ChrisXP Δεκέμβριος 6, 2004 #21 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 6, 2004 Αρχική απάντηση από netcrawler [Χθες, στις 18:12] Τι ενοείς δηλαδή λέγοντας σκουπίδια και αντιεπαγγελματικό??? Γεμίζει τον κώδικα με περιτά πράγματα (π.χ: είσαι Λάρισα και θές να πάς Θεσσαλονίκη, υπάρχει ο σύντομος δρόμος και αυτός μέσο Αθήνας, το Namo χρησιμοποιεί τον δεύτερο) καθηστερώντας το φώρτομα τις σελίδας, αυτό το καθιστά και αντιεπαγγελματικό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
abarth Δεκέμβριος 6, 2004 #22 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 6, 2004 απο θεμα προγραμματος 100% προς macromedia και ιδιαιτερα το Homesite ειναι οτι καλυτερο πιστευω ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dorus Δεκέμβριος 7, 2004 #23 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 7, 2004 για φτηνες καταστασεις L A M P (linux apache mysql php)αλλιως macromedia Link to comment Share on other sites More sharing options...
netcrawler Δεκέμβριος 7, 2004 #24 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 7, 2004 Αρχική απάντηση από ChrisXP Γεμίζει τον κώδικα με περιτά πράγματα (π.χ: είσαι Λάρισα και θές να πάς Θεσσαλονίκη, υπάρχει ο σύντομος δρόμος και αυτός μέσο Αθήνας, το Namo χρησιμοποιεί τον δεύτερο) καθηστερώντας το φώρτομα τις σελίδας, αυτό το καθιστά και αντιεπαγγελματικό. Thank's δέν το ήξερα αυτο αν και δέν είχα μπεί πότε στον κόπο να τσεκάρω....... Link to comment Share on other sites More sharing options...
futuristic-gr Δεκέμβριος 15, 2004 #25 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 15, 2004 Πάρε Dreamweaver και τέλος. Γνώσεις θέλει να έχεις. Αν έχεις, όλα τα υπόλοιπα είναι για γέλια. Εγώ γράφω JSP σε Dreamweaver και εικόνες και και και και ούτε γραφίστας είμαι ούτε ιστορίες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fonzi Δεκέμβριος 16, 2004 Author #26 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 16, 2004 ΟΚ! Dreamwaver mx 2004. Σε λίγες μέρες θα το έχω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
shivas Δεκέμβριος 16, 2004 #27 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 16, 2004 λοιπον ακου τι γινεται με αυτα τα προγραμματα. γεμιζουν τον κωδικα με αχριστα στοιχεια κωδικα ο οποιοσ καθηστερει στο φορτωμα τισ σελιδας(αυτο το ανεφερε και καποιοσ αλλος εδω) ο καλητερος τροπος ειναι το Notepad. με αυτο καταφερνεις πολλα πραγματα αν εχεις γνωσεις προγραμματισμου που πιστευω οτι εχεις γιατι εισαι σε τετοια θεση στο δημοσιο. ι javascript ειναι δυναμικη οποτε μπορεις να κανεις πολλα και διαφορα με αυτο. απο εκει και περα για γραφικα θα πρεπει να συνεργαστεις με εναν γραφιστα που ειναι δουλεια του. αυτοσ ειναι ο πιο επαγγελματικος τροπος. ΥΣ: ελπιζω να ξερεις και asp!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
fonzi Δεκέμβριος 16, 2004 Author #28 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 16, 2004 Φίλε μου πιστεύω ότι έχεις απόλυτο δίκιο!Και εγω μια ζωή σε notepad φτιάχνω κώδικα...Από το 1994 html, javascript κλπΑπλώς είπα μπας και έχουν κάτι έτοιμο που να με γλυτώνει από λίγο κόπο.Κάποτε πήγα να δουλέψω με το γελοίο frontpage και κάθε φορά που άνοιγόκλεινε το αρχείο που δούλευα άλλαζε και κάτι απροειδοποίητα... Τις δε 100 γραμμές κώδικα τις έφτανε 300... Απαράδεκτο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
shivas Δεκέμβριος 16, 2004 #29 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 16, 2004 οποτε το καλητερο που εχεις να κανεις ειναι να απευθηνθεις σε εναν γραφιστα και να παρει αυτος τα φραγκα και οχι ι μικροσοφτ και η μακρομεντια. ουτος ι αλλος ο γραφιστας εχει ηδη το φλας και κανει απο εκει τα γραφικα για web (λογικα παντα ετσι?!?!) επισεις ζητα και μια αυξηση για την δουλεια που κανεις!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
fonzi Δεκέμβριος 16, 2004 Author #30 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 16, 2004 Ναι βρε αλλά τα λεφτά τα δίνουν για αγορά λογισμικού μόνο και όχι για παροχή υπηρεσιών! Link to comment Share on other sites More sharing options...
