Nikos007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 30, 2004 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 30, 2004 Εχω εναν δισκο maxtor IDE τον οποιο τον εχω κανει εξωτερικο usb με ενα κουτι της αγορας. Ο δισκος πριν γινει εξωτερικος τον χρησιμοποιουσα σε ενα αλλο μηχανημα με λειτουργικο σε αυτον. Το προβλημα ειναι οτι στο diskeeper μου εμφανιζει reserved system space περιπου 70 MB τα οποια δεν μπορω να τα ελευθερωσω με τιποτα. Δοκιμασα format αλλα τιποτα μεσα απο τα win xp Δοκιμασα να του βαλω λειτουργικο με format παντα σε NTFS αλλα παλι τιποτα. Δοκιμασα και format με το maxblast3 της maxtor και παλι τιποτα. Καμμια ιδεα? :wall: Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Νοέμβριος 30, 2004 #2 Κοινοποίηση Νοέμβριος 30, 2004 Δοκίμασε μήπως τον πιάνουν τα win με το cd εγκατάστασης.Partition magic?Αλλιώς ψάξε για κάνα έτοιμο bootcd, bootdisk (κάτι παίζει στα tools).Ουσιαστικά χρειάζεσαι ένα fdisk με ntfs support και τίποτα περισσότερο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nikos007 Νοέμβριος 30, 2004 Author #3 Κοινοποίηση Νοέμβριος 30, 2004 Το δοκιμασα με το bootcd win xp αλλα τιποτα.Το partition magic δεν το δοκιμασα αλλα δεν νομιζω να κανει δουλεια. Δεν νομιζω να φτιαξει με προγραμμα σε περιβαλλον win. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Νοέμβριος 30, 2004 #4 Κοινοποίηση Νοέμβριος 30, 2004 ναι γι' αυτό ξεκίνα με κάποιο boot disk τύπου ultimate boot disk και κάνε fdisk. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Νοέμβριος 30, 2004 #5 Κοινοποίηση Νοέμβριος 30, 2004 70ΜΒ δεν είναι και τόσα πολλά για τόσο μεγάλη φασαρία. Μάλλον το πρόβλημα σου είναι τα ίδια τα ΧΡ που μπορεί απλά να δεσμεύουν αυτό το χώρο πάνω στον δίσκο για τον Α ή τον Β λόγο.Αν θέλεις να το παλέψεις ακόμα ρίξε μια ματιά μέσα από DOS ή Win98 να δεις αν μπορείς να σκοτώσεις αυτά τα 70ΜΒ. Αν και με το ξαναφόρτωμα των ΧΡ πάλι εκεί θα είναι, λογικά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nikos007 Νοέμβριος 30, 2004 Author #6 Κοινοποίηση Νοέμβριος 30, 2004 Φιλε sotiri υπαρχει περιπτωση αυτο να εχει καμμια επιπτωση στο σκληρο που εχω το λειτουργικο? Γιατι ο δισκος για τον οποιο γινεται ολη αυτη η φασαρια τον εχω κανει εξωτερικο. Χρησιμοποιοντας bootdisk θα τον δει?Επισης δεν το εχω το ultimate boot disk. Υπαρχει καποιο link? ThanksYanni δεν μπορω να κανω πολλα απο dos γιατι ειναι ntfs ο δισκος. Επισης δεν με απασχολουν τα 70MB σαν χωρο απλα για το γαμωτο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Νοέμβριος 30, 2004 #7 Κοινοποίηση Νοέμβριος 30, 2004 όντως στον εξωτερικό δεν ξέρω αν θα τον δει.αν έχεις όρεξη τον βγάζεις, τον βάζεις στο pc σε ide, βγάζεις τον άλλο από το ide να σαι σίγουρος και τρέχεις ότι να ναι (fdisk,το boot των xp), διαγράφεις τα partition, τον ξαναφορμάρεις και τέλος.αλλιώς αστο όπως είναι, σιγά τα MB. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bleo8onhs Νοέμβριος 30, 2004 #8 Κοινοποίηση Νοέμβριος 30, 2004 Partition magic!Χρησιμοποίησε το και θα δείς! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Einstain Νοέμβριος 30, 2004 #9 Κοινοποίηση Νοέμβριος 30, 2004 ερώτηση: που θα βρω κουτί για να κάνω σκληρο δίσκο εξωτερικό? και πόσο κοστίζει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Νοέμβριος 30, 2004 #10 Κοινοποίηση Νοέμβριος 30, 2004 e-shop - Πλαισιο αλλά και αλλού. Ανάλογα τον δίσκο ( 2,5'', 3,5'' ) αλλά και τον τρόπο σύνδεσης ( USB2, Firewire ή και τα δύο ) οι τιμές παίζουν αρκετά. Να υπολογίζεις κοντά στα 50 κατά μέσο όρο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Einstain Δεκέμβριος 1, 2004 #11 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 1, 2004 ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.