mad_dog Ιούλιος 15, 2016 #1321 Κοινοποίηση Ιούλιος 15, 2016 14 minutes ago, Aris Teidis said: ποιος θα μου πει τον τύπο του MiGE 130ST-M10010 για να προχωρήσω... 3 phase or BLDC??? To Rated current(A) = 4.5 είναι το ίδιο με το " Maximum motor continuous current " που αναφέρεται στο χαζοκούτι (SimuCUBE)? 3 phase 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aris Teidis Ιούλιος 15, 2016 #1322 Κοινοποίηση Ιούλιος 15, 2016 πριν 8 λεπτά, το μέλος akis_z80 έγραψε: Όχι. Βάζεις παραπάνω. Εγώ το έχω στα 11 amps Sent from my MotoG3 using Tapatalk To Rated current(A) = 4.5 είναι το ίδιο με το " Maximum motor continuous current " που αναφέρεται στο χαζοκούτι (SimuCUBE)? Σ΄ευχαριστώ Άκη! 4,5 είναι το κανονικό και 11 το max δηλ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aris Teidis Ιούλιος 15, 2016 #1323 Κοινοποίηση Ιούλιος 15, 2016 (edited) Άκη, το περίεργο είναι ότι πρέπει να βάλω την ίδια τιμή (11Α) και στα δύο: Continuous current limit MCC Maximum motor continuous current και Peak current limit MMC Motor peak current rating αλλά οκ... Έγινε επεξεργασία Ιούλιος 15, 2016 από Aris Teidis Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aris Teidis Ιούλιος 15, 2016 #1324 Κοινοποίηση Ιούλιος 15, 2016 όποιος μπορεί ας βοηθήσει (όλα αναφέρονται στο μοτέρ Mige 130ST-M10010): Coil inductance / ML / Motor phase-to-phase inductance (from motor data sheet)? Feedback device / FBD / Motor feedback device type / If unsure, choose Quadrature encoder 1 ? Torque bandwidth limit / TBW / 680 Hz / Sets maximum torque bandiwdth of motor. Values between 220 to 680 Hz recommended for FFB systems ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
panosdimp Ιούλιος 15, 2016 #1325 Κοινοποίηση Ιούλιος 15, 2016 πριν 57 λεπτά, το μέλος akis_z80 έγραψε: Νομίζω ότι βλέπεις δαίμονες εκεί που δεν υπάρχουν. Τα κιτς αυτά ξεκίνησαν ως diy από ανθρώπους που κυνηγούσαν το ρεαλισμό, με όλα τα στοιχεία να υπάρχουν δωρεάν στο internet. Μιλάμε όμως για hardware βιομηχανικού τύπου που κοστίζει ακριβά για ευνόητους λόγους και όχι λόγω όχι κάποιας πατέντας ή brand name πχ. Sent from my MotoG3 using Tapatalk Φυσικά δεν αμφισβητώ τα λεγόμενά σου όσον αφορά τη συγκεκριμένη εξαίρεση αλλά οι εξαιρέσεις υπάρχουν για να επιβεβαιώνουν τον κανόνα και ο κανόνας είναι πως δεν βλέπουμε τους δαίμονες εκεί που υπάρχουν. Φυσικά χρησιμοποίησα πρώτο πληθυντικό έβαλα και τον εαυτό μου μέσα ,αυτό όμως που ήθελα να πω είναι το εξής ,είναι πάγια τακτική του μάρκετινγκ να παρουσιάζει στην αγορά κάτι πολύ φτηνό ή και δωρεάν και να ξεκινά από εκεί η παγίδευση του αγοραστικού κοινού . Το έχουμε ζήσει όλοι με τους υπολογιστές τα κινητά κ.ο.