futuristic-gr Δεκέμβριος 16, 2004 #31 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 16, 2004 Μου φαίνεται ότι όλοι το παίζετε σχετικοί χωρίς να έχετε δουλέψει κάπου σοβαρά. Δεν κάνω το post αυτό για να το παίξω έξυπνος αλλά για να γλιτώσω τον φίλο μας από τον ανόητο notepad που του προτείνετε!!! Λοιπόν φίλε μου, εάν αυτό που πρόκειται να κάνεις είναι σχετικά απλό και εύκολο σε αλλαγές και διαχείριση χρησιμοποίησε notepad. Εάν στρέφεσαι σε κάτι σοβαρό και επαγγελματικό πάρε dreamweaverMX ή κάτι παρόμοιο. Λένε ότι γεμίζει τη σελίδα με άχρηστο κώδικα. Πράγματι. Την γεμίζει αν κάποιος άσχετος από HTML και γλώσσα προγραμματισμού χρησιμοποιήσει τις έτοιμες λειτουργίες που έχει από μόνο του (τυποποιήσεις). Σημειώνω εδώ πως ό,τι κάνει ο κώδικας δεν είναι πάντα σκουπίδια: Πραγματοποιεί και κάποιους ελέγχους κ.λπ. Μερικά είναι όντως χρήσιμα και μερικά άχρηστα αλλά όποιος δεν τα ξέρει απλά τα λέει όλα σκουπίδια. Όταν λοιπόν θα χτίσεις μια σελίδα που θα έχει 3-4 tables, καμμιά 15-20 εικόνες, 10-15 links και πάει λέγοντας (δηλαδή πάνω από 500 γραμμές σου βάζω εγώ) θέλω να είμαι από μια γωνιά και να σε παρατηρώ όταν θα πρέπει να προσθέσεις ένα row στο τάδε table και θα κάνεις 3 την ώρα save και F5 στον internet explorer για να τεστάρεις αν βγαίνει όπως το φαντάζεσαι. Θέλω να δω επίσης πόσο γρήγορα θα εντοπίζεις εάν ο κώδικας που θέλεις να διορθώσεις είναι μέσα σε while, ή μέσα σε if κ.λπ μιας και όλα τα γράμματα έχουν χρώμα μαύρο στο notepad. Παίρνοντας αντίθετα ένα εργαλείο σαν το dreamweaver, όχι απαραίτητα το ίδιο, έχεις πλεονεκτήματα όπως το να βλέπεις άμεσα την υλοποίηση του κώδικα που γράφεις. Το παράθυρο χωρίζεται στη μέση. Στο πάνω μέρος βλέπεις τον κώδικα της σελίδας, στο κάτω το αποτέλεσμά του (μορφοποιημένο). Επίσης μπορείς άνετα με 1-2 κλικ να κάνεις αρκετά πράγματα απλά, που αλλιώς θα έχανες ώρα για να τα γράψεις. Με τις διαφορετικές γραμματοσειρές και χρώματα διακρίνεις έυκολα ποιος κώδικας είναι HTML και ποιος γλώσσας προγραμματισμού, τι ανήκει που και πάει λέγοντας. Μετά πας με το χεράκι και γράφεις τον κώδικά σου όπως θέλεις να γίνει. Η......... αν έχεις άπειρο χρόνο και νεύρα μπροστά σου για την υλοποίηση που σου ζητάνε χρησιμοποιείς notepad! :tomato: Τέλος, να σου πω ότι στη δουλειά μου, μας απαγορεύουν να χρησιμοποιήσουμε notepad (ειλικρινά). Οι αποφάσεις δικές σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
