blade_pan Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 3, 2004 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 3, 2004 Λοιπον κατ'αρχας το badget ειναι 2000! Ξερω οτι υπαρχουν 3 κατηγοριες φορητων.... μια που ειναι(δεν θυμαμαι πως λεγοναι)και καλα ειναι σαν κανονικοι υπολογιστες αλλα εχουν σαν μειονεκτημα το βαρος.... Γενικως δεν ξερω πολυ καλα για φορητους..... Παντως ειναι και μια κατηγορια που ειναι πολυ λεπτοι,ελαφρεις και ειναι πχ P4-m και τετοια..... Τεσπα θελω να μου πειτε καποιες σοβαρες προτασεις (κοινως αξιοπρεπεις μαρκες....compaq,toshiba.....) οι οποιοι να διαθετουν dvd-rw μια σχετικα καλη καρτα γραφικων τωρα αν ειναι AMD or PENTIUM δεν ξερω... Το Laptop προοριζεται για πολλες μετακινησεις οποτε σημαντικο ειναι και το βαρος και η ισχυς της μπαταριας. Περιμενω απαντησεις! Link to comment Share on other sites More sharing options...
tristeno1416003162 Δεκέμβριος 3, 2004 #2 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 3, 2004 Το κάνεις εύκολο.Βάρος και αυτονομία --> centrino Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chosen Δεκέμβριος 3, 2004 #3 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 3, 2004 Λογω βαρους και αυτονομιας πας σε κατηγορια Centrino. Και λογω καλης καρτας γραφικων σου προτεινω Fujitsu-Siemens σειρα Μ ---> Specs (PDF)[Edit]Η κοπελα σου τι δουλεια κανει; Link to comment Share on other sites More sharing options...
wrong method Δεκέμβριος 4, 2004 #4 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 4, 2004 Η κοπελα σου τι δουλεια κανει; Αν δεν είναι δικηγόρος (lol), δες το review :http://reviews-zdnet.com.com/4521-6527_16-5021302-1.html?tag=prmo1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tristeno1416003162 Δεκέμβριος 4, 2004 #5 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 4, 2004 Λάθος link. Σαφώς και δεν ψάχνει για DTR σύστημα ο φίλος.http://reviews-zdnet.com.com/Notebooks/4521-6527_16-5021302-2.html?tag=subnavμάλλον την διπλανή σελίδα εννοούσες Link to comment Share on other sites More sharing options...
wrong method Δεκέμβριος 4, 2004 #6 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 4, 2004 tristeno,έχεις δίκιο,αλλά :toomuchne, είναι και βράδυ,λάθος paste το link Link to comment Share on other sites More sharing options...
blade_pan Δεκέμβριος 5, 2004 Author #7 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 5, 2004 Ευχαριστω για τη βοηθεια.... Οποτε τωρα ειμαι αναμεσα στα: (πατηστε) Sony Vaio VGN-A295HP P-M 735 1.7 GHz/512 MB/15.4"/60GB HP Compaq nx7010 Centrino P-M 735 1.7 GHz/512 MB/15.4"/60 GB Fujitsu Siemens Amilo M1425 Centr. 745 1.8 GHz/512 MB/15.4"/80GB και στο πιο "βαρυ"... HP Pavilion zd7376EA P4-HT 3.2 GHz/512 MB/17"/80GB Ακουω γνωμες!!!! Ευχαριστω για ολα..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Δεκέμβριος 5, 2004 #8 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 5, 2004 το 3. τα fujitsu τα θεωρώ λίγο ποιοτικότερα των hp. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tristeno1416003162 Δεκέμβριος 5, 2004 #9 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 5, 2004 Την καλύτερη οθόνη την έχει το HP. Αυτό μετράει περισσότερο από όλα.Τα HP είναι σαφώς πιο ποιοτικά από τα Fujitsu-Siemens. Sotiri σε ποιό review είδες τα Fujitsu να είναι ποιοτικότερα από τα HP? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Δεκέμβριος 5, 2004 #10 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 5, 2004 δεν μιλάω από review, από προσωπική επαφή λέω,γι' αυτό και βάζω τον υποκειμενικό παράγοντα (εγώ θεωρώ).μπορεί να είναι και αντίστροφα, εγώ πάντως fujitsu θα παιρνα.blade, αν θες πιο ελαφριά μπορείς να δεις και τη σειρά lifebook πουέχει μερικά μοντέλα 1 κιλό ελαφρύτερα (από 2,9 -> 1,9). Link to comment Share on other sites More sharing options...
