PanePane Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 27, 2014 #1 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 27, 2014 καλησπέρα ..έχω σύνδεση conxx 24 και μέχρι πριν 1 μήνα όλα ήταν καλά.. τις τελευταίες μέρες όμως έχω συνέχεια αποσυνδέσεις μικρής διάρκειας χωρίς να σβήνει το dsl λαμπάκι.. γνωρίζει κανείς τι μπορεί να φταίει ? έχω φέρει τεχνικό του οτε ο οποιος αλλαξε τις καλωδιώσεις και όλα τα σχετικά απ ότι μου ειπε . επίσης εγω απο μεριας μου εχω αλλάξει ρουτερ καλωδια οτε μέσα στο σπιτι και σπλιτερ.. και συσκευή τηλεφώνου . έχω μονο μια πρίζα στο σπιτι οποτε δεν ειναι 8εμα φιλτρων..οι μετρησεςι που εκανε ο τεχνικός δείχνουν οτι ειναι σταθερη η γραμμη μέχρι και μέσα στο σπιτι . λογικά φταίει η καρτα δικτύου μου?τι αλλο μπορει να φταιει? παιδια παρακαλω βοηθήστε με....
yz3427 Αύγουστος 27, 2014 #2 Αύγουστος 27, 2014 το λαμπακι internet στο router οταν κανει αποσυνδεση πως συμπεριφέρεται; Δοκιμασες σε άλλο pc εχειςκαι εκει αποσυνδεσεις?
PanePane Αύγουστος 27, 2014 Author #3 Αύγουστος 27, 2014 επειδή όπως είπα οι αποσυνδέσεις είναι αρκετά μικρής διαρκειας αρκετής όμως ώστε ενώ παίζω κάποιο game να με αποσυνδέσουν στο ρουτερ δεν προλαβαίνει να φανεί συνήθως η αποσύνδεση στο λαμπάκι του ιντερνετ.. δηλαδή τις περισσότερες φορές συνεχίζει να αναβοσβήνει ...έχω και ένα λαπτοπ αλλά επειδή δεν παίζω από εκεί δεν μπορώ να ξέρω..πάντως έχω αλλάξει όλη την καλωδίωση εντός του σπιτιού από τη πρίζα μέχρι το pc και ρουτερ...
PanePane Αύγουστος 27, 2014 Author #4 Αύγουστος 27, 2014 α και να αναφέρω ότι ο τεχνικός έβαλε προφίλ για υψηλό SNR αλλά να χάνω λίγη ταχύτητα.. 12032 kbps / 861 kbpsSNR Margin Down/Up(db)14.1 dB / 14.1 dBFEC Down/Up21033 / 0CRC Down/Up265 / 0HEC Down/Up22842 / 0αυτά είναι τα χαρακτηριστικά της γραμμής αυτή τη στιγμή με 15 λεπτά uptime
idonthave Αύγουστος 27, 2014 #5 Αύγουστος 27, 2014 οι μετρησεςι που εκανε ο τεχνικός δείχνουν οτι ειναι σταθερη η γραμμη μέχρι και μέσα στο σπιτιΤις μετρήσεις πότε τις κάνει όταν έχεις το πρόβλημα ή όταν σου αλλάζει κανάλι στο ΚΑΦΑΟ.Αν τις κάνει στη δεύτερη περίπτωση στην αρχή θα είσαι κομπλέ και μετά πάλι τα ίδια.Έχεις δοκιμάσει απευθείας απ'την πρίζα να συνδέσεις το καλώδιο στο router να δεις αν στο κάνει πάλι? (χωρίς τηλέφωνο, φίλτρα , splitter πάνω)Για την κάρτα δικτύου που ρωτάς ή δοκιμάζεις με άλλο pc ή άλλη κάρτα (αλλά δεν νομίζω να είναι απ'την κάρτα δικτύου, δεν το έχω συναντήσει αυτό)Γενικά στο σπίτι υπάρχει άλλη αναμονή/πρίζα η οποία είναι χύμα?
