kuza Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 5, 2014 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 5, 2014 παιδια θελω να αγορασω σκληρο για να εχω σημαντικα δεδομενα για αυτο θελω κατι αξιοποιστο, με χωρητικοτητα 2-3 TB, προτινετε τιποτα καλο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirDiman Σεπτέμβριος 5, 2014 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 5, 2014 1 δισκος δεν ειναι backupπαρε αλλον εναν τουλαχιστον Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuza Σεπτέμβριος 5, 2014 Author #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 5, 2014 1 δισκος δεν ειναι backupπαρε αλλον εναν τουλαχιστονδηλαδη? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirDiman Σεπτέμβριος 5, 2014 #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 5, 2014 αμα γινει διακοπη ρεύματος και σου καει , θα τα κλαις τα δεδομένα σου?Αν μου πεις οτι δε θα τον εχεις συνδεμενο παντα, οταν πας να τον συνδεσεις σου φυγει απο τα χερια?θα ελεγα τουλαχιστον να παρεις 2 δισκους και να τους φυλαξεις σε διαφορετικο μερος ωστε να εχεις καποιου ειδους ασφαλεια Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuza Σεπτέμβριος 5, 2014 Author #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 5, 2014 αμα γινει διακοπη ρεύματος και σου καει , θα τα κλαις τα δεδομένα σου?Αν μου πεις οτι δε θα τον εχεις συνδεμενο παντα, οταν πας να τον συνδεσεις σου φυγει απο τα χερια?θα ελεγα τουλαχιστον να παρεις 2 δισκους και να τους φυλαξεις σε διαφορετικο μερος ωστε να εχεις καποιου ειδους ασφαλειαεστω... θα ηθελα να ακουσω προτασεις για συγκεκριμενους σκληρους Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirDiman Σεπτέμβριος 5, 2014 #6 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 5, 2014 2 τετοιους ? WD RED WD20EFRX 2TB HDD 3.5" - Σκληροί δίσκοι (HDD-SSD) - plaisio.gr Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuza Σεπτέμβριος 5, 2014 Author #7 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 5, 2014 2 τετοιους ? WD RED WD20EFRX 2TB HDD 3.5" - Σκληροί δίσκοι (HDD-SSD) - plaisio.gromg ξεχασα να αναφερω οτι θελω εξωτερικο:X: Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirDiman Σεπτέμβριος 5, 2014 #8 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 5, 2014 παρε εσωτερικο και βαλε τους σε θηκη ωστε να ξερεις τι εχει μεσα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oric Σεπτέμβριος 5, 2014 #9 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 5, 2014 Σημαντικά δεδομένα = RAID-1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuza Σεπτέμβριος 5, 2014 Author #10 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 5, 2014 Σημαντικά δεδομένα = RAID-1εγω σκεφτομουν απλα εναν αξιοποιστο καλο σκληρο δισκο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nick74 Σεπτέμβριος 5, 2014 #11 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 5, 2014 ΔΕΝ υπαρχει αξιοπιστος σκληρος οταν μιλαμε για ενα και μοναδικο.Χιλιες φορες καλυτερα δυο σκληροι της πλακας σε raid1 παρα εναν, ακομα και τον καλυτερο που κυκλοφορει Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trexx Σεπτέμβριος 5, 2014 #12 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 5, 2014 ΔΕΝ υπαρχει αξιοπιστος σκληρος οταν μιλαμε για ενα και μοναδικο.Χιλιες φορες καλυτερα δυο σκληροι της πλακας σε raid1 παρα εναν, ακομα και τον καλυτερο που κυκλοφορειAυτό + το ότι ξεχνάς τον εξωτερικό. Έτσι κι αλλιώς αν είναι τόσο σημαντικά τα δεδομένα δεν πρέπει να μεταφέρονται + ότι οι εξωτερικοί φθείρονται πολύ περισσότερο (θερμοκρασίες, κουνήματα, αστάθεια ρεύματος) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nick74 Σεπτέμβριος 5, 2014 #13 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 5, 2014 Aυτό + το ότι ξεχνάς τον εξωτερικό. Έτσι κι αλλιώς αν είναι τόσο σημαντικά τα δεδομένα δεν πρέπει να μεταφέρονται + ότι οι εξωτερικοί φθείρονται πολύ περισσότερο (θερμοκρασίες, κουνήματα, αστάθεια ρεύματος)υπαρχουν dock που παιρνουν δυο δισκους και τους κλωνοποιουν ταυτοχρονα... δεν ειναι βεβαια ο ορισμος του εξωτερικου δισκου ακριβως αυτο, αλλα αν θελουμε να ακριβολογουμε δε μπορουμε να τους πουμε κι εσωτερικους...Εχω τετοια κι ειμαι απολυτα ευχαριστημενος Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuza Σεπτέμβριος 5, 2014 Author #14 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 5, 2014 υπαρχουν dock που παιρνουν δυο δισκους και τους κλωνοποιουν ταυτοχρονα... δεν ειναι βεβαια ο ορισμος του εξωτερικου δισκου ακριβως αυτο, αλλα αν θελουμε να ακριβολογουμε δε μπορουμε να τους πουμε κι εσωτερικους...Εχω τετοια κι ειμαι απολυτα ευχαριστημενοςεφαρμοζουν κατι σαν ραιδ 1?που μπορω να βρω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
slalom Σεπτέμβριος 5, 2014 #15 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 5, 2014 Σημαντικά δεδομένα = RAID-1Ναι αλλα αν καταλαθος σβησεις κατι στον ένα, χανεται και στον άλλοRAID is not a backup, καλυτερα χωριστά Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nick74 Σεπτέμβριος 5, 2014 #16 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 5, 2014 εφαρμοζουν κατι σαν ραιδ 1?που μπορω να βρω?ναι ειναι σαν raid1 αλλα δεν κλωνοποιουν ταυτοχρονα με τη δουλεια που κανεις, αλλα οποτε θες εσυ (πχ συγχρονιζουν στο τελος της ημερας) ετσι σου δινει και πλεονεκτημα αν εχεις κανει καμια γκαφα...Εγω τα εχω παρει απο πλαισιο, αλλα λογικα ολα τα καταστηματα εχουν Link to comment Share on other sites More sharing options...
