Jump to content

Νέο PC έως 800€

Sanchez

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Χαιρετώ το φόρουμ!

Διαθέτω ένα μπάτζετ έως 800 € Max!

Επειδή απέχω κάποια χρόνια από το άθλημα μιας και αγόρασα ένα υπολογιστή προ 4ετίας και μέχρι και σήμερα

δε χρειάστηκε να κάνω κάποια αλλαγή θα ήθελα την άποψη σας.

1η ερώτηση:

Πείτε μου ένα τρόπο ( κάποιο πρόγραμμα ίσως ) για να ανεβάσω το hardware του υπολογιστή και να το δείτε.

2η ερώτηση:

Από τα αποτελέσματα της πρώτης θα ήθελα να με συμβουλεύσετε αν πρέπει να αγοράσω νεο υπολογιστή ή θα έφτανε και μια αναβάθμιση;

Χρήση: Ταινίες,μουσική,internet,photoshop,προγράμματα cad,football manager και κυρίως office!

Οθόνη, ποντίκι, πληκτρολόγιο δεν χρειάζομαι.

Περιμένω προτάσεις και ευχαριστώ εκ των προτέρων. Δεν κάνω βήμα πριν ακούσω τις συμβουλές σας! :happy:

cpu-z

4 tabs

cpu ram motherboard gpu χρειάζονται.

Επιπλέον κοιτάς στα πλάγια το τροφοδοτικό και αναφέρεις μοντέλο - watt

Γράψε αν θέλεις και ποιά οθόνη έχεις και αν σκοπεύεις να πάρεις κάποια άλλη στο κοντινό μέλλον.

mXxNeUV.jpg

9qIfAZH.jpg

yD1I69Q.jpg

ytM252u.jpg

ShL3vNc.jpg

Τροφοδοτικό δεν μπόρεσα να ελέγξω. Θα το κάνω σύντομα.

Οθόνη έχω μία LG 24άρα. Θα ήθελα καινούρια αλλά το παρών μπάτζετ δεν το επιτρέπει μάλλον..

ΟK, είναι ναι. Έχεις ένα σύστημα υπεραρκετό για τις απαιτήσεις που περιγράφεις. Το μόνο που θα είχε νόημα να προσθέσεις θα ήταν ένας ssd δίσκος όπου θα στήσεις εκ νέου windows, προγράμματα και το manager (άλλη φάση) και το μηχάνημα θα είναι πραγματικά σαν καινούριο. Δες αυτόν: https://www.skroutz.gr/s/442823/Intel-520-Series-120GB-9-5mm-SSDSC2CW120A310.html ή αυτόν για μεγαλύτερη ακόμα χωρητικότητα: https://www.skroutz.gr/s/5097572/Crucial-MX100-256GB-SSD.html

Όλα θα ανοίγουν και θα γίνονται γρηγορότερα. Από το πρώτο startup μέχρι και το browsing και το manager.

ΟK, είναι ναι. Έχεις ένα σύστημα υπεραρκετό για τις απαιτήσεις που περιγράφεις. Το μόνο που θα είχε νόημα να προσθέσεις θα ήταν ένας ssd δίσκος όπου θα στήσεις εκ νέου windows, προγράμματα και το manager (άλλη φάση) και το μηχάνημα θα είναι πραγματικά σαν καινούριο. Δες αυτόν: https://www.skroutz.gr/s/442823/Intel-520-Series-120GB-9-5mm-SSDSC2CW120A310.html

Όλα θα ανοίγουν και θα γίνονται γρηγορότερα. Από το πρώτο startup μέχρι και το browsing και το manager.

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Πιστεύεις δηλαδή ότι πουθενά αλλού δεν χρειάζεται αναβάθμιση; Ρωτάω γιατί τα κολλήματα είναι πολλά και συχνά ακόμα και στο καθημερινό browsing.