shivas Δεκέμβριος 17, 2004 #32 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 17, 2004 φιλε μου με το notepad γραφεις ακριβως τον κωδικα που χρειαζεσε και τιποτα παραπανω. το dreamweaver λες εκτος απο τον κωδικα που θελεις σου βαζει και αλλα μη χρησιμα πραγματα. εχω δουλεψει σοβαρα πανω σε αυτο το θεμα, το εμπειρο ματι και ο τροπος ο οποιος στοιχιζεις τις γραμμες σου στο νοτεπαδ εχει μεγαλη σιμασια. δεν μπορεις να γραφεις κωδικα και να ειναι ολα σε μια καθετη σειρα! ενοειτε οτι θα τα στοιχισεις ετσι οπως πρεπει για να ξεχωριζεις τισ εντολες! ειμαι 21 χρονων και μπορει να λες ο πιτσιρικας το παιζει εξυπνος. αλλα σπουδαζω και δουλευω στην αγγλια οπου οι απαιτησεις πελατων ειναι μεγαλητερες απο αυτες της ελλαδος, οποτε κατι ξερω και εγω Link to comment Share on other sites More sharing options...
futuristic-gr Δεκέμβριος 17, 2004 #33 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 17, 2004 Επειδή λοιπόν κάτι ξέρεις και εσύ, σε πληροφορώ ότι το ότι δουλεύεις στην Αγγλία δεν μου λέει τίποτα και ας είμαι και εγώ πιτσιρίκος, 24 για την ακρίβεια. Επίσης το ότι σπουδάζεις μου λέει πολύ περισσότερα: πως έχεις πολλά να μάθεις ακόμη. Και σε πληροφορώ εν τέλει ότι δουλεύω σε κρατικό τομέα και αυτά που κάνω έχουν αντίκτυπο (εννοώ response time, grid management κ.λπ) σε όλη την Ελλάδα. ΔΕΝ νομίζω να βρίσκεσαι σε κάποια τέτοια θέση στην Αγγλία. Προς Θεού, δεν το παίζω έξυπνος αλλά μην παινευόμαστε παραπάνω από όσο είμαστε. Και επειδή δουλεύω άκρως επαγγελματικά το Dreamweaver συγκεκριμένα, μπορείς να κάνεις ό , τ ι θέλεις και φυσικά πάνω από όλα στοίχιση! Κώδικα άχρηστο όπως είπα και πριν μπορεί να βάζει σε μερικά κομμάτια σε μερικά όμως όχι (εκτός και αν δεν ξέρεις να τον ερμηνεύσεις και τα λες όλα άχρηστα). Εν τούτοις όμως κάποια απλά πράγματα HTML και κάποιες διευκολύνσεις τις παρέχει σε σχέση με το notepad το οποίο δεν παρέχει τίποτα! Σίγουρα για να κάνεις κάτι επαγγελματικό και σωστό πρέπει να βάλεις το χέρι σου, δεν είπα το αντίθετο. Για να μην τα ξαναλέω διάβασε τα πλεονεκτήματα που ανέφερα στο προηγούμενο post μου και πες μου με ποια δεν συμφωνείς. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fonzi Δεκέμβριος 18, 2004 Author #34 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 18, 2004 Προς τι το μίσος; Και οι 2 σωστά τα λέτε κατά κάποιο τρόπο... Προφανώς αν έχεις χρόνο και γνώσεις γενικά προγραμματίζεις χωρίς πολλά-πολλά βοηθήματα. (Όσο βέβαια μπορούμε να θεωρούμε την html κλπ γλώσσες προγραμματισμού...) Επειδή όμως ψάχνουμε πάντα εργαλεία που να κάνουν τη δουλειά μας ευκολότερη και αποδοτικότερη (και συνεπώς πιο συμφέρουσα), δοκιμάζουμε και εργαλεία του τύπου dreamweaver και αν μας κάνουν καλώς... Αν είναι μάπες τα παρατάμε. Γι αυτό κι εγώ ξεκίνησα εδώ για να ρωτήσω αν κάποιος χρησιμοποιεί πχ dreamweaver ώστε να πάρω μια έγκυρη γνώμη προτού προβώ στην αγορά του λογισμικού. Η γνώμη λοιπόν του futuristic-gr μετράει για μένα αρκετά. Χωρίς αυτό όμως να σημαίνει ότι και ο shivas έχει άδικο... Όσον τώρα αφορά ηλικίες, πανεπιστήμια κλπ δεν νομίζω ότι παίζουν και πολύ μεγάλο ρόλο. Αν ήθελα να περιαυτολογήσω θα σας έλεγα ότι η ηλικία μου ισούται με το άθροισμα των δυό σας, ότι προγραμματίζω από το 1986, ότι σε πανεπιστήμιο στην Μ. Βρετανία προγραμμάτιζα σε C (σε UNIX συστήματα και όχι σε προχωρημένους editors αλλά σε emacs...) από το 1995, κλπ, κλπ. Αλλά όμως δεν σας το λέω Πάντως σε μια γενικά θεώρηση στα πανεπιστήμια στην Αγγλία το ζητούμενο στον κώδικα δεν είναι τόσο η απόδοση (σε επίπεδο σπουδών μιλάω) αλλά η μεθοδικότητα και η τεκμηρίωση. Σε αυτά είναι μάλλον μπροστά από εμάς. Θυμάμαι όταν σε τζαμάτο κώδικα πήρα 6 αντί για 10 σε μια εργασία διότι τα ονόματα κάποιων μεταβλητών δεν ήταν meaningful! Τεσπα αρκετά σας ζάλισα! Οσο για το dreamweaver mx 2004 σε λίγες μέρες θα το έχω οπότε θα σας πω εντυπώσεις. Πάντως ευχαριστώ όλους που έκαναν τον κόπο να απαντήσουν! Link to comment Share on other sites More sharing options...
futuristic-gr Δεκέμβριος 19, 2004 #35 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 19, 2004 Να είσαι καλά φίλε μου, δεν ήταν κόπος για μας να βοηθήσουμε. Για τα πανεπιστήμια τώρα στην Αγγλία ίσως να ισχύει αυτό. Προσωπικά πιστεύω όμως ότι το πόσο καλός είσαι εξαρτάται από το πόσο έχει διαβάσει, όχι του πανεπιστημίου-γενικά μιλάω- και επίσης το πόσο έχεις ασχοληθεί. Εάν κάνεις τη δουλειά του προγραμματιστή δεν είσαι αναλυτής οπότε την ονοματολογία την παίρνεις έτοιμη Αν είσαι και τα δύο την έβαψες Τέσπα, είμαι σίγουρος ότι αφού έχεις γνώσεις, θα βρεις το Dreamweaver πολύ αποδοτικό σε ταχύτητα παραγωγής, ευκολία στη χρήση και πρακτικό. Όμως μην το παρατραβήξεις με τις αυτοματοποιήσεις του. Γράψε custom κώδικα και όχι τα δικά του, παρόλου που κάνουν και αυτά δουλειά. Περιμένουμε νέα σου Link to comment Share on other sites More sharing options...