pol77 Σεπτέμβριος 5, 2014 #17 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 5, 2014 Να πω κι εγώ ότι ενώ το raid 1 και άλλων ειδών συστοιχίες όπως raid 5, 6, 10, 50, 60, προσφέρουν μεν αυξημένη ασφάλεια, αλλά ΔΕΝ είναι backup. Για τους λόγους που είπε ο φίλος slalom και για μερικούς ακόμη, backup σημαίνει άλλος δίσκος σε άλλη θέση. Όσο σημαντικότερα τα δεδομενα, τόσο αυξάνουμε δίσκους και θέσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nick74 Σεπτέμβριος 5, 2014 #18 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 5, 2014 Να πω κι εγώ ότι ενώ το raid 1 και άλλων ειδών συστοιχίες όπως raid 5, 6, 10, 50, 60, προσφέρουν μεν αυξημένη ασφάλεια, αλλά ΔΕΝ είναι backup. Για τους λόγους που είπε ο φίλος slalom και για μερικούς ακόμη, backup σημαίνει άλλος δίσκος σε άλλη θέση. Όσο σημαντικότερα τα δεδομενα, τόσο αυξάνουμε δίσκους και θέσεις. πολυ σωστο, αν ομως τα αρχεια του αφορουσαν τη μυστικη φορμουλα παρασκευης αντιυλης που θα επρεπε να εχει ενα δισκο εδω κι ενα στην Αλεξανδρουπολη για να σωθουν κι απο τυχον τσουναμι δε θα ειχε ρωτησει εδω μεσα Για νορμαλ οικιακα "σημαντικα δεδομενα" νομιζω η επιλογη raid-1 ή αυτο που ανεφερα με τους συγχρονισμενους δισκους σε dock ειναι ενταξει, ειδικα αν υπαρχει και μια σωστη προστασια στο ρευμα (ups με σταθεροποιητη) Link to comment Share on other sites More sharing options...
pol77 Σεπτέμβριος 5, 2014 #19 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 5, 2014 πολυ σωστο, αν ομως τα αρχεια του αφορουσαν τη μυστικη φορμουλα παρασκευης αντιυλης που θα επρεπε να εχει ενα δισκο εδω κι ενα στην Αλεξανδρουπολη για να σωθουν κι απο τυχον τσουναμι δε θα ειχε ρωτησει εδω μεσα Για νορμαλ οικιακα "σημαντικα δεδομενα" νομιζω η επιλογη raid-1 ή αυτο που ανεφερα με τους συγχρονισμενους δισκους σε dock ειναι ενταξει, ειδικα αν υπαρχει και μια σωστη προστασια στο ρευμα (ups με σταθεροποιητη) Διαφωνώ, αλλά αυτή είναι η ομορφία της δημόσιας συζήτησης. Εγώ θα τα είχα στον δίσκο του υπολογιστή μου και έναν εξωτερικό, εκτός ρεύματος. Αν δεν ήταν πολύ σημαντικά πάντα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nick74 Σεπτέμβριος 5, 2014 #20 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 5, 2014 Διαφωνώ, αλλά αυτή είναι η ομορφία της δημόσιας συζήτησης.Εγώ θα τα είχα στον δίσκο του υπολογιστή μου και έναν εξωτερικό, εκτός ρεύματος. Αν δεν ήταν πολύ σημαντικά πάντα. αντε για χαρη της ...διαφωνιας, ο εξωτερικος φορμαρισμενος σε reiser fs η σε ext4 αν ηταν σχετικα σημαντικα (πλακα πλακα καποτε ειχα φτιαξει ενα ...φρανκενσταιν με 6 διαφορετικα file systems ...μεχρι xfs ειχα βαλει για το temp που ειναι και καλα πιο γρηγορο) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.