Jump to content

chaintech 9pjl apogee i865pe + 3.2e prescott πρόβλημα

Τζώρτζης

Recommended Posts

Γεια σας παιδιά καλώς σας βρήκα

Διαβάζοντας είδα πως κάνετε πολύ καλή δουλειά εδώ και είμαι ενθουσιασμένος!

Στο πρόβλημά μου λοιπόν

Έχω τη μητρική chaintech 9pjl apogee i865pe

Τη δούλευα με northwood 2.6c και πήγαινε άνετα στα 3.2 με μαμά ψύκτρα και 1.65v τάση,

Έκανα το βήμα λοιπόν και επειδή δεν είχα τα χρήματα να πάρω άλλη μητρική ώστε να έπαιζα σε amd πλατφόρμα πήρα τον prescott 3.2e 800 1mb l2 καινούργιο.

Όλα καλά πάω να τον βάλω στο μηχάνημα και ξαφνικά?

Αντί να μου το διαβάζει ως 200*16=3200hz μου το διαβάζει ως 200*14=2800mhz...

Δεν έχω επιλογή για clock ratio,όλα τα jumpers είναι σωστά ρυθρισμένα ,έχω την τελευταία v5 bios support prescott's και είμαι σε απόγνωση!Το καλό είναι πως ενώ μου λέει πως είναι 3200mhz genuine intel chipset μου κάνει downclock τον επεξεργαστή και φυσικά δε φορτώνει...

Τα φώτα σας παρακαλώ πολύ!Τι να κάνω εκτός του να αλλάξω μητρική??Είναι εφικτό??:cry: :D:rip:

Καλώς ήλθες Τζώρτζη,

αυτό το προβληματάκι το παρουσίαζαν αρκετές μητρικές και λυνόταν με αναβάθμιση bios που υποστήριζε Prescott επεξεργαστές.

Από την στιγμή που το bios που έβαλες είναι το τελευταίο(και υποστηρίζει και τον επεξεργαστή σου) δοκίμασες να κάνεις clear cmos πριν βάλεις τον επεξεργαστή?

Δεν νομίζω ότι είναι απαραίτητο να ξαναπεράσεις το bios.... απλά κλείσε τροφοδοτικό, βγάλε την μπαταρία, βραχυκύκλωσε με το jumper εκεί που λέει clear cmos περίμενε κανένα 5λεπτο, γύρισε το jumper στην αρχική του θέση, βάλε την μπαταρία, άνοιξε το pc και ας ελπίσουμε να τον δει 3.2 :)

Αρχική απάντηση από RootX

Δεν νομίζω ότι είναι απαραίτητο να ξαναπεράσεις το bios.... απλά κλείσε τροφοδοτικό, βγάλε την μπαταρία, βραχυκύκλωσε με το jumper εκεί που λέει clear cmos περίμενε κανένα 5λεπτο, γύρισε το jumper στην αρχική του θέση, βάλε την μπαταρία, άνοιξε το pc και ας ελπίσουμε να τον δει 3.2 :)

υπάρχει λόγος να περιμένει τόσο πολύ;

μερικά secs δεν φτάνουν;

Αρχική απάντηση από RootX

A, καθείς έχει τον τρόπο του... εγώ κάνω και ένα τσιγάρο στο μεταξύ να το σιγουρέψω :)

Όντως, άλλοι κάνουν τσιγάρο μετά το sex, άλλοι όσο κάνουν clear cmos κλπ

Περί ορέξεως..... :D

Αν και καταλαβαίνω το σκεπτικό, αν βγάλεις την μπαταρία είσαι ΟΚ.

Αν πάλι δεν θες να την βγάλεις, το jumper κλειστό για μερικά sec είναι αρκετό

Η μόνη παρατήρηση (που έχει δουλέψει πολλές φορές) είναι τα παραπάνω να τα κάνεις αφού έχεις βγάλει τον επεξεργαστή (και πάντα εκτός ρεύματος εννοείται)

Αρχική απάντηση από YDinopoulos

Underclock ? :p

Μωρέ ναι, αυτό το έκαναν οι μητρικές αν είχες παλαιό bios.. με το που το αναβάθμιζες, τον έβλεπαν κανονικά..

Φίλε Τζώρτζη, δεν δοκιμάζεις να στείλεις ένα e-mail στο support τμήμα της Chaintech?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.