Τι περίπου αλλάζει ο ssd δίσκος - αν είναι εύκολο να το εξηγήσεις - ( όταν θα κάνω format να τα εγκαταστήσω όλα εκεί εννοείς; )

Τα κολλήματα που έχεις δεν εχουν να κάνουν με το υλικό σου. Ή έχεις κολλήσει κάποιο ζιζάνιο ή βάρυνε η εγκατάσταση των win σου ή έχει κάποιο πρόβλημα ο σκληρός σου ή ζεσταίνεται και θέλει καθάρισμα ή πολλά άλλα που μπορεί να συμβαίνουν. Ναι, πιστεύω ότι δεν ήρθε η ώρα σου για αναβάθμιση και έτσι κι αλλιώς με τον ssd θα αλλάξουν όλα. Στον ssd θα εγκαταστήσεις windows, προγράμματα και το manager. Μουσική, ταινίες δεν έχει νόημα.

Για το τι είναι, κάνε τον κόπο να ρίξεις μια ματιά σ αυτό:

Τέλεια! Σ'ευχαριστώ πολύ. Επειδή το χρείαζομαι άμεσα (σήμερα κιόλας) μήπως μπορείς να μου προτείνεις κάτι από πλαίσιο ή κάτι παραπλήσιο για Θεσσαλονίκη; Ας πούμε κάτι τέτοιο; http://www.plaisio.gr/ypologistes-anavathmisi/anavathmisi-ypologisti/hdd-ssd-skliroi-diskoi/Samsung-120Gb-Sata-III-840-EVO-MZ-7TE120BW.htm

Και τελευταία ερώτηση.. πως μπορώ να ανακαλύψω τι πρόβλημα άλλο μπορεί να υπάρχει για να "διώξω" τα κολλήματα;

Nαι, καλός είναι κι αυτός, χτυπα τον. Κατέβασε το malwarebytes και κάνε ένα σκανάρισμα. Το free, δεν χρειάζεσαι κάτι παραπάνω. Αστο να δουλέψει, μπορέι να κάνει και πάνω από ώρα.

Με σώζεις! Πάω να τον πάρω αμέσως. Στην εγκατάσταση του θα αντιμετωπίσω δυσκολίες; Χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη προσοχή;

Ο μηχανικός δίσκος είναι το πιο αργό κομμάτι του pc. Σίγουρα όταν έχεις τα κολλήματα που λες θα βλέπεις το λαμπάκι του δίσκου να αναβοσβήνει. Ο ssd είναι ένας ταχύτατος δίσκος που βασίζεται σε γρήγορη μνήμη και όχι σε μηχανικά platters που στροφάρουν. Στην πράξη θα δεις τεράστιες διαφορές (boot στο μισό χρόνο, άμεση απόκριση στη χρήση του η/υ, γρηγορότερα loading times). Δεν υπάρχει γυρισμός μετά τη χρήση ssd. Το μειονέκτημα είναι ότι είναι πανάκριβοι, οπότε βάζουμέ μόνο os και προγράμματα πάνω τους και χρησιμοποιούνε hdd για αποθήκη.

Edit: Αν τα κολλήματα που έχεις γίνονται από υπερθέρμανση πιθανόν να χρειαστεί ένα καλό καθάρισμα το κουτί σου και μια after market ψύκτρα. Επίσης το os είναι μάλλον γεμάτο malware και μια επανεγκατάσταση θα βοηθούσε.

Για την περίπτωσή σου θα πρότεινα 256gb ssd. Δες και τους samsung 840 evo (ως πιο αξιόπιστη και δοκιμασμένη λύση)

Ο μηχανικός δίσκος είναι το πιο αργό κομμάτι του pc. Σίγουρα όταν έχεις τα κολλήματα που λες θα βλέπεις το λαμπάκι του δίσκου να αναβοσβήνει. Ο ssd είναι ένας ταχύτατος δίσκος που βασίζεται σε γρήγορη μνήμη και όχι σε μηχανικά platters που στροφάρουν. Στην πράξη θα δεις τεράστιες διαφορές (boot στο μισό χρόνο, άμεση απόκριση στη χρήση του η/υ, γρηγορότερα loading times). Δεν υπάρχει γυρισμός μετά τη χρήση ssd. Το μειονέκτημα είναι ότι είναι πανάκριβοι, οπότε βάζουμέ μόνο os και προγράμματα πάνω τους και χρησιμοποιούνε hdd για αποθήκη.

