Jump to content

Προβλημα με Gigabyte Z77MX-D3H και Gigabyte GTX770

fitsou

Recommended Posts

Καλησπέρα

σήμερα αγόρασα την Gigabyte GTX770 και αντιμετώπισα προβλήματα για να την βάλω.

Πληροφοριακά η μητρική είναι η Gigabyte Z77MX-D3H

και το τροφοδοτικό το Seasonic SS-650HT 650W

μην έχοντας ξαναβάλει τόσο καινούργια κάρτα δεν ήξερα ποια από τα 2 pin που έχει πρέπει να συνδέσω για την τροφοδοσία της.

• Στην αρχή δοκίμασα το 6pin (από το τροφοδοτικό) που είχε και η παλιά μου κάρτα (GTX550Ti) το μηχάνημα άνοιγε αλλά δεν έδειχνε κάτι στην οθόνη.

• Στην συνέχεια δόκιμα να βάλω το 8pin από το τροφοδοτικό αλλά δεν ταίριαζε.. οπότε δοκίμασα να βάλω το 6pin από το τροφοδοτικό και ένα 8pin καλώδιο που έδινε η 770. το καλώδιο ήταν 8pin και έβγαζε σε 2 molex (τα λέω καλά;; ) εκεί έδειξε το logo της μητρικής αλλά έμεινε εκεί. και ανά 20 περίπου δεύτερα έκανε beep η μητρική.

• Σε αυτό το σημείο έβγαλα την 770 και συνδεσα την onboard κάρτα γραφικών η οποία δούλεψε! βέβαια μου εμφάνισε ένα μήνυμα το BIOS πριν μπω στα windows.
    Boot Failure Detected και μου πρότεινε να βάλω τα default values το οποίο και έκανα.

• Αφού λοιπόν μπήκα στα Windows, ξαναεβαλα την 770 και αρχησε παλι τα beep σε αυτο το σημειο αφησα το pc ανοικτο και αρχησα να ψαχνω στο νετ. Παρατηρησα λοιπον οτι στα 4 beep το pc ανοιγει κανονικα και βλεπει κανονικα την καρτα!! εβαλα drivers κτλ κανω restart και παλι τα ιδια με τα 4beep, προσπαθω να μπω Bios δεν με αφηνει αλλα παρολα αυτα στα 4 beep με βαζει στα windows...

Ξερει κανεις τι μπορω να κανω; γιατι με φοβηζει να την αφησω την καρτα ετσι πανω στο μηχανιμα...

Το 8pin καλώδιο που δοκίμασες, μάλλον είναι αυτό που πάει στην μητρική, είναι για τον επεξεργαστή και ευτυχώς που τα έχουν κάνει να μην ταιριάζουν.

Για το τροφοδοτικό σου πάντως διαβάζω

PCI-Express Connector

2 x 6-Pin

Δυστυχώς δεν έχει 8Pin για κάρτα γραφικών και δεν ξέρω αν είναι εκεί το θέμα, με τον αντάπτορα.

Δεν πρόσεξα τι διάβασα οπότε το παρακάτω είναι άκυρο

Οπότε δεν χρησιμοποιείς τον μετατροπέα για τα molex. Βρες τα δύο 8pin που σπάνε σε 6+2 και είναι για την κάρτα γραφικών. Για ποιο σιγουριά κοίτα στο manual του τροφοδοτικού τα καλώδια για να σιγουρευτείς ότι, ότι κάνεις είναι και σωστό. Θέλει προσοχή.

Είναι καλά τροφοδοτικά τα Seasonic και τα 650W υπέραρκετά για μια 770. Δεν μου έχει τύχει κάτι παρόμοιο.

Αυτό δεν έχεις; Με τις τέσσερις 12άρες?

Welcome to Seasonic USA

Είμαι άσχετος εδώ και ρίχνω τα ζάρια, οπότε με κάθε επιφύλαξη θα δοκίμαζα τον αντάπτορα με δύο ξεχωριστά καλώδια που έχουν molex και στα οποία δεν θα είναι άλλη συσκευή π.χ. δίσκος, συνδεδεμένη.

Αλλά ας απαντήσει και κάποιος ποιο ειδικός.

Επειδή αυτό με τα molex έχω δει και σε άλλες περιπτώσεις να δημιουργεί θέμα, και ειδικά τώρα που μιλάμε για gtx 770 που το θέλει το ρεύμα της, θα έλεγα να κοιτάξεις για τροφοδοτικό. Έχεις την δυνατότητα να τσεκάρεις την κάρτα σε άλλο pc για να σιγουρευτείς ότι αυτή δεν έχει κανένα πρόβλημα; Γιατί μπορεί να ισχύει και αυτό και να μη φταίει το τροφοδοτικό, αν και όπως σου είπα, το να δώσεις ρεύμα σε μια δυνατή κάρτα μέσω molex από τροφοδοτικό με multi 12V rail (4 των 18Α), είναι ρίσκο.

αυτο φοβομουν οτι φταιει το τροφοδοτικο... δεν το σκεφτηκα να το κοιταξω σε τετοια λεπτομερια... ειδα οτι θελει 600w η καρτα αρκεστηκα εκει..

βεβαια αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι τα beep και το γεγονος οτι δεν μπορω να μπω στο BIOS

Είναι καλά τροφοδοτικά τα Seasonic και τα 650W υπέραρκετά για μια 770. Δεν μου έχει τύχει κάτι παρόμοιο.

Αυτό δεν έχεις; Με τις τέσσερις 12άρες?

Welcome to Seasonic USA

Είμαι άσχετος εδώ και ρίχνω τα ζάρια, οπότε με κάθε επιφύλαξη θα δοκίμαζα τον αντάπτορα με δύο ξεχωριστά καλώδια που έχουν molex και στα οποία δεν θα είναι άλλη συσκευή π.χ. δίσκος, συνδεδεμένη.

Αλλά ας απαντήσει και κάποιος ποιο ειδικός.

SeaSonic S12 Energy Plus SS-650HT 650W ATX12V V2.3 / EPS12V V2.91 SLI Certified CrossFire Ready 80 PLUS Certified Active PFC Power Supply - Newegg.com

Αυτο εχω!

Καλα δικαιο εχεις! αλλα βρηκα τροπο εχει προγραμμα η gigabytes το [MENTION=2971]bios[/MENTION] σε αφηνει να κανεις απο περιβαλλον Windows.

Θα το δοκιμασω!!

σε περιπτωση που δεν τι τροφοδοτικο προτεινετε;; δεν θελω να χαλασω πολλα μιας και εχω σκασει 300αρου για την καρτα..

Καλα δικαιο εχεις! αλλα βρηκα τροπο εχει προγραμμα η gigabytes το [MENTION=2971]bios[/MENTION] σε αφηνει να κανεις απο περιβαλλον Windows.

Θα το δοκιμασω!!

σε περιπτωση που δεν τι τροφοδοτικο προτεινετε;; δεν θελω να χαλασω πολλα μιας και εχω σκασει 300αρου για την καρτα..

Δες αν όντως φταίει το τροφοδοτικό και μετά συζητάμε. Επαρκεί το συγκεκριμένο για την gtx770, αλλά καμιά φορά όταν δεν υπάρχουν τα κατάλληλα καλώδια γίνονται τέτοια. Κάνε το update και βλέπουμε.

Εκανα update μεσω teamviewer γιατι ειμαι εκτος σπιτιου τωρα. ειχα παρα πολυ παλιο BIOS... (F5 και το ποιο καινουργιο ηταν το F15)..

Δεν κανω restart απο το προγραμμα θα παω σπιτι και θα ενημερωσω!!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.