Jump to content

Ποιά high end κάρτα γραφικών για gaming pc να διαλέξω?

AperfectCircle

Recommended Posts

Φτιάξαμε με ένα παιδί pc το οποίο μέχρι στιγμής φτάνει τα 1300 ευρώ ,ίσως κόψω κάτι για να πέσει η τιμή για την κάρτα γραφικών(ήθελα όριο 1500 και κάτι λίγα).Ενώ στην αρχή ήμουν με την amd ,τώρα πέφτω περισσότερο πρός nvidia μεριά.Να πώ επίσης ότι δεν θέλω να ξεπερνάει τα 500 η τιμή της.

Άν αρχές σεπτεμβρίου έχω χαμηλό περίπου budget πάω σε αυτήν Asus GeForce GTX770 2GB DirectCU II OC | Skroutz.gr αν και υπάρχει και η asus 280x να κοιτάξω αλλά λόγω physics κτλπ με ενδιαφέρει η nvidia.

Άν όμως έχω καλύτερο budget και εδώ σας θέλω παίζω στην nvidia 780.

ποιά έκδοση όμως?

Asus GeForce GTX780 3GB DirectCU II OC | Skroutz.gr

βλέπω όμως πώς υπάρχει η επίσημη και πιο διαφημιζομενη απο την nvidia

EVGA GeForce GTX780 3GB | Skroutz.gr

Τέλος έριξα μία ματιά και είδα και της amd την r9 290

σε αυτήν την φάση αν λέμε κάποιος θέλει να πάρει ποιά έκδοση απο αυτές διαλέγει?

MSI Radeon R9 290 4GB Gaming (V308-002R) | Skroutz.gr

Asus Radeon R9 290 4GB DirectCU II OC (90YV05F0-M0NA00) | Skroutz.gr

MSI Radeon R9 290X 4GB BattleField 4 Limited Edition | Skroutz.gr

την τελευταία βλέπω ότι την διαφημίζουν αρκετά για κάποιον λόγο και είναι και αυτή που κάνουνε τις συγκρίσεις

Με λίγα λόγια πάω στην 780 και ποιά έκδοση ,με ενδιαφέρει η 290 η να το αφήσω?

ουφφφ

να τον φτιάξω να τελειώνω!

Καλά βέβαια θα περιμένω και την gamescom μηπως πουν τίποτα για την gtx 870,880 άλλα αν δεν δώσουν ημερομηνία τα λέμε και τον φτιάχνω.

thanks και καλό διάβασμα!! :)

δεν λες και μια γρηγορη, τι συστημα εστησες, ετσι πληροφοριακα?

η καρτα γραφικων εξαρταται κυριως απο το μπατζετ, κι επειτα απο τροφοδοτικο.

αφου το συστημα ειναι νεο, πιστευω οτι θα εβαλες ενα καλο- ικανο τροφοδοτικο ωστε να υποστηριξει οποιαδηποτε καρτα..!!

αρα, αναλογως του μπατζετ (κι εφοσον θες NV), ξεκινας με την 780 και βλεπεις..!

Λοιπόν να βάλω το pc που φτιάχνω κιόλας.

Corsair RM Series RM750 80Plus Gold | Skroutz.gr

Corsair Vengeance Pro 16GB DDR3-1600MHz (CMY16GX3M2A1600C9R) | Skroutz.gr

Corsair Hydro Series H100i | Skroutz.gr

Western Digital Caviar Black 2TB (WD2003FZEX) | Skroutz.gr

Samsung 850 Pro Series 256GB | Skroutz.gr

όσον αφορά την cpu θέλω την Intel Core i7-4790K Box | Skroutz.gr αλλά λόγω budget ίσως πάω στην Intel Core i5-4690K Box | Skroutz.gr ,το ίδιο και στην μητική μου αρέσει η Asus Maximus VI Formula | Skroutz.gr αλλά ίσως πάω Asus Maximus VII Hero | Skroutz.gr η Asus Z97-AR | Skroutz.gr και τέλος το κουτί Corsair Carbide Air 540 | Skroutz.gr

Μου έχει μείνει μόνο η κάρτα ,θα περιμένω λογικά κανά δύο μήνες να δώ την gtx880 αν όμως αργήσει ίσως πάω στην 780 ,βέβαια ποιά έκδοση εκεί προτιμάω τηνAsus ,MSI η την EVGA?