Edit: Αν τα κολλήματα που έχεις γίνονται από υπερθέρμανση πιθανόν να χρειαστεί ένα καλό καθάρισμα το κουτί σου και μια after market ψύκτρα. Επίσης το os είναι μάλλον γεμάτο malware και μια επανεγκατάσταση θα βοηθούσε.

Για την περίπτωσή σου θα πρότεινα 256gb ssd. Δες και τους samsung 840 evo (ως πιο αξιόπιστη και δοκιμασμένη λύση)

Πολύ ενδιαφέροντα όλα! Κατέβασα τώρα το malwarebytes όπως μου πρότεινε ο Trexx και άρχισε το σκανάρισμα.

Για την ψύκτρα που λες, τι προτείνεις;

Για τον δίσκο να πάω σε κάτι τέτοιο δηλαδή; Samsung 250Gb Sata III 840 EVO - Δίσκοι SSD - plaisio.gr

Η εγκατάσταση του είναι δύσκολη; Υπάρχουν κάπου βήματα για να τα κάνω όλα σωστά;

Αν μπορείς να μου προτείνεις και την ψύκτρα από το πλαίσιο για να πεταχτώ να τα πάρω και τα 2 μαζί!

Θενξ!!! :bigsmile:

[MENTION=12182]Sanchez[/MENTION] εγώ θα πρόσθετα και μνήμη, 2χ4GB (π.χ. https://www.skroutz.gr/s/4724303/Kingston-HyperX-Fury-Red-8GB-DDR3-1600MHz-HX316C10FRK2-8.html) να φτάσει στα 12GB. Έτσι το SamsungMagician/RAPID θα έχει μπολικη μνήμη να κάνει caching τον ssd σου (αν πάρεις τον 840EVO), θα μειωθεί έτσι και το handicap του SataII.

Και κάτι ακόμα που δεν ξέρω αν σε ενδιαφέρει. Το cpu αυτό μπορεί να γίνει εύκολα overclocked στα 3300~3500ΜΗz, 20-30% περισσότερη ταχύτητα, προϋποθέτει μια μέτρια/καλή αερόψυξη των 30-50Ευρώ (π.χ. http://www.eworld.com.gr/products/details/3386 ).

Αν κάνεις αυτά που σου λένε τα μέλη παραπάνω θα δεις τρομερή διαφορά στην χρήση που κάνεις.

Πολύ ενδιαφέροντα όλα! Κατέβασα τώρα το malwarebytes όπως μου πρότεινε ο Trexx και άρχισε το σκανάρισμα.

Για την ψύκτρα που λες, τι προτείνεις;

Για τον δίσκο να πάω σε κάτι τέτοιο δηλαδή; Samsung 250Gb Sata III 840 EVO - Δίσκοι SSD - plaisio.gr

Η εγκατάσταση του είναι δύσκολη; Υπάρχουν κάπου βήματα για να τα κάνω όλα σωστά;

Αν μπορείς να μου προτείνεις και την ψύκτρα από το πλαίσιο για να πεταχτώ να τα πάρω και τα 2 μαζί!

