Jump to content

Router με καλυτερο wifi range ?

fanisk

Recommended Posts

Σαν router με ~50Ε και υποστίριξη openwrt/ddwrt το WDR4300 είναι αχτυπητο. Δεν θα κοίταζα για κάτι άλλο. Από κει και πέρα μιας και το σπίτι είναι 3ώροφο (πόσα τετραγωνικά ο κάθε όροφος ?) σε κάποια σημεία θα έχεις θεματάκια με συσκευές που δεν έχουν δυνατό wifi (tablet/phones).

Έχει αυλή γυρω γύρω το σπίτι ? αν ναι τότε μπορεί να κάνεις ένα κόλπο που έκανε φίλος και δεν έχει πολλή ακτινοβολία μέσα στο σπίτι αλλά παντού καλό σήμα.

Έχει βάλει 2 ενσύρματα access points εξωτερικά του σπιτιού με 1 καλώδιο UTP που περνά και το ρεύμα μαζί :

attachment.php?attachmentid=63670&stc=1&d=1408556888.

Σήμα τέλειο παντού χωρίς να έχεις τις κεραίες μέσα στο σπίτι. Και αυτός έχει το tp-link 1043 με ddwrt για royter και έχει περάσει καλώδια για τα 2 access points. Έχει αυλή όμως.

post-4796-1416078713,1359_thumb.png

• Replies 46
  • Created
  • Last Reply

TifoziF1 μολις εφτιαξα το DVR.

Μια απορια σχετικα με τη προσβαση. Με το USR εμπαινα στο xxx.xxx.1.2 και με το C7 στο 0.1. Αυτο αλλαξε λογω του οτι τωρα modem και router ειναι διαφορετικα? Πρεπει να το βαλω ξανα 1.2? Δεν βλεπω καποιο προβλημα μεχρι τωρα.

Ειναι ακριβως το ιδιο με του φιλου! 330 ειναι, το ισογειο εχει τη πιο περιεργη διαρυθμιση απο θεμα τοιχων, ο 1ος ειναι ενιαιος χωρος περαν του wc (αρα εκει θα ειναι ακομη πιο ευκολο το range σωστα?) και ο 2ος ειναι 2 δωματια με τα wc τους (παλι μερικοι τοιχοι). Εχει αυλη μπρος πισω. Θα ηθελα περισσοτερες πληροφοριες σχετικα με του φιλου σου! Εχει σημα full ή απλα το πιανει? Απο ταχυτητες πως παει?

Δεν πειράζει που είναι .0.1.

Αυτό που λέει ο TifoziF1 χρειάζεται και έξτρα ρουτερ, αφού είναι απλά access point, εκτός και αν σε ενδιαφέρει να αναβαθμίσεις μόνο το ασύρματο μέρος του δικτύου σου και όχι το router, οπότε είναι οκ.

Αν σε ενδιαφέρει πάντως υπάρχουν αρκετές λύσεις για συσκευές εξωτερικού χώρου.

Δεν πειράζει που είναι .0.1.

Αυτό που λέει ο TifoziF1 χρειάζεται και έξτρα ρουτερ, αφού είναι απλά access point, εκτός και αν σε ενδιαφέρει να αναβαθμίσεις μόνο το ασύρματο μέρος του δικτύου σου και όχι το router, οπότε είναι οκ.

Αν σε ενδιαφέρει πάντως υπάρχουν αρκετές λύσεις για συσκευές εξωτερικού χώρου.

Το ιδανικο ωστε να μη χαθει σημα και ταχυτητα ποιο ειναι? Αυτο θα ηθελα.

Σχετικα με το χ.χ.1.2 -> χ.χ.0.1 δεν σε νοιάζει. Να ξέρεις ότι μπορείς αν θες να το αλλάξεις από τις ρυθμίσεις του router. Δεν σε ενδιαφέρει αν είσαι σε 10.χ.χ.χ (255^3) ή 192.168.χ.χ (255^2) αφού φαντάζομαι δεν θα χρησιμοποιηθούν πάνω από 255 συσκευές ούτως ή άλλως. Δεν παίζει κανένα ρόλο στην ταχύτητα του δικτύου σου.