κ που θέλουν κάθε τόσο αλλαγή ,επίσης με τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας που σου προσφέρουν από καιρού εις καιρόν δωρεάν mb για το ίντερνετ και πολλά άλλα παραδείγματα που αποσκοπούν στο να γίνεις χρήστης με αυτοσκοπό την κατάχρηση. Πριν λίγα χρόνια δόθηκε το νόμπελ οικονομικών σε έναν Γάλλο ονόματι Ζαν Τιρόλ ο οποίος είχε πει το εξής : Οταν κάτι σας προσφέρεται δωρεάν τότε το προιόν είστε εσείς Η αγορά κάνει τα πάντα για να χειραγωγήσει τις ορέξεις των ανθρώπων προς τα εκεί όπου έχει το μέγιστο κέρδος, αυτό είναι κανόνας και το πετυχαίνει κάνοντάς σε να νομίζεις πως εσύ το σκέφτηκες και εσύ αποφασίζεις ελεύθερα γιατί έτσι γουστάρεις . Αυτό που λέμε κατασκευάζει ανάγκες . Αυτά δεν τα γράφω ξαναλέω για να κατηγορήσω κάποιον από εδώ μέσα ή έξω από εδώ για τις πράξεις του, γιατί θύμα είμαι είπαμε κι εγώ αλλά ορμώμενος από τις επιπτώσεις της κρίσης στη ζωή μας ,μια διαπίστωση των επιπτώσεων της διακυβέρνησης των αγορών που τη βλέπουμε να μας διαλύει καθημερινά τις οικογένειες τις φιλίες την εργασία και τις κατακτήσεις μας . Το σύστημα δεν θέλει να κάνουμε παρέα γιατί έτσι ξοδεύουμε λίγα ,θέλει να αντικαταστήσει την πραγματική επικοινωνία με το ηλεκτρονικό υποκατάστατο που λέγεται facebook κλπ με ότι αυτό συνεπάγεται δεν θέλω να συνεχίσω άλλο γιατί ήδη θα τα έχετε πάρει στο κρανίο και θα με βγάλετε εκτός με καμιά αναφορά . Εγώ πάντως σας αγαπώ και θα συνεχίσω να πέφτω θύμα των αγορών φαντάζομαι όπως και εσείς . ΥΓ: Εσύ Ακη να συνεχίσεις 90% προς την κατεύθυνση που ανακάλυψες τελευταίως, αυτή που δεν έχει να κάνει με simracing μας βολεύει άλλωστε κι εμάς! 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad_dog Ιούλιος 15, 2016 #1326 Κοινοποίηση Ιούλιος 15, 2016 Σαλιγκάρι...θα τα πούμε σήμερα στις πίστες... Μην σκέφτεσαι γιατί οι σκέψεις σου δεν μπορούν να αλλάξουν τίποτα στο σύστημα. Οι προσωπικές σου σκέψεις επιδρούν, μόνο σε εσένα και σε μια μικρή μερίδα ατόμων όπου έχεις επιρροή με βάση βέβαια ότι αποδέχονται τις σκέψεις σου. Αυτό βέβαια προϋποθέτει κοινό περιβάλλον ή τουλάχιστον κοινή βάση με ότι συνεπάγεται. Αν δεν το έχεις καταλάβει είσαι ήδη γρανάζι του συστήματος όπως όλοι μας. Το τι σκέφτεσαι είναι καλό να το λες, αν όμως το εφαρμόζεις είναι ακόμη καλύτερο. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad_dog Ιούλιος 15, 2016 #1327 Κοινοποίηση Ιούλιος 15, 2016 Kαι μια ακόμη τελευταία τοποθέτησή μου και κλείνω το θέμα...ζητώ συγνώμη προκαταβολικά αγαπητοί μου συνοδηγοί και αργά σαλιγκάρια... H δογματική της ηθικής που εγώ γνωρίζω και που πράττω, έρχεται σε σύγκρουση με την πραγματικότητα του εδώ, γεγονός που οδηγεί σε εσωτερικές συγκρούσεις και δεν αφήνει την ελευθερία της σκέψης να υλοποιήσει τις όποιες ιδεές έχουν συλληφθεί και δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν. Η εικόνα της κοινωνίας όπως έχει "μαστιγωθεί" σήμερα με βρίσκει αντίθετο και μάλιστα οδηγεί σε χαοτικές μικροκοινωνίες διαφόρων συμφερόντων. Δεν υπάρχει η έννοια της κοινωνίας με την έννοια των κοινωνικών αρχών και δεν το λέω σαν έναν ακόμα κουραστικό ορισμό που πρέπει να μάθουμε ή να μπούμε στα γρανάζια του συστήματος επειδή έτσι πρέπει να γίνει. Ο πολιτισμός εχει φθαρεί, δεν υπάρχουν αξίες και όλα αυτά αναγκάζουν στο να οδεύουν στις εσωτερικές διαμάχες των υλιστών ως έργο και προϊόν καλύτερης κοινωνίας. Η διάβρωση δεν χρειάζεται νεροπομπή αλλά και εσωτερικές ενέργεις είναι σε θέση να οδηγήσουν σε χειρότερα ακόμα αποτελέσματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