Θενξ!!! :bigsmile:

1) Εφόσον θα πάρεις ssd, θα ξαναστήσεις os από την αρχή, οπότε μην παιδεύεσαι με malwarebytes κτλ

2) Για ψύκτρα προτείνω πρώτα να καθαρίσεις το κουτί σου και εφόσον επιβεβαιώσεις πρόβλημα θερμοκρασιών, τότε να ασχοληθείς. Αλλιώς είναι περιττό έξοδο + μάλλον θα χρειαστείς κάποιον φίλο που ξέρει να κάνει τοποθέτηση

3)Συμφωνώ με τον samsung, διαφωνώ με αγορά από πλαίσιο. Είναι πανάκριβο και έχει ελεεινό rma

4) Οι ssd είναι 2.5" , οπότε θα χρειαστείς και ένα 3.5" bracket για να τον τοποθετήσεις. Κατά τα άλλα τον τοποθετείς όπως έναν κοινό δίσκο

Ωραία! Να τα κάνουμε και μια σούμα όλα μαζί;

Κρατάω αυτό για τον δίσκο: Samsung 250Gb Sata III 840 EVO - Δίσκοι SSD - plaisio.gr

Ψύκτρα: ;

Μνήμη: ;

Κάτι άλλο: ;

* Αν είναι εύκολο οι προτάσεις να είναι από πλαίσιο λόγω απόστασης και πρόσβασης! Θενξ ξανά!

[MENTION=1066]gdp77[/MENTION] Από που θα πρότεινες να τον αγοράσω; και τι εννοείς θα χρειαστώ ένα 3,5'' bracket; ( δεν έχω ιδεά τι είναι αυτό )

[MENTION=1066]gdp77[/MENTION] Από που θα πρότεινες να τον αγοράσω; και τι εννοείς θα χρειαστώ ένα 3,5'' bracket; ( δεν έχω ιδεά τι είναι αυτό )

1) Αγοράζεις από εδώ:

http://www.skroutz.gr/s/3731573/Samsung-840-Series-Evo-250GB.html

2) Για bracket δες εδώ: http://www.skroutz.gr/c/681/aksesouar-case.html?from=catspan&keyphrase=3.5%22+bracket

[MENTION=12182]Sanchez[/MENTION] εγώ θα πρόσθετα και μνήμη, 2χ4GB (π.χ. https://www.skroutz.gr/s/4724303/Kingston-HyperX-Fury-Red-8GB-DDR3-1600MHz-HX316C10FRK2-8.html) να φτάσει στα 12GB. Έτσι το SamsungMagician/RAPID θα έχει μπολικη μνήμη να κάνει caching τον ssd σου (αν πάρεις τον 840EVO), θα μειωθεί έτσι και το handicap του SataII.

Και κάτι ακόμα που δεν ξέρω αν σε ενδιαφέρει. Το cpu αυτό μπορεί να γίνει εύκολα overclocked στα 3300~3500ΜΗz, 20-30% περισσότερη ταχύτητα, προϋποθέτει μια μέτρια/καλή αερόψυξη των 30-50Ευρώ (π.χ. eworld Ο κόσμος της Πληροφορικής ).

Αν κάνεις αυτά που σου λένε τα μέλη παραπάνω θα δεις τρομερή διαφορά στην χρήση που κάνεις.

Συμφωνώ με την προσθήκη μνήμης. Εγώ απλά θα έβαζα άλλα 2x2gb με ίδια μνήμη με αυτήν που έχει τώρα για να αποφύγω ασυμβατότητες και θα έτρεχα και XMP στα 1600/C9 (τώρα τις έχει στα 1333/C9). Τα 8gb θα ήταν υπεραρκετά για την χρήση που κάνει και το rapid mode του Samsung δεν θα του στερούσε κάτι φοβερό. Aν το Photoshop που δουλεύει είναι σε επίπεδο με απαιτήσεις τότε θα έκανα πιό ξεκάθαρη κίνηση, δηλαδή να πουλήσω τις παλιές (καλές είναι θα φύγουν αμέσως) και θα έβαζα 2x8 4x4 (η μητρική από ό,τι είδα μάλλον δεν υποστηρίζει modules των 8gb) κατ΄ ευθείαν.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.