Jump to content

Εκμάθηση ντραμς - γενικά

ΣτοΠαραΠεντε

Recommended Posts

Ενδιαφέρομαι να μάθω ντραμς, αλλά δεν ξέρω από πού να ξεκινήσω. Δυστυχώς έχουν διαφορετική "γλώσσα" σε σχέση με τα υπόλοιπα όργανα και θα χρειαστώ ένα καλό βιβλίο για αρχάριους. Βρήκα τις παρακάτω ιστοσελίδες, αλλά θα ήθελα και τη γνώμη κάποιων με εμπειρία στο αντικείμενο.

Drum Lessons for Complete Beginners

OnlineDrummer.com | Get Ready to Play

Πέραν αυτού, να ξεκινήσω με πλήρες σετ ή ένα απλό; Και γιατί είναι τόσο ακριβό χόμπι στα ωδεία της Θεσσαλονίκης; Εδώ τα μαθήματα κιθάρας κοστίζουν λιγότερο...

τα ακουστικα εχουν καλυτερο feelling...

για αρχη κανε μερικα μαθηματα με δασκαλο, καποια πραγματα που θα διορθωσει στο παιξιμο σου κανενα site-βιβλιο κλπ-κλπ δεν θα στο πει

Ποια είναι η διαφορά σε ποιότητα ήχου, απόδοσης κτλ μεταξύ ακουστικών και ηλεκτρονικών ντραμς;

Η μεγάλη διαφορά είναι ότι τα ακουστικά τα ξεχνάς σε διαμέρισμα και σε μη μονωμένο χώρο (και σε μονοκατοικία θα σε ακούει όλη η γειτονιά).

Ηλεκτρονικά μπορείς σε διαμέρισμα.

Ο αδερφός μου έχει αυτά:

DISC Yamaha DTXPLORER Electronic Drum Kit at Gear4Music.com

και λίγο που έχω παίξει (χωρίς να ξέρω drums) μου άρεσαν και έκανα χαβαλέ.

Στα + των ηλεκτρονικών

1. ότι πολύ εύκολα μπορείς να τα περάσεις σε ηχογράφηση

2. ότι έχεις διαφορετικά drumset/ήχους.

Τα ηλεκτρονικά λειτουργούν αυτόνομα, με ρεύμα ή πρέπει να συνδεθούν σε υπολογιστή; Φαντάζομαι ότι έχουν υποδοχή για ακουστικά. Πάντως στο σπίτι μου έχουμε μεγάλο υπόγειο. Και κάποιοι γείτονές μου έχουν ακουστικά κι ούτε που ακούγονται.

με ακουστικα

Εννοείς ότι βάζεις ακουστικά για να μην ενοχλούν. Το θέμα είναι από πού παίρνουν ενέργεια. Έχουν μετασχηματιστή;

Τα ντραμς προϋποθέτους ειδικά σχεδιασμένο κάθισμα; Τα πεντάλ, ή όπως λέγονται, σε τι χρησιμεύουν; Γενικά είναι δύσκολο να μάθει κανείς να τα παίζει; Απαιτείται κάποια δεξιότητα, πχ να κινείς γρήγορα τα χέρια; Ξέρω ότι οι περισσότεροι κιθαριστές, ειδικά οι ροκάδες, ασχολούνται και με ντραμς, έστω και για το κέφι τους.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.