GoriLLakoS Δεκέμβριος 20, 2004 Author #21 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 20, 2004 Λοιπον,ας τα παρουμε απο την αρχη.....! Το αριστερο μανομετρο ειναι της υψηλης η οποια ειναι η βαλβιδα που φευγει κατευθειαν απο το μοτερ κ μπαινει το φρεον...! Η μεσσαια σωληνα απο τα μανομετρα παει στην μπουκαλα οταν θελουμε να γεμισουμε,η στην αντλια οταν κανουμε κενο κ το δεξι μανομετρο μετραει χαμηλη κ πει στην βαλβιδα πριν το φιλτρο....!Σωστα μεχρι εδω??(εκτος απο αυτο με το κενο,για ολα τα αλλα ειμαι σιγουρος) Η χαμηλη πολυ δεν ειναι 200psi....φοβαμαι μην σκασει στην μουρη μου.... δεν υπαρχει φοβος να σκασει???? Θερμοκρασιες θα σου πω αργοτερα μιας κ δεν εχω θερμομετρο κυριλε ακομα....! ΥΓ Οταν γεμιζω το συστημα,γεμιζω μμονο απο την υψηλη εχοντας κλειστο το αλλο μανομετρο,κ οταν ειναι να βγαλω φρεον,κλεινω την υψηλη κ ανοιγω μονο την χαμηλη?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoriLLakoS Δεκέμβριος 20, 2004 Author #22 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 20, 2004 Λοιπον....ο συμπιεστης μεχρι κ εκει που η σωληνα του φτανει στο κοντεσερ ειναι παρα πολυ ζεστο......το εβαπ ειναι κρυο αλλα οχι κ παγωμενο.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
voudas Δεκέμβριος 20, 2004 #23 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 20, 2004 σένσορες δεν έχεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Samael Δεκέμβριος 20, 2004 #24 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 20, 2004 Εγω παντως Βασιλακη θα ζητουσα βοηθεια απο κανενα εμπειρο στη θεση σου.Ουτε εγω τα κατεχω αυτα κ δε θα επαιζα μονος... Οχι τπτ αλλο,αλλα μη σε δουμε στις ειδησεις κ το σπιτι σου να καιγετε Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoriLLakoS Δεκέμβριος 20, 2004 Author #25 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 20, 2004 Αρχική απάντηση από Voudas σένσορες δεν έχεις? nop ....yet Αρχική απάντηση από Samael Εγω παντως Βασιλακη θα ζητουσα βοηθεια απο κανενα εμπειρο στη θεση σου.Ουτε εγω τα κατεχω αυτα κ δε θα επαιζα μονος... Οχι τπτ αλλο,αλλα μη σε δουμε στις ειδησεις κ το σπιτι σου να καιγετε Σωστος....αλλα ποιος θα ερχοταν να με βοηθησει???....αντε samael αμα τα καταφερω θα στο φερω να παιξεις κ εσυ..... UPDATE:Η θερμοκρασια του εβαπ πρεπει να ειναι γυρο στους 0 αλλα δεν μπορω να καταλαβω τι φταιει.......!μου φαινεται θα αρχισω να τα βγαζω ενα ενα κ να τα ξαναβαζω τα κομματια....! Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoriLLakoS Δεκέμβριος 20, 2004 Author #26 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 20, 2004 Επιτελους....ΠΑΓΩΣΕ.....!Οχι παγακια ομως...απλη παχνη........! Εβαλα εναν ανεμιστηρα χωρου να φυσαει το κοντεσερ,ανοιξα κ το aircondition στους 16 κ παγωσε..... Χανει πολυ γρηγορα την χαμηλη ομως....το γεμιζω κ το παω στα 200psi κ σχεδον σε 30''εχει παει στα 180 κ σε κανενα 5λεπτο παει στα 150.........τι σημαινει αυτο κυριε unseen???Καμια διαρροη σε σωληνα η κατι αλλο???? Το φρεον φεναιται απο το glass αλλα γαμωτο ειναι διαφανες.... ηθελα να ναι τουλαχιστον πορτοκαλι φωσφοριζε.....! Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoriLLakoS Δεκέμβριος 20, 2004 Author #27 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 20, 2004 Μολις εγραφα το προηγουμενο ποστ...ξαναπαω στο δωματιο μου κ ναι........το εβαπορειτορ ειχε παγωσει εντελως(χιονιζε) ....AΛΛΑ ειχε παγωσει κ η επιστροφη στο μοτερ κ απ'οτι ειδα το glass δεν παιρνουσε καθολου φρεον...........