blade_pan Δεκέμβριος 5, 2004 Author #11 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 5, 2004 Μαλλον κλεινω για το HP Compaq nx7010 Centrino P-M 735 1.7 GHz/512 MB/15.4"/60 GB με καποιες ματιες στο amilo m....Ευχαριστω......ολους!special thanks to Tristeno.....Sotiri και το amilo m μου αρεσει γιατι εχει πολλα extra.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chosen Δεκέμβριος 5, 2004 #12 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 5, 2004 ΗΡ ειναι μια χαρα, αρκει να μη σου χαλασει/ερθει χαλασμενο και εχεις τραβαλα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Malkav Δεκέμβριος 5, 2004 #13 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 5, 2004 Μου δίνεις το badget και σου κουβαλάω το desktop μαζί με 22' crt.Και μιλάμε για επιδόσεις όχι π@παριές. Link to comment Share on other sites More sharing options...
haris1984 Δεκέμβριος 5, 2004 #14 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 5, 2004 εγω παλι θα πρότεινα το fujitsu...εκτος της δυνατότερης καρτας γραφικων,εχει και deticated μνημες...αρα λογικα δεν θα μοιράζεται μνημη απο τη ram...οσο για την οθονη...το hp εχει όντως καλύτερη...αλλα δεν θα επερνα λαπτοπ μονο επειδη εχει καλυτερη οθόνη οταν το αλλο εχει μεγαλυτερο σκληρο,γρηγοροτερο επεξεργαστη και πολυ καλυτερη καρτα γραφικων...στο κατω κατω δεν νομιζω να χαλαστεις με την οθονη του fujitsu... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tristeno1416003162 Δεκέμβριος 5, 2004 #15 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 5, 2004 Αρχική απάντηση από haris1984 [Σήμερα, στις 18:44] εγω παλι θα πρότεινα το fujitsu...εκτος της δυνατότερης καρτας γραφικων,εχει και deticated μνημες...αρα λογικα δεν θα μοιράζεται μνημη απο τη ram...οσο για την οθονη...το hp εχει όντως καλύτερη...αλλα δεν θα επερνα λαπτοπ μονο επειδη εχει καλυτερη οθόνη οταν το αλλο εχει μεγαλυτερο σκληρο,γρηγοροτερο επεξεργαστη και πολυ καλυτερη καρτα γραφικων...στο κατω κατω δεν νομιζω να χαλαστεις με την οθονη του fujitsu... Ούτε το HP Μοιράζεται μνήμηΈχει καλύτερη μπαταρία από το SiemensΗ κάρτα γραφικών είναι καλύτερη αλλά δεν είναι και τόσο καλύτερη όπως πχ η 9800. 1-2 frames στα παιχνίδια ίσως δεν έχουν σημασία αν έχεις την δυνατότητα να έχεις 50%+ περισσότερο χώρο στο desktop. :whistling Link to comment Share on other sites More sharing options...
abarth Δεκέμβριος 6, 2004 #16 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 6, 2004 καταρχην η οθονη των Αμιλο ειναι wxga ...15.4" ειναι αρκετα καλη αλλα δεν συγκρινεται με sxga ... ο ΗΡ δεν ξερω τι φερει ... αλλα μεγαλη διαφορα σε ποιοτητα δεν θα δειςΑπο θεμα χωρου πιστεψε με 80 με 60 gb ειναι αρκετη διαφορα αν κατεβαζεις απο νετ η αν παιζεις κανενα παιχνιδακι ...απο καρτα γραφικων αν ειναι κατωτερη της 9700/128 που φερει το Αμιλο τοτε μαλλον δε μιλαμε για 1-2 frames κατω αλλα 10-40 frames κατω αναλογα την καρτα και αναλογα το παιχνιδι...επιπλεον η ΗΡ απο support στην Ελλαδα ισως ειναι οτι χειροτεροτελος αν θελεις μπορεις να βρεις στο εξωτερικο τα ιδια (και καλυτερα notebooks) με 400 ευρω περιπου κατω..για παραδειγμα δες αυτο:1GB ram, 80GB hdd, 9700/128MB , PM745(2mb L2), 15.4"WXGA κλπ κλπκοντα στα 1390 ευρω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexandros Δεκέμβριος 6, 2004 #17 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 6, 2004 Προσωπικα θα σου προτεινα κατι απο την σειρα Χ30 της Τοσιμπα, που χρησιμοποιω τελευταια. Εχει εξαιρετικης ποιοτητας οθονη, αισθητα καλυτερη του μοντελου της Αcer 15.4" που ειναι και τα μονα που εχω δει και μπορω να συγκρινω. Τονιζω το θεμα της οθονης γιατι σε ενα λαπτοπ ειναι το α και το ω. Οι επιδοσεις και τα χαρακτηριστικα ξεχνιουνται αμεσως οταν η οθονη δειχνει θολη και εχει μικρες γωνιες θεασης. http://www.mgmanager.gr/browse.asp?sub=105&page=4 Η 9700 του τρεχει τα παντα απο παιχνιδια εστω και 64ρα που ειναι ,δε μασαει Link to comment Share on other sites More sharing options...
