημαινει το καθε βυσμα στην μητρικη .

επισης , εκτος απο εκει , στα pins απο κατω υπαρχει σχεδιακι για το τι ειναι το καθενα , power+/- , mic , activity led ...κτλ κτλ κτλ .

βγαλε - βαλε τις μνημς σου και ξαναδοκιμασε

απο αποψη τροφοδοσιας τα εχεις βαλει ολα ?

Link to comment
Share on other sites

Καλά τώρα, βάζουμε σε μηχάνημα που έχει ρεύμα τα καλώδια στην τύχη? Και μάλιστα rampage που σημαίνει ότι δεν είναι και φτηνό.

Βγάλε τα καλωδιάκια εντελώς (έτσι και αλλιώς για leds, buttons και το ηχείο είναι) και ξανά άνοιξε το PC από το κουμπί της μητρικής. Αν και κανονικά θα έπρεπε να σου πω να ζητήσεις από κάποιον που γνωρίζει να δει το μηχάνημά σου και να μην κάνεις τίποτα άλλο. Και εδώ που τα λέμε αυτό είναι το σωστό.

Όταν δεν ξέρουμε, δεν ανακατευόμαστε. Αν θέλουμε να ανακατευτούμε τουλάχιστον παίρνουμε ένα κομμάτι χαρτί και κρατάμε ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΣ οδηγίες για το τι βγαίνει/μπαίνει και από που, ώστε να μπορούμε μετά να κάνουμε την ανάποδη διαδικασία. Στην τελική τα κινητά έχουν φωτογραφικές. Τραβάμε φωτογραφίες τα καλώδια ΠΡΙΝ τα βγάλουμε.

Link to comment
Share on other sites

το 4pin του cpu απο το τροφοδοτικό το έχεις συνδέσει ? Δοκίμασε να ξεκινήσεις την μητρική έξω απο το κουτί πάνω στο κουτί της, αν το έχεις, με μια μνήμη RAM πάνω της.

[MENTION=188]yanni[/MENTION] πρέπει να "πάθει" για να μάθει όμως :)

Link to comment
Share on other sites

Δεν υπαρχει λογος να αγχωνεσαι.

Ανοιγεις βιβλιαρακι μητρικης και βλεπεις πως πανε τα καλωδια εκει.

Ελεγχεις τροφοδοσιες για επεξεργαστη (4pin) και μητρικη (24pin) οτι ειναι στην θεση τους, τα sata με τις τροφοδοσιες των σκληρων και η εξοδος για οθονη το ιδιο.

Αν γραψεις και ποια μητρικη εχεις ισως να μπορουσαμε να κουβεντιασουμε περισσοτερα (αν ειναι η rampage ii gene στις σελιδες 56-62/176 εχει αυτα που ψαχνεις και στην σελιδα 63/176 τα εχει με εικονες).

Link to comment
Share on other sites

θεωρω αδιανοητο χρηστης που να μπαινει στη διαδικασια να αλλαξει ψυκτρα ΜΟΝΟΣ του , να μη σκεφτει να ψαξει το manual στον γοογλη.

σορρυ αν ακουγομαι επιθετικος , αλλα ειναι πραγματα που δε τα καταλαβαινω..

Link to comment
Share on other sites

Δεν μπαίνει στα windows ή δεν στον αναγνωρίζει ούτε στο bios? Eίναι και τα δύο καλώδια πάνω στο δίσκο;

ουτε στο bios τον δειχνει!! και τα δυο κανονικα συνδεδεμενα δεν τον πειραξα καθολου!!!

Link to comment
Share on other sites

Επειδη προφανως καποια επαφη ειναι που παιζει, λυσε τα παντα και ξαναστηστο (ετσι για τιμωρια :p )

Και αυτη τη φορα -ναι επιτελους θα το πω κι εγω - R.T.F.M. :p (ακου λεει εβαλα τα καλωδια στην τυχη :suicide2:)

το pc παντως δεν επαθε κατι... θελει πολυ προσπαθεια για να κανεις πραγματικη ζημεια

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.