Δηλαδή αποφασίζεις να κρατήσεις την Η100 και να πέσεις σε επεξεργαστή; Μα τον επεξεργαστή δεν θα ψύξει η Η100; Κατά τα άλλα η πρώτη μητρική που πόσταρες δεν καταλαβαίνω με ποιά λογική μπαίνει.

Χρήματα μπορείς να εξοικονομήσεις από τροφοδοτικό (λίγα), από μνήμες (αρκετά, περίπου 90€) γιατί 16gb για gaming δεν χρειάζονται, από ψύξη (κανά 20άρι τουλάχιστον), από ssd και σίγουρα από μητρική (πολλά €). Αφήνω το κουτί απ' έξω γιατί μπορεί να σας αρέσει πολύ. Και από hdd θα μπορούσε να γίνει πιό οικονομική επιλογή. Μιλάμε για εξοικονόμηση πάνω από 200€, μπορεί και 250€ τα οποία άνετα θα μπορούσες να ρίξεις στην κάρτα γραφικών.

Για επεξεργαστή δεν θα πώ. Προτιμότερο να κοπεί από αλλού, εφόσον μάλιστα γίνεται και άνετα εξοικονόμηση από αλλού.

Μιάς που είστε λίγο αντίθετοι με το pc,θέλετε να προτείνετε κάποιες αλλαγές να δώ τι μπορώ να κάνω.Επιπλέον δεν απαντήθηκε για την κάρτα γραφικών το ερώτημα.

Πάντως ,ναί γνωρίζω πώς μπορούμε να κόψουμε αρκετά απο το αρχικό.

Μιάς που είστε λίγο αντίθετοι με το pc,θέλετε να προτείνετε κάποιες αλλαγές να δώ τι μπορώ να κάνω.Επιπλέον δεν απαντήθηκε για την κάρτα γραφικών το ερώτημα.

Πάντως ,ναί γνωρίζω πώς μπορούμε να κόψουμε αρκετά απο το αρχικό.

1. o pro ΔΕ σου χρειαζεται, πας σε evo

2. ραμ 8 g ειναι αρκετα καλα... ειδικα αν θες απλα μονο για games ετσι κι αλλιως δε χρειαζεσαι παραπανω

3. ψυξη χμμμ... δεν ειναι κακη η επιλογη, αλλα αν ειναι να κοψεις απο επεξεργαστη για να ψυξεις ενα κατωτερο δεν εχει λογικη... παρε μια γομαροψυκτρα και τελος, θα γλυτωσεις και το θορυβο, κι η διαφορα σε θερμοκρασιες μη νομιζεις πως ειναι τεραστια (δεδομενου οτι απο τριπλο ψυγειο με 6 ανεμιστηρια-τουρμπινες σε noctua με δυο ανεμιστηρες χαμηλοστροφους η διαφορα ειναι 9-10 βαθμοι σε φουλ φορτιο, δεν αποκλειεται με την η100 να μην υπαρχει καν διαφορα).

Επισεις το να παρεις μητρικη πιο ακριβη απο επεξεργαστη... ειναι λιγακι... χμμμ...

Η γνωμη μου ειναι κατσε και κατεγραψε σε ενα χαρτι τι ακριβως θες απο τη μητρικη σου και παρε αυτη που σε καλυπτει (οκ δωσε και λιγο αερα, αν πχ θες 4 sata παρε για 6 αλλα οχι για 10 ...παραδειγμα ηταν οι sata)

Έχουμε και λέμε:

cpu: Intel Core i7-4790K Box | Skroutz.gr

mobo: Asus Z97-A | Skroutz.gr

ram: Kingston HyperX Fury Black 16GB DDR3-1600MHz (HX316C10FBK2/16) | Skroutz.gr

gpu: Asus GeForce GTX780 3GB DirectCU II OC | Skroutz.gr

ssd: Crucial M500 240GB 2.5'' | Skroutz.gr

hdd: Western Digital Red 2TB SATA III | Skroutz.gr

psu: https://www.skroutz.gr/s/3603780/CoolerMaster-V-series-V850.html

cooler: http://www.skroutz.gr/s/4314873/Raijintek-Ereboss.html?keyphrase=ereboss

Kαι είμαστε στα 1450 ευρώ με την κάρτα μέσα απλά με κάποιους εξορθολογισμούς χωρίς να χάνεις τίποτα. Κουτί υπάρχει, αν ναι, ποιό; Η οθόνη;

EDIT: Δεν το είδα πριν το κουτί. Και με το κουτί που διάλεξες πάμε στα 1580. Αν θες να το ρίξεις, κάνεις τον i7, i5 και είσαι έτοιμος.