vagsk Αύγουστος 27, 2014 #6 Αύγουστος 27, 2014 Για 15 λεπτά λειτουργίας τα στατιστικά αυτά δεν μου φαίνονται και τόσο καλά. Μαζεύει λάθοι η γραμμή και τελικά πρέπει να σου κάνει προσωρινό disconnect από το internet. Δήλώσε και πάλι βλάβη αποσυνδέσεων. Συνήθως σε τέτοια προβλήματα γίνεται παρακολούθηση των στατιστικών της γραμμής και δεν επαρκεί ένα στιγμιότυπο αυτών όπως τα μέτρησε ο τεχνικός.Αλλοι στην περιοχή σου έχουν ανάλογα προβλήματα; Μέσα στην οικοδομή ή και σε γειτονικές τι ταχύτητες πιάνει το modem των γειτόνων σου;
PanePane Αύγουστος 27, 2014 Author #7 Αύγουστος 27, 2014 και τις δυο φορές κάνει μετρήσεις απ ότι κατάλαβα , άλλες πρίζες στο σπίτι δεν έχω και επίσης να τονίσω ότι δεν είχα κανένα θέμα μεχρι ένα μήνα πριν.. τώρα το καλοκαίρι όσο έλειπα δημιουργήθηκε το θέμα..ναι δοκίμασα να συνδέσω το ρουτερ στο πρίζα κατευθείαν αλλά παλι τα ιδια.
PanePane Αύγουστος 27, 2014 Author #8 Αύγουστος 27, 2014 δεν έχω ιδέα για τους γείτονες.. μένω κεντρο θεσσαλονικης και ανέκαθεν δεν είχα θεματα απο ταχυτητα και σταθεροτητα παντα ημουν καλα μεχρι προσφατα..
idonthave Αύγουστος 27, 2014 #9 Αύγουστος 27, 2014 Από την κολόνα του ΟΤΕ πάει ένα καλώδιο σ'ένα κουτί στο σπίτι σου κι από το κουτί αυτό στον τοιχο του σπιτιού σου, δες αν αυτό είναι εκτεθειμένο στον ήλιο και σε τι κατάσταση είναι, αν είναι εκτεθειμένο και δεν το έχουν περάσει μέσα από κανάλι θα έχει αλλοιωθεί.Είχα παρόμοιο πρόβλημα και οι ηλεκτρολόγοι του ... το είχαν περάσει χύμα μαζί με το καλώδιο της ΔΕΗ (εκτεθειμένο στον ήλιο). Έβαλα καινούργιο από άλλη διαδρομή κι από τότε ησύχασα.
PanePane Αύγουστος 27, 2014 Author #10 Αύγουστος 27, 2014 παιδια βρήκα που οφείλετε το προβλημα.. όποτε καποιος καλεί το ασανσέρ τότε πέφτει το ιντερνετ μου.. γνωριζει κανεις πως μπορω να το λυσω?
yz3427 Αύγουστος 28, 2014 #11 Αύγουστος 28, 2014 παιδια βρήκα που οφείλετε το προβλημα.. όποτε καποιος καλεί το ασανσέρ τότε πέφτει το ιντερνετ μου.. γνωριζει κανεις πως μπορω να το λυσω?Αποσυνδεση μολις καλει καποιος το ασανσερ !!!!
PanePane Αύγουστος 29, 2014 Author #12 Αύγουστος 29, 2014 ευχαριστώ ολους για τη βοηθεια , επικοινώνησα με ηλεκτρολόγο και θα κάνουμε νέα καλωδίωση ..
TifoziF1 Αύγουστος 29, 2014 #13 Αύγουστος 29, 2014 Είχα παρόμοιο πρόβλημα και οι ηλεκτρολόγοι του ... το είχαν περάσει χύμα μαζί με το καλώδιο της ΔΕΗισχυρά και ασθενή μαζί .... Ηλεκτρολογία 101 :crazy_pilot:
SirDiman Αύγουστος 29, 2014 #14 Αύγουστος 29, 2014 ισχυρά και ασθενή μαζί .... Ηλεκτρολογία 101 :crazy_pilot: Γιαυτο στο εξωτερικο τους φωναζουν " low voltage guys" τι μαθαίνει κάνεις
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.