geovas77 Ιούλιος 15, 2016 #1328 Κοινοποίηση Ιούλιος 15, 2016 (edited) 1 hour ago, Aris Teidis said: όποιος μπορεί ας βοηθήσει (όλα αναφέρονται στο μοτέρ Mige 130ST-M10010): Coil inductance / ML / Motor phase-to-phase inductance (from motor data sheet)? Feedback device / FBD / Motor feedback device type / If unsure, choose Quadrature encoder 1 ? Torque bandwidth limit / TBW / 680 Hz / Sets maximum torque bandiwdth of motor. Values between 220 to 680 Hz recommended for FFB systems ? Άρη αυτά όλα υπάρχουν στο thread Που σου έστειλα εχτές νομίζω. Small Mige δεν έχεις; Επίσης: Quote Motor configuration files (drc) are already available on Simucube wiki too:https://granitedevices.com/wiki/List_of_motors_for_SimuCUBE Έγινε επεξεργασία Ιούλιος 15, 2016 από geovas77 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aris Teidis Ιούλιος 15, 2016 #1329 Κοινοποίηση Ιούλιος 15, 2016 πριν 3 λεπτά, το μέλος geovas77 έγραψε: Άρη αυτά όλα υπάρχουν στο thread Που σου έστειλα εχτές νομίζω. Small Mige δεν έχεις; Σ' ευχαριστώ που μου το ανέφερες! είχα ξεκινήσει να το διαβάζω αλλά επειδή δεν είχε τίποτα ενδιαφέρον το σταμάτησα πριν φτάσω εκεί! Πάω να τα τσεκάρω!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aris Teidis Ιούλιος 15, 2016 #1330 Κοινοποίηση Ιούλιος 15, 2016 Άκη, αυτό ( MMos configuration software ) που το βρίσκω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad_dog Ιούλιος 15, 2016 #1331 Κοινοποίηση Ιούλιος 15, 2016 Aν εννοείς το software από εδώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aris Teidis Ιούλιος 15, 2016 #1332 Κοινοποίηση Ιούλιος 15, 2016 πριν 31 λεπτά, το μέλος mad_dog έγραψε: Aν εννοείς το software από εδώ Άμα είσαι άσχετος... έπρεπε να πατήσω το "Setup" κουμπί για να ανοίξει το παράθυρο που ζητάω, εγώ νόμιζα ότι είναι χωριστό πρόγραμμα... Υποτίθεται ότι τα έκανα όλα!!! Τώρα πως παίζουμε Assetto? Άκηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηη Link to comment Share on other sites More sharing options...
akis_z80 Ιούλιος 15, 2016 #1333 Κοινοποίηση Ιούλιος 15, 2016 Μπες καμιά φορά steam ρε παιδί μου!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aris Teidis Ιούλιος 15, 2016 #1334 Κοινοποίηση Ιούλιος 15, 2016 Μία ώρα πριν, το μέλος akis_z80 έγραψε: Μπες καμιά φορά steam ρε παιδί μου!!!!! σε μια μισή ώρα έρχομαιαιαιαιαιαιαιαιαιαι Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aris Teidis Ιούλιος 15, 2016 #1335 Κοινοποίηση Ιούλιος 15, 2016 Αυτό που φοβόμουνα: δεν κατάφερα τίποτα παρ' όλο που έγιναν όλα όπως έπρεπε. Στο AC δεν έχει FF Link to comment Share on other sites More sharing options...