το psi σταθεροποιηθηκε επιτελους στα 200psi κ 0 bar....!H επιστροφη ειναι κολλημενη με τον σωληνα που φευγει απο τον κοντεσερ κ παει στο φιλτρο(οπως στο freeezepack του unseen.....) οποτε για μονωση,για να μην πηγαινει ο παγος στο μοτερ βαζω κ αλλο αρμαφλεξ στην αρχη του σωληνα ??? YES YES YES....εχω πορωθει....!Εχω τρελαθει απο την χαρα μου που λειτουργει....! :inlove: :baby: :happy2: Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoriLLakoS Δεκέμβριος 20, 2004 Author #28 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 20, 2004 Βασικαακομα κανω δοκιμες,το ανοιγω,το κλεινω,βαζω ανεμιστηρια κτλ......παρατηρησα οτι τωρα....δηλαδη μετα το πρωτο γεμισμα που καρατησε κανα δυωρο,οποτε το ανοιγω,bar+psi ανεβαινουν με 1000 κ τερματιζουν σχεδον μεχρι να σταθεροποιηθουν,το εβαπ παγωνει στο 1 λεπτο....αλλα η σωληνα που φευγει απο το μοτερ κ παει στο κοντεσερ,ζεστενεται κατευθειαν κ ζεματαει...γιατι ετσι?Υπαρχει περιπτωση να φευγει λαδι απο το μοτερ κ να πηγαινει στη σωληνα??(ειναι γυρισμενη πανω κ εχει κ μια σπειρα) Link to comment Share on other sites More sharing options...
unseen Δεκέμβριος 20, 2004 #29 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 20, 2004 billy ενα ενα! Καταρχας Well done! Ειδες που δεν ειναι τιποτα ακατορθωτο! [endu mode on]Εγω πιστευα σε σενα! [/endu mode off]Πρεπει απαραιτητα να ποσταρεις μια φωτογραφια για να δω και να σημειωσω επανω τα σημεια που θα περνεις τις μετρησεις.Η Σωληνα που παει απο το εβαπορατορ στον συμπιεστη θα πρεπει να παγωνει περιπου μεχρι πεντε εκατοστα πριν τον συμπιεστη> αυτο θα το ρυθμισεισ ομωσ πανω στο φορτιο> Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoriLLakoS Δεκέμβριος 20, 2004 Author #30 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 20, 2004 Αρχική απάντηση από unseen billy ενα ενα! Καταρχας Well done! Ειδες που δεν ειναι τιποτα ακατορθωτο! [endu mode on]Εγω πιστευα σε σενα! [/endu mode off]Η Σωληνα που παει απο το εβαπορατορ στον συμπιεστη θα πρεπει να παγωνει περιπου μεχρι πεντε εκατοστα πριν τον συμπιεστη> αυτο θα το ρυθμισεισ ομωσ πανω στο φορτιο> ευχαριστω Χρησταρα!Ειναι φυσιολογικο να ανεβαζει κατευθειαν πιεσεις με το που το ανοιγω??Η σωληνα που λες, παγωνει μεχρι κατω κ παγωνει κ τον συμπιεστη.....!πως το φτιαχνω αυτο??Οταν μπει πανω στον επεξεργαστη λογικα θα ανεβει πιο πανω το παγωμα..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
unseen Δεκέμβριος 20, 2004 #31 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 20, 2004 ναι λογικα θα ξεπαγωσει λιγο. Γιαυτο σου λεω θα το ρυθμισεις με το φορτιο. Ναι ειναι φυσιολογικο να ανεβαζεις πιεσεις. Πρωτον επειδη ειναι ζεστος ο συμπιεστης και δευτερον επειδη αν δεν ανεβαζε πιεση δεν θα κατεβαζες θερμοκρασιες! Αν θες να ξεπαγωσει λιγο σβησε το μηχανημα και μετα απο 5 λεπτα πατησε δυο τρεις φορε το βαλβιδακι που εχεις βαλει πριν το φιλτρο. Θα κατεβει και αλλο σε θερμοκρασιες. Για θερμομετρο παραγγειλα χωρις να σε ρωτησω και για σενα ενα που παει μεχρι -100 με ακριβεια 0.1 Μαζι με τα μεταφορικα βγαινει γυρω στα 50 ευρω. Πηρα 3 για μενα , τον zyx και για σενα. Δεν σε πειραζει? Αν δεν το θες πες να το παρει κανενας αλλος. Αυτο ειναι --> http://www.biall.com.pl/index.php?wyswietlopis=103000&menu=&kategoria=&kategoria2=&PHPSESSID=b5f978efccfec8fd48b6f19e05bf2b19 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ilgreco1974 Δεκέμβριος 20, 2004 #32 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 20, 2004 Μπραβο... αιντε και στο επομενο...:clap: Να δουμε ποτε θα βρω κι εγω λιγο χρονο να αρχισω το δικο μου... Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoriLLakoS Δεκέμβριος 20, 2004 Author #33 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 20, 2004 @unseen δηλαδη το 300 psi που ανεβαζει κ εκει που μετραει τα bar τερματιζει με το που το ανοιγο ειναι φυσιολογικο...!??!ε? Οκ για το θερμομετρο....!Ποτε ερχεται...!Θελω κ enclosure man αν ειναι ευκολο η να κανω μονος μου? @ilgreco.....ευχαριστω μαν....!χε!χε!παω για διπλο τωρα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