Για μένα αν είναι για τώρα μπαίνει και η απλή 290 στο παιχνίδι αντί για την 780 και έχουμε ένα 60άρι κέρδος, αλλά καλό είναι να δούμε τι θα λένε οι 8xx, σε λίγο θα βγούν και ίσως αλλάξει ο χάρτης τιμής απόδοσης που έχουμε τώρα.

Για μένα αν είναι για τώρα μπαίνει και η απλή 290 στο παιχνίδι αντί για την 780 και έχουμε ένα 60άρι κέρδος, αλλά καλό είναι να δούμε τι θα λένε οι 8xx, σε λίγο θα βγούν και ίσως αλλάξει ο χάρτης τιμής απόδοσης που έχουμε τώρα.

AN ισχυσουν οι τιμες που εχουν "διαρευσει" με τα ιδια spects (και καταναλωση) τοτε η nvidia κανει ρουα ματ (και αν θελουν οι πελατες τους να αναβαθμιζονται και να τους τα σκανε συχνα, θα ειναι θετικο να δουμε λογικες τιμες)

Λοιπόν να βάλω το pc που φτιάχνω κιόλας.

Corsair RM Series RM750 80Plus Gold | Skroutz.gr

Corsair Vengeance Pro 16GB DDR3-1600MHz (CMY16GX3M2A1600C9R) | Skroutz.gr

Corsair Hydro Series H100i | Skroutz.gr

Western Digital Caviar Black 2TB (WD2003FZEX) | Skroutz.gr

Samsung 850 Pro Series 256GB | Skroutz.gr

όσον αφορά την cpu θέλω την Intel Core i7-4790K Box | Skroutz.gr αλλά λόγω budget ίσως πάω στην Intel Core i5-4690K Box | Skroutz.gr ,το ίδιο και στην μητική μου αρέσει η Asus Maximus VI Formula | Skroutz.gr αλλά ίσως πάω Asus Maximus VII Hero | Skroutz.gr η Asus Z97-AR | Skroutz.gr και τέλος το κουτί Corsair Carbide Air 540 | Skroutz.gr

Μου έχει μείνει μόνο η κάρτα ,θα περιμένω λογικά κανά δύο μήνες να δώ την gtx880 αν όμως αργήσει ίσως πάω στην 780 ,βέβαια ποιά έκδοση εκεί προτιμάω τηνAsus ,MSI η την EVGA?

Φίλε μου οι κάρτες απ'αυτά που λένε μέχρι στιγμής η κυκλοφορία τους θα είναι τέλη Οκτώβρη με μέσα Νοέμβρη, αν είναι να περιμένεις μέχρι τότε και αργήσει κανα μήνα (λέω τώρα) σε 780 εκείνο το διάστημα σε μεταχειρισμένη θα αξίζει, σε καινούργια όχι.

Αν την κάρτα την θες από ''χθες'' πας σε 780 από τώρα (μεταχειρισμένη ή καινούργια).

Eάν θες για gaming γιατί δεν παίρνεις i5 και με τα λεφτά που κερδίζεις παίρνεις καλυτερη κάρτα. και γιατί όχι 290 ? σε ενδιαφέρουν τα physics ? πολύ λίγα games πλέον υποστηρίζουν.

με λίγα λόγια εάν το θέλεις καθαρά για games πάρε i5 780,290, οτιδήποτε σε αυτή τι κατηγορια θα είσαι τούμπανο εννοείτε, μην τρελαίνεσαι τόσο πολύ στην ουσία δεν χάνεις και πολλά εάν πάρεις μια απλή 290 ισα ισα γλιτώνεις και αλλα χρήματα να επένδυσης αλλου, π.χ mouse Headset.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.