YDinopoulos Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 7, 2014 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 7, 2014 Καλησπερα κοινοτητα. Θελω να ρωτησω το εξης...Στο πατρικο μου εχω 3 Internet Gateway. ας πουμε 10.0.0.1 , 10.0.0.2 και 10.0.0.3 Εστω οτι στο 10.0.0.13 εχω ενα rb951-2n (RouterOS 6.18) που περα απο Access Point, εχει και ρολο DHCP server στο δικτυο. Πως μπορω να του καθορισω να βγαινουν οι clients με την σειρα:10.0.0.3 --> 10.0.0.2 --> 10.0.0.1οταν πχ το Internet δεν δουλευει ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJD Αύγουστος 7, 2014 #2 Κοινοποίηση Αύγουστος 7, 2014 Εκτός αν έχει αλλάξει κάτι δραστικά στα τελευταία updates δε νομίζω ότι μπορείς να δηλώσεις gateway preference από dhcp. Θα μπορούσες να χεις διαφορετικά pools με διαφορετικούς gateways αλλά δε νομίζω να 'ναι αυτό που θέλεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Αύγουστος 7, 2014 #3 Κοινοποίηση Αύγουστος 7, 2014 Θα έχεις ως gateway το rb και θα ορίσεις αυτό να προωθεί την κίνηση στη σύνδεση που θέλεις. Αλλιώς δεν μπορείς να το κάνεις με το dhcp, τουλάχιστον όχι σε ipv4. Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Αύγουστος 7, 2014 Author #4 Κοινοποίηση Αύγουστος 7, 2014 Δεν μπορει με καποιο script να ελεγχει πχ ανα 10min το ping στο 8.8.8.8 και αναλογα να δινει gateway ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Αύγουστος 7, 2014 #5 Κοινοποίηση Αύγουστος 7, 2014 Νομίζω έχει λειτουργία multiwan το rb, οπότε δε χρειάζεται να κάνεις τέτοιες ματσακωνιές. Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Αύγουστος 7, 2014 Author #6 Κοινοποίηση Αύγουστος 7, 2014 Ποσταρα και στο φορουμ του μικροτικ. ΝΑ δω τι θα πουν κ οι εξπερτς Link to comment Share on other sites More sharing options...
gaig Αύγουστος 8, 2014 #7 Κοινοποίηση Αύγουστος 8, 2014 οταν πχ το Internet δεν δουλευει ?Τί προβλημα εχεις με το ιντερνετ δλδ? Κανουν και οι τρεις συνδεσεις discinnect? Τοτε γιατι εβαλες 3? Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Αύγουστος 8, 2014 Author #8 Κοινοποίηση Αύγουστος 8, 2014 Ο λογος που εβαλα 3 ειναι να εχω τις 2 για συγκεκριμενους χρηστες και την 3η για τα wireless συσκευες. Απλα το DHCP για τα ασυρματα θελω να εχει την επιλογη ΟΠΟΤΕ πεφτει το gateway, να δρομολογει τα παντα σε ενα αλλο. Στο θεμα μας ομως...:Αρκετες φορες πεφτουν οχι ολες μαζι, αλλα σε ασχετους χρονους η μια απο ολες. Γινεται ανα 2-3 μερες. Εχω μιλησει με ΟΤΕ και εχουν πει οτι η περιοχη δεν εχει καλες συνδεσεις λογω παλαιοτητας των δικτυων αλλα και κυριως των αποστασεων πχ σε εμενα 4.5 χλμ του ΑΚ της περιοχης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gaig Αύγουστος 8, 2014 #9 Κοινοποίηση Αύγουστος 8, 2014 ωραια.. τα modemακια σου τρεχουν σε bridged ή router mode? Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Αύγουστος 8, 2014 Author #10 Κοινοποίηση Αύγουστος 8, 2014 router ολα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gaig Αύγουστος 9, 2014 #11 Κοινοποίηση Αύγουστος 9, 2014 δε σκεφτεσαι το ενδεχομενο να τα βαλεις ολα σε ΡΡΡΟΕ? θα ειναι πολυ ευκολο μετα (απλα αλλαζεις το metric του route)Τωρα, ακομη και να πεσει το ιντερνετ σε καποια συνδεση, το default route θα παραμεινει.Και η διαχειριση βεβαια ειναι πολυ καλυτερη να εχεις ολα τα gw σου σε ενα "σοβαρο" router Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Αύγουστος 9, 2014 Author #12 Κοινοποίηση Αύγουστος 9, 2014 Μιλώντας στο φόρουμ του, awmn, μου προταθηκε το ίδιο. Επίσης υποστηρίζει και load balancing (οχι αθροιστικά). θα το ψαξω αλλα θέλει δουλειά. Ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
gaig Αύγουστος 9, 2014 #13 Κοινοποίηση Αύγουστος 9, 2014 ειναι απλη η λυση, γι αυτο. Ο router μπορει πιο ευκολα να διαχειριστει τα wan interfaces οταν τα σηκωνει ο ιδιος. Και απο τη στιγμη που λες οτι δεν ειναι πολυ καλες οι συνδεσεις, λογικα δε θα πιανεις και μεγαλες ταχυτητες. Αρα το 951 λογικα σε καλυπτει για 3 συνδεσεις.Δες παντως και το EdgeRouter Lite. Ειναι ταμαμ για τετοιες καταστασεις, αν και δεν εχει ολες τις δυνατοτητες του mikrotik Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.