Jump to content

Προβλημα με παλιο λαπτοπ και Linux

YDinopoulos

Recommended Posts

Καλησπερα

Εχω στο εξοχικο μονιμα ενα Compaq laptop (P4 3GHz, 384MB Ram,40GB HDD). Χρησιμοποιειτε κατα 99% για χρηση Remote Desktop Connection με τον σερβερ του γραφειου απο εμενα, τον πατερα μου κ τον αδερφο μου. Η συνδεση γινεται με μια Netgear PCMCIA καρτα παλια (54αρα)

Το προβλημα μου ειναι οτι ο μικρος αδερφος, αυθερετα κατεβαζει ταινιες και πολλες φορες εχει γεμισει warez κ λοιπες μπουρδες με αποτελεσμα να μην δουλευει και εγω να τα ακουω...

Οποτε, τα Windows XP μας χαιρετησαν και μπηκε lubultu. Ολα καλα, αλλα ΔΕΝ αναγνωριζει την ρημαδο PCMCIA και αυτο ειναι θεμα.

Αυτο σημαινει οτι ειτε θα δοκιμαζω distro μεχρι να βρω μια που να βλεπει την καρτα (FML κοινως) ή θα βρω ενα USB καρτακι που θα παιζει Plug 'n Play...

Εχετε κατι να προτεινετε που να παιζει σιγουρα? Δεν εχω προβλημα να εγκαταστησω εγω manual drivers κλπ...

Μπορείς να κάνεις ένα

dmesg > ~/dmesg.log

και να το ανεβάσεις σε ένα pastebin; Υποψιάζομαι ότι απλά δεν έχεις εγκατεστημένο το σωστό firmware. Δοκίμασε και ένα

sudo rmmod -f prism54
sudo modprobe p54pci

μπας και είναι απλά λάθος module φορτωμένο.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.