ChrisXP Δεκέμβριος 19, 2004 #36 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 19, 2004 Αρχική απάντηση από netcrawler Thank's δέν το ήξερα αυτο αν και δέν είχα μπεί πότε στον κόπο να τσεκάρω....... Τίποτα φίλε μου.Παιδία καλό το notepad αλλά επειδή τυγχαίνει να δουλεύω σε εταιρία για την κατασκευή σελίδων εκτός από κάτι που να φορτώνει γρήγορα παίζει σημαντικός ρόλος και ο χρόνος κατασκευής οποτε βάζεις macromedia και αφού τελειώσεις βγάζεις τα περριτά, με τον καιρό αφού θα έχεις μάθει τι θεωρείτε περριτό κάνεις ένα script για να τα βγάζει αυτόματα.Παιδιά όλα αυτά δεν τα λέω για να το παίξω έξυπνος απλός για να βοηθήσω τον φίλο μας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
abarth Δεκέμβριος 19, 2004 #37 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 19, 2004 Αρχική απάντηση από ChrisXP [Σήμερα, στις 03:08] Τίποτα φίλε μου.Παιδία καλό το notepad αλλά επειδή τυγχαίνει να δουλεύω σε εταιρία για την κατασκευή σελίδων εκτός από κάτι που να φορτώνει γρήγορα παίζει σημαντικός ρόλος και ο χρόνος κατασκευής οποτε βάζεις macromedia και αφού τελειώσεις βγάζεις τα περριτά, με τον καιρό αφού θα έχεις μάθει τι θεωρείτε περριτό κάνεις ένα script για να τα βγάζει αυτόματα.Παιδιά όλα αυτά δεν τα λέω για να το παίξω έξυπνος απλός για να βοηθήσω τον φίλο μας. θα συμφωνησω απολυταενας προγραμματιστης (κι εγω εχω δυλεψει χρονια ως τετοιος σε εταιριες) δεν μπορει να θεωρει το notepad μεσο για καθημερινη νορμαλ χρηση. Το notepad μπορει να το χρησιμοποιησεις σαν ευκολη-γρηγορη λυση καποιες στιγμες που βιαζεσαι ή σε υπολογιστη ξενο οπου βαριεσαι να περασεις καποιο προγραμμα. Απο την αλλη το dreamweaver οντως βαζει αρκετα αχρηστα πραγματα. Πραγματικα αχρηστα πραγματα που καθυστερουν τις σελιδες. Βαζει βεβαια και εννιοτε χρησιμα πραγματακια. Γιαυτο πιστευω αν εχεις ψαξει το θεμα χρησιμοποιεις στην ουσια 2 οψεις του dreamweaver. Για διευκολυνση σε πολλα scripts εχεις το dreamweaver και για ουσιαστικο coding το homesite ....δοκιμαστε τα (ειναι στο ιδιο πακετο - ιδιο προγραμμα αλλη οψη) και θα δειτε οτι με το ενα κανεις τα 'ευκολα' και με το αλλο ειναι σαν να εχεις ενα notepad πολυ ανεπτυγμενο .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jogi Δεκέμβριος 19, 2004 #38 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 19, 2004 Μπορείς να χρησιμοποιήσεις άνετα το dreamweaver σαν html editor χωρίς να χρησιμοποιήσεις wizards και άλλες μπούρδες (designer...) και να γράψεις απόλυτα καθαρή και σωστή html κάνοντας και την ζωή σου πιο εύκολη αφού θα εχεις το syntax highlighting, auto completion κλπ σε σχέση με το notepad. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snips Φεβρουάριος 5, 2005 #39 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 5, 2005 Ωραία.Εγώ λοιπόν που δεν ξέρω HTML αλλά θέλω να φτιάξω ένα site πως θα τελειώσςω πιο γρήγορα; Μαθαίνοντας HTML από την αρχή; ή με το κατάλληλο πρόγραμμα μέσω του οποίου θα γίνει ευκολότερη η ζωή του αρχάριου. Και μήπως παρακολουθώντας ταυτόχρονα με την σχεδίαση τον κώδικα μαθαίνεις καλύτερα για το μέλλον; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kanonieris Φεβρουάριος 6, 2005 #40 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 6, 2005 Αρχική απάντηση από futuristic-gr Πάρε Dreamweaver και τέλος. Γνώσεις θέλει να έχεις. Αν έχεις, όλα τα υπόλοιπα είναι για γέλια. Εγώ γράφω JSP σε Dreamweaver και εικόνες και και και και ούτε γραφίστας είμαι ούτε ιστορίες. Πάρτο και μην το σκέφτεσαι δεν υπάρχει καλύτερη λύση.Και με την ευκαιρία επειδή τώρα ψάχνομαι με την jsp, μπορώ να την συνδέσω με SQL Server βάση?, και υπάρχει κανένας editor για jsp? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.