Jump to content

αόρατος δίσκος...μετα απο RMA !!!

xdoc

Recommended Posts

Μετά το wd σε spray που κάνει για όλα βγαίνει και το Linux σε spray και τα κάνει όλα.

Gdp77 συγνώμη κιόλας αλλά αν δεν τον αναγνώριζε ο controller εξαρχής και το gparted κατάφερε να ενημερώσει τον controller τότε βγάλε στην μαύρη αγορά την έκδοση που έχεις και πούλα την για εκατομμύρια. Κατάφερες κάτι απίθανο που δεν πολύ πιστεύω. Ποιο πιθανό να μην πρόσεξες καν το bios είτε έκανες κάτι άλλο στον δίσκο πριν μπεις gparted και τον είδε. Αλλά πρέπει πρώτα να τον δει ο controller.

Μήπως έχεις έκδοση gparted γραμμένο σε assembly?

Υποψιάζομαι ότι ο controller των δίσκων είχε "κλειδώσει" καί όχι της μητρικής.

Επίσης εκτός από spray λειτουργεί το linux και θαυματουργά για τους άπιστους. Όταν κάτι δε σου δουλεύει, απειλείς το μηχάνημα "θα σου περάσω linux" και αυξάνεις τις πιθανότητες να δουλέψει. Αν και έτσι δε δεις προκοπή (εφόσον δεν έχεις τυφλωθεί πνευματικά από τα win), πραγματοποιείς την απειλή και περνάς όντως linux, οπότε μπορεί όντως να δεις το φως το αληθινό και να δουλέψει. Αν ούτε αυτό πιάσει, τότε κάνεις rma.

Φιλάκια άπιστοι θωμάδες.

Gdp77 όλες αυτές οι εφαρμογές δεν γράφουν στον controller αλλά διαβάζουν απο τον controller. Επειδή ως συνήθως δεν δοκιμάζουμε ένα ένα τα πράγματα για θέμα χρόνου πολύ πιθανών να έκανες και κάτι άλλο πχ αλλαγή θέσης sata και controller ή καλώδιο και γιαυτό να έπαιξε.

Δύο προτάσεις, που αν και είναι απίθανο να δουλέψουν, ποτέ δεν ξέρεις:

1. Αναβάθμιση bios

2. Reset στο bios

Αναβάθμιση bios και στα δύο μηχανήματα ??

ας το δοκιμάσει, δεν έχει να χάσει και τίποτα..

Αυριο το απόγευμα θα το δοκιμάσω και θα δούμε

Gdp77 όλες αυτές οι εφαρμογές δεν γράφουν στον controller αλλά διαβάζουν απο τον controller. Επειδή ως συνήθως δεν δοκιμάζουμε ένα ένα τα πράγματα για θέμα χρόνου πολύ πιθανών να έκανες και κάτι άλλο πχ αλλαγή θέσης sata και controller ή καλώδιο και γιαυτό να έπαιξε.

Το όλο σκηνικό έχει γίνει πριν πολλά χρόνια και δεν αποκλείω να είχα αλλάξει κάτι στο bios ή να είχα κάνει κάποιο reset σε bios defaults. Αλλαγές σε θέσεις sata κτλ. δεν είχα κάνει πάντως.

• 2 weeks later...

αποστολή ερωτήματος στο WD Support :

I received the above disk(WD2002FAEX-007BA0) on 08/08/2014 by RMA number ......93. On 09/09/2014 I connected to my computer but the disc does not appear anywhere in the bios nor in disk management in windows 7. Plugging it into different sata slots with different data connection cables and power but the disk never appeared.Also I connected to another computer, nor in that of the disc appears. Why this happens?what to do?

Και η σημερινή απάντησή τους

Thank you for contacting Western Digital Customer Service and Support. My name is Mallet.

I want you to know that a SATA drive can be 6Gb/s, 3Gb/s or 1.5Gb/s and it needs to match with your Motherboard for the best performance of the drive. A SATA (Serial ATA) hard drive can be installed inside a computer to use as secondary drive or for running an operating system. There are a number of pins on the back of a SATA drive called "jumpers." The jumpers can be positioned in various configurations to affect how the computer interacts with the SATA drive. The configurations that the jumpers can be set in are listed in the instruction manual that comes with the SATA hard drive or use the link below to jump the pin 5 and 6 to decrease the SATA 3 to SATA 2, if it is the one supported by your Motherboard.

Jumper setting manual.

Specifications for the Caviar Black SATA 3.0 Gb/s and 6.0 Gb/s drives

δηλαδή να βάλω jumper για να δεί η μητρική τον δίσκο?????? :unsure: Μα και ενα wd red 2TB που αγόρασα και τον τοποθέτησα στο ίδιο μηχάνημα δεν έβαλα κανένα jumber και λειτουργεί άψογα

Ε, βάλε το jumper να δούμε...

Από περιέργεια, δοκίμασες με το gparted? lol

πρώτα θα δοκιμάσω με το gparted και μετά θα βάλω και το jumper αλλά τελικά μάλλον για RMA με βλέπω

• 3 weeks later...

απο χθες εχω και εγω εναν ssd αορατο τον δοκιμασα και σε αλλο pc και παλι τα ιδια ειμαι εκτος εγγυησης εδω και 4 μηνες τι μπορω να κανω ? υπαρχει κατι αλλο να δοκιμασω?

Αυτό που σου είπαν για το jumber, ήταν μία μπούρδα.

Αυτό ίσχυε πολύ παλιά, σε μητρικές με SATA1, οι οποίες χωρίς BIOS update δεν έβλεπαν με τίποτα τα SATA2 drives.

Το κατάλαβαν και μόνοι τους ....οτι ήταν κουφό αυτό που μου απάντησαν γιατι την επόμενη μέρα ηρθε άλλο e-mail που μουέλεγε οτι το e-mail που τους έστειλα προωθήθηκε σε ανώτερο κλιμάκιο και να περιμένω,αλλά την μεθεπόμενη με νεο e-mail μου στείλαν το RMA label που δημιούργησαν μόνοι τους ,τον αριθμό παρακολούθησης για τον νεο δίσκο που μου στείλανε καθώς και μια UPS label για να τους επιστρέψω τον χαλασμένο δίσκο κι'ετσι εχω και πάλι εναν νεο λειτουργικό δίσκο :happy2:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.