therion Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 3, 2004 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 3, 2004 καλησπερα σε ολους. θα ηθελα την βοηθεια σας σε ενα προβλημα που αντιμετωπιζω. μολις πηρα καινουριο pc και εχω πολυ υψηλη temp. στην cpu. :( η temp οταν ανοιγω το χρεπι ειναι ειναι γυρω στους 60 ενω εχει φτασει μεχρι και 75.οι ενδειξεις ειναι ιδιες ειτε με pc alert 4 η mbm.και το bios την ιδια temp λεει.τι μπορει να φταιει???? η cpu ειναι p4 στα 3 ghz(socket 775) ενω η motherboard η καινουργια της msi 925x platinum. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJD Δεκέμβριος 3, 2004 #2 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 3, 2004 Καλώς ήρθες 1ον) Η motherboard μπορεί να διαβάζει και να λέει ό,τι θέλει 2ον) Αυτός που το έστησε να μην έχει βάλει σιλικόνη και να μην κάνει καλή επαφή η ψήκτρα με τον επεξεργαστή 3ον) Να μην έχει κουμπώσει καλά η ψήκτρα. 4ον) Μπορεί και να συμβαίνει Οι prescott γενικά είναι θερμοί! Για αρχή άνοιξε το κουτί και ακούμπησε την ψήκτρα με το χέρι. Αν ο cpu έχει 75 βαθμούς, θα πρέπει να ζεματάει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoriLLakoS Δεκέμβριος 3, 2004 #3 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 3, 2004 Αρχική απάντηση από DJD Καλώς ήρθες Για αρχή άνοιξε το κουτί και ακούμπησε την ψήκτρα με το χέρι. Αν ο cpu έχει 75 βαθμούς, θα πρέπει να ζεματάει. η αλλιως πετα ενα αυγουλακι επανω να δεις αν θα γινει ομελετα..... οι πρεσκοτ ειναι γενικα θερμοι ολοι φιλε therion....αν εχεις ορεξη κοιτα για καμια ψυκτρα καλυτερη η ακομα κ νερακι....δεν θα ηταν ασχημο... κ καλως ηλθες man...! :daisy: Link to comment Share on other sites More sharing options...
therion Δεκέμβριος 3, 2004 Author #4 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 3, 2004 η ψυχτρα ηταν κρυα ,τον υπολογιστη μου το συναρμολογησε παιδι που ηξερε. και ειχε βαλει σιλικονη και η ψυχττρα εχει κουμπωσει καλα. για τους πρεσκοτ ξερω οτι ανεβαζουν θερμοκρασια αλλα δεν ειναι πολυ ???????????? η ταση παιζει ρολο στην αυξηση θερμοκρασιαςτου υπολογιστη? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJD Δεκέμβριος 3, 2004 #5 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 3, 2004 Αν η ψήκτρα είναι κρύα και δεν έχεις προβλήματα με κολλήματα κτλ τότε η motherboard λέει τα δικά της.'Οσο ανεβάζεις τάση, ανεβαίνουν και τα εκλυόμενα watt του cpu άρα ανεβαίνει κι η θερμοκρασία αν δεν έχεις αξιόλογο σύστημα ψύξης για να τα κρατήσει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
therion Δεκέμβριος 3, 2004 Author #6 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 3, 2004 εβαλα και δυο κουλερακια και εχω και το κουτι ανοιχτο και δεν πεφτει η θερμοκρασια. :devil: ξερετε καμια καλη ψυχτρα αμα ειναι να βαλω πανω? :) :) παντως τα λουκανικακια τα φρανκοφουρτης τα ψηνει μια χαρα. :D :D :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
therion Δεκέμβριος 3, 2004 Author #7 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 3, 2004 βασικα το pc alert ενω πρεπει να εχω 12 v εχω 5,52:confused: :confused: μηπως παιζει κατι με αυτο????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoriLLakoS Δεκέμβριος 3, 2004 #8 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 3, 2004 Αρχική απάντηση από therionγια τους πρεσκοτ ξερω οτι ανεβαζουν θερμοκρασια αλλα δεν ειναι πολυ ????????????η ταση παιζει ρολο στην αυξηση θερμοκρασιαςτου υπολογιστη? νομιζω στα φυσιολογικα ορια τους ειναι....!αμα θες κοιτα κ το στεπινγκ του κ πες μας....οι τελευταιοι το εχουν φτιαξει αυτο το προβλημα....!η ταση βεβαια κ παιζει τον σημαντικοτερο ρολο στην θερμοκρασια......!τον εχεις ανεβασμενο??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoriLLakoS Δεκέμβριος 3, 2004 #9 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 3, 2004 Αρχική απάντηση από therion βασικα το pc alert ενω πρεπει να εχω 12 v εχω 5,52:confused: :confused: μηπως παιζει κατι με αυτο????? μηπως κοιτας λαθος τασεις???? Στην 12αρα εχεις 5+??????Πολυ περιεργο αυτο...! Κατεβασε το mbm5 κ ψαχτω λιγο ακομα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
therion Δεκέμβριος 3, 2004 Author #10 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 3, 2004 οχι μαμα τον εχω :rolleyes: πριν 2 μερες τον πηρα.... ερωτηση! τι ειναι το στεπιγκ?????????? :tomato: Link to comment Share on other sites More sharing options...