Σχετικά με τα εξωτ. access points: O φιλος έχει σημα παντού με το iPhone του σχεδόν τέρμα. Είναι πολύ "bad boys" τα nanostation, τα "βλέπουν" από πολύ μακριά . Μαζί με τα καλώδια του στοίχισαν 200Ε τα 2 τους. Αν εσύ έβαλες το c7 στο "ισόγειο" και έχεις παντού σήμα οκ δεν χρειάζεσαι κάτι τόσο extreme. Σε εξοπλισμό "εντός σπιτιού", όπως το router που αγόρασες, είναι αναγκασμένοι οι κατασκευαστές να βάζουν συγκεκριμένα κυκλώματα και να τα ρυθμίζουν έτσι ώστε να μην έχουν παραπάνω από το το επιτρεπόμενο από τους κανονισμούς ακτινοβολία.

Ποια ταχύτητα σε ενδιαφέρει? Του δικτύου ή του ίντερνετ?

Και τα 2. Για παραδειγμα (ξερω δεν ηταν ο σωστος τροπος) ειχα δοκιμασει παλαιοτερα με tp link repeaters, ο 1ος επιανε 10κατι και ο 2ος 0.3. Θα ηθελα αν δεν κατεβαζω εγω κατι, ο 2ος οροφος να χρησιμοποιει ολη την 24αρα.

Σχετικα με το χ.χ.1.2 -> χ.χ.0.1 δεν σε νοιάζει. Να ξέρεις ότι μπορείς αν θες να το αλλάξεις από τις ρυθμίσεις του router. Δεν σε ενδιαφέρει αν είσαι σε 10.χ.χ.χ (255^3) ή 192.168.χ.χ (255^2) αφού φαντάζομαι δεν θα χρησιμοποιηθούν πάνω από 255 συσκευές ούτως ή άλλως. Δεν παίζει κανένα ρόλο στην ταχύτητα του δικτύου σου.

Σχετικά με τα εξωτ. access points: O φιλος έχει σημα παντού με το iPhone του σχεδόν τέρμα. Είναι πολύ "bad boys" τα nanostation, τα "βλέπουν" από πολύ μακριά . Μαζί με τα καλώδια του στοίχισαν 200Ε τα 2 τους. Αν εσύ έβαλες το c7 στο "ισόγειο" και έχεις παντού σήμα οκ δεν χρειάζεσαι κάτι τόσο extreme. Σε εξοπλισμό "εντός σπιτιού", όπως το router που αγόρασες, είναι αναγκασμένοι οι κατασκευαστές να βάζουν συγκεκριμένα κυκλώματα και να τα ρυθμίζουν έτσι ώστε να μην έχουν παραπάνω από το το επιτρεπόμενο από τους κανονισμούς ακτινοβολία.

Πιανω ολο το ισογειο και λιγο απο τον πρωτο με το iPhone. Με ενα Note που δοκιμασα πιανει ΚΑΙ στο πρωτο. Υποθετω εχει καλυτερη κεραια? Links και τροποι συνδεσης για τα nanostations? Φωτιες αναψες :hehe:

Έχεις μέρος να τα τοποθετήσεις έξω από το σπίτι? Θα χρειαστείς κάποια κολώνα ή τοίχο. Επίσης θα πρέπει κάπως να φτάσει το καλώδιο εκεί. Μην νομίζεις ότι είναι το ίδιο απλό όσο μέσα στο σπίτι.

Κοίταξε και τα power line με το Wi-Fi.

Ή να περάσεις ένα-δυο καλώδια μέσα στο σπίτι και να βάλεις ισάριθμα access point εντός σπιτιού.

Έχεις μέρος να τα τοποθετήσεις έξω από το σπίτι? Θα χρειαστείς κάποια κολώνα ή τοίχο. Επίσης θα πρέπει κάπως να φτάσει το καλώδιο εκεί. Μην νομίζεις ότι είναι το ίδιο απλό όσο μέσα στο σπίτι.

Κοίταξε και τα power line με το Wi-Fi.

Ή να περάσεις ένα-δυο καλώδια μέσα στο σπίτι και να βάλεις ισάριθμα access point εντός σπιτιού.

