intercoolerr730 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 17, 2014 #1 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 17, 2014 εχω το ups αυτο FORTRON FSP EP650 LINE INTERACTIVE UPS - UPS - . Μεσα στη βδομαδα θα βαλω internet κ σκεφτηκα πως μπορει να χρησιμευσει η θυρα που εχει πισω το ups RJ11. Ξερει κανεις;
gdp77 Αύγουστος 17, 2014 #2 Αύγουστος 17, 2014 Συνδέεις τη γραμμή του τηλ. στην είσοδο του ups και από την έξοδο δίνεις στο router
intercoolerr730 Αύγουστος 17, 2014 Author #3 Αύγουστος 17, 2014 Συνδέεις τη γραμμή του τηλ. στην είσοδο του ups και από την έξοδο δίνεις στο routerΚαι ποιος ο σκοπος; Αρα θα υπαρχει ενα καλωδιο που θα φευγει απο τη πριζα στο τοιχο κ θα συνδεεται στο ups (το ethernet) , ενα που θα φευγει απο το modem θα πηγαινει στο ups κ αλλο ενα που θα φευγει απο το ups κ θα πηγαινει στο modem. Σωστα;
Arxagelos Αύγουστος 17, 2014 #4 Αύγουστος 17, 2014 Ο σκοπός? Σε περίπτωση διακοπής ρεύματος ή σε στιγμιαία πτώση της τάσης να μην έχεις διακοπή στη γραμμή του internet εφόσον το router θα τροφοδοτείται από τις μπαταρίες του ups και επιπλέον προστασία απο κακή γείωση που θα μπορούσε να σου κάψει τα συστήματα. Την έχω πατήσει απο κακή γείωση σπιτιού οταν έπεσε κεραυνός κοντά, πέρασε με την σειρά, απο την πρίζα στο καλώδιο του τηλεφώνου, στο router, έκαψε την μια ethernet του router και απο το ethernet καλώδιο του router μου έκαψε την μια απο τις δυο κάρτες δικτύου την μητρικής. Κολλητός μου τα πήρε όλα στο χέρι. Επίσης εκείνη τη μέρα μου έκαψε και την τηλεόραση και ας ήταν κλειστή γιατί πέρασε η τάση απο το καλώδιο της κεραίας. Ακραίες περιπτώσεις αλλά συμβαίνουν ειδικά σε περιοχές που ανίδεοι το παίζουν ηλεκτρολόγοι εγκαταστάσεων, επαρχία νησιά κτλ.
Nick74 Αύγουστος 17, 2014 #5 Αύγουστος 17, 2014 οχι κεραυνους, καιρικα παρασσιτα και στατικα φορτια (δηλαδη μερικες κορυφες υψηλης τασης που εχουν μηδαμηνο -σχεδον μηδενικο- ρευμα, οπως τα πειραματα φυσικης που τριβεις ενα στυλο σε μια μαλλινη μπλουζα). οι αληθινοι κεραυνοι ειναι αλλο πραγμα... βεβαια κεραυνοι ειναι πρακτικα αδυνατο να πεσουν σε πολεις.Κεραυνος ειναι ηλεκτρικη εκκενωση εκατονταδων χιλιαδων βολτ, με δυνατοτητα ρευματος εκατονταδων χιλιαδων αμπερ, και προκαλει στιγμιαια θερμανση 15000 βαθμων C ελευθερωνοντας 1000000000000 jaul σε λιγοτερο απο 1/1000 του δευτερολεπτου (σχιζει στα δυο ολοκληρα αιωνοβια δεντρα, και αν υποθετικα υπηρχαν κτηρια σε σημειο που μπορουν να πεσουν κεραυνοι θα μπορουσε να τα σχισει και αυτα) και η αντικεραυνικη προστασια ειναι εντελως αλλο πραγμα, κοστιζει απο μερικα χιλιαρικα εως αρκετες δεκαδες χιλιαδες ευρω, και δεν περιλαμβανει μονο προστασια στα ηλεκτρικα μερη, και φυσικα ειναι κατι εντελως αχρηστη σε σπιτι, ειδικα σε ποληΤο "αντικεραυνικο" πλακετας ειναι απλα ενα γυαλακι με δυο μικροσκοπικες μυτερες πλακες σε κενο αερα που μπορει να εκφορτιζει καποιες υψηλες ακαριαιες αιχμες τασης (δε σταματαει κεραυνους βεβαια...