therion Δεκέμβριος 3, 2004 Author #11 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 3, 2004 και στο mbm τη ιδια ταση εχω περιπου.5,9:getlost: αυτη η 12 αρα η ταση για ποιο πραγμα ειναι?????????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoriLLakoS Δεκέμβριος 3, 2004 #12 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 3, 2004 το στεπινγκ ειναι ενας κωδικος που ειναι γραμμενος πανω σε καθε cpu κ απο αυτο πειρνουμε πολλα στοιχεια ας πουμε για την ''καταγωγη'' του...!πχ ποτε βγηκε ακριβως,μερος κτλ...οποτε αμα θες να το δεις θα πρεπει να βγαλεις την ψυχτρα κ να το δεις... Link to comment Share on other sites More sharing options...
therion Δεκέμβριος 3, 2004 Author #13 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 3, 2004 δεν ξερω και πολλα απο υπολογιστες και δεν το διακινδυνευω να τη βγαλω..καποιον αλλο τροπο μπορεισ να μου πεις?????????????? :cry: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nos-Dio Δεκέμβριος 3, 2004 #14 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 3, 2004 Αρχική απάντηση από Βασιλης η αλλιως πετα ενα αυγουλακι επανω να δεις αν θα γινει ομελετα..... οι πρεσκοτ ειναι γενικα θερμοι ολοι φιλε therion....αν εχεις ορεξη κοιτα για καμια ψυκτρα καλυτερη η ακομα κ νερακι....δεν θα ηταν ασχημο... κ καλως ηλθες man...! :daisy: Ρε σ Βασιλη εχω παρατηρησει οτι αμα ειναι για θερμοκρασια αμεσως προτεινεις νεες ψυχτρες και ακομα χειροτερα νερο!Εκτος απο το οικονομικο δεν ειναι ευκολο για τον αλλο να βαλει νερο...δεν ειναι τοσο απλο οσο φαινεται να το λες εσυ. Εντελως φιλικα στο λεω απλα μου φαινεται τουλαχιστον απερισκεπτο να το λεει κανεις τοσο απλα! Επισης Φιλε θεριον ο επεξεργαστης εχει φτιαχτει για να δουλευει με την ψυχτρα που δινει η ιντελ.Αν εχει γινει σωστη εγκασταση(αυτο θα πρεπει να το κοιταξεις-οδηγειες εγκαταστασεις εχει στο ενχειριδιο χρησης του επεξεργαστη και της μητρικης) τοτε κατα 95% η μητρικη λεει οτι θελει!Αν εχεις σωστη ψυξη κουτιου(σχετικα μπορεις να δεις στο σιτε της ιντελ) εισαι οκ,αν οχι απλα ανοιξε το κουτι απο την μια πλευρα και εσιαι οκ εφοσον το pc σου τρεχει ολα τα προγραμματα μια χαρα και δεν lagarei η παγωνει! Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoriLLakoS Δεκέμβριος 3, 2004 #15 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 3, 2004 Αρχική απάντηση από Nos-Dio Ρε σ Βασιλη εχω παρατηρησει οτι αμα ειναι για θερμοκρασια αμεσως προτεινεις νεες ψυχτρες και ακομα χειροτερα νερο!Εκτος απο το οικονομικο δεν ειναι ευκολο για τον αλλο να βαλει νερο...δεν ειναι τοσο απλο οσο φαινεται να το λες εσυ. Εντελως φιλικα στο λεω απλα μου φαινεται τουλαχιστον απερισκεπτο να το λεει κανεις τοσο απλα! ! Ναι,εχεις δικιο,δεν παρεξηγουμαι,σιγα.....μπορει απο ολο το κλιμα που επικρατει σε εμενα να το λεω τοσο απλα,γιατι μου φαινεται απλο κ ολη την ωρα ειμαι με ξεκοιλιασμενες μητρικες ψυκτρες,ψυκτρακια κτλ κ καταλαβαινεις τι εννοω......εχεις απολυτο δικιο μαν....αλλη φορα θα σκεφτομαι πιο πολυ πριν γραφω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
therion Δεκέμβριος 3, 2004 Author #16 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 3, 2004 η ψυκτρα εχει μπει μια χαρα παντως γιατι το εχω διπλοτσεκαρει :) αυτο που με προβληματιζει ειναι οτι το κουτι εχει temp 29 και η cpu 52. :blink: tτο αλλο προβλημα ειναι οτι μια ενδειξη για 12v,στο pc alert και στο mbm δειχνει 5,5...... γιατι???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Δεκέμβριος 3, 2004 #17 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 3, 2004 δυστυχώς οι σύγχρονοι επεξεργαστές παραείναι τοστιέρες για την stock ψύξη.δεν μπορώ να δεχτώ ότι θα δουλεύω στους 75 βαθμούς με τίποτα. είσαι πολύ κοντά στο όριο για να τον κάψεις.αν η ψύκτρα πιάνεται και κάνει καλή επαφή τότε είσαι μια χαρά.αν η ψύκτρα είναι στους 60-70 πιάνεται οριακά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
therion Δεκέμβριος 3, 2004 Author #18 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 3, 2004 υπαρχει παριπτωση να εχει κουμπωσει καλα η ψυχτρα αλλα να μην δουλευει σωστα????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nos-Dio Δεκέμβριος 3, 2004 #19 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 3, 2004 πιασε την ψυχτρα και αν καιει οπως ειπαν μερικα παιδια κατι φταιει αλλιως εισαι οκ...Απολαυσε το καινουργιο σου μηχανημα και ξεχασε μια και καλη τις θερμοκρασιες και τις ενδειξεις τις μητρικης Link to comment Share on other sites More sharing options...
therion Δεκέμβριος 3, 2004 Author #20 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 3, 2004 παντως η ψυχτρα δεν καιει!!!!!!!μαλλον εχεις δικιο!!η motherboard θα λεει τα δικα της!!!ευχαριστω πολυ φιλε!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.