abarth Δεκέμβριος 7, 2004 #18 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 7, 2004 κοιτα, η οθονη ναι μεν ειναι πολυ βασικο συστατικο ΑΛΛΑ εξαρταται τη διαφορα... δλδ ποσο καλυτερη ειναι σε ενα laptop απο ενα αλλο ...διοτι συνηθως δεν θα δεις τρομερες διαφορες μεταξυ wxga και μεταξυ sxga και μεταξυ wuxga και παει λεγοντας .... θα δεις ομως μεταξυ xga και λοιπων ...απο και περα τα χαρακτηριστικα τα υπολοιπα ειναι κατι που σε περιοριζουν πραγματικα και ουσιαστικα ... οσο καλη οθονη και να εχεις αν δεν μπορεις να κανεις καποια πραγματα που θελεις τοτε τι να το κανεις? να βλεπεις πιο ομορφα αυτα που δεν μπορεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexandros Δεκέμβριος 7, 2004 #19 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 7, 2004 Να τονισω οτι αναφερομαι σε οθονες 15.4" που αλλωστε ειναι και το sweet point νομιζω σημερα για λαπτοπ με την εννοι οτι η αναλυση τους ειναι ιδανικη σε σχεση με το μεγεθος ... Κοιτα αν μου ελεγες οτι μου δινεις 1.7 ντοθαν αντι για 1.5 και μου αλλα με μετρια οθονη, νομιζω οτι θα διαλεγα το 1.5 με την καλυτερη εξαλου τι ειναι αυτο που τα συγχρονα λαπτοπς (με σεντρινο-ντοθαν > 1.5) αδυνατουν να εκτελεσουν...νομιζω πως κανουν τα παντα. Εκει που θα δεις τη διαφορα στην αποδοση ειναι κυριως στην μνημη. Οταν εβαλα 1024 αντι για 512 που ειχε πραγματικα το λαπτοπ απογειωθηκε! ΚΑι οταν ερθουν τα longhorn ειμαι βεβαιος οτι θα βαλω 2GB (στο εξωτερικο οι μνημες λαπτοπ ειναι πολυ φτηνες) και θα μου βγαλει μια 3 ετια το λιγοτερο. Αντιθετα θεωρω οτι 200 Mhz cpu παραπανω δεν "φαινονται" τοσο οσο η μνημη. Αρα λοιπον επιμενω στο Τοσιμπα σε σχεση με το Acer χωρις να ειμαι βεβαιος για τα ΗΠ αλλα γενικα δεν φημιζονται για τις προσεγμενες οθονες τους .Για τα 15.4" Fujitsu εχω ακουσει τοσο θετικα οσο και αρνητικα σχολια... :...: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chosen Δεκέμβριος 7, 2004 #20 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 7, 2004 Επισης, αν σκεφτεστε για ΗΡ θα πρεπει να υπολογισετε και το γεγονος οτι σε ενδεχομενη αναβαθμιση μνημων, θα πληρωσετε τουλαχιστον τα διπλασια για ΗΡ μνημες, εκτος κι αν ρισκαρετε με αλλη μαρκα (αν και κανενα ΗΡ site δεν θα σας προτεινει αλλη μαρκα, θα πρεπει να ψαξετε πολυ...) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.