Ναι εχω αρκετο χωρο εξω και για τοποθετηση σε τοιχο και για poles. Απο το γραφειο μου στη πισω αυλη το περναω σχετικα ευκολα. Για τη μπροστα θα χρειαστω πολλα μετρα καλωδιο για να "κυκλωσω" το χωρο, δεν μπορω να τα περασω απο μεσα. Αν ομως οι πριζες ειναι στην ιδια φαση (πως θα το μαθω αυτο?) μπορω να τους δινω ρευμα μεσω powerline?

Για μεσα στο σπιτι θελω να δω αν υπαρχει χωρος στο καναλι της TV ωστε να περαστει με ατσαλινα, δεν ξερω αν θα χωραει κιολας.

Πρώτα δες τι μπορείς να κάνεις με το wifi σου, πχ σε ποια κανάλια να το βάλεις ώστα να μην έχεις παρεμβολές από γειτονες.

Εγκατέστησε αυτό inSSIDer 3.1.2.1 Download - TechSpot σε κάποιο pc με wifi καρτα, κλέισε τα δικά σου wi-fi και δες σε ποια κανάλια έχεις λιγότερες παρεμβολες.

Τα nano station παίρνουν ρεύμα και δίκτυο από το ίδιο καλώδιο μέσω poe, οπότε δεν χρειάζεσαι power line.

Τα nano station παίρνουν ρεύμα και δίκτυο από το ίδιο καλώδιο μέσω poe, οπότε δεν χρειάζεσαι power line.

Ναι απλα σκεφτομουν πως αφου παιρνουν και τα 2, δεν θα μπορουσαν να "παρουν" μεσω powerline ωστε να μη γεμισω καλωδια και τρυπες? Πχ μια πριζα ραγας στο πινακα του κηπου με το powerline, και το αλλο μεσα στο σπιτι διπλα στο router. Οχι?

Ναι απλα σκεφτομουν πως αφου παιρνουν και τα 2, δεν θα μπορουσαν να "παρουν" μεσω powerline ωστε να μη γεμισω καλωδια και τρυπες? Πχ μια πριζα ραγας στο πινακα του κηπου με το powerline, και το αλλο μεσα στο σπιτι διπλα στο router. Οχι?

Γίνεται, απλά θα πιάσει υγρασία το power line. Εκτός αν το βάλεις σε κουτάκι.

Γίνεται, απλά θα πιάσει υγρασία το power line. Εκτός αν το βάλεις σε κουτάκι.

Δικιο εχεις, εχουμε αρκετη γαμωτο. Για αρχη, μπορω να δω μονος μου αν οι πριζες ειναι στην ιδια φαση? Πως?

Δικιο εχεις, εχουμε αρκετη γαμωτο. Για αρχη, μπορω να δω μονος μου αν οι πριζες ειναι στην ιδια φαση? Πως?

Αυτό δεν το ξέρω, ίσως από τον πίνακα σου κάπως.

Αν βάλεις ένα στεγανό κουτάκι να μπει το power line και το τροφοδοτικό του nanostation δεν θα έχεις πρόβλημα πάντως.

Αυτό δεν το ξέρω, ίσως από τον πίνακα σου κάπως.

Αν βάλεις ένα στεγανό κουτάκι να μπει το power line και το τροφοδοτικό του nanostation δεν θα έχεις πρόβλημα πάντως.

Ωραια, κανω μια μικρη ερευνα στο site της UBNT και θα επανελθω ωστε να δουμε αν αυτα που διαλεξα κανουν για τη δουλεια που θελω, αν πρεπει να αλλαξω κατι κλπ.

FANISTELROOY και TifoziF1 μιας και ασχολειστε απο την αρχη με το θεμα, συνεχιζω να ζητω τα φωτα σας. Αφου τελειωσα με το ισογειο, θελω να δικτυωσω ΟΛΟ το σπιτι με τα δυνατον λιγοτερα καλωδια.

Αν μετακινησω το router προς το μερος του cctv μπορω να βγαλω καλωδια εξω απο το σπιτι (κρυμμενα στο καναλι) αφου ηδη περνουν του cctv. Αυτο το καναλι αν το συνεχισω προς τα πανω, βγαινει στο 1ο που δεν εχει τοσους τοιχους, και στο 2ο που κυριως με ενδιαφερει το δωματιο του αδερφου μου. Ξενοικιαζει γιατι τελειωσε τις σπουδες. Ο 1ος οροφος ηδη πιανει απο το C7 αλλα οχι παντου. Υποθετω πως με το AP στο υψος του, θα ειναι καλυτερα.

Αν δεν συνεχισω το καναλι, μπορω να κρυψω το AP στο στεγαστρο το οποιο βγαινει σχεδον στο υψος του 1ου οροφου. Σκεφτομουν πως αντι να βαλω 2 APs, να βαλω το ενα εκει (να μη φαινεται και ασχημο το καναλι μεχρι τερμα πανω) και ο μικρος να βαλει μια N card στο desktop του.

Σκεψεις.

UAP-AC Outdoor (2.4 GHz, 5 GHz)

Ολα σε ενα, η πιο ακριβη λυση.

UAP-Outdoor5 (5 GHz)

UAP-Outdoor+ (2.4 GHz)

Με προτιμηση στο 2.4 γιατι για την ωρα ειναι περιττο το 5 στους πανω οροφους.

NSM2 (2.4 GHz)

NSM5 (5 GHz)

Με προτιμηση στο 2.4 γιατι για την ωρα ειναι περιττο το 5 πανω οροφους. Χανεται η ευκολια του Unifi.

Ψαχνω για outdoor ωστε να αποφυγω τα καλωδια, τις τρυπες και το καναλι των indoor μεχρι πανω. Οσο πιο clean ειναι η εγκατασταση ακομη καλυτερα.

Οι συσκευες θα κρυφτουν στο στεγαστρο. Να ειναι κολλητα με τους τοιχους των οροφων? Ή απεναντι ωστε να κανουν point ΠΡΟΣ τους οροφους?

Για καλωδιο σκεφτομαι το TOUGHCable. TC-PRO ή TC-CARRIER?

Connectors, TC-CON-100 ή TC-GND?

Επισης μιας και μπηκα στη πριζα απο το site της ubnt, σκεφτομαι καποια στιγμη να ξηλωσω το αθλιο analog cctv δικτυο και να περασω τις Unifi Ip Cams, τα καναλια υπαρχουν, δεν ξερω αν με καλυπτουν τα μετρα για PoE. Αυτο δεν θα γινει αμεσα αλλα θελω να εχω ετοιμες τις βασεις ωστε να μη διπλοπληρωνω. Αφου θα ειναι κι αυτες PoE, ειναι και τα AP, σκεφτομαι για TS-8-PRO ωστε να μην εχω τα injectors. Συνδεση ρευματος, πιο δυσκολο να τα κρυψω, εκθεση στο καιρο κλπ.

Αυτα για την ωρα, η προταση των Nanostation ηταν λογω τιμης ή εχουν καποια διαφορα με τα UAP η οποια μου διαφευγει?

Παραθετω και ενα προχειρο σχεδιο. Στην αρχη ειχα βαλει τα AP1 AP2 indoor, στο ιδιο σχεδιο προσθεσα τη σκεψη του outdoor ωστε να καταλαβετε που θα μπει και πως θα ειναι οι τοιχοι.

WifiH.png

Τα unifi δεν τα έχω δουλέψει και δεν ξέρω διαφορές να σου πω την αλήθεια.

Να πάρεις στην 2.4 μπάντα, αφού έχει περισσότερη διαπερατοτητα σε τοίχο.

Τσέκαρε και τα nanostation loco που νομίζω έχουν μεγαλύτερο άνοιγμα ακτίνας στην κεραία τους.

Αν σε παίρνει από οικονομικής πλευράς, ίσως είναι ακόμα καλύτερο να πάρεις ένα bullet 2 και να του βάλεις μια sectorial κεραία πάνω.

Θα το ψαξω και αυτο.

Η sectorial προς τα που να κοιτα? Προς τους οροφους?

Επισης αλλη μια απορια. Με τα PoE Injectors που ερχονται τα AP, και το toughswitch, ποια ειναι η μεγιστη αποσταση καλωδιων? 100μ? Για καθε καλωδιο που φευγει απο το switch ή το αθροισμα τους? Καπου διαβασα πως τα injectors θελουν 30μ. Ετσι κι αλλιως θελω να τα αποφυγω για να μη ψαχνω και παροχες ρευματος εκει που θα μπουν τα AP.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.