nemesis0 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 3, 2014 #1 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 3, 2014 Καλησπέρα στους συνφορουμίτες, Στο σαλόνι υπάρχει πλέον το παρακάτω htpc: 1. Asus P8H61M-Pro 2. Intel G530 3. 4GB DDR3 μνήμη 4. Onboard graphics 5. 80GB SSD OS HD 6. 2x2TB WD Green HDs + 1x1TB Samsung HD 7. Coolermaster G550 PSU 8. Cooltek G3 case Η χρήση του εν λόγω υπολογιστή θα είναι για ταινίες και σειρές (mkv 1080p, 3d άντε και κανα bluray rip), θα κατεβάζει τορεντς και θα παίζει και το ρόλο του home-nas μάλλον και με powerline δικτύωση. (προς το παρόν μόνο ασύρματα) Οι άλλοι υπολογιστές στο σπίτι είναι ένα desktop και ένα laptop με Win7 και 2 κινητά (ios6 και android) και θέλω όλα να έχουν δυνατότητα να "κοιτάνε" τα περιεχόμενα του άνω htpc/nas. Για την ώρα το gaming στο συγκεκριμένο η/υ δεν με απασχολεί αλλά στο μέλλον επιφυλάσσομαι (50'' 3D γαρ ). Το λειτουργικό θα εγκατασταθεί στον 80άρι SSD σκληρό και η ερώτηση είναι τι λειτουργικό να μπεί; Είμαι εξοικειωμένος εγώ και η γυναίκα μου με windows όποτε προβάδισμα παίρνουν τα προιόντα της MS αλλά είμαι ανοικτός και σε άλλες προτάσεις. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας.
Trexx Σεπτέμβριος 3, 2014 #2 Σεπτέμβριος 3, 2014 Win 7 θα βάλεις, δεν βλέπω το λόγο να αλλάξεις ένα λειτουργικό με το οποίο και εξοικειωμένος είσαι και σου δίνει όλες τις δυνατότητες που χρειάζεσαι.
YDinopoulos Σεπτέμβριος 3, 2014 #4 Σεπτέμβριος 3, 2014 Απο την στιγμη που ισως το θελησεις για gaming τα Windows (7αρια η 8αρια) ειναι μονονδρομος. Για να βλεπεις ταινιες, να κατεβαζεις δωρεαν πραγματα και να τα εχεις διαθεσιμα στο δικτυο σου, θα προτεινα να στησεις μια ελαφρια διανομη τυπου Lubuntu. Εκει θα στησεις XBMC για την τηλεοραση σου και θα βαλεις εναν torrent client για τα υπολοιπα. Το στησιμο των ειναι πανευκολο πλεον, και αν δεν εισαι γνωστης, ειναι ευκαιρια στο να παρεις μια ιδεα απο τα βασικα του linux στο σεταρισμα.
vasi Σεπτέμβριος 3, 2014 #5 Σεπτέμβριος 3, 2014 αγόρασε πρώτα ένα cpu να υποστηρίζει 3d.Από την στιγμή που είσαι εξοικειωμένος με windows,το 7αρι είναι η καλύτερη λύσημπορείς να προσθέσεις xbmc
gaig Σεπτέμβριος 5, 2014 #6 Σεπτέμβριος 5, 2014 7 αφου σκεφτεσαι gaming2Κ8 server εχω επιλεξει και για παρομοια χρηση και δεν εχει κανει restart εδω και 4 χρονια
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.