geovas77 Ιούλιος 15, 2016 #1336 Κοινοποίηση Ιούλιος 15, 2016 (edited) 1 hour ago, Aris Teidis said: Αυτό που φοβόμουνα: δεν κατάφερα τίποτα παρ' όλο που έγιναν όλα όπως έπρεπε. Στο AC δεν έχει FF Δοκίμασε και αυτό: Quote Frederic Legras Club: France Joined: 14/08/2008 Messages: 28 @Mark Jones3 , it was on X4 ( if not I could not connect to drive ) @Jari Sirviö , thank , I apply the set page 51 ( machine ) now the yellow message disappears , I leave granity change usb for X3 run iracing but no ffb in game ( just the axe is ok ) I mistake something ? my question perhaps appears as stupide but I think wiki simucube is not sufficient to explain all we need to do , and may be help other players This message was edited 5 time(s). Last update was at 7/15/2016 5:14 p.m. 7/15/2016 5:13 p.m. SimuCUBE OpenSimWheel system is now real Christian Frank Club: DE-AT-CH Joined: 15/02/2011 Messages: 1157 Is everything set like in the wiki for MMos ? Best is to post screenshots of your settings, so people here can check if something is missing. 7/15/2016 5:36 p.m. Re:SimuCUBE OpenSimWheel system is now real Jari Sirviö Club: Finland Joined: 26/06/2014 Messages: 24 @Frederic Legras MMos settings must save to both default and Eeprom ( FFB configuration Default -> drop-down menu ). 7/15/2016 6:15 p.m. SimuCUBE OpenSimWheel system is now real Frederic Legras Club: France Joined: 14/08/2008 Messages: 28 no ffb , I see that device setup is not always saved . This message was edited 2 time(s). Last update was at 7/15/2016 6:25 p.m. 7/15/2016 6:15 p.m. SimuCUBE OpenSimWheel system is now real Jari Sirviö Club: Finland Joined: 26/06/2014 Messages: 24 Mark Jones3 wrote:Update on the above, I've run a ground from the face plate of the motor to earth cable via a wall plug, still getting the unwanted button presses. If I press the estop to turn power to motor off then all is fine. Anyone any ideas? thanks Are these RJ45 ports yet fully supported in the SimuCUBE software? I use also a Martin Asher shifters and buttonplate but it is the full system ( USB cable ). 7/15/2016 6:28 p.m. SimuCUBE OpenSimWheel system is now real Jari Sirviö Club: Finland Joined: 26/06/2014 Messages: 24 Frederic Legras wrote:no ffb , I see that device setup is not always saved . I use both SimuCUBE USB ports same time but maybe X3 is a right when programming MMos settings Connect USB cable between SimuCUBE X3 and PC Start MMos ForceFeedback configuration tool Verify that device is connected (green USB symbol in the tool) 7/15/2016 6:41 p.m. SimuCUBE OpenSimWheel system is now real Frederic Legras Club: France Joined: 14/08/2008 Messages: 28 I was like you say but also on X4 usb , the device setup ( left panel on your screen ) is not saved also I note that LED4 is flashing , and it seems that motor is effective because in granity the Wheel is hard to turn per moment when E-stop is no engaged . This message was edited 6 time(s). Last update was at 7/15/2016 7:12 p.m. 7/15/2016 7:22 p.m. SimuCUBE OpenSimWheel system is now real Jari Sirviö Club: Finland Joined: 26/06/2014 Messages: 24 Frederic Legras wrote:I was like you say but also on X4 usb , the device setup ( left panel on your screen ) is not saved also I note that LED4 is flashing , and it seems that moteur is effective because in gravity the Wheel is hard to turn per moment when E-stop is no engaged . I don't know a reason Do you have used power off/on in SimuCUBE? Normally it goes MMos Tools Press SetupDevice Setup ( Mige ) PWM Mode PWM&Dir PWM 3,4 kHz Encoder CPR 20000 Use Encoder Index XSAVEFFB Configuration -> Default -> Save + Eeprom -> Save -> Close Edit E-Stop button is "normally closed switch". No FFB if this switch is open. This message was edited 