Jump to content

Εμφανιση μαυρου φοντου σε ταινια περιμετρικα, μετα απο εγγραφη dvd-video

Cipioner

Recommended Posts

Οταν κανω εγγραφη ενος videodvd, με το freemake, η το dvd styler, η οποιοδηποτε προγραμμα των windows, μολις παω να δω την ταινια στο dvd player, σε ορισμενους τιτλους (μενου τιτλων), εμφανιζετε με μαυρο, η και γκρι φοντο περιμετρικα οπως στο screenshots

To dvd ειναι pioneer, οποτε δεν τιθεται θεμα αξιοπιστιας του μηχανηματος και σε αλλα dvd player που εχω δοκιμασει ακριβως με τον ιδιο τροπο μου το εμφανιζει.

Να πω επισης οτι στο πρωτοτυπο video, αυτο το φοντο δεν υπαρχει.

Ξερει καποιος γιατι μπορει να συμβαινει αυτο?

post-31781-1416078700,2899_thumb.png

Αυτο (το περιμετρικο φοντο), εμφανιζετε σε ολες τις τηλεορασεις 4/3, που εχω δοκιμασει, λογικα κατι πρεπει να παιζει με το αρχικο (πρωτοτυπο), video, γιατι δεν συμβαινει με ολα τα video, αλλα με ορισμενα.

Η

ταινια, οσες φορες και να την γραψω μου εμφανιζει περιμετρικα μαυρο φοντο, ειδικα οταν παω να την δω απο dvd σε τηλεοραση.

Δοκιμασε αν εχεις dvd-rw, σε καποια τηλεοραση, για να καταλαβεις τι εννοω.

Ειμαι με tethering και τα ΜΒ είναι μετρημένα

Απ'οτι βλεπω τα περιθωρια είναι στο αρχειο. Πρεπει με καποιο πρόγραμμα να τα κοψεις

Και fullscreen να το βαλεις στο utube θα δεις περιθωρια

Ακριβως ετσι μου εμφανιζει και καποια αλλα video στην τηλεοραση, που στο αρχικο δεν φαινετε καθολου περιθωριο, (γι'αυτο σου ανεφερα το συγκεκριμενο παραδειγμα, για να δεις ποσο ασχημα δειχνει).

Γνωριζεις καποιο προγραμμα για τετοιες περιπτωσεις, πιθανολογο το virtualdub, αλλα αν γνωριζεις και καποιο αλλο?

Ευχαριστω.

Ακριβως αυτο, ειναι σε μορφη mp4 και το virtualdub δουλευει (αν δεν κανω λαθος), μονο avi. Θα δοκιμασω το συγκεκριμενο, μηπως τα καταφερω.

Σ'ευχαριστω.

εκανες κατι;

προκειται για ταινίες; Μηπως φταίει το αρχικό release της ταινίας; Δεν ξερω ακριβως πως λειτουργουν αλλά μαυρες μπαρες μαρτυρουν λαθη στο αρχικο encoding (αν το λεω καλα)

Ορισμενα video που τα ξαναεγραψα σε δισκακι philips τα εμφανισε κανονικα, (πριν τα ειχα γραψει σε δισκακι emtec, δεν γνωριζω αν παιζει ρολο η μαρκα), οχι δεν προκειτε για ταινιες, απλα για διαφορα περιεργα video απο το youtube, που τα ανεβαζει ο κοσμος, για εναν φιλο μου.

Στην μονη ταινια που εχω προβλημα ειναι η συγκεκριμενη, οσες φορες και να την γραψω μου βγαζει περιμετρικο φοντο, πραγματικα δεν ξερω γιατι.

Το συγκεκριμενο προγραμμα δεν το δοκιμασα, θα προσπαθησω με την συγκεκριμενη ταινια να το δουλεψω και θα σου πω.

Το συγκεκριμενο φοντο εμφανιζετε περιμετρικα, κυριως σε τηλεορασεις σε αναπαραγωγη απο dvd, (σε οσες εχω δοκιμασει) και ελαχιστα στην οθονη του υπολογιστη.

• 3 weeks later...
εκανες κατι;

προκειται για ταινίες; Μηπως φταίει το αρχικό release της ταινίας; Δεν ξερω ακριβως πως λειτουργουν αλλά μαυρες μπαρες μαρτυρουν λαθη στο αρχικο encoding (αν το λεω καλα)

Tελικα δοκιμασα 2 εμπορικα προγραμματα κανουνε δουλεια, αλλα κοβουνε και ενεργο μερος της ταινιας, δηλ. οταν το μαζευεις (κοβεις) οριζοντια, ταυτοχρονα κοβει και καθετα και το αντιστροφο.

Δεν σε αφηνουνε να επιλεξεις 1 απο τα 2, που θα ητανε και το καλυτερο.

Οk, βρηκα καποιο video editor που ειχα απο giveaway και εκανα ολοκληρωμενη δουλεια, το συγκεκριμενο στο φερνει οριζοντιως και καθετως ακριβως στο οριο της εικονας και εσυ επιλεγεις ποσο φοντο θελεις να κοψεις δεξια και αριστερα, ε, μετα ειναι θεμα επεξεργαστη, σε ποσο διαστημα θα ολοκληρωσει την εργασια.

Ναι, παρ'οτι πρεπει να εγκαταστησεις και καποια επιπροσθετα προγραμματα, οπως και αυτη την κ..ο java, αλλα ειδα οτι ορισμενα εικονιδια που ζητουνε εξαιρεση απο το firewall των windows, καποια av στο virustotal τα βλεπουνε ως trojan, εκει τι κανεις.

post-31781-1416078788,5331_thumb.png

post-31781-1416078788,6764_thumb.png

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.