mountris Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 27, 2014 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 27, 2014 καλησπερα! χρειαζομαι τα "φωτα " σας!! θέλω να δημιουργήσω ένα δωρεάν wifi δίκτυο σε ξενοδοχείο στην Κρήτη που να καλύπτει τόσο τον χώρο της πισίνας με το bar και όσο το δυνατο και τα διαμερίσματα.μεχρι τωρα εχω modem linksys wag200 με openwag200 firmware στη receptionκαι στο poolbar περνω ασυρματα με tplink 801( δεν εχω δυνατοτητα να περασω καλωδιο) και δινω με καλωδιο (bridge) σε ενα ubuquiti picostathion 2.4 το οποιο "crasharei" οταν σθνδεθουν 20-30 συσκευεσ πανω του! θελω λοιπων να αντικαταστησω το picostathion με καποιο αλλο που να μπορει να δουλεψει με 80+ χρηστες.. μετα απο πολυ ψαξιμο εχω καταληξει σε mikrotik Metal-2SHPN ή ubiquiti UniFI AP Outdoor εχει καποιος εμπειρια σε τετοιο δικτιο να μου προτεινει πιο απο τα δυο ή και κατι αλλο αλλα σιγουρη και σταθερη λυση? Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Αύγουστος 27, 2014 #2 Κοινοποίηση Αύγουστος 27, 2014 Με 80+ πελάτες οποιαδήποτε συσκευή θα σκάσει. Καλύτερα να πάρεις 2-3 Unifi και να τα μοιράσεις στο χώρο ώστε να καλύπτουν όσο το δυνατόν καλύτερα και να μοιράζονται τους πελάτες. Ίσως να χρειαστεί να περάσεις καλώδιο όμως, οπότε κάνε μία μελέτη για το πού μπορούν να μπουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mountris Αύγουστος 27, 2014 Author #3 Κοινοποίηση Αύγουστος 27, 2014 Με 80+ πελάτες οποιαδήποτε συσκευή θα σκάσει. Καλύτερα να πάρεις 2-3 Unifi και να τα μοιράσεις στο χώρο ώστε να καλύπτουν όσο το δυνατόν καλύτερα και να μοιράζονται τους πελάτες. Ίσως να χρειαστεί να περάσεις καλώδιο όμως, οπότε κάνε μία μελέτη για το πού μπορούν να μπουν.και το unifi kai to mikrotik εχουν στα spec τουσ 100+ users... Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Αύγουστος 27, 2014 #4 Κοινοποίηση Αύγουστος 27, 2014 Πολύ αισιόδοξοι είναι. Μάλλον αναφέρονται σε θεωρητικό μέγιστο που δεν πρόκειται να δουλέψει στην πράξη, όπως οι μέγιστες ταχύτητες/αποστάσεις που δίνουν. Το πρόβλημα είναι ότι όταν έχεις 20+ άτομα δεν πρόκειται να είναι όλοι δίπλα στην κεραία. Αναγκαστικά κάποιοι θα είναι πιο κοντά, άλλοι πιο μακριά, άλλοι θα έχουν περισσότερες παρεμβολές, άλλοι λιγότερες. Όλα αυτά έχουν αρκετή σημασία στο τι εμπειρία θα έχει ο χρήστης. Για αυτό πρέπει να έχεις όσο το δυνατόν καλύτερη διασπορά των βάσεων στο χώρο. Μπορείς να πάρεις ένα να κάνεις τη δοκιμή και αν έχεις θέματα παίρνεις κι άλλα. Ευτυχώς μπορούν να συνεργαστούν καλά μεταξύ τους όταν μεγαλώνει το δίκτυο και προσθέτεις νέες βάσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
etheo Αύγουστος 28, 2014 #5 Κοινοποίηση Αύγουστος 28, 2014 wap551 σε cluster (σύνδεση με ethernet μεταξύ τους) Recommended user support Up to 64 connective users, 30 active users per radio Cisco Small Business 500 Series Wireless Access Points Data Sheet - Ciscoυπάρχει βέβαια και η μικρότερη λύση με wap321 αλλά θα είσαι οριακά με 20 active users Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.