Jump to content

Από pc σε WiFi??

fitsou

Recommended Posts

Καλησπέρα έχω ένα pc στην δουλειά συνδέετε ενσύρματα στο ίντερνετ και θέλω από το pc να βγάλω κάπως wifi και να το δώσω σε smartphone.

γίνεται; εάν ναι πως τι πρέπει να αγοράσω

guys ειναι pc στην δουλεια... δεν εχω προσβαση σε router.

Παίρνεις ένα AP με ethernet ports, κουμπώνεις τη μία με το καλώδιο που παίρνεις δίκτυο και βάζεις άλλο ένα από το AP στο pc σου.

(δεδομένου ότι δεν υπάρχει port security στο δίκτυο κτλ)

Αν μπορείς να συνδέσεις ένα access point με τουλάχιστον 2 πόρτες στο καλώδιο που έρχεται στον υπολογιστή σου (και με ένα επιπλέον καλώδιο στον υπολογιστή σου) έχεις το access point που χρειάζεσαι για να συνδέσεις το κινητό. Προσοχή αν το επιτρέπει η εταιρεία σου, μη βρεθείς μπλεγμένος. Και μην ξεχάσεις να κλείσεις το dhcp από το access point αν έχει.

Αλλιώς πρέπει να βρεις usb wifi ή κάτι παρόμοιο που να παίζει ως access point και να κάνεις bridge τις συνδέσεις ethernet και wifi.

^ +1

κανένα παλιό sagem (adsl modem router Sagem 1500WG / 1540WG από OTE) δεν έχεις ? Κάνει ακριβώς αυτό που ζητάς. Κλείνεις το DHCP του βάζεις και μια IP άσχετη με το δίκτυο σου (αν πχ το pc σου παίρνει IP 10.0.x.x βάζεις το sagem στο 192.168.1.1) και του ανοίγεις το wifi. Ύστερα καρφώνεις σε αυτό το καλώδιο που πάει στο pc σου και από κει ένα μικρό καλώδιο το καρφώνεις στο pc σου. To κινητό σου θα παίρνει IP από τον DHCP του δικτύου σου και όχι από το sagem.

Τα sagem αυτά δεν πουλιούνται καν, χαρίζονται. Ή τα βρίσκεις 5Ευρώ σε αγγελία.

2892066026_a23eb9189a.jpg

Μπορείς να βάλεις επίσης ένα usb wifi dongle και να χρησιμοποιήσεις το ICS των Windows ή κάποιο άλλο 3rd party utility για να φτιάξεις ένα ad-hoc wifi δίκτυο.

Αυτό ακριβώς, googlαρεις... και

Google+

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.