Jump to content

Αγορα σκληρου για data

kuza

Recommended Posts

αμα γινει διακοπη ρεύματος και σου καει , θα τα κλαις τα δεδομένα σου?

Αν μου πεις οτι δε θα τον εχεις συνδεμενο παντα, οταν πας να τον συνδεσεις σου φυγει απο τα χερια?

θα ελεγα τουλαχιστον να παρεις 2 δισκους και να τους φυλαξεις σε διαφορετικο μερος ωστε να εχεις καποιου ειδους ασφαλεια

αμα γινει διακοπη ρεύματος και σου καει , θα τα κλαις τα δεδομένα σου?

Αν μου πεις οτι δε θα τον εχεις συνδεμενο παντα, οταν πας να τον συνδεσεις σου φυγει απο τα χερια?

θα ελεγα τουλαχιστον να παρεις 2 δισκους και να τους φυλαξεις σε διαφορετικο μερος ωστε να εχεις καποιου ειδους ασφαλεια

εστω... θα ηθελα να ακουσω προτασεις για συγκεκριμενους σκληρους

ΔΕΝ υπαρχει αξιοπιστος σκληρος οταν μιλαμε για ενα και μοναδικο.

Χιλιες φορες καλυτερα δυο σκληροι της πλακας σε raid1 παρα εναν, ακομα και τον καλυτερο που κυκλοφορει

ΔΕΝ υπαρχει αξιοπιστος σκληρος οταν μιλαμε για ενα και μοναδικο.

Χιλιες φορες καλυτερα δυο σκληροι της πλακας σε raid1 παρα εναν, ακομα και τον καλυτερο που κυκλοφορει

Aυτό + το ότι ξεχνάς τον εξωτερικό. Έτσι κι αλλιώς αν είναι τόσο σημαντικά τα δεδομένα δεν πρέπει να μεταφέρονται + ότι οι εξωτερικοί φθείρονται πολύ περισσότερο (θερμοκρασίες, κουνήματα, αστάθεια ρεύματος)

Aυτό + το ότι ξεχνάς τον εξωτερικό. Έτσι κι αλλιώς αν είναι τόσο σημαντικά τα δεδομένα δεν πρέπει να μεταφέρονται + ότι οι εξωτερικοί φθείρονται πολύ περισσότερο (θερμοκρασίες, κουνήματα, αστάθεια ρεύματος)

υπαρχουν dock που παιρνουν δυο δισκους και τους κλωνοποιουν ταυτοχρονα... δεν ειναι βεβαια ο ορισμος του εξωτερικου δισκου ακριβως αυτο, αλλα αν θελουμε να ακριβολογουμε δε μπορουμε να τους πουμε κι εσωτερικους...

Εχω τετοια κι ειμαι απολυτα ευχαριστημενος

υπαρχουν dock που παιρνουν δυο δισκους και τους κλωνοποιουν ταυτοχρονα... δεν ειναι βεβαια ο ορισμος του εξωτερικου δισκου ακριβως αυτο, αλλα αν θελουμε να ακριβολογουμε δε μπορουμε να τους πουμε κι εσωτερικους...

Εχω τετοια κι ειμαι απολυτα ευχαριστημενος

εφαρμοζουν κατι σαν ραιδ 1?που μπορω να βρω?

εφαρμοζουν κατι σαν ραιδ 1?που μπορω να βρω?

ναι ειναι σαν raid1 αλλα δεν κλωνοποιουν ταυτοχρονα με τη δουλεια που κανεις, αλλα οποτε θες εσυ (πχ συγχρονιζουν στο τελος της ημερας) ετσι σου δινει και πλεονεκτημα αν εχεις κανει καμια γκαφα...

Εγω τα εχω παρει απο πλαισιο, αλλα λογικα ολα τα καταστηματα εχουν

Να πω κι εγώ ότι ενώ το raid 1 και άλλων ειδών συστοιχίες όπως raid 5, 6, 10, 50, 60, προσφέρουν μεν αυξημένη ασφάλεια, αλλά ΔΕΝ είναι backup.

Για τους λόγους που είπε ο φίλος slalom και για μερικούς ακόμη, backup σημαίνει άλλος δίσκος σε άλλη θέση. Όσο σημαντικότερα τα δεδομενα, τόσο αυξάνουμε δίσκους και θέσεις.

Να πω κι εγώ ότι ενώ το raid 1 και άλλων ειδών συστοιχίες όπως raid 5, 6, 10, 50, 60, προσφέρουν μεν αυξημένη ασφάλεια, αλλά ΔΕΝ είναι backup.

Για τους λόγους που είπε ο φίλος slalom και για μερικούς ακόμη, backup σημαίνει άλλος δίσκος σε άλλη θέση. Όσο σημαντικότερα τα δεδομενα, τόσο αυξάνουμε δίσκους και θέσεις.

πολυ σωστο, αν ομως τα αρχεια του αφορουσαν τη μυστικη φορμουλα παρασκευης αντιυλης που θα επρεπε να εχει ενα δισκο εδω κι ενα στην Αλεξανδρουπολη για να σωθουν κι απο τυχον τσουναμι δε θα ειχε ρωτησει εδω μεσα :laughing:

Για νορμαλ οικιακα "σημαντικα δεδομενα" νομιζω η επιλογη raid-1 ή αυτο που ανεφερα με τους συγχρονισμενους δισκους σε dock ειναι ενταξει, ειδικα αν υπαρχει και μια σωστη προστασια στο ρευμα (ups με σταθεροποιητη)

πολυ σωστο, αν ομως τα αρχεια του αφορουσαν τη μυστικη φορμουλα παρασκευης αντιυλης που θα επρεπε να εχει ενα δισκο εδω κι ενα στην Αλεξανδρουπολη για να σωθουν κι απο τυχον τσουναμι δε θα ειχε ρωτησει εδω μεσα :laughing:

Για νορμαλ οικιακα "σημαντικα δεδομενα" νομιζω η επιλογη raid-1 ή αυτο που ανεφερα με τους συγχρονισμενους δισκους σε dock ειναι ενταξει, ειδικα αν υπαρχει και μια σωστη προστασια στο ρευμα (ups με σταθεροποιητη)

Διαφωνώ, αλλά αυτή είναι η ομορφία της δημόσιας συζήτησης.

Εγώ θα τα είχα στον δίσκο του υπολογιστή μου και έναν εξωτερικό, εκτός ρεύματος. Αν δεν ήταν πολύ σημαντικά πάντα.

Διαφωνώ, αλλά αυτή είναι η ομορφία της δημόσιας συζήτησης.

Εγώ θα τα είχα στον δίσκο του υπολογιστή μου και έναν εξωτερικό, εκτός ρεύματος. Αν δεν ήταν πολύ σημαντικά πάντα.

αντε για χαρη της ...διαφωνιας, ο εξωτερικος φορμαρισμενος σε reiser fs η σε ext4 αν ηταν σχετικα σημαντικα ;)

(πλακα πλακα καποτε ειχα φτιαξει ενα ...φρανκενσταιν με 6 διαφορετικα file systems :rofl: ...μεχρι xfs ειχα βαλει για το temp που ειναι και καλα πιο γρηγορο:laughing:)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.