Jump to content

Albatron PX865PE Pro II και επιδόσεις σε Raid 0

Jimser

Recommended Posts

Γειά σας!!. Σχεδιάζω να στήσω ένα νέο συστηματάκι και θα ήθελα τις συμβουλές σας. Ξεκινώντας από τη μητρική σκέφτομαι να πάρω την Albatron PX865PE Pro II μια και είναι η μόνη σε 865/875 που δίνει PATA raid με δύο κανάλια (και έχει και firewire) Eχοντας 2 δίσκους ATA 120GB Maxtor είναι πειρασμός να τους βάλω σε Raid 0. Έχει κανείς εμπειρία από Raid 0 στην Albatron ; Σε σχετική έρευνα που έκανα στο δίκτυο βρήκα ένα review όπου το Raid 0 και συγκεκριμένα το average read speed της δεν φαίνεται να άξιζει τον κόπο μιά και δίνει επίδοση ενός απλού SATA δίσκου.

http://www.hwhell.com/articles/albatron_px865pe_pro_ii/3.html

Έχεις κανείς σας τρέξει το hd tach σε raid 0 στην μητρική αυτή ;

Καλώς ήρθες :)

Την Albatron δεν την έχω δουλέψει αλλά σε γενικές γραμμές δεν έχω ακούσει κάτι αρνητικό. Γιατί δε κοιτάς για την Asus P4P800 Deluxe η οποία είναι δοκιμασμένη, αξιόπιστη και αξιόλογη motherboard και έχει και Pata raid controller της VIA;

DJD, ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Μάλλον διάβασες την σκέψη μου μιά και ψάχνω αιτιολόγηση για να κάνω διαγραφή την albatron και να πάω σε μια Asus P4P800 Deluxe που ήταν από την αρχή η επιδίωξη μου. Δυστυχώς όμως δεν μπορώ πουθενά αγοράσω την P4P800 Dx. Σε όσα καταστήματα έψαξα υπάρχει η Asus P4P800-E η οποία έχει τον Promise Raid controller και ένα κανάλι για Raid. Από τα λίγα που έχω διαβάσει αν βάλω τους δύο δίσκους σε Raid 0 στο ίδιο κανάλι, δεν κερδίζω σε επιδόσεις, έτσι δεν είναι ;

Αρχική απάντηση από Jimser

Από τα λίγα που έχω διαβάσει αν βάλω τους δύο δίσκους σε Raid 0 στο ίδιο κανάλι, δεν κερδίζω σε επιδόσεις, έτσι δεν είναι ;

Έτσι ακριβώς είναι, μηδαμινό θα είναι το κέρδος σε επιδόσεις. Δεν γνώριζα ότι δεν υπάρχει η full έκδοση της :(

Και η P4P800-E deluxe full έκδοση είναι και με όλα τα extra (με ένα κανάλι Raid όμως). Απλά πρέπει να αγοράσει κανείς SATA δίσκους αν θέλει Raid 0.

Να υπάρχει άραγε κανείς που να έχει δοκιμάσει Raid 0 με την Albatron ? Αλλιώς με βλέπω να αγοράζω αναγκαστικά SATA δίσκους αν θέλω να πειραματιστώ με το Raid 0.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.