Jump to content



studio monitors στο pc


music

Recommended Posts

[MENTION=30259]das[/MENTION]

Καλημερα, τα ακουσα 3-4 μαζι, στο djshop που τα ειχε πανω σε μια Steinberg ur28

Αναμεσα σε αυτα που ακουσα, οχι για πολυ ωρα βεβαια, τα ΚΡΚ δεν μου ακουστηκαν καθολου καλα.

Τι να σου πω...

Μπορουμε να κανονισουμε να παμε μαζι να τα ακουσουμε,

(φυσικα δεν αποκλειω, αν και δεν νομιζω, να εχουνε κανει τιποτα μοντιφιες επιτηδες, για να πουλανε καποια αλλη μαρκα περισσοτερο ετσι)

Τα KRK είναι όντως χρωματισμένα. Μουντές μεσαίες και φουσκωμένο midbass. Τα yamaha σταθερή αξία.

Ο ουδέτερος ήχος δεν είναι "νεκρός" κατά τον γνωστό audiophile μύθο. Ακούς ό,τι έφτιαξε ο παραγωγός. Ζωηρό/μουντό, punchy/boomy, whatever.

Η ουδετερότητα είναι και αυτή ένας μύθος αν σκεφτείς πόσο διαφέρει η ακουστική των κορυφαίων mastering studio. Απλά με το ουδέτερο ηχείο κρατάς ίσες αποστάσεις από την κάθε ηχογράφηση. Μεγιστοποιείς, θα λέγαμε, τον αριθμό των ηχογραφήσεων που θα ακούγονται όμορφα.

Άλλος κλασσικός μύθος είναι και το ότι τα σύγχρονα ηλεκτρονικά(πηγές, ενισχυτές) έχουν τεράστιες ηχητικές διαφορές. Μια καλοσχεδιασμένη κάρτα στα 100€ και τίποτε άλλο.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 50
  • Created
  • Last Reply

Έχω τα JBL LSR308 του παραπάνω video εδώ και κανένα 3μηνο.

Τα ηχεία είναι καθαρά μονιτορ, ακούς ότι ηχογραφήθηκε μέχρι την τελευταία αηδιαστική λεπτομέρεια!

Αυτό είναι και καλό και κακό φυσικά, για να τα χαρείς πρέπει να έχεις σωστή πηγή αλλά και σωστή ηχογράφηση, αλλιώς γίνονται κουραστικά, ειδικά στις υψηλές.

Ακούγοντας Adele πχ, δακρύζεις με την λεπτομέρεια στη φωνή της, ακούγοντας Cradle Of Filth...not so much :p

Επίσης κάποια παλιά mp3@128kbps ακούγονται ψιλοχάλια...

Βέβαια με αρκετό tweeking μέσω της κάρτας (Creative ZxR), κάτι γίνετε.

Αλλά για να τα χαρείς θές CD/FLAC και με καλή παραγωγή.

Link to comment
Share on other sites

Ψάχνω και εγώ κάρτα σε αυτά τα λεφτά. Έχεις να προτείνεις;

Γιατί ίσως τα βρω σκούρα με αυτή που έχω τώρα

Μη δίνεις βάση στην ποιότητα. Τώρα πάνω κάτω όλες ίδιες είναι και καλές. Αγοράζεις βάσει δυνατοτήτων που σε ενδιαφέρουν. Στη θέση σου δεν θα άλλαζα την κάρτα σου ποτέ.

πς: Βλέπω τώρα και την essense stx 2 με μειωμένο τζίτερ. Μάρκετινγκ Τρίχες.....

[MENTION=119]Samael[/MENTION]: Στο βίντεο ακούγονται λίγο τσιμπημένα στις μεσαίες προς τα πρίμα.

Link to comment
Share on other sites

Πολύ σημαντική λεπτομέρεια του [MENTION=119]Samael[/MENTION] που την είχα υπόψη μου, για να ακούσεις σε αυτά τα ηχεία πρέπει τα αρχεία να είναι πολύ καλής ποιότητας γιατί "προδίδονται" και ακούγονται χάλια.

[MENTION=3917]Petrossortep[/MENTION] πρέπει να έχεις μεγάλη εμπειρία, απλά respect.

Link to comment
Share on other sites

[MENTION=22029]music[/MENTION]

Όχι τίποτα ιδιαίτερο, απλά ξέρω να ψάχνω πληροφορίες.

[MENTION=9888]Papakitou[/MENTION]

Οι κόρνες, όπως τα jbl, έχουν το πλεονέκτημα της ελεγχόμενης διασποράς στα πρίμα. Είναι σημαντικό για μόνιτορ καταστάσεις.

Link to comment
Share on other sites

Σε ολους μας αρεσει η μουσικη, αλλα το θεμα ειναι πως μας αρεσει να την ακουμε...

Οι περισσοτεροι εχουμε συνηθισει το club-like χρωμματισμενο μπασσο και ετσι θελουμε να ακουμε τα παντα, με αποτελεσμα αν ακουσουμε studio ποιοτητα να νομιζουμε πως κατι λειπει.

Προσωπικα ειχα φτιαξει τα monitor που ειχε παρουσιασει το ELECTOR τα οποια οντως εχουν απιστευτα flat ηχο, (σε μετρησεις βλεπεις μια ελαχιστη βυθιση στο 1khz η οποια γινεται εσκεμενα απο το crossover) με πανακριβες μοναδες της seas (μονο το καθε tweeter κοστιζε 30000 δρχ), επισεις ανθρωπος που προφανως και γνωριζει απο σωστο ηχο τα ακουσε και τα βρηκε τελεια για το κοστος τους, και μαλιστα μου ζητησε να του φτιαξω κι εκεινου δυο ζευγαρια, ομως ειλικρινα εμενα προσωπικα αυτος ο ηχος δε μου εκανε κουκου και τα συνδυασα με subwoofer! και μαλιστα διευρυνομενης χοανης ωστε να βγαλει αυτο το κομματι τονισμενων χαμηλων που εννοιωθα πως ελειπε! (ουτε ιεροσυλια ειναι ουτε τιποτα... ειναι απλα θεμα προσωπικου γουστου).

Αυτο που θελω να πω ειναι πως πριν πας σε μονιτορ ηχεια, αν δεν εχεις τετοια εμπειρια ειναι καλυτερα πρωτα να ακουσεις τον ηχο τους ωστε να εισαι σιγουρος πως ο ηχος τους ειναι για τα αυτια σου, γιατι μπορει να απογοητευτεις και στο τελος ενα τριδρομο του εμποριου ή ενα συνδυασμο απλων δορυφορων + ενα καλο sub να το ακους καλυτερο.

Ισως ειναι η "ακουστικη παιδεια" μας, ισως ειναι απλα θεμα συνηθειας, ισως απλα σαν ανθρωποι της πολης θελουμε λιγο -εως πολυ- περισσοτερο "πειραγμενες" χαμηλες... οτι και να ναι, ειναι εντελως υποκειμενικο

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.