YDinopoulos Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 28, 2014 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 28, 2014 Καλησπερα Εχω στο εξοχικο μονιμα ενα Compaq laptop (P4 3GHz, 384MB Ram,40GB HDD). Χρησιμοποιειτε κατα 99% για χρηση Remote Desktop Connection με τον σερβερ του γραφειου απο εμενα, τον πατερα μου κ τον αδερφο μου. Η συνδεση γινεται με μια Netgear PCMCIA καρτα παλια (54αρα) Το προβλημα μου ειναι οτι ο μικρος αδερφος, αυθερετα κατεβαζει ταινιες και πολλες φορες εχει γεμισει warez κ λοιπες μπουρδες με αποτελεσμα να μην δουλευει και εγω να τα ακουω... Οποτε, τα Windows XP μας χαιρετησαν και μπηκε lubultu. Ολα καλα, αλλα ΔΕΝ αναγνωριζει την ρημαδο PCMCIA και αυτο ειναι θεμα. Αυτο σημαινει οτι ειτε θα δοκιμαζω distro μεχρι να βρω μια που να βλεπει την καρτα (FML κοινως) ή θα βρω ενα USB καρτακι που θα παιζει Plug 'n Play...Εχετε κατι να προτεινετε που να παιζει σιγουρα? Δεν εχω προβλημα να εγκαταστησω εγω manual drivers κλπ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Αύγουστος 28, 2014 #2 Κοινοποίηση Αύγουστος 28, 2014 Δε θέλεις να μας πεις το chipset που φοράει η netgear ή να το βρεις από κάποια lspci εντολή; Ίσως και να παίζει με λίγο μόντα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Αύγουστος 28, 2014 Author #3 Κοινοποίηση Αύγουστος 28, 2014 Αυτη εδω ειναι...WG511v1 | Wireless Adapters | NETGEAR Support Link to comment Share on other sites More sharing options...
eloydark Αύγουστος 28, 2014 #4 Κοινοποίηση Αύγουστος 28, 2014 Αυτη εδω ειναι...WG511v1 | Wireless Adapters | NETGEAR SupportΜπορείς να κάνεις ένα dmesg > ~/dmesg.log και να το ανεβάσεις σε ένα pastebin; Υποψιάζομαι ότι απλά δεν έχεις εγκατεστημένο το σωστό firmware. Δοκίμασε και ένα sudo rmmod -f prism54sudo modprobe p54pci μπας και είναι απλά λάθος module φορτωμένο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Αύγουστος 28, 2014 Author #5 Κοινοποίηση Αύγουστος 28, 2014 Θα τα τρεξω το βραδυ που θα επιστρεψω σπιτι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Αύγουστος 28, 2014 #6 Κοινοποίηση Αύγουστος 28, 2014 Netgear wg511 v1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
eloydark Αύγουστος 28, 2014 #7 Κοινοποίηση Αύγουστος 28, 2014 Netgear wg511 v1Και για να βάλεις εύκολα το firmware στο ubuntu, μπες μέσω ethernet στο δίκτυο και γράψε σε ένα τερματικόsudo apt-get install linux-firmware-nonfree Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Αύγουστος 28, 2014 Author #8 Κοινοποίηση Αύγουστος 28, 2014 Δεν εβγαλα ακρη δυστυχως. Διαβασα οτι παιζει με Mint 7/XFCE. Τα εβαλα και οχι μονο την βρηκε αμεσως, αλλα ειναι πιο γρηγορα απο τα Lubuntu Τελος καλο, όλα καλα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Αύγουστος 31, 2014 #9 Κοινοποίηση Αύγουστος 31, 2014 Μάλλον είχες παλιότερη έκδοση lubuntu. Το mint σε ubuntu βασίζεται. Μου κάνει εντύπωση που το xfce πάει καλύτερα από το lxde του lubuntu. Αν σε βόλεψε πάντως το mint, όλα καλά! Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Σεπτέμβριος 1, 2014 Author #10 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 1, 2014 Lubuntu, ειχα την τελευταια. Προφανως καποιος driver δεν υπηρχε εκει, κ στο παλιο Mint υπηρχε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Σεπτέμβριος 1, 2014 #11 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 1, 2014 Είναι θέμα kernel Link to comment Share on other sites More sharing options...
eloydark Σεπτέμβριος 1, 2014 #12 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 1, 2014 Είναι θέμα kernelΌχι δεν είναι θέμα kernel αλλά δεν έχει νόημα να το τραβήξουμε παραπάνω. Έκανε την δουλειά του και το θέμα φαντάζομαι έκλεισε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.