yz3427 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 13, 2014 #1 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 13, 2014 Πριν από λίγο καιρό απέκτησα ένα κάπως αξιοπρεπές, για την χρήση που το θέλω εγώ, σύστημα. Έπειτα από σχεδόν 4 με πέντε χρόνια παραμονής σε έναν athlon με μητρική που ούτε ssd δεν δεχόταν, αναβαθμίστηκα σε κάτι πιο καινούργιο και καλό από άποψη επιδόσεων. Ο λόγος για το σ'υστημα που φαίνεται στην εικόνα 1 και στο οποίο όπως θα δείτε από τα 3.9GHz φθάσαμε στα 4.80GHz stable, ελπίζω, σε αερόψυξη βεβαίως βεβαίως. Ξεκίνησα να παίζω bf4, f1 2013 και fifa 2014. Όλα αυτά προς το παρών τα παίζει αρκετά ικανοποιητικά για τα δεδομένα μου. Η τσέπη μου όμως με ξύνει και εν αναμονεί της άφιξης του bf hardline θέλω να φτιάξω ακόμη κάτι καλύτερο για gaming. Δυστυχώς δεν μπορούμε να ξεφύγουμε πολύ από το budget των 300 ευρώ (cpu, mobo, psu) γιατί όντας φοιτητής ακόμη, τα λεφτά είναι των γονιών. Το ερώτημα όμως που με βασανίζει είναι Intel πλατφόρμα ή AMD. Φυσικά AMD πας με χαμηλο budget όπως εγώ, αλλά δεν έχω δοκιμάσει καμια φορά intel επεξεργαστή. Θα σας πω τί έχω στο νού μου και μετά εσείς μου λέτε τί είναι το καλύτερο. Τον anniversary edition που παρουσιάστηκε στο lab μαζί με αντίστοιχη συμβατή μητρική. Ή έναν πολυπηρηνο fx της AMD. Σε καθε περιπτωση θα γινει σκληρο oc. Επιλογή πρώτη AMD FX 8350(AM3+,4,0 GHz,16 Mb) - Επεξεργαστές (CPU) MSI 970 Gaming (AM3/970/DDR3) - Mητρικές Επιλογή 2 http://www.thelab.gr/vgas-motherboards-cpus-ram-reviews/review-intel-pentium-g3258-anniversary-edition-138043.html ή καποιον core ix xxx Επίσης δυο τελευταίες σημαντικές ερωτήσεις. Από κάρτα γραφικών είμαι με μια radeon r7 250x. Θα πρέπει να την αναβαθμίσουμε και αυτή; Τέλος το σύστημα (εικόνα 1) τρέχει σε δισκο western digital green. Οι green κάνουν για gaming και γενικώες για λειτουργικα; Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας. εικονα 1 http://www.thelab.gr/members/yz3427-30679/albums/host--864/katagrafi-12437.png
BloodMage Σεπτέμβριος 13, 2014 #2 Σεπτέμβριος 13, 2014 μενεις οπως εισαι και παιρνεις καρτα γραφικων + εσεσντι
yanni Σεπτέμβριος 13, 2014 #3 Σεπτέμβριος 13, 2014 Έχεις την μητρική. Πάρε τον 750Κ, πούλησε τον 6400Κ και έχεις διπλασιάσει πυρήνες με 25€. Τα 4.8GHz δεν θα τα πιάσεις, αλλά εντάξει, διπλάσιοι πυρήνες. και στα 4 να είσαι καλύτερα θα είσαι. Σου μένουν 275€. Άραξε με τον νέο επεξεργαστή και την κάρτα και αν δεις ότι δεν σου δίνει αρκετά - που μάλλον αυτό θα γίνει διότι η κάρτα δεν θα μεταμορφωθεί απλά με αλλαγή επεξεργαστή - παίρνεις τα 275€ + 50-60€ από την πώληση της κάρτας και αγοράζεις μια καλή κάρτα γραφικών π.χ. 770/280Χ μαζί με ένα καλό τροφοδοτικό αν χρειάζεται. Τα λεφτά θα σου έρθουν πάνω κάτω όσα διαθέτεις + αυτά που θα πάρεις από τις πωλήσεις.Όσον αφορά τον green, είναι για χαμηλό θόρυβο/θερμοκρασίες όχι για υψηλές ταχύτητες. Η αγορά ενός καλού SSD θα προτεινόταν, αλλά αν δεν τρως την μέρα σου μπροστά στο PC ανοίγοντας και κλείνοντας όλη την ώρα εφαρμογές και παιχνίδια, μπορείς να το πας λίγο ποιο πίσω.
Trexx Σεπτέμβριος 14, 2014 #4 Σεπτέμβριος 14, 2014 Μόνο ssd και τον green για αποθήκη. Αργότερα βλέπεις για αλλαγή πλατφόρμας συνολικά. Θα ναι παραφωνία να κοτσάρεις καμιά 770 ή 280Χ στο σύστημά σου.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.