Jump to content

Σύνθεση pc για 3Ds MAX-Alias Automotive - After effects-Solidworks

Cardesign

Recommended Posts

Καλησπέρες :hi:

Γράφτηκα πρώτη φορά στο Forum σας :)

Θα ήθελα να μου συνθέσετε ένα σύστημα για 3Ds max-alias automotive και να μου πείτε την γνώμη σας

budget Περίπου 1000-1500 ευρώ

Χρήση υπολογιστή : Σχεδιασμός 3D cars Ο λόγος που το χρειάζομαι είναι ότι θέλω να σχεδιάζω 3D Αυτοκίνητα , το οποίο ασχολούμαι και σχεδιάζοντας με το χέρι και θέλω να προχωρήσω παραπέρα με 3D μοντέλα με φωτορεαλισμό,Στατικά μοντέλα.

Eπίσης Τόσο περίπλοκα σχέδια δεν θα κάνω, ίσα ίσα να σχεδιάζω το αμάξωμα,το σασί και το εσωτερικό του ,κινητήρα, δεν θα κάνω περίπλοκα κινούμενες εικόνες και εφφέ και σχεδιασμός Game αν έρχεται στο μυαλό σας.

πιο πολύ σχέδιο αυτοκινήτου δουλεύεται με Alias automotive το 3DS max για μοντελισμό, τα υπόλοιπα προγράμματα τα έβαλα μήπως κάποιο πρόγραμμα από αυτά να μην έχει μεγάλες απαιτήσεις με την κάρτα γραφικών , όσο για το After effects-PHOTOSHOP κτλ επειδή είμαι Γραφίστας θέλω να χρησιμοποιήσω το PC και για γραφιστικές εφαρμογές, και επεξεργασία Βίντεου για δημιουργία διαφημιστικών κλίπς.

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: Autodesk sketchbook pro, 3Ds MAX- Maya- Alias Automotive - After effects-Solidworks,VRAY ,PHOTOSHOP,Catia κτλ βασικά να μπορεί να σηκώνει τα προγράμματα αυτά και να μήν κολάει και να λειτουργεί άνετα χωρίς να ζορίζεται.

Διαθέτω οθόνη Philips LCD widescreen monitor 200VW8FB 51 cm (20.1") wide WSXGA και Τηλεόραση Samsung UE32F5000 μέσω HDMI αν γίνεται με την Τηλεόραση σαν οθόνη PC

Δεν χρειάζομαι πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι.

Τοποθεσία στην οποία βρίσκομαι ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Κέρκυρα

Η αγορά των εξαρτημάτων θα γίνει από Διαφορετικά καταστήματα.

επιθυμώ να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα.

Λειτουργικό σύστημα : Windows 7 64Bit

Σας Ευχαριστώ.

• Replies 55
  • Created
  • Last Reply

Φίλε μου καλωσήρθες. Αν δεν κάνω λάθος αρκετά απ αυτά τα προγράμματα τα δουλεύει η πολυθρύλητη αδμινστράτοράς μας [MENTION=20975]karmen1983[/MENTION]. Μετά τη -βυσματική- παρέμβασή μου εκτιμώ ότι θα αδείασει λίγο από τις άλλες δουλειές της -που είναι πολλές- και θα σου ετοιμάσει σύνθεση λουκούμι. Για να βοηθηθείς όμως κι εσύ καλύτερα, βελτιώσε λιγο τα όρια του μπάτζετ σου. Το 1000 με 1500 είναι πολυ ανοιχτό βρε αδερφέ!

Μην το παιδεύσεις πάρε ένα επαγγελματικό Dell Precision με Quadro και είσαι αρχηγός

Αναβάθμιση Υπολογιστή - Περιφερειακά - Δικτυακά - MgManager

Είναι μακράν καλύτερο και αποτελεσματικότερο από το να καθόμαστε να γράφουμε συνθέσεις σε αυτά τα λεφτά. Το παραμετροποιείς και με δίσκους που θες και είσαι κομπλε.

Στα χρηματα που παιζεις, αξιζει να παρεις για επεξεργαστη τον AMD 8350+καλη ψυκτρα/υδροψυξη, ο οποιος σε προγραμματα φωτορεαλισμου αποδιδει σαν 4670/4770.

Και το κερδος απο την εξοικονομηση του επεξεργαστη, σχεδον μισα χρηματα απο τον 4770 κοστιζει ο 8350, να επενδυθει σε καλη καρτα γραφικων επιπεδου FirePro V5900/Quadro K2000 κ πανω. Μικροτερες απο αυτες δεν αξιζουν.

*Το ιδανικο ειναι μεταχειρισμενη FirePro V7900/Quadro Κ4000.

Μνημη 16GB για αρχη, 32GB στο αμεσο μελλον. Δε σε ενδιαφερει τοσο η ταχυτητα, αρκει να ειναι 1866+.

