Jump to content

amd virtualisation

grstaycool

Recommended Posts

Καλησπερα στο φορουμ,

Θα ηθελα να μαθω πως να κανω enable την παραπανω λειτουργεια στην gigabyte ga 970a ud3p

Εχω εναν ΑΜD fx-6300 και θελω να χρησιμοποιησω την λειτουργεια αυτη γιατι τρεχω vm!

Αν ξερει καποιος, ευπροσδεκτη η βοηθεια του.

Ευχαριστω :hi:

Μήπως μπερδεύεις την υποστήριξη virtualization που υπάρχει έτσι κι αλλιώς σε όλους τους σύγχρονους επεξεργαστές με τα VT-d και Vt-x που υπάρχουν σε ορισμένους intel και όντως έχουν επιλογή ενεργοποίησης;

Δεν έχει ο επεξεργαστής σου απ όσο ξέρω τις συγκεκριμένες "εντολές" ώστε να ενεργοποιούνται ή να απενεργοποιούνται. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι δεν υποστηρίζει virtualization. Νομίζω όλοι υποστηρίζουν by default μετά τους core 2 duo.

Σελ.35 του manual της μητρικής σου, επιλογή SVM ( στα Advanced Core Features) που είναι Enabled by Default

Ευχαριστω παρα πολυ!!!

Υποστηρίζουν και οι AMD. Η παρακάτω εικόνα είναι από VMWare

Install.ESXi_.in_.VMware.WSK8-5.gif

Και Virtualbox

650x540ximage187.png.pagespeed.ic.FACyu2qEw7.png

Και δηλαδη για να τρεξουν αποδοτικοτερα τα VM πρεπει να βαλω τις επιλογες, οπως τις δειχνεις εσυ στην παραπανω εικονα? Επισης στο workstation 10 που εχω, υπαρχει και μια τριτη επιλογη: Vistualize CPU performance counters.

Τικαροντας τα θα ειναι πιο αποδοτικα τα μηχανήματα (να καταναλωνουν λιγοτερους πορους)?

Δεν ξέρω δυστυχώς λεπτομέρειες. Φτιάχνω κανένα Virtual αλλά δεν το ψάχνω. Λογικά τις τικάρεις -προσωπικά τις επιλέγω - ώστε να αξιοποιούν το hardware. Σε ποιον τομέα αυτό βοηθάει, δεν ξέρω. Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις, αν θέλεις να μάθεις κάτι παραπάνω, είναι απλά να το ψάξεις λίγο.

π.χ.

VMware vSphere 5.1

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.