unseen Δεκέμβριος 20, 2004 #34 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 20, 2004 υποθετω πως μετα απο λιγο αρχιζει να κατεβαινει. Αν οχι εχεις βαλει πολυ ψυκτικο υγρο. Το πρωτο που θα κανεις αυριο θα ειναι να ποσταρεις φωτο. Βαλτο να δουλεψει τωρα κανα τεταρτο δες τις πιεσεις και αυριο ξανααναψετο και δες αν μενουν ιδιες μετα απο κανα τεταρτο παλι. Αν μενουν ιδιες εισαι οκ απο διαρροες. Enclosure θα πουμε τον μιχαλη να ξηγηθει οπως παντα... αν δεν μπορει παρε ενα μπουκαλακι αυρα κοψε το πανω μερος και καντο enclosure με πολυουρεθανη.Υγ Το αριστεο μανομετρο ειναι η χαμηλη και το δεξι ειναι η υψηλη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoriLLakoS Δεκέμβριος 21, 2004 Author #35 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 21, 2004 η χαμηλη πιεση(bar) εχει τερματισει (κοντα στα 6) ειτε αναμενο το εχω ειτε κλειστο κ δεν κουνιεται......η υψηλη χανει συνεχεια λιγο λιγο......κ δυστυχως βρηκα μια τρυπουλα κ την ακουσα χθες βραδυ που επεσα για υπνο κ ειχε ησυχια.... :wall: :wall: :wall: το εκλεισα τωρα κ του εβαλα λιγο σιλικονη απο εξω αλλα δεν βλεπω να κλεινει....!Να το αδεισω κ να το ξανακολλησω δεν υπαρχει περιπτωση....!:fist: :fist: :fist: με πισσοταινια θα κλεισει η με τιποτα αλλο??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
chros26_ Δεκέμβριος 21, 2004 #36 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 21, 2004 πωπω γκαντεμια....anyway, αν και δεν ειμαι ειδικος, ελπιζω να δουλεψει, χωρις γεμισμα-αδειασμα Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoriLLakoS Δεκέμβριος 21, 2004 Author #37 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 21, 2004 Τελικα το αδειασα.....κ παω για κολληση παλι...!Αυριο θα το ξαναγεμισω...μπορει κ το βραδυ....! Μου εκανε εντυπωση ομως που οταν επιασε 6 bar δεν ειχε καμια διαρροη κ οσο επαιφταν οι πιεσεις,η διαρροη μεγαλωνε....!&^%^$%^#*%(&*) ΥΓ Για να το κολλησω πρεπει να κανω κενο παλι η δεν υπαρχει προβλημα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
unseen Δεκέμβριος 22, 2004 #38 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 22, 2004 εννοειτε Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoriLLakoS Δεκέμβριος 29, 2004 Author #39 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 29, 2004 Καλησπερα...!Λοιπον αυτην την φορα εχω προβλημα με ενα push-on relay...!Πηγα το πρωι στον σολδατο αγκαλια με το μοτερ(danfoss απο παλιο prommie) τους το δειχνω κ μου λεει μονο αυτο το ρελε κανει...ηταν ενα ρελε που μπεινει στα 3 σιδερακια που ξεχουν απο το μοτερ,.....!Τωρα γυρισα σπιτι...το βαζω επανω,βαζω ρευμα....τιποτα...δεν ξεκιναει με τιποτα...!Καμια ιδεα του τι τρεχει?Μηπως εκτος απο ρελε χρειαζομαι κ κανενα πυκνωτη εκκινησης η μπα?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΓιαγκΤ Δεκέμβριος 29, 2004 #40 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 29, 2004 Εσύ το έγραψες στην επικεφαλίδα και τώρα ρωτάς αν χρειάζεται;Ελάχιστες ειδικές κατασκευές μονοφασικών ξεκινάνε χωρίς πυκνωτή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.