Γεώργιος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 22, 2014 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 22, 2014 παίδες έχω σε ραιδ 0 δύο δίσκους agility 3 sata iii και στο benchmark as ssd μου βγάζει χαμηλό σκορ και ταχύτητα 380μβ read και 135 mb write.oi ίδιοι δίσκοι στο crystaldisk mark βγάζουν 950 μβ write kai read . Γιατί αυτή η μεγάλη διαφορά ανάμεσα στα προγράμματα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagsk Αύγουστος 23, 2014 #2 Κοινοποίηση Αύγουστος 23, 2014 Είναι sandforced based ο agility 3. Οι ονομαστικές του ταχύτητες είναι για δεδομένα που είναι συμπιέσιμα. Το AS SSD χρησιμοποιεί δεδομένα που δεν μπορούν να συμπιεστούν και οι επιδόσεις των agility 3 παίρνουν τον κάτω δρόμο κατά πολύ. Το ΑS SSD είναι πιο κοντά σε realworld test από τα υπόλοιπα benchmarks imo.Γενικά raid-0 για επιδόσεις με agility 3 αν κοιτάξεις και το google είναι ψιλο-fail γιατί αυτοί οι δίσκοι είναι value και παρόλο που είναι sata3 από θέμα επιδόσεων σε ασυμπίεστα δεδομένα είναι πιο κοντά σε επιδόσεις sata2. Ένας high end SSD χωρίς να τον στήσεις σε raid-0 θεωρώ ότι είναι κατά πολύ καλύτερη λύση από αυτό που έχεις στήσει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γεώργιος Αύγουστος 23, 2014 Author #3 Κοινοποίηση Αύγουστος 23, 2014 οι ονομαστικές του ταχύτητες ειναι 500 μβ το δευτερόλεπτο πως πέφτει τόσο πολύ η ταχύτητα ? για πες μου μερικούς καλούς δίσκους που θα βγάλουν καλό as ssd .γιατί η διαφορά στα δύο προγράμματα είναι τόσο μεγάλη? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagsk Αύγουστος 23, 2014 #4 Κοινοποίηση Αύγουστος 23, 2014 οι ονομαστικές του ταχύτητες ειναι 500 μβ το δευτερόλεπτο πως πέφτει τόσο πολύ η ταχύτητα ? για πες μου μερικούς καλούς δίσκους που θα βγάλουν καλό as ssd .γιατί η διαφορά στα δύο προγράμματα είναι τόσο μεγάλη?ονομαστικές ταχύτητες για συμπιέσιμα δεδομένα. Για ασυμπίεστα δεν είναι ούτε οι μισές.Αν το αρχείο που στέλνεις στο δίσκο μπορεί ο controller να το συμπιέσει και η συμπίεση που επιτύχει είναι πάρα πολύ καλή τότε πιάνει τα 500 ΜΒ/sec. Βέβαια αν στείλεις ένα αρχείο για παράδειγμα 500ΜΒ και καταφέρει και το συμπιέσει ο controller στην πραγματικότητα στις μνήμες του γράφει αρκετά μικρότερο αρχείο από τα 500ΜΒ.marketting trick ήταν η ταχύτητα του τότε.Αυτή τη στιγμή υπάρχουν στην αγορά ΠΑΡΑ πολλοί SSD που έχουν ωμή ταχύτητα και μπορούν να επιτύχουν τα 500-550ΜΒ/sec ασχετώς αν τα δεδομένα είναι συμπιέσιμα ή μη. Γενικά το ξαναλέω. Οι agility είναι value λύση. Low cost. Δεν ήταν ποτέ για επιδόσεις και ειδικά για χρήση σε raid-0. Αν θες να βλέπεις ταχύτητες τότε εκείνη την εποχή που αγόρασες θα έπρεπε να πας σε Vertex δίσκους.