1 time(s). Last update was at 7/15/2016 7:25 p.m. 7/15/2016 7:50 p.m. SimuCUBE OpenSimWheel system is now real Frederic Legras Club: France Joined: 14/08/2008 Messages: 28 " Do you have used power off/on in SimuCUBE? " a switch on simucube ? also when you open again MMos-tools , your device setup ( pwm , encoder ..etc ) setting are as registered before or not ? This message was edited 9 time(s). Last update was at 7/15/2016 10:20 p.m. 7/15/2016 8:13 p.m. SimuCUBE OpenSimWheel system is now real Jari Sirviö Club: Finland Joined: 26/06/2014 Messages: 24 Frederic Legras wrote:" Do you have used power off/on in SimuCUBE? " a switch on simucube ? also when you open again MMos-tools , your decive setup ( pwm , encoder ..etc ) setting are as registered before or not ? Yes the 230 VAC power switch of SimCUBE ( reset ) All parameters are registered when program is reopened. Mmos tools program can be open same time when you play a iRacing and it is possible a change values by fly. Quote 6/29/2016 11:08 p.m. SimuCUBE OpenSimWheel system is now real Jari Vinnari Club: Finland Joined: 03/07/2011 Messages: 3 Np Selcuk. I used the settings recommended by wiki->http://granitedevices.com/wiki/Configuring_MMos_for_SimuCUBE I have small Mige with 5000 encoder so my CPR is 20000 For some reasons the "Device Setup" settings dosent always save. This message was edited 2 time(s). Last update was at 6/29/2016 11:10 p.m. 6/29/2016 11:31 p.m. SimuCUBE OpenSimWheel system is now real Selcuk Koc Club: DE-AT-CH Joined: 01/12/2014 Messages: 286 Holy hell it´s working! That MMOS Settings did it. Thank you a lot Jari, you helped me a lot today. Just tried it on 60% FFB @Assetto Corsa and hell yeah, awesome! Lets see if there will be some ghosting etc. But in the 10 min. testing there was no ghosting. EDIT: Is there an DD FFB setting thread for AC/IR/Pcars etc.? Μου αρέσει που σου έστειλα και τα Threads πανάθεμά σε Έγινε επεξεργασία Ιούλιος 15, 2016 από geovas77 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δημοφιλής Δημοσίευση Aris Teidis Ιούλιος 15, 2016 Δημοφιλής Δημοσίευση #1337 Κοινοποίηση Ιούλιος 15, 2016 Τα καταφέραμεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε!!! Πρώτες εντυπώσεις: Σ' ευχαριστώ Άκη και όσους βοήθησαν! 12 Link to comment Share on other sites More sharing options...
akis_z80 Ιούλιος 16, 2016 #1338 Κοινοποίηση Ιούλιος 16, 2016 @geovas77 thanks. Τελικά όμως ήταν θέμα settings του IONI και όχι του MMOS - discovery part. Anyway τέλος καλό όλα καλά. Τώρα μένει να δούμε αν θα αρέσει στον Άρη η νέα αίσθηση.. Τα τελευταία λόγια του ήταν "τώρα δε θέλω να πάω διακοπές" , "τελείως διαφορετική αίσθηση, νιώθω άλλα πράγματα" 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
geovas77 Ιούλιος 16, 2016 #1339 Κοινοποίηση Ιούλιος 16, 2016 (edited) Τέλος καλό όλα καλά, αυτό έλειπε να μην έχει τελείως διαφορετική αίσθηση και να μην ένιωθε άλλα πράγματα ΥΓ @Aris Teidis θα σου έρθω για δοκιμή μόνο όταν είμαι έτοιμος να παραγγείλω DD, μέχρι τότε θέλω να μείνω με την αίσθηση της CSW V2 που είναι πάρα πολύ καλή έτσι κι'αλλιώς φυσικά όμως γνωρίζω ότι είναι πολύ κάτω από DD, μάλλον από φθινόπωρο θα σου πώ να ολοκληρώσουμε το PVC Cockpit που είναι και προαπαιτούμενο γιατί δεν νομίζω το Wheel Stand Pro να αντέχει το Mige. ΥΓ2 Το έδωσες το V1? Έγινε επεξεργασία Ιούλιος 16, 2016 από geovas77 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aris Teidis Ιούλιος 16, 2016 #1340 Κοινοποίηση Ιούλιος 16, 2016 Ένα σας λέω όσοι τα έχετε, μαζεύετε για να τα σκάσετε - τόσο καλό είναι! Μία ώρα πριν, το μέλος geovas77 έγραψε: ΥΓ2 Το έδωσες το V1? όχι δεν ασχολήθηκα ακόμα (κάποιος ενδιαφέρθηκε στο RD) - το έχω στην υπογραφή μου 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts