Jump to content

144hz Benq ή κάποια άλλη?

hurin

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Μιας και η πιστή μου lg είναι στα τελευταία της (με δυσκολία ανάβει και μετά από πολλά βάλε-βγάλε το καλώδιο) σκέφτομαι για νέα, γρήγορη οθόνη. Άν εξαιρέσουμε τους τυχερούς με την AOC@180euro, οι άλλες λύσεις ξεπερνούν τα 300.

Να χτυπήσω την Benq xl2420z ή υπάρχει κάτι καλύτερο στα ίδια λεφτά?

παιζει η iiyama στα 260 με αρκετα καλα χρωματα out of the box, 10ms input lag (ιδιο με τις benq) και φυσικα overdrive στο OSD αμα θες λιγο καλυτερο pixel response time εις βαρος του lag

iiyama ProLite GB2488HSU-B1 - Easy Buy World

οι παραγγελιες θα εκτελουνται μετα τις 21 στο συγκεκριμενο καταστημα, τσεκαρε και αυτο το λινκ ESR - 144hz - Hardware Forum

Συνεχίζω να το ψάχνω. Η 2411 είναι χειρότερη από 2420 rev.2 και δεν θα την προτιμήσω για 50€ διαφορά. Η asus είναι καλή αλλά δεν ξέρω άν είναι καλύτερη από την benq.

H Iiyama που προτάθηκε πρώτη φορά την βλέπω, είναι φθηνότερη από 2420 αλλά δεν την θεωρώ κελεπούρι.

H asus ειναι πιο παλιο μοντελο, ειχε βγει ιδια περιοδο με την 2411T, η Z εχει motion blur reduction στο OSD, καλυτερη λυση απο το να μπλεκεις με Lightboost αλλα δυστηχως προσθετει lag οποτε το ενεργοποιεις.

σε περιπτωση που πραγματικα το χρειαζεσαι εχεις και αγχος μετα αν θα σου κατσει v2 firmware ή οχι (δυσκολα κανεις το update μονος σου αμα ειναι shipped με το παλιο ) Blur Busters Strobe Utility for BENQ Z-Series | Blur Busters

Εγω αμα παθαινε τιποτα η 2233RZ ( φτου φτου :p) θα πηγαινα στην iiyama χωρις δευτερη σκεψη, οι benq εχουν features που ισως και να μην χρησιμοποιησω ποτε, ειδικα η 2420.

Συνεχίζω να το ψάχνω. Η 2411 είναι χειρότερη από 2420 rev.2 και δεν θα την προτιμήσω για 50€ διαφορά. Η asus είναι καλή αλλά δεν ξέρω άν είναι καλύτερη από την benq.

H Iiyama που προτάθηκε πρώτη φορά την βλέπω, είναι φθηνότερη από 2420 αλλά δεν την θεωρώ κελεπούρι.

Σε τι ακριβώς ειναι χειρότερη η 2411z απ την 2420z??Γιατι είχα διαβάσει οτι είναι ίδιες με την 2420 να έχει εξτρά συνδέσεις πίσω ,remote κτλ..κ εχει παραπανω lag η 2420..

Υποψήφιος αγοραστής της 2420z και γω. Παρακολουθώ το θέμα σας και έχω μερικές ερωτήσεις.

Το flicker free δουλεύει παράλληλα με τα 144Hz και τις τεχνολογίες για χαμηλότερο lag στα games παράλληλα ή θυσιάζεις κάτι από όλα για να ενεργοποιήσεις κάποια λειτουργία;

Σε σχέση με ένα IPS από χρώματα πως πάνε πλέον αυτά τα ΤΝ;

Ψάχνω μια ξεκούραστη οθόνη αλλά να μην μετανιώσω τη χρωματική απόδοση. Όρεξη για ρύθμιση calibration υπάρχει.

χαίρεται και από μένα και εγώ σκέφτομαι να κάνω αλλαγή οθόνης αυτή την στιγμή έχω αυτήν https://www.skroutz.gr/s/360622/Dell-UltraSharp-U2412M.html?from=autocomplete&keyphrase=dell+u2412m+ultrasharp+24

και σκέφτομαι ανάμεσα στην Benq-asus

που ειπώθηκε αξίζει η αλλαγή? με ενδιαφέρει για games καθαρά

Υποψήφιος αγοραστής της 2420z και γω. Παρακολουθώ το θέμα σας και έχω μερικές ερωτήσεις.

Το flicker free δουλεύει παράλληλα με τα 144Hz και τις τεχνολογίες για χαμηλότερο lag στα games παράλληλα ή θυσιάζεις κάτι από όλα για να ενεργοποιήσεις κάποια λειτουργία;

Σε σχέση με ένα IPS από χρώματα πως πάνε πλέον αυτά τα ΤΝ;

Ψάχνω μια ξεκούραστη οθόνη αλλά να μην μετανιώσω τη χρωματική απόδοση. Όρεξη για ρύθμιση calibration υπάρχει.

