Jump to content



32 η, 64 bit linux, στο Vbox, σε 32αρι υπολογιστη?


Cipioner

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Εχω ενα περιεργο προβλημα με το vbox σε υπολογιστη 32bit. Προσπαθω να εγκαταστησω καποια λειτουργικα linux και ενω εχω κανει την εγκατασταση κανονικα (του vbox), ορισμενα λειτουργικα εκινουνε κανονικα με το live cd, opensuse, mint. και ορισμενα δεν εκκινουνε καθολου, centos, zorin.

Μετα απο πολυ ψαξιμο παρατηρησα οτι αν αλλαξω τις ρυθμισεις του vbox και περασω λειτουργικο 64bit εκκινουνε και αυτα κανονικα.

Μπορει να μου πει καποιος πως συμβαινει αυτο?

Να πω οτι το opensuse και το mint κινει κανονικα, χωρις να αλλαξω τις ρυθμισεις του vbox σε 64bit.

post-31781-1416078689,942_thumb.png

Οι guests που περνάς είναι 32bit ή 64bit; Δεν εννοώ την επιλογή στο virtualbox μεταξύ 32 ή 64 αλλά το κάθε iso αν είναι για 32 (πχ. i686 ή x86) ή 64. Αν έχεις 64bit iso είναι λογικό να μην τρέχει με το 32 bit guest.

Ναι, σωστα ειναι ολα 86Χ64bit, τα οποια ολα παιζουνε (δουλευουνε), στο vmware player, ολα κανουνε boot κανονικα, τα δοκιμαζω (τα λειτουργικα) κανονικα στον υπολογιστη, ακομα και κανονικη εγκατασταση μπορω να τα κανω, απλως με ορισμενα υπαρχει προβλημα στο vbox, οταν εχω ρυθμιση 32bit.

Mηπως χρειαζετε καποια ρυθμιση η μητρικη?

Για 64bit λειτουργικά πρέπει να ρυθμίζεις το vm για 64bit guest. Επίσης πρέπει τα extensions (VT-x για intel, AMD-V για AMD) να είναι ενεργά στο CPU. Αυτό υπάρχει σαν επιλογή στο BIOS.

H motherboard ειναι αυτη και οι ρυθμισεις ειναι στο screenshots, με τις ιδιες ρυθμισεις κινει κανονικοτατα το opensuse και mint, ενω στο centos και zorin πρεπει να επιλεξω 64bit (απ'οσα εχω δοκιμασει).

Μηπως χρειαζετε καποια αλλαγη?

post-31781-1416078691,5353_thumb.png

post-31781-1416078691,5757_thumb.png

όπως σου είπε ο chroma έχει να κάνει με τη διανομή που κατεβάζεις τι είναι

αν θες ντε και καλά 32bit κατέβασε τα σε 32bit

οι ρυθμίσεις στο πρόγραμμα για το "cpu virtualization" είναι οκ

δες από το bios αν είναι ενεργά και από εκεί

To centos 7 είναι βασισμένο στο red hat enterprise linux 7 το οποίο είναι διαθέσιμο σε 64 bit μόνο. Αν θέλεις 32 bit centos κατέβασε το 6.5 σε i386.

CentOS Mirror

Μπορει να εχεις δικιο, αλλα το cd που εχω κατεβασει συνεργαζετε κανονικα (οπως εχω πει), με το vmware player, οπως και σαν live cd μπορω να το κανω κανονικα εγκατασταση.

Μονο με το vbox υπαρχει προβλημα, (θα δοκιμασω το link που μου εδωσες και θα σου πω.)

παράξενο που παίζει

σε vmWare Hypervisor πάντως όταν έβαζα επιλογή για 32bit λογισμικό και έβαζα 64bit λογισμικό δεν έκανε setup με το που άλαξα την επιλογή σε 64bit όλα οκ, που λογικό είναι

τώρα στο player δεν ξέρω γιατί έπεξε

καλά γιατί έχεις σκαλώσει με το να βάλεις σε 32bit σύστημα 64bit λογισμικό?

θα έβαζες ποτέ σε φυσικό μηχάνημα με 32bit cpu, 64bit λογισμικό ?

Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω που είναι το πρόβλημα.

Το virtualbox δεν παίζει το centos 7 που είναι 64bit λειτουργικό σε 32bit guest vm; Όντως δεν παίζει.

Γιατί; Ανοίγεις μια κονσόλα και δίνεις:

$ cat /proc/cpuinfo
processor : 0
vendor_id : GenuineIntel
cpu family : 6
model : 23
model name : Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU T9600 @ 2.80GHz
stepping : 6
microcode : 0x610
cpu MHz : 800.000
cache size : 6144 KB
physical id : 0
siblings : 2
core id : 0
cpu cores : 2
apicid : 0
initial apicid : 0
fpu : yes
fpu_exception : yes
cpuid level : 10
wp : yes
flags : fpu vme de pse tsc msr pae mce cx8 apic sep mtrr pge mca cmov pat pse36 clflush dts acpi mmx fxsr sse sse2 ss ht tm pbe syscall nx lm constant_tsc arch_perfmon pebs bts nopl aperfmperf pni dtes64 monitor ds_cpl vmx smx est tm2 ssse3 cx16 xtpr pdcm sse4_1 lahf_lm dtherm tpr_shadow vnmi flexpriority
bogomips : 5586.13
clflush size : 64
cache_alignment : 64
address sizes : 36 bits physical, 48 bits virtual
power management:

Κάτω από τα flags βλέπεις lm = long mode = x86_64 = o επεξεργαστής είναι 64bit. Στη περίπτωση 32bit guest vm το lm δεν υπάρχει, κοινώς το virtualbox δεν αποκαλύπτει στο vm ότι ο virtual cpu είναι 64bit.

Μετά δίνεις:

$ uname -m
x86_64

Αυτό είναι ο πυρήνας που τρέχει το OS.

x86_64 = 64bit kernel

i686 = 32bit kernel

TL;DR

working as designed

Οk, ηθελε cd αποκλειστικα 32bito για να λειτουργησει στο vbox, μολις το κατεβασα συνεργαστηκε κανονικα.

Exω την εντυπωση οτι to 86X64, λειτουργει και στα 2bit, και 32 κ'64, αφου μου επιτρεπει να το κανω κανονικα εγκατασταση στον υπολογιστη, (που ειναι 32bitoς). δεν μπορω να καταλαβω που ειναι το κολλημα στο vbox.

@chroma , οι εντολες ειναι για κονσολα linux? γιατι ο cmd δεν τις δεχετε.

Απλά κάποιες διανομές έχουν 32 bit (i686, i386, x86 κλπ.) και 64 bit (AMD64, x86_64 κλπ.) μέσα στο ίδιο .iso.

Ναι οι εντολές είναι για linux κονσόλα.

Εχω την εντυπωση (τωρα που λυθηκε το θεμα με το cd), oτι to vmware player ειναι γενικα καλυτερη virtual machine, απο το vbox. (αυτο εχω παρατηρησει εγω).

Στο vmware μου αναγνωριζει ολα τα cd, αναγνωριζει την αναλυση της οθονης, ακομη και σε δοκιμαστικη λειτουργια και με 1gb ram που δινω στην virtual δεν εχω κανενα προβλημα ειδικα με τον δεκτη του ποντικιου, που στο vbox ακριβως με την ιδια ram, εχει συνεχη κολληματα, ο δεκτης, πραγμα πολυ σπαστικο.

Παρε και τις εντολες

post-31781-1416078696,5171_thumb.png

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.