Jump to content

αόρατος δίσκος...μετα απο RMA !!!

xdoc

Recommended Posts

Παρέλαβα τον WD2002FAEX-007BA0 2tb δίσκο στις 08/08/2014 απο RMA απο την WD. Στις 09/09/2014 τον συνέδεσα στον υπολογιστή μου (GIGAB X58 WIN 7 ULTIMATE) αλλά ο δίσκος δεν εμφανίζεται πουθενά ούτε στο bios ουτε στην διαχείριση δίσκων στα windows 7. Τον τοποθέτησα σε διαφορετικές υποδοχές sata με διαφορετικά καλώδια συνδεσης data και power αλλά ο δίσκος δεν εμφανίστηκε ποτέ. Τον συνέδεσα και σε άλλον υπολογιστή (Windows home server 2008) αλλά ουτε και σε εκείνον εμφανίζεται ο δίσκος. Τι συμβαίνει? μπορεί να ηρθε "πεθαμένος"?...Πάντως οταν το πιάνω ο δίσκος ειναι σχετικά ζεστός

Μεσω diskpart (απο command prompt), εκτελωντας list disk στον βγαζει?

οχι

Αν δεν τον εμφανίζει στο BIOS το πιο πιθανό είναι πως το drive είναι DOA.

δηλαδή δεν ελέγχεται ως προς το αν λειτουργεί πριν αποσταλει απο το σερβις?

Ισως κατα την μεταφορα, το χτυπησαν κ χαλασε.

Δύσκολο. Με παρκαρισμένες κεφαλές μπορούν να αντέξουν τρελή κακομεταχείριση.

Κάνε και μια τελευταία προσπάθεια και με το gparted (έχω επαναφέρει "αόρατους" δίσκους). Αν δεν.... τότε ξανά rma

Δύσκολο. Με παρκαρισμένες κεφαλές μπορούν να αντέξουν τρελή κακομεταχείριση.

Κάνε και μια τελευταία προσπάθεια και με το gparted (έχω επαναφέρει "αόρατους" δίσκους). Αν δεν.... τότε ξανά rma

για εξήγησe λίγο την διαδικασία

Απλά κατέβασε το gparted live, κάψε το iso σε ένα cd και μπούταρε με αυτό. Αν δει τον δίσκο, τον διαμορφώνεις και προχωράς.

Μα πως θα δει τον δίσκο το Linux, όταν δεν φαίνεται στο BIOS, δηλαδή δεν τον βλέπει η μητρική;;;

Μα πως θα δει τον δίσκο το Linux, όταν δεν φαίνεται στο BIOS, δηλαδή δεν τον βλέπει η μητρική;;;

Και όμως μου έχει συμβεί με δίσκους φίλου, 2 μάλιστα. Δεν φαινόντουσαν πουθενά, ενώ στροφάριζαν. Σε μια ύστατη προσπάθεια δοκίμασα gparted και λες και τους ξεκλείδωσε! Δεν μπορώ να το εξηγήσω, αλλά είναι γεγονός.

yeap. Μη με ρωτάς πώς. Ήταν φίλου που έβαζε το χεράκι του εδώ και εκεί, χωρίς όμως να ξέρει και πολλές φορές έκανε πατάτες. Με πήρε τηλ. να με ρωτήσει για δυο δίσκους που δεν φαίνονταν πουθενά. Πράγματι, όταν πήγα σπίτι του, δεν φαίνονταν ούτε στο bios! Και όμως το gparted τους είδε! Μάλιστα χωρίς να κάνω διαμόρφωση με το επόμενο restart έπαψαν να είναι "αόρατοι".

Υποθέτω ότι για κάποιο λόγο είχε κλειδώσει/μουλαρώσει o controller των δίσκων στα windows και κάποιο διαφορετικό "σήμα" που δέχτηκε από το gparted τον έκανε να "ξυπνήσει".

Πάντως μετά από χρόνια ενασχόλησης με linux, δεν είναι η μοναδική περίπτωση που κάτι μου λειτουργεί σε linux, ενώ σε win όχι.

yeap. Μη με ρωτάς πώς. Ήταν φίλου που έβαζε το χεράκι του εδώ και εκεί, χωρίς όμως να ξέρει και πολλές φορές έκανε πατάτες. Με πήρε τηλ. να με ρωτήσει για δυο δίσκους που δεν φαίνονταν πουθενά. Πράγματι, όταν πήγα σπίτι του, δεν φαίνονταν ούτε στο bios! Και όμως το gparted τους είδε! Μάλιστα χωρίς να κάνω διαμόρφωση με το επόμενο restart έπαψαν να είναι "αόρατοι".

Υποθέτω ότι για κάποιο λόγο είχε κλειδώσει/μουλαρώσει o controller των δίσκων στα windows και κάποιο διαφορετικό "σήμα" που δέχτηκε από το gparted τον έκανε να "ξυπνήσει".

Πάντως μετά από χρόνια ενασχόλησης με linux, δεν είναι η μοναδική περίπτωση που κάτι μου λειτουργεί σε linux, ενώ σε win όχι.

Το τερμάτισες πάλι το παιχνίδι. Πάλι τα win φταίνε :p

Οπως και να έχει την επόμενη φορά ψάξε λίγο καλύτερα @ bios

Ό,τι πεις αφεντικό.

edit: Εννοώ σταμάτα τις ειρωνείες και ξεκόλλα με τις εμπάθειες. Δεν έγραψα πουθενά ότι φταίνε τα win. Δε με ξέρεις και από χτες για να ειρωνεύεσαι, ούτε και γνωρίζεις παραπάνω από μένα.

Δε σε ειρωνεύτηκα ΚΑΘΟΛΟΥ.

Απλά αυτά που έγραψες δε κολλάνε μεταξύ τους.

Δε μπορεί να μη φαίνεται στο bios και να φταίει ο κολλημένος/κλειδωμένος/μουλαρωμένος controller των windows!

Αν ήθελα να σε ειρωνευτώ θα είχα εντελώς άλλο τρόπο γραφής και ούτε θα έκανα χρήση emoticons.

κολλημένος/κλειδωμένος/μουλαρωμένος controller των windows!

του δίσκου. Ο οποίος για κάποιο λόγο που δε γνωρίζω ξεκόλλησε στο gparted και ο δίσκος εμφανίσθηκε (μάλιστα ήταν 2 δίσκοι όμοιοι). Και το είδαμε δύο άτομα. Δεν κάνω λάθος.

Τέλος συζήτησης από εμένα. Πίστευε ό,τι θες.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.