θα ηταν αστειο μια τετοια χαζομαρουλα να μπορει να κανει οτιδηποτε σε μια εκκενωση που δεν κολωσε να διασχισει 10-15 χιλιομετρα σε ατμοσφαιρικο αερα, αλλα για τα καιρικα παρασσιτα κανει μια χαρα τη δουλεια του) Γενικα τετοια προστασια εχουν ετσι κι αλλιως τα περισσοτερα καλα ρουτερ στιος εισοδους τους, αλλα αν δε βαριεσαι βαλτο... κακο δεν κανει.Επισεις δεν κανει τιποτα στην κακη γειωση... Η κακη γειωση διορθωνεται μονο με ...καλη γειωση (νομιζω για απλο σπιτι 10Ω ειναι το max επιτρεπτο, αλλα φυσικα οσο χαμηλοτερα τοσο καλυτερα... ε αν φτανουμε σε τετοιες τιμες που παραειναι υψηλες για οτιδηποτε εδαφος, σημαινει πως δεν εχεις καθολου γειωση, εκτος αν απλα υπαρχει μια ραβδος χωμενη στο χωμα οπως καναν στα παλια σπιτια).Με τα νησια υπαρχει αλλο προβλημα, που λεγεται ουδετερογειωση. Θεωρητικα δεν ειναι ασχημη λυση, αλλα πρακτικα θες πολυ καλες γειωσεις απο ανθρωπους που ξερουν να κανουν τετοιες μελλετες, διαφορετικα ειναι πολυ πιθανο να εχεις διαφορα προβληματα. (προσωπικα αν ζουσα σε νησι η θα εφτιαχνα τουλαχιστο μια γειωση αστερα 4-5 σημειων η θα εβαζα μετασχηματιστη απομονωσης οπως βαζουμε στα εργαστηρια, στις βιομηχανιες και στα πλοια)
intercoolerr730 Αύγουστος 18, 2014 Author #6 Αύγουστος 18, 2014 Ο σκοπός? Σε περίπτωση διακοπής ρεύματος ή σε στιγμιαία πτώση της τάσης να μην έχεις διακοπή στη γραμμή του internet εφόσον το router θα τροφοδοτείται από τις μπαταρίες του ups και επιπλέον προστασία απο κακή γείωση που θα μπορούσε να σου κάψει τα συστήματα. Την έχω πατήσει απο κακή γείωση σπιτιού οταν έπεσε κεραυνός κοντά, πέρασε με την σειρά, απο την πρίζα στο καλώδιο του τηλεφώνου, στο router, έκαψε την μια ethernet του router και απο το ethernet καλώδιο του router μου έκαψε την μια απο τις δυο κάρτες δικτύου την μητρικής. Κολλητός μου τα πήρε όλα στο χέρι. Επίσης εκείνη τη μέρα μου έκαψε και την τηλεόραση και ας ήταν κλειστή γιατί πέρασε η τάση απο το καλώδιο της κεραίας. Ακραίες περιπτώσεις αλλά συμβαίνουν ειδικά σε περιοχές που ανίδεοι το παίζουν ηλεκτρολόγοι εγκαταστάσεων, επαρχία νησιά κτλ. ευχαριστω για την ενημερωση!! Δε το περιμενα ολο αυτο! :nada: anywhay! η συνδεση των καλωδιων θα γινει ετσι οπως την περιεγραψα πιο πανω ή οχι;
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.