Jump to content

LG 1920P (19'' TFT) on the way...

knight_77

Recommended Posts

• Replies 79
  • Created
  • Last Reply
Αρχική απάντηση από enduracell

μεγειά την οθόνη knight_77 :T: φαίνεται γμτη, επειδή είμαι εντελώς ασχέτως από TFT η συγκεκριμένη είναι 16:9? η λέω μλκς?

quote:

--------------------------------------------------------------------------------

Αρχική απάντηση από Samael

Ειναι κ wide ή μου φαινετε??

--------------------------------------------------------------------------------

όχι κανονική 4:3 είναι

Αρχική απάντηση από enduracell

μεγειά την οθόνη knight_77 :T: φαίνεται γμτη, επειδή είμαι εντελώς ασχέτως από TFT η συγκεκριμένη είναι 16:9? η λέω μλκς?

Αρχισε να το ψαχνεις Endu, TFT ειναι πολυ πιο ξεκουραστες για εμας που καθομαστε πολλες ωρες στο PC. ;)

Ρε παιδια να ρωτησω κατι; Βλεπω οι πιο πολλες TFT ειτε 17' ειτε 19΄εχουν αναλυση 1280*1024 που ειναι 5:4 και οχι 4:3 που ειναι η διασταση της οθονης, αρα δεν εχει τετράγωνα pixels. Αυτο θα εχει ως αποτελεσμα παραμορφωμενη γεωμετρια στην απεικόνιση, οταν ενα απο τα μεγαλα ατου των TFT ειναι η αψογη γεωμετρια(ειρωνικο ε).

Συγκεκριμενα εντι για 960 pixels κατακορυφα 1280/960=4/3 στριμώχνονται 1024 αρα τα αντικειμενα εχουν μειωμενο υψος η αλλιως φαινονται πεπλατυσμενα. Ενα τετραγωνο πχ που θα εχει αναλογια σε pixels 1:1 θα εχει πλατος α και υψος 5:4/4:3*α=15/16*α δηλαδη μειωμενο κατα 6,25%. (η 6,66% μεγαλυτερο πλατος)

Εγω δοκιμασα να βαλω 1280*1024 στη δικια μου 17αρα CRT (κανονικα δουλευω 1280*960) και σχεδιαζοντας κυκλους και τετραγωνα στο photoshop το προβλημα ηταν εμφανες, Επισης υποθετω θα φαινεται και σε ταινιες.

Βεβαιως το να δουλευεις την οθονη σε αλλη αναλυση απο την κανονικη της δε συχητειται, αφου παει περιπατο η ποιοτητα.

Οσοι εχουν τετοια αναλυση τι εχουν να πουν;

Αρχική απάντηση από morpheus [Σήμερα, στις 00:05]

Ρε παιδια να ρωτησω κατι; Βλεπω οι πιο πολλες TFT ειτε 17' ειτε 19΄εχουν αναλυση 1280*1024 που ειναι 5:4 και οχι 4:3 που ειναι η διασταση της οθονης, αρα δεν εχει τετράγωνα pixels. Αυτο θα εχει ως αποτελεσμα παραμορφωμενη γεωμετρια στην απεικόνιση, οταν ενα απο τα μεγαλα ατου των TFT ειναι η αψογη γεωμετρια(ειρωνικο ε).

Συγκεκριμενα εντι για 960 pixels κατακορυφα 1280/960=4/3 στριμώχνονται 1024 αρα τα αντικειμενα εχουν μειωμενο υψος η αλλιως φαινονται πεπλατυσμενα. Ενα τετραγωνο πχ που θα εχει αναλογια σε pixels 1:1 θα εχει πλατος α και υψος 5:4/4:3*α=15/16*α δηλαδη μειωμενο κατα 6,25%. (η 6,66% μεγαλυτερο πλατος)

Εγω δοκιμασα να βαλω 1280*1024 στη δικια μου 17αρα CRT (κανονικα δουλευω 1280*960) και σχεδιαζοντας κυκλους και τετραγωνα στο photoshop το προβλημα ηταν εμφανες, Επισης υποθετω θα φαινεται και σε ταινιες.

Βεβαιως το να δουλευεις την οθονη σε αλλη αναλυση απο την κανονικη της δε συχητειται, αφου παει περιπατο η ποιοτητα.

Όπως μπορείς να δείς σε αυτόν τον πίνακα

http://www.hut.fi/~tgustafs/screensize.html#ScreenSize

η σωστή ανάλυση είναι 1280 Χ 1024 για τις TFT αφού έχουν μεγαλύτερο πραγματικό ύψος ορατής οθόνης από τις CRT

Αρχική απάντηση από morpheus

Έχεις δίκιο.

Τα 1280*1024 είναι μία παραμορφωμένη ανάλυση η οποία μας προέκυψε και με την οποία ξεμείναμε καθώς για - άγνωστο σε μένα τουλάχιστον - λόγο παγιώθηκε με την πάροδο του χρόνου.

Το ίδιο συνέβη με την διάταξη QWERTY στα πληκτρολόγια. Πόσοι ξέρουν άραγε ότι αυτή η διάταξη είχε δημιουργηθεί αρχικά για να ΕΠΙΒΡΑΔΥΝΕΙ την πληκτρολόγηση σε γραφομηχανές προκειμένου να μην κολλάνε την μηχανκά τους μέρη!

Η σωστή ανάλυση (4/3) είναι 1280*960.

Απλώς τα 1280*1024 προσφέρους παραπάνω χώρο εργασίας.

Αρχική απάντηση από Nos-Dio

την καινουργια την χιουνται την ειδατε 19" με 8 ms αποκριση και νομιζω κανει και 500 ευρω..

Αλήθεια οι οθόνες χιουνdie είναι καλές η είναι σαν τα αυτοκίνητα ? :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.