Jump to content

Βοηθεια με το o/c {i7 920}

Heir of a dying day

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Manual:

CPU VOLTAGE = 1.25v

Dram Voltage = 1.50v

BCLK = 160

EIST && C1E && Turbo mode = true

Αυτα ειναι που εχω αλλαξει, ολα τα αλλα ειναι στο default.

Πρεπει να βαλω τα timmings manual η να τα αφησω στο auto?

Την RAM να την βαλω στα 1604 ή αμεσως πιο κατω? (1322 νομιζω παει μετα)

Το voltage να το κανω set για της RAM στο 1.50v ή να το αφησω στο auto?

Κατι αλλο που πρεπει να κανω?

Ειμαι newbie στο θεμα ρε παιδια και προσπαθω να παρω λιγο παραπανο απο τη CPU γιατι δε μου φτανει!!!:p

Περιμενω Enlightment! Ευχαριστω!:)

Τι ψύξη έχεις φίλε μου καταρχήν; Το C0 νομίζω είναι το "καλό" revision (κάποια είχαν βγει ζεστά) αλλά και πάλι χωρίς ψύκτρα δες σε βλέπω να περπατάς. Στο δια ταύτα θα σε κατατοπίσουν εδώ οι ειδικοί.

To C0 ειναι το "κακο" , παλιοτερο anyway revision, το D0 ηταν το καλο.

Σε πρωτη φαση τα C1E, EIST κλπ κλειστα ολα, οταν καταληξεις καπου για 24/7, εκει ενεργοποιησε ενα/οποια θες. Για τις δοκιμες καλυτερα να ειναι off.

Υπαρχει αλλη μια ταση με την οποια πρεπει να ασχοληθεις περα απο αυτες που λες, που θα την λεει vQPI ή καπως ετσι, ειναι η ταση που επηρεαζει γενικοτερα το υποσυστημα μνημες-qpi , αλλα μπορει να βοηθησει και σε λιγο παραπανω σταθεροτητα γενικα τον επεξεργαστη πολλες φορες.

Το πιο σημαντικο ειναι παντα αυτη η ταση να ειναι εντος 0.5v απο την ταση των μνημων. Αν θυμαμαι καλα η stock τιμη της ειναι 1.05 οποτε με μνημες 1.5 η διαφορα ειναι 0.45 και ειναι ΟΚ. Αλλα αν πχ πας τις μνημες 1.65 πρεπει οπωσδηποτε να παει και αυτο 1.15+!!!

Τελος, αν η μητρικη σου εχει καποια μορφη load line calibration, παιξε λιγο και με αυτο, για να αναπληρωνει λιγο την ταση του vdroop στο load...

Αν θες πες μας και τι ψυξη εχεις!

Καλησπερα παιδια και ευχαριστω για της απαντησεις!

Ψυκτρα εχω αυτην εδω , ειναι αρκετα καλυτερη απο την μαμα!

Της μνημες της εχω αφησει στο auto και δουλευουν σε χαμηλοτερα timings απο οτι τα native.

Δουλευουνε στα 8-8-8-20

Εδω πρεπει να τα κανω set στα 9-9-9-24 οπου και ειναι τα normal τους?

Επισης,πρεπει να της βαλω στα 1604 ή στο αμεσως πιο κατω?

Το Load Line Calibraton εχει enabled-disabled και ειναι enabled by default.

a>mKnFZS2.pngmKnFZS2a>

a>

Καλησπερα παιδια και ευχαριστω για της απαντησεις!

Ψυκτρα εχω αυτην εδω , ειναι αρκετα καλυτερη απο την μαμα!

Της μνημες της εχω αφησει στο auto και δουλευουν σε χαμηλοτερα timings απο οτι τα native.

Δουλευουνε στα 8-8-8-20

Εδω πρεπει να τα κανω set στα 9-9-9-24 οπου και ειναι τα normal τους?

Επισης,πρεπει να της βαλω στα 1604 ή στο αμεσως πιο κατω?

Το Load Line Calibraton εχει enabled-disabled και ειναι enabled by default.

a>mKnFZS2.pngmKnFZS2a>

a>

αυτη τη στιγμη οι μνημες σου δουλευουν χαμηλα σε συχνοτητα, στα 1066 (1080 επειδη εχει λιγο τσιμπημενο FSB η μητρικη) γι'αυτο και το auto τους βαζει 8-8-8...

Οσο ψαχνεις τον επεξεργαστη καλο ειναι να τις εχεις βγαλει απο την εξισωση για να ξερεις οτι οποια ασταθεια οφειλεται σε αυτον και σιγουρα οχι στις μνημες... Οποτε βαλτους 9-9-9 για σιγουρια, και αστες σοτν χαμηλοτερο πολλαπλασιαστη, δηλαδη αυτον που εχουν και τωρα...

Το Load line calibration αστο στο enabled, και πλεον αρχισε να ανεβαζεις BCLK και vcore οταν εχεις σταθεια μεχρι να φτασεις εκει που θες.

Η ψυξη σου ειναι επαρκης για να πας 3.8ghz σιγουρα...εκτος αν εχεις πολυ κακο κομματι επεξεργαστη... Λογικα μπορεις να πιασεις και 4ghz που ειναι ενα πολυ ωραιο στρογγυλο νουμερο για αυτους τους επεξεργαστες... Θα χρειαστεις κατι παραπανω σε ταση λογω C0 stepping, αλλα πρεπει να ειναι εφικτο...

Σε πρωτη φαση βαλε στοχο τα 3.8ghz και βλεπεις μετα...

Να ξερεις οτι καποιοι πολλαπλασιαστες δε δουλευουν τοσο καλα...και απαιτουν αναιτια παραπανω ταση για ιδια συχνοτητα. Συνηθως ο 21 ειναι καλος πολλαπλασιαστης, οποτε κρατα τον 21 σταθερο, τις μνημες χαμηλα και δινε BCLK και ταση...

Για 3.8ghz θες 21x181 , και για 4ghz θες 21x191 . Οποτε ανεβαζε BCLK στο δρομο προς το 181 ανα 5 πχ, και οποτε εχεις σταθεια δινε παραπανω vcore. αν σε καποια φαση βλεπεις οτι εχεις δωσει πολυ vcore Και παλι δε γινεται σταθερο (και ενω οι θερμοκρασιες σου δεν εχουν πιασει 90+) τοτε κατεβασε και ψαξε τα υπολοιπα, μηπως φταιει κατι αλλο... Εκει ισως θελει να δωσεις και την αλλη ταση που σου ειπα, το vQPI...αν και γενικα αυτο οσο ειναι χαμηλα οι μνημες δε χρειαζεται να το πολυπειραξεις, στο τελος που θα ανεβασεις και μνημες εκει θα χρειαστει!

κατι παω να καταλαβω:p

Θα μπορουσα λες να βαλω της μνημες στα normal timmings και τα mhz παντα πιο κατω απο τα 1600 και να παρω μονο παραπανο απο την CPU?

Μιας και η CPU θα δωσει οτι εχει να δωσει...η μνημες τι παραπανο εμφανη δυναμη να δωσουν? εχουν να δειξουν τιποτα?

Χωρις δηλαδη να πεδευομαι με της μνημες,που απο οτι καταλαβα στην ουσια ειναι ενα ξεχωριστο o/c, 2 ξεχωριστων hardware.

Τα λεω καλα? ή οχι? :p

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.