Jump to content

Αγορά laptop

Giov87

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα σε όλους,

ψάχνω εδώ και πόσες μέρες ένα laptop για την αδερφή μου που είναι φοιτήτρια.. :)

Έχω καταλήξει σε κάνα δυο, αλλά θα ήθελα την γνώμη σας, ώστε να με βοηθήσετε.

Να πω καταρχάς ότι το budget είναι 500+ €.

Υποθέτω λοιπόν πως ένας i5 4ης γενιάς, με 4gb ram είναι καλά. Το θέμα μου είναι, να προτιμήσω κάποιον που τρέχει σε λίγα hertz η σε πολλά..(τύπου U, ώστε να σώζει μπαταρία..)?

Από θέμα κάρτας γραφικών, έλεγα για κάποια nvidia αυτόνομη στα 2 gb.. εκτός αν γνωρίζετε για κάτι καλό για αυτές τις Intel.

Επίσης δεν ξέρω από φίρμα πια πρέπει να προτιμήσω..

Τα 2 που έχω βρει είναι:

- LENOVO G50-70 59-427443 15.6'' INTEL CORE I5-4210U 4GB 1TB SSHD 8GB AMD R5 M230 FREE DOS -

- TOSHIBA SATELLITE C55-A-1NU 15.6'' INTEL CORE I5-4200M 4GB 750GB NVIDIA GF 710M 2GB BLACK -

Οποιοσδήποτε μπορεί να ρίξει λίγο φως, είναι ευπρόσδεκτος..

P.S. Μην κράξετε για τα link που είναι από eshop.. Απλά τα είχα πρόχειρα.. :)

Δε μπορεί να κοιτάς για αυτόνομη κάρτα γραφικών και cpu τελευταίας γενιάς όταν δέχεσαι να έχεις 4gb ram.. καινούριο πράγμα με 4gb είναι σαν να παίρνεις κάτι με ημερομηνία λήξης ως το τέλος του χρόνου. Δεν θα αρκούν πολύ σύντομα.. για μένα ήδη δεν αρκούν..

Για μένα κοιτάς τουλάχιστον 8gb. Η κάρτα γραφικών ΔΕ σε νοιάζει, μια χαρά είναι κι οι ενσωματωμένες. Κοπέλα είναι, τι παιχνίδια θα παίζει πια;

Για μένα είσαι εδώ.. καλύτερες επιλογές για μένα τα toshiba και τα dell λόγω εγγύησης.

Αφού είναι κοπέλα τι θα τα κάνει και τα 8gb τότε? Are u joking? Κανένας μα κανένας δεν χρείαζεται 8 gb αν δεν ασχολείται με παιχνίδια ή προγράμματα που τα χρησιμοποιούν. Τα 4 είναι υπέραρκετα, δεν είναι γνώμη είναι η πραγματικότητα. Πάρε dellή κάτι άλλο αλλά με δύο χρόνια εγγύηση, 4gb μνήμη και 500gb σκληρό. Αν πάρεις celeron τη γλιτώνεις με κάτω από 300, pentium 300 κάτι, για i3 πάς στα 400 περίπου και με i5 στα 500 και κάτι. Αυτές είναι οι κατηγορίες, μη μπλέκεσαι παραπάνω.

Άνετα παίρνεις ένα dell των 500 κ του βάζεις μόνος σου μια μνήμη 4gb που είναι φτηνές.

Εύκολο κ έχει διαφορά μεγάλη(δεν μιλάω για games)

Για να μην ανοίγω νέο θέμα, θέλω και εγώ λάπτοπ μέχρι 400€ για φοιτητή....μόνο για εργασίες και ίντερνετ. Δεν παίζει παιχνίδια, είναι τρελός με τον αθλητισμό.

Προτιμώ να είναι επώνυμο, Toshiba πχ., με τουλάχιστον 4gb μνήμη.

Σας ευχαριστώ προκαταβολικά......

Και εάν γίνεται από E-shop, Κωτσόβολο, Public, για να υπάρχει και στην πόλη μου.

Κατάλαβα.. Σας ευχαριστώ πολύ.

Η κοπέλα άντε να παίζει κανένα sims μόνο..

Θα κοιτάξω για κάποιον i5 ώστε να μην είναι παλιός, με 4gb ram αλλά να είναι επεκτάσιμη και από σκληρό 750gb περίπου. ;)

Εγώ θα μπω στο κόπο να στο εξηγήσω λίγο παραπάνω.

Έκανα ένα restart το pc μου κι άνοιξα τον chrome με 4-5 παράθυρα. Πίσω τρέχει μtorrent, skype, antivirus, malwarebytes, dropbox. Άνοιξα παράθυρα youtube γιατί ένας φοιτητής συνήθως ακούει μουσική και chatάρει facebook.. ορίστε η χρήση ram. Σημείωσε πως αν είναι ενσωματωμένη κάρτα γραφικών, θα σου τρώει 256/512 ram. Επίσης όλοι οι browser μετά από χρήση κάποιας ώρας, πιάνουν πολλά mb..

j8NOkLH.png

...και μέχρι να σου γράψω την απάντηση, άνοιξα μερικά ακόμα παράθυρα.