αν ενεργοποιήσεις το blur reduction χάνεις αρκετή φωτεινότητα και απενεργοποιείτε αυτόματα το flicker free, τα 144hz δεν επηρεάζονται. Αν την καλιμπράρεις τα χρώματα θα είναι καλά αλλά κατώτερα απο ένα καλό ips panel. Για τις γωνίες θέασης δεν μπορείς να κάνεις κάτι μιας και είναι το μεγαλύτερο αρνητικό για τα ΤΝ, αλλά απο την στιγμή που θες να πάρεις με υψηλά Hz οθόνη για gaming τότε δεν σε πειράζει αυτό ( δεν θα παίζεις απο το πάτωμα, ευθεία θα είσαι). Απο εκεί και πέρα αν την θέλεις και για άλλες δουλειές (all around) προτιμότερο είναι κάποιο IPS πανελ.

αν ενεργοποιήσεις το blur reduction χάνεις αρκετή φωτεινότητα και απενεργοποιείτε αυτόματα το flicker free, τα 144hz δεν επηρεάζονται. Αν την καλιμπράρεις τα χρώματα θα είναι καλά αλλά κατώτερα απο ένα καλό ips panel. Για τις γωνίες θέασης δεν μπορείς να κάνεις κάτι μιας και είναι το μεγαλύτερο αρνητικό για τα ΤΝ, αλλά απο την στιγμή που θες να πάρεις με υψηλά Hz οθόνη για gaming τότε δεν σε πειράζει αυτό ( δεν θα παίζεις απο το πάτωμα, ευθεία θα είσαι). Απο εκεί και πέρα αν την θέλεις και για άλλες δουλειές (all around) προτιμότερο είναι κάποιο IPS πανελ.

Προσπαθώ να κατανοήσω το motion blur. Με το IPS monitor που έχω, έχω ghosting/motion blur παντού και πάντα. Προφανώς γιατί είναι 60Hz και επίσης λόγω υψηλού gtg lag σαν IPS τεχνολογία.

Εμένα με ενδιαφέρει να πάρω ξεκούραστο αποτέλεσμα και επειδή έχω ακούσει για το led flickering δε θέλω να αρχίσω να έχω πονοκεφάλους. Αυτό το blur reduction δηλαδή πόσο πολύ χρήσιμο είναι; Θα προτιμήσω δηλαδή flicker free και ας δω και ελάχιστο ghosting. Στο βίντεο promo της BenQ είναι πολύ ασαφές και μαρκετινίστικο αυτό που θέλουν να περιγράψουν.

BenQ Motion Blur Reduction (HD)-BenQ Channel - YouTube

Το monitor θα είναι σε γραφείο και θα κάθομαι πάντα ευθεία μπροστά του χωρίς να με νοιάζουν οι γωνίες θέασης. All around χρήση θα γίνει αλλά πραγματικά με κουράζει στο gaming το IPS panel.

Προσπαθώ να κατανοήσω το motion blur. Με το IPS monitor που έχω, έχω ghosting/motion blur παντού και πάντα. Προφανώς γιατί είναι 60Hz και επίσης λόγω υψηλού gtg lag σαν IPS τεχνολογία.

Εμένα με ενδιαφέρει να πάρω ξεκούραστο αποτέλεσμα και επειδή έχω ακούσει για το led flickering δε θέλω να αρχίσω να έχω πονοκεφάλους. Αυτό το blur reduction δηλαδή πόσο πολύ χρήσιμο είναι; Θα προτιμήσω δηλαδή flicker free και ας δω και ελάχιστο ghosting. Στο βίντεο promo της BenQ είναι πολύ ασαφές και μαρκετινίστικο αυτό που θέλουν να περιγράψουν.

BenQ Motion Blur Reduction (HD)-BenQ Channel - YouTube

Το monitor θα είναι σε γραφείο και θα κάθομαι πάντα ευθεία μπροστά του χωρίς να με νοιάζουν οι γωνίες θέασης. All around χρήση θα γίνει αλλά πραγματικά με κουράζει στο gaming το IPS panel.

flicker free = NO PWM. Το Pulse width modulation αν είχες ποτέ crt παλιά θα το είχες συναντήσει, το λέγανε rainbow effect και αυτό που έβλεπες ήταν σαν ένα κύμα διαφορετικών συχνοτήτων να περνάει απο την οθόνη. Αυτό ήταν ποιο έντονο στις CRT και σχεδόν ανύπαρκτο στις LCD, αλλά έχει να κάνει με την ευαισθησία του κάθε ανθρώπου στα μάτια. Εσύ μπορείς να το δείς και να σε προκαλεί πονοκέφαλους ή καταπόνηση των ματιών σου.

stroboscopic-120hz.jpg

To motion blur έχει να κάνει με την κίνηση και είναι αυτό:

lcd-blur.jpg

Η benq είναι ανάμεσα στο 120hz και crt όπως βλέπεις στην photo.