Δες και ένα γρήγορο συγκριτικό που βρήκε ο γοογλής στο διαδίκτυοAnandTech | OCZ Agility 3 (240GB) ReviewΓενικά τα οφέλη από την χρήση SSD έρχονται από το χαμηλό seek time που τους κάνει να είναι αρκετές εκατοντάδες φορές γρηγορότεροι από τους μηχανικούς και για αυτό καθιερώθηκαν. Η πρώτη γενιά SSD που ήταν και πάλι πιο γρήγορη από μηχανικό δεν είχε ταχύτητες μεγαλύτερες από 30-40MB/sec.Επίσης, η ταχύτητα στην οποία αναφέρεσαι είναι για sequential read/write που σημαίνει ότι διαβάζει ένα αρχείο σειριακά για να πετύχει τέτοιες ταχύτητες. Στην πράξη σειριακά διαβάζεις μόνο αρχεία multimedia (κάνα τεράστιο video) ή καμιά τεράστια βάση δεδομένων. Η συντριπτική πλειοψηφία των read/writes σε λειτουργικό είναι RANDOM. Θα πρέπει να δεις λοιπόν αν θες να έχεις μια σφαιρική εικόνα τι ταχύτητες έχεις και στο random read/write.Υ.Γ. Αν δεν έχεις μητρική με intel από P67 και μετά και δεν έχεις περάσει και τους τελευταίους intel rapid storage να γίνει enable το trim στο raid array τότε έχεις επίσης θέμα με τις πολλές εγγραφές/διαγραφές. Αν γράφεις/σβήνεις συνέχεια στο raid τότε επειδή δεν υπάρχει trim πρέπει να περιμένεις ώστε μετά από αρκετό inactivity να κάνει garbage collection o δίσκος. Διαφορετικά πέφτει και άλλο η ταχύτητα. Δεν δικαιολογεί τις αποκλίσεις στα benchmark σου αλλά θα δικαιολογήσει π.χ. μικροδιαφορές σε benchmark που έχουν κάνει άλλοι σαν και εσένα με τους ίδιους δίσκους σε raid-0.Y.Γ.2Κάποτε που ήταν φρέσκο προϊόν και πριν περάσω μεμονωμένα στους agility σε 2 διαφορετικούς υπολογιστές από περιέργεια τους δοκίμασα και εγώ σε raid-0 για περίπου μια μέρα και είναι όντως πολύ fail σε σχέση με κάποιον marvel based SSD ή σύγκριση με το samsung 830 που νομίζω ότι φόραγε ο υπολογιστής τότε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γεώργιος Αύγουστος 23, 2014 Author #5 Κοινοποίηση Αύγουστος 23, 2014 διαβασα το ρεβιού που μου έγραψες και βλέπω ότι και ο βερτεξ 3 δεν διαφέρει πολύ απο τον αζιλιτι 3 . έχει διαφορά οι δίσκοι να είναι μαρβελ based η sandforce based controler ? στους σημερινούς δίσκους υπάρχει διαφορά σε αυτά που λες ? ποιον θα πρότεινες για αγορά και για ραιντ 0 ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
TifoziF1 Αύγουστος 24, 2014 #6 Κοινοποίηση Αύγουστος 24, 2014 135 mb write δεν θα έπρεπε να σου βγάζει τόσο, πόσο μάλλον σε raid0.δώσε screenshot από asssd Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γεώργιος Αύγουστος 24, 2014 Author #7 Κοινοποίηση Αύγουστος 24, 2014 τόσο μου βγάζει . τώρα είμαι στο αλλο πι σι και δεν έχω screenshot.γιατι τοσο λίγο ρε τιφοζι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Αύγουστος 24, 2014 #8 Κοινοποίηση Αύγουστος 24, 2014 δεν θα έπρεπε να σου βγάζει τόσο, πόσο μάλλον σε raid0.δώσε screenshot από asssdΜήπως είναι 60αρηδες Agility γι'αυτό; Link to comment Share on other sites More sharing options...
