Jump to content

0 free RAΜ στο Task Manager, τι να κάνω ?

AvadoN

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα, στο Task manager στο memory, το Total είναι 2046 και το Available είναι σταθερά 1000.

Όταν ανοιγώ το laptop, το Cache ξεκινάει από χαμηλά, αλλά συνεχώς αυξάνεται, σε σημείο να μειώνεται το FREE τελείως, ορίστε και μια Photo.

29gn6lv.png

Γενικά παρατηρώ ότι στο internet κολλάει κάποιες φορές.. αλλα στη λειτουργεία του Laptop δεν κολλάει καθόλου, εναλλαγή προγραμμάτων, άνοιγμα προγραμμάτων κλπ..

Επίσης κάνει 30 seconds ακριβώς για να κάνει boot, δεν ξέρω αν θεωρείται πολύ ή λίγο

Η μνήμη σου είναι εντάξει. Χρησιμοποιείς τη μισή (966ΜΒ). Τα υπόλοιπα είναι cached που σημαίνει ότι τα χρησιμοποεί το σύστημα για να δουλεύει πιο γρήγορα, αλλά αν χρειαστεί θα απελευθερωθούν για όποια νέα προγράμματα ανοίξεις.

Τα 30" είναι λογικός χρόνος για όχι ssd σκληρό.

ναι είναι λάπτοπ, το toshiba satellite p300-134 ( Satellite P300-134 - Toshiba )

H διαδικασία του boot από την ώρα που πατάω το κουμπί είναι:

Μόλις πατάω το κουμπί, ανάβει,κάνει 10 δευτερόλεπτα μέχρι να φτάσει στο σημείο που μπορείς να μπεις στο Bios πατώντας το F12, μέτα κάνει μερικά δευτερόλεπτα σε εκείνο το σημείο, μετά κανά 10 δευτερόλεπτα στο Starting Windows, και μετά πολύ λίγα δευτερόλεπτα,2-3, στο Welcome. Βέβαια μόλις δείχνει desktop, είναι έτοιμο για χρήση κανονικά..

Εντάξει, όχι πως έχω πρόβλημα, εμένα γρήγορο μου φαίνεται, απλά ακούω σε άλλους που bootarei σε 6-10 seconds.. γι'αυτό ρώτησα

αφτα τα 6-10 δευτερολεπτα δεν ειναι κανονικα μηχανηματα, με την εννοια οτι απενεργοποιουν ολα τα προγραμματα στην αρχη και κοβουν ολα τα checks στη motherboard (και ειναι σε desktop μόνο).

Γενικά παρατηρώ ότι στο internet κολλάει κάποιες φορές.. αλλα στη λειτουργεία του Laptop δεν κολλάει καθόλου, εναλλαγή προγραμμάτων, άνοιγμα προγραμμάτων κλπ..

Αν έχεις στον explorer που χρησιμοποιείς αρκετές καρτέλες ανοιχτές λογικό είναι να έχεις τα κολλήματα.

Τι λειτουργικό έχεις περασμένο?

Βάλε και το https://www.malwarebytes.org/ μήπως βρει κάτι.

Ψάξε για μεταχειρισμένη μνήμη 2gb να βάλεις στο laptop.

Επίσης κάνει 30 seconds ακριβώς για να κάνει boot, δεν ξέρω αν θεωρείται πολύ ή λίγο

H θύρα του δίσκου λογικά είναι sata2 οπότε μια χαρά είναι ο χρόνος εκκίνησης

(μπορεί να βελτιωθεί κάπως αν το ρυθμίσεις σωστά μέσα από το bios όπως αναφέρθηκε)

Επίσης αν ο ssd είναι γεμάτος ελευθέρωσε του χώρο.

θα ψάξω καμιά μεταχειρισμένη RAM. ο δίσκος δεν είναι γεμάτος,έχω 80+ GB free. Πλέον δεν χρησιμοποιώ explorer, αλλά εγκατέστησα τον Chrome.

Να ρωτήσω κάτι άλλο. εγώ το laptop το χρησιμοποιώ πάντα στην πρίζα. Ο μετασχηματιστής ζεματάει. αυτό να φανταστώ είναι φυσιολογικό ?

Περιηγητή γενικά εννοώ (chrome, mozilla, κτλ.) αν έχεις ανοιχτές αρκετές καρτέλες, αν μπεις στις διεργασίες θα δεις ότι κάθε

καρτέλα σου τραβάει μνήμη. Για παράδειγμα στο mozilla τώρα με ανοιχτές 3 καρτέλες μου έχει δεσμεύσει 300mb από την μνήμη

του συστήματος, χώρια από τις υπόλοιπες διεργασίες που τρέχουν.

Αν το έχεις μόνιμα στην πρίζα και το δουλεύεις συνέχεια ναι θα έχει θερμοκρασία. Ν'αποφεύγεις να το έχεις πάνω σε πανί,σεντόνι κτλ.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.