Jump to content

βάθος χρώματος

Γεώργιος

Recommended Posts

παιδιά ξέρετε πόσο βάθος χρώματος υποστηρίζουν οι καινούργιες κάρτες γραφικών ?

έχω μια οθόνη που υποστηρίζει ένα δισεκατομμύριο χρώματα και μου είπαν σε ένα κατάστημα ότι για να παίξει σε τόσο βάθος χρώματος πρέπει να αγοράσω τα επαγγελματικά μοντέλα καρτών γιατί τα απλά υποστηρίζουν μέχρι δέκα έξι εκατομμύρια χρώματα . ισχύει αυτό ή έχουν κάνει λάθος από το κατάστημα ? έχω την u 2711 της dell η οποία κόστιζε ακριβότερα εξαιτίας του χρώματος που προσέφερε.

Κάποιο μπέρδεμα παίζει, 24bit χρώμα μεταφράζετε σε 16,777,216 χρώματα.

Όλες οι σύγχρονες κάρτες παίζουν με 32bit(3x8bit στην ουσία όμως), πολύ πάνω απο τα 10εκ. που μπορεί να δει το ανθρώπινο μάτι.

Βασικά και 1τρις να είχε δε θα μπορούσες να τα δεις...

Όντως υπάρχουν εξωτικές κάρτες με 48bit χρώματα (η SGI πχ) αλλά μιλάμε για πάρα πολύ εξειδικευμένες εφαρμογές.

Anyway, το ζήτημα είναι πολύπλοκο και δεν είμαι ειδικός, αλλά σε ότι κάρτα και να βάλεις την οθόνη σου, τα ίδια χρώματα θα δεις με το μάτι στο desktop.

10bit / χρώμα δουλεύουν οι επαγγελματικές κάρτες γραφικών, Quadro / Firepro κτλ. Αν δεν είσαι εξαιρετικά έμπειρος επάνω στο αντικείμενο δεν θα δεις καμία διαφορά στην τονικότητα των χρωμάτων απο τα 8bit. Παρεπιπτόντως, λίγα προγράμματα δουλεύουν στα 10bit, πχ Photoshop

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.