Το motion blur reduction της Benq την φέρνει περισσότερο στο crt επίπεδο. Άπλα χάνεις το no-pwm της οθόνης για να δουλέψει και όπως είπαμε πριν αν δεν έχεις ευαίσθητα μάτια δεν θα σου είναι πρόβλημα.

Και το motion blur reduction, αλλά και το TURBO boost 240hz της EIZO αντικαθηστούν το LightBoost hack που υπήρχε έως τώρα LightBoost HOWTO | Blur Busters Που στην ουσία με κάποια tricks έκανες την οθόνη να νομίζει ότι τρέχει 3D ενώ ήσουν σε 2D environment. Αυτό είναι ποιο πολύ για τους hardcore, δεν είναι απαραίτητο, θα δεις τεράστια διαφορά έτσι και αλλιώς πηγαίνοντας απο ένα συμβατικό 60hz σε 144hz. Απλά κυνηγάνε να φτάσουν το επίπεδο του motion blur της κίνησης της CRT που θα ήταν το τέλειο.

Έτσι όχι δεν χρειάζεται να έχεις ενεργοποιημένο το motion blur reduction της benq, απλά πάρτην βάλε 144hz, βρες ένα icc profile για τα φτιάξουν τα χρώματα λίγο, δες τα settings απο το tftcentral για το OSD menu και... απλά παίξε παιχνίδια.

Καμιά γνώμη για την [ame=http://www.amazon.de/dp/B00LVP4220/ref=gb1h_tit_c-2_6487_3ba9290c?smid=A3JWKAKR8XB7XF&pf_rd_m=A3JWKAKR8XB7XF&pf_rd_t=101&pf_rd_s=center-2&pf_rd_r=0509VHJY1G1RA1B31WZS&pf_rd_i=872398&pf_rd_p=518646487]Acer Predator[/ame]? Την έχει σε καλή τιμή το άμαζον αλλά δεν βρίσκω πουθενά reviews!

Καλησπέρα και από εμένα.Τι παιχνίδια παίζεις φίλε μου?Η αγορά τέτοιων μόνιτορ προβλέπει gaming.Το σύστημα σου είναιαυτό της υπογραφής σου? Υπάρχει περίπτωση να αλλαχτεί ? Συνήθως τέτοιες οθόνες απαιτούν καλά συστήματα να αποδώσουν.Έχω την 2411z με v1 firmware. Δεν είχα κανένα πρόβλημα εδώ και τρεις μήνες που την έχω.Με την 2420z είναι ίδιες.Η διάφορα είναι το display port και το καλούπι της 2420z.Benq και asus μοιράζονται το ίδιο panelΓιαυτό πάνω κάτω είναι ίδιες.Αλλάζουν μόνο τα τα χαρακτηριστικα που θα δώσει η κάθε εταιρεία. Η benq έχει καλύτερα χρώματα και είναι κατά πολύ νεότερο μοντέλο από την Asus.Αν υπάρχει σκοπός αναβαθμισης και ειδικά σε Nvidia.,καλό είναι να περιμένεις τις gsync οθόνες.Αξίζει.Όσο για blur reduction.Το έχει από την αρχή ενεργοποίημενο. Διάφορα μεγάλη δεν είδα όταν το απενεργοποιησα. Παρά μόνο ότι ανέβηκε το brightnes κατά πολύ.Ghosting και άλλα τέτοια δεν είδα ποτέ μου.Και είμαι με v 1 firmware.Γενικά είναι ότι καλύτερο από οθόνες. Με σωστό καλιμπραρισμα τα έχεις όλα. Μιας και παίξεις σε 120+hz οθόνη, πραγματικά δεν θα μπορέσεις να ξαναπαίξεις σε συμβατικές των 60hz και ας είναι με καλύτερα χρώματα.

Το σύστημα δεν προβλέπεται να αλλαχθεί, δεν βλέπω τον λόγο ακόμα. Το πολύ-πολύ να αλλαχθει η 6970. Δεν με ενδιαφέρει να παιζω στα 120 με όλα full, άλλωστε το BF4 δεν θα το ακουμπήσω και το Hardline ούτε να το φτύσω.

Την acer ψηνόμουν να τη χτυπήσω αλλά φοβήθηκα ότι θα έχει μεγάλα pixel (27'' και 1080p) και με προβλημάτισε η ανυπαρξία review.

προσωπικά κατέληξα σε XL2420z και η αγορά θα γίνει μόλις φύγει ο Αύγουστος. Ελπίζω μόνο το digideli που δείχνει διαθέσιμη στα 340 να πέσει λιγάκι ακόμα.

προσωπικά κατέληξα σε XL2720z και η αγορά θα γίνει μόλις φύγει ο Αύγουστος. Ελπίζω μόνο το digideli που δείχνει διαθέσιμη στα 340 να πέσει λιγάκι ακόμα.

μήπως εννοείς την xl2420z στα 342 ??

Προσεχε τι firmware θα παρεις.Να ειναι v2.Απο το συγκεκριμενο μαγαζι πηρα την δικια μου και μου ειχαν πει οτι θα ειναι v2 και μου ηρθε v1.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.