TifoziF1 Αύγουστος 24, 2014 #9 Κοινοποίηση Αύγουστος 24, 2014 Μήπως είναι 60αρηδες Agility γι'αυτό;Και πάλι είναι 65ΜΒ ανά δίσκο. Μήπως έχουν μπει σ' αυτό περίεργο safe mode; Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Αύγουστος 24, 2014 #10 Κοινοποίηση Αύγουστος 24, 2014 Και πάλι είναι 65ΜΒ ανά δίσκο. Μήπως έχουν μπει σ' αυτό περίεργο safe mode;Όντως είναι λίγα. Προσωπικά, θα πρότεινα, ένα firmware update και στους δύο, αν δεν έχουν το τελευταίο, Secure Erase και μετά δημιουργία του RAID0 από την αρχή. Καλό θα ήταν να ξέραμε και σε τι πλατφόρμα τρέχουν όλα αυτά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γεώργιος Αύγουστος 24, 2014 Author #11 Κοινοποίηση Αύγουστος 24, 2014 [MENTION=51]jax7480[/MENTION] όντως οι δίσκοι είναι 60αρηδες. και είναι πάνω σε Windows 7 x 64 Professional. Υπάρχει safe mode για δίσκους? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γεώργιος Αύγουστος 24, 2014 Author #12 Κοινοποίηση Αύγουστος 24, 2014 και μια απορία η διαχειριση συνημένων κατεβάζει την ανάλυση του αρχείου ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
immunity Αύγουστος 25, 2014 #13 Κοινοποίηση Αύγουστος 25, 2014 νομιζω πως οχι Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Αύγουστος 26, 2014 #14 Κοινοποίηση Αύγουστος 26, 2014 [MENTION=13210]Γεώργιος[/MENTION]Δώσε ένα screenshot, μέσα από το Intel Rapid Storage Utility, με expanded το advanced tab του RAID.Ενημερωτικά, τα νούμερα σου είναι ψιλονορμάλ (σηκώνουν ελάχιστη βελτίωση). Ο μονός Agility 3 60GB, πιάνει στο AS SSD Benchmark, 170Read, 72Write. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γεώργιος Αύγουστος 27, 2014 Author #15 Κοινοποίηση Αύγουστος 27, 2014 αυτό εννοείς? δεν φαίνονται και πολλα Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Αύγουστος 27, 2014 #16 Κοινοποίηση Αύγουστος 27, 2014 αυτό εννοείς? δεν φαίνονται και πολλαΕκεί που λέει:Προσωρινή μνήμη ετερόχρονης εγγραφής πάτα πάνω στο μπλε: ΕνεργοποίησηΜέτρα ξανά με το AS SSD Benchmark.Υ.Γ. Επίσης όταν θέλεις να κάνεις capture κάτι από την οθόνη, είτε χρησιμοποίησε το Snipping tool των Windows ή πάτα ALT+Print screen από το πληκτρολόγιό σου για να πάρει print screen μόνο το παράθυρο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γεώργιος Αύγουστος 27, 2014 Author #17 Κοινοποίηση Αύγουστος 27, 2014 μπορείς να μου δείξεις που εννοείς? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Αύγουστος 28, 2014 #18 Κοινοποίηση Αύγουστος 28, 2014 μπορείς να μου δείξεις που εννοείς? Βρε συ, εσύ το έβαλες το image? Εδώ εννοώ: Εκεί που λέει ενεργοποίηση με μπλε γράμματα, είναι σαν button, το πατάς. Κάνε το και μέτρα ξανά με το AS SSD να δούμε αν κέρδισες κάτι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γεώργιος Αύγουστος 28, 2014 Author #19 Κοινοποίηση Αύγουστος 28, 2014 τα ιδια αποτελέσματα έβγαλε. αυτό που μου λες να ενεργοποιησω τι κάνει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Αύγουστος 29, 2014 #20 Κοινοποίηση Αύγουστος 29, 2014 τα ιδια αποτελέσματα έβγαλε. αυτό που μου λες να ενεργοποιησω τι κάνει?Ενεργοποιεί την cache για το RAID σου.Δώσε ένα screenshot αν σου είναι εύκολο από το AS SSD και από το Intel RST μόλις μπορέσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.