ΥΓ. Δε γνωριζω σε τι τιμες παιζουν οι 6πυρηνοι i7 3930/3960. Αν βρεις μεταχειρισμενο σε καλη τιμη, αξιζουν.

what? τι σχεση εχει ο 8350 με 4770? :p μονο με τηλεσκοπιο βλεπει η αμδ τους επεξεργαστες της ιντελ σε τετοιες εφαρμογες

πως προτεινεις quadro k4000 αν δε ξερεις τι χρειαζεται το παιδι ;

επισης ειτε 1866 , ειτε 1600 ειτε 2500 ειναι ΑΚΡΙΒΩΣ το ιδιο πραγμα.

αυτο με το 16GB ειανι το μοναδικο που συμφωνω

αν θες μαινστρεαμ , ξεκινας το λιγοτερο με 4770(K για το εξτρα μποοστ)

αν σε παιρνει για 6core , υπομονη για τους καινουργιους που θα βγαλει η ιντελ

αν θες cuda , μπορεις να βρεις και μια 670/680 μεταχειρισμενη.κανουν πολυ καλα τη δουλεια τους.

Αλλιως μια απλη καρτουλα συγχρονη , θα σου τρεχει μια χαρα στο viewport.Εμενα σκηνη με 4.800.000 πολυγωνα με την ταπεινη GTX280 δε χανει φραμες

μνημες 16 γιγα το λιγοτερο

Σχεση δεν εχει ο 8350 με τον 4770. (Ειχα 8350 κ πριν 2 μηνες αναβαθμισα σε 4770Κ)

Ομως σε φωτορεαλισμο αποδιδει πολυ κοντα. Οκ σε περιβαλλον σχεδιασης θα ειναι στο μισο του 4770 αλλα εκει θα βγαλει τα λεφτα της η καρτα γραφικων.

Ανεφερα τις Κ2000/V5900 ως επαγγελματικες καρτες που βγαζουν τα λεφτα τους. Οι μικροτερες σειρες ειναι για κλωτσιες κ δεν αξιζουν. Αν ειναι να παρει καποιος μικροτερη quadro/firepro απο αυτες, ας παρει μια 770 να παιζει κ κανενα παιχνιδι.

Προτεινα Κ4000/V7900 μεταχειρισμενη στα 300-400€ για να εχει ενα εργαλειο απο τα λιγα για τη δουλεια αυτη σε συνδυασμο με το χασιμο της δυναμης ελεω 8350.

ΥΓ. Θα ταν πολυ ευκολο να αρχισω να λεω 4790/Κ2000/32 μνημη/ssd κλπ.

edit: Συμφωνω απολυτα στο να προτιμησει μια nvidia 670/680 για αυτη τη δουλεια.

διαφωνω και παλι.

μιλαμε για rendering.Το τελικο αποτελεσμα θα γινει με τον επεξεργαστη , οχι με την καρτα γραφικων.

Οποτε θες πολυ δυνατο επεξεργαστη.(το λιγοτερο 4790K-πριν ειπα 4770 απο τυπογραφικο λαθος)

Αν ομως οι πελατες του ειναι απο πανω του και θελουν να βλεπουν on the fly τις αλλαγες , εκει ναι θελει δυνατη καρτα (cuda processes) για αυτο και ρωτησα στην αρχη ποια θα ειναι η χρηση του.

γιατι μπορει να του ειναι αχρηστη η K2000/K4000.

Ναι ρε συ, αλλα αξιοσημειωτη διαφορα δε τη λες για σχεδον διπλασια χρηματα.

πχ λινκ

Απλα το προτεινω εφοσον ειναι δυσκολο να παρει κατι πολυ πιο γρηγορο απο αυτο που αποδιδουν οι 4670/4770/8350. Δλδ 6πυρηνο Intel.

Η Κ2000 ναι μπορει να του ειναι αχρηστη αν δε κανει on the fly αλλαγες, αλλα ειναι καλυτερη οταν θα αρχισει να κανει τα μοντελα του πιο πολυπλοκα. Μιλαμε για σχεδιασμο αυτοκινητων κ λοιπα μηχανολογικα οχι σαν αυτα που κανω εγω (εργα υποδομης-δρομους κλπ) που με καρτα της μεσαιας ταξης, τα viewports τρεχουν ανετα.

Επειδη δε γνωριζω σε τι επιπεδο βρισκεται ο συναδελφος, ισως ο συνδυασμος 4790Κ-670GTX να ναι προτιμοτερος απο τον πιο ειδικο 8350/Quadro K2000.

βρε συ , δες στο cinebench τι διαφορα εχουν.Τεραστια.

