liberto Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 30, 2004 #1 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 30, 2004 θέλω να φτιάξω ένα πρωτότυπο (επίπεδο, 10χ10 θα γίνουν τρύπες, και κάποια καμπύλωση)ερ. 1η με ποιο πρόγραμμα μπορώ να φτιάξω το μοντέλο (μου είπαν για το H-CAM ή κάπως έτσι, το οποίο και συνεργάζεται με ένα απο τα μηχανήματα του τμήματος μηχανολογίας του τει λαρισας. άλλα δεν μπορώ να το βρώ στο ιντερνετ μήπως έχει κάποιο άλλο όνομα).ερ.2η αν το φτιάξω σε autocad μπορεί κατόπιν να μετατραπεί σε πρόγραμμα που να καταλαβαίνει το cnc?ας με φωτήσει κάποιος πάνω στο θέμα.tnx
Spyrious Νοέμβριος 30, 2004 #2 Νοέμβριος 30, 2004 Το AutoCAD δεν νομίζω να συνεργάζεται με CNC.Εμείς στο ΤΕΙ χρησιμοποιούσαμε το I-DEAS.Ελπίζω να σε βοήθησα.
liberto Νοέμβριος 30, 2004 Author #3 Νοέμβριος 30, 2004 tnx,δηλαδή το κάθε cnc έχει και το δικό του πρόγραμμα που συνεργάζεται ή μήπως υπάρχει κάποιο στάνταρ format στα αρχεία?
.38-.45 Νοέμβριος 30, 2004 #4 Νοέμβριος 30, 2004 Αρχική απάντηση από Spyrious [Σήμερα, στις 14:15] Το AutoCAD δεν νομίζω να συνεργάζεται με CNC.Εμείς στο ΤΕΙ χρησιμοποιούσαμε το I-DEAS.Ελπίζω να σε βοήθησα. σε ποιο ΤΕΙ ειχατε το I-deas ??
Spyrious Νοέμβριος 30, 2004 #5 Νοέμβριος 30, 2004 Αρχική απάντηση από .38-.45 σε ποιο ΤΕΙ ειχατε το I-deas ?? TEI Κοζάνης.
eleven Νοέμβριος 30, 2004 #6 Νοέμβριος 30, 2004 Aναλογα με τον controller του cnc θα χρησιμοποιησεις και τον αναλογο post prossesorγια την μετατροπη του cam σε γλωσσα μηχανηςΘεωρητικα το προγραμμα cam θα πρεπει να εχει ενσωματομενοιυς ορισμενους στανταρ post prosesors για διαφορετικα cnc (FANUC ,hitachi seiki,heidenhain ktl) oi οποιοι με καποια συγκεκριμενο προγραμμα μπορουν να παραμετροποιηθουν αναλογα με το cncTo μοντελο που θες να κανεις μπορει πολυ ευκολα αν το κατασκευασεις χρησιμοποιοντας τις ενσωματωμενες ρουτινες του κοντρολερ του cnc η πολυ απλα να γραψεις τον κωδικα χειροκινητα πανω στον κοντρολερ Υγ Εχουν εξελιχτει πολυ τα ΤΕΙ αποτι βλεπω ............. I-deas
aristos87 Νοέμβριος 30, 2004 #7 Νοέμβριος 30, 2004 Αρχική απάντηση από elevenΥγ Εχουν εξελιχτει πολυ τα ΤΕΙ αποτι βλεπω ............. I-deas Μια χαρά εξεληγμένα είναι
ChrisXP Δεκέμβριος 1, 2004 #8 Δεκέμβριος 1, 2004 Να ρωτήσω ο καθηγητής σας στα ΤΕΙ Λάρισας μήπως λέγεται Μπίκος αν ναι τον έχω και γω στα ΤΕΕ (έχουμε και 'μεις εργαστήρια με τόρνο και φρέζα). Πρόγραμμα που να μπορεί να δουλέψει σε όλες τις μηχανές cnc είναι δύσκολο ως και ακατόρθωτο να υπάρχει. Τώρα για την υλοποίηση του μπορείς να το σχεδιάσεις στο AUTOCAD να κάνεις μια polyline και μετα να πληκτρολογίσεις list κάπου θα σου βγάλει τις συντεταγμένες, τις αντιγράφεις και τις πετάς στο notepad το τροποποιείς και το αλλάζεις κατάληξη (chris.txt) σε (chris.nc) όπου nc η κατάληξη που καταλαβαίνει το cnc σας. Υ.Γ: αν τον έχεις τον καθηγητή δώσ' του χαιρετίσματα.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.