O0NRTtC.png

Δε θέλω να σε τρομάξω, ούτε να σε ξεπαραδιάσω.. τα λεφτά σου θέλω να σώσεις, γιατί 4 χρόνια, δε τα βγάζεις με pc με 4gb ram.. τώρα αν ξέρεις να βάζεις ram σε νέο pc, έχει καλώς.. απλά ίσως χάνεις κ την εγγύηση όταν βάζεις χέρι στο μηχάνημα.

1000 φορές λοιπόν να πάρεις ένα από τα 3 (το μεσαίο δεν έχει windows, πρόσεξέ το αυτό)

9U4ohkm.png

από το να πάρεις ένα πιο φθηνό και να πληρώσεις extra τη μνήμη που κοστίζει...

kKgPP1c.png

Delijohn, όσο πιο πολύ μνήμη έχεις τόσο πιο πολύ κατανάλωση θα βλέπεις.

Στον σταθερό δυστυχώς έχω 3gb και τα κάνω όλα αυτά άνετα με κάτω από 2gb.

Το λογισμικό το περνάμε κάπως.. Καταλαβαίνω τι εννοείς, σκεφτόμουν να το πάρω με 4-6 gb ram και με δυνατότητα επέκτασης εάν δω κάτι. Αλλά και πάλι όλα στη θεωρία είναι..

Τώρα ο i5xxxxU που τρέχει στα 1.7 συγκριτικά με κάποιον i5 που τρέχει στα 2.6, δεν θα έχει μεγάλη διαφορά?

Θα μου είναι δύσκολο από freedos η Linux να της περάσω τα Windows?.. Θα το βρω πιστεύω μωρέ.. ;)

Delijohn, όσο πιο πολύ μνήμη έχεις τόσο πιο πολύ κατανάλωση θα βλέπεις.

Στον σταθερό δυστυχώς έχω 3gb και τα κάνω όλα αυτά άνετα με κάτω από 2gb.

Όσο λιγότερη έχεις, τόσο περισσότερη δημιουργείται σαν pagefile στο σκληρό. Καταλαβαίνεις πώς θα σέρνεται με δίσκο στις 5400rpm ε; Είναι τόσο παράλογο δηλαδή εν έτει 2014-2015 να πάρει κάποιος ΝΕΟ laptop με παραπάνω από 4gb επειδή ΤΩΡΑ κάποιος άλλος κάνει τη δουλειά του ικανοποιητικά; Έστω 6gb χρειάζονται οπωσδήποτε για να έχει η συσκευή ένα μέλλον..

Το λογισμικό το περνάμε κάπως.. Καταλαβαίνω τι εννοείς, σκεφτόμουν να το πάρω με 4-6 gb ram και με δυνατότητα επέκτασης εάν δω κάτι. Αλλά και πάλι όλα στη θεωρία είναι..

Τώρα ο i5xxxxU που τρέχει στα 1.7 συγκριτικά με κάποιον i5 που τρέχει στα 2.6, δεν θα έχει μεγάλη διαφορά?

Θα μου είναι δύσκολο από freedos η Linux να της περάσω τα Windows?.. Θα το βρω πιστεύω μωρέ.. ;)

Απλά τα βάζεις σε ένα cd/usb και bootάρεις από εκεί.

Για συγκριτικά επεξεργαστών, καλό είναι να συμβουλευτείς ένα site που συγκρίνει τέτοια ζευγάρια..

H επεκτασιμότητα, είναι λίγο απάτη στα laptop μια και έχεις πάντα 2 dimm, οπότε δε βάζεις επιπλέον μνήμα, μα αφαιρείς τη παλιά κ βάζεις νέα στη θέση της παλιάς..

Καλησπέρα και πάλι..

Μόλις παρήγγειλα τελικά αυτό το laptop από τα mediamarkt, καθώς το είχαν στην καλύτερη τιμή και με δωρεάν μεταφορικά.. ;)

Σας ευχαριστώ πολύ όλους για την βοήθεια..

P.S. Τελικά υπερίσχυσαν τα 8gb ram :) [MENTION=6176]Delijohn[/MENTION]

Not bad! Βάλτου κι έναν SSD 128άρη με 60 ευρώ και πάρε με 10 ευρώ μια θήκη για να κάνεις τον σκληρό εξωτερικό και καθάρισες ;)

A! Και κάντου ένα clean install τα Windows αν έχεις όρεξη για να ξεφορτωθείς την προεγκατεστημένη σαβούρα και να μη σέρνεται. Αν βαριέσαι, πολλοί την έχουν καταβρεί μ'αυτό εδώ το tool: http://pcdecrapifier.com

ΥΓ: Εφόσον δεν τρέχει Battlefield 4, δεν κάνει επεξεργασία RAW φωτογραφιών ή γραφικών στο Photoshop και δεν ανοίγει VMs, θα συμφωνήσω ότι τα 8GB είναι υπερβολή για everyday casual use. Ένας SSD προσφέρει πολύ καλύτερη απόκριση, κι ας λειτουργεί το σύστημα με 4GB RAM. Προσωπικά προτιμώ να αγοράσω laptop με 400 ευρώ και να του βάλω SSD, παρά ό,τι καλύτερο υπάρχει στα 500 ευρώ. But that's just me :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.