Γεώργιος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 19, 2014 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 19, 2014 παιδιά ξέρετε πόσο βάθος χρώματος υποστηρίζουν οι καινούργιες κάρτες γραφικών ? έχω μια οθόνη που υποστηρίζει ένα δισεκατομμύριο χρώματα και μου είπαν σε ένα κατάστημα ότι για να παίξει σε τόσο βάθος χρώματος πρέπει να αγοράσω τα επαγγελματικά μοντέλα καρτών γιατί τα απλά υποστηρίζουν μέχρι δέκα έξι εκατομμύρια χρώματα . ισχύει αυτό ή έχουν κάνει λάθος από το κατάστημα ? έχω την u 2711 της dell η οποία κόστιζε ακριβότερα εξαιτίας του χρώματος που προσέφερε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Σεπτέμβριος 19, 2014 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 19, 2014 Αν δεν είσαι επαγγελματίας τα 16 εκατ. χρώματα περισσεύουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γεώργιος Σεπτέμβριος 19, 2014 Author #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 19, 2014 έχεις απάντηση στο ερώτημα μου ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
deninho Σεπτέμβριος 19, 2014 #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 19, 2014 Out of the box, υποτίθεται ότι τόσο οι radeon όσο και οι geforce υποστηρίζουν 8bit ανά χρώμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γεώργιος Σεπτέμβριος 19, 2014 Author #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 19, 2014 γιατί υποτίθεται ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
deninho Σεπτέμβριος 19, 2014 #6 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 19, 2014 Γιατί, στις radeon τουλάχιστον, είχαν βγει οδηγοί που ξεκλειδωναν τη δυνατότητα για 10bit χρώμα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γεώργιος Σεπτέμβριος 19, 2014 Author #7 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 19, 2014 δηλαδή το hardware το υποστήριζε ενώ ήταν κλειδωμένο ?τώρα τι ισχύει ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Samael Σεπτέμβριος 19, 2014 #8 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 19, 2014 Κάποιο μπέρδεμα παίζει, 24bit χρώμα μεταφράζετε σε 16,777,216 χρώματα.Όλες οι σύγχρονες κάρτες παίζουν με 32bit(3x8bit στην ουσία όμως), πολύ πάνω απο τα 10εκ. που μπορεί να δει το ανθρώπινο μάτι.Βασικά και 1τρις να είχε δε θα μπορούσες να τα δεις...Όντως υπάρχουν εξωτικές κάρτες με 48bit χρώματα (η SGI πχ) αλλά μιλάμε για πάρα πολύ εξειδικευμένες εφαρμογές. Anyway, το ζήτημα είναι πολύπλοκο και δεν είμαι ειδικός, αλλά σε ότι κάρτα και να βάλεις την οθόνη σου, τα ίδια χρώματα θα δεις με το μάτι στο desktop. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeepBlue Σεπτέμβριος 19, 2014 #9 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 19, 2014 10bit / χρώμα δουλεύουν οι επαγγελματικές κάρτες γραφικών, Quadro / Firepro κτλ. Αν δεν είσαι εξαιρετικά έμπειρος επάνω στο αντικείμενο δεν θα δεις καμία διαφορά στην τονικότητα των χρωμάτων απο τα 8bit. Παρεπιπτόντως, λίγα προγράμματα δουλεύουν στα 10bit, πχ Photoshop Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γεώργιος Σεπτέμβριος 20, 2014 Author #10 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 20, 2014 στις consumer δηλαδή δεν υπάρχει υποστήριξη για 10 bit ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeepBlue Σεπτέμβριος 20, 2014 #11 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 20, 2014 Όχι, τα 10bit είναι απο τις βασικές αιτίες που κάποιοι παίρνουν "χειρότερες" και πιο ακριβές κάρτες απο την επαγγελματική σειρά. "Χειρότερες" για παιχνίδια εννοώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.