ο 8350 πραγματικα ειναι μερα με τη νυχτα μπροστα στους καινουργιους της ιντελ.(ναι παραπανω λεφτα αλλα η καρδια στα 3d ειναι ο επεξεργαστης)

οσο για την σκηνη , στηνω ενα enviroment project , (σε pm αν θες να δεις το project.ειναι work in progress) και εχω μια ταπεινη 280gtx που παρολο τα απειρα objects που εχω και το συνολικο σε αριθμο 4.800.000πολυγωνα , η καρτα αποδιδει μια χαρα..Ποιος η gtx 280 που ειναι γερικη και απο τον Dolly.

σκεψου μια 580/680

καλημέρες σε όλους σας!

Το επίπεδο που θα εργαστώ στο 3D μεσαιου, καθώς τα αυτοκίνητα που θα φτιάχνω πιο πολύ εμφάνιση είναι, και όχι τόσο επαγγελματικά,καθώς το χρειάζομαι για να φτιάξω το πορτοφόλιο μου απαραίτητη προϋπόθεση για εισαγωγή για μεταπτυχιακό στο Κόβεντρι στο τμήμα σχεδιασμού αυτοκινήτων παραγωγής.

Trexx ευχαριστώ, δεν βιάζομαι ιδιαίτερα, όποτε μπορεί ο άνθρωπος φτιάχνει.

GοMaR Γεία σου ,αν κατάλαβα καλά αν εννοείς απευθείας Φωτορεαλισμό στο wieport , όχι δεν χρειάζεται, μόνο φωτός από εκείνο που θα φτιάχνω, να πατάω Render απλά να μήν κολάει το σύστημα, πχ splines, smooth, materials glass, λάστιχο, ,μέταλλο, και γυαλάδα του χρώματος, επίσης διορθώσεις στο wieport να προσθέτω τα κομμάτια που θα σχεδιάζω.

επίσης όταν ολοκληρώνω το αυτοκίνητο να μπορώ να προσθέτω τα χρώματα, πχ στις ζάντες χρώμιο για παράδειγμα, τα φανάρια ,τα φωτιστικά του σώματα, το παρμπρίζ να έχει αντανάκλαση. Δηλαδή Σχεδιαστής Εξωτερικού αμαξώματος και εσωτερικού χώρου.

Για το Autodesk Alias πιο πολύ για σχεδιασμό αυτοκινήτων που έχει γωνίες, καμπύλες κτλ επίσης δεν χρειάζεται να είναι πολύ γρήγορο, μεσαία ταχύτητα ,γρήγορο Render, μεσαίο.

Δεν χρειάζεται να είναι τόσο φοβερό αλλά να είναι κοντά στα επαγγελματικά, να είναι άνετο κ να μην του είναι βαρύ.

Για παράδειγμα έτσι http://img.wonderhowto.com/img/90/63/63475607202056/0/light-and-render-3d-model-car-autodesk-3ds-max-2010.w654.jpg

Create a Photorealistic Car Render using 3ds Max and Vray - Tuts+ 3D & Motion Graphics Tutorial

και αν υπάρχει η δυνατότητα αναλόγως και τα χρήματα να μπορώ και έτσι

Για τα υπόλοιπα προγράμματα after effects, πιο πολύ θα το χρησιμοποιώ για επεξεργασία βίντεο, να βάζω τίτλους, κάποιες σκηνές τρύκ πχ εξαφάνιση αντικειμένου, Γραφικά εφέ κειμένων, τίπλων, Smooth Εικόνας. κτλ.

Εσείς είστε οι ειδικοί και θα με συμβουλέψετε τι είναι καλύτερο και κάθε άποψη και γνώμη σας δεκτό :)

όσον αφορά το μπάτζετ εκεί υπολόγιζα η υπολογίζω ,αν είναι να πάει παραπάνω δεν γνωρίζω που παίζουν αυτά. Tο θέλω να μπορώ να δουλέψω επαγγελματικά το photoshop, after effects, corel draw, indesign. Για το 3D δεν θα έχω πελάτες από πάνω , θα τους δείχνω απλά τις φωτός Rendering, και άν θέλουν αλλαγές , διορθώνω.

Σας ευχαριστώ.

Επειδη ειμαι δουλεια και πνιγομαι ,δε μπορω να σου γραψω συνθεση.το σιγουρο ειναι οτι δε θες καρτα που λεγαμε παραπανω.

επισης πας το λιγοτερο για 4790(Κ) η μετα σε 6πυρηνο.

για τη δουλεια που θες και τα 8 σου φτανουν ανετα.

αλλα θα πας 16 το λιγοτερο λογω των αλλων προγραμματων

Θα πρότεινα να έχει cpu τον FΧ 8320/8350 η σε i7 5th gen που θα βγεί ποιο μετά η στον 4790(συνολικά περίπου 500-700 το υπόλοιπο PC), και κάρτα γραφικών η την Titan η την GTX 780 (1000 με 670Ευρώ~). Μητρική δεν θες και Quad SLI, μια των 100-120 atx φτάνει.

Εγώ δουλεύω ποιο πολύ video. Αλλά και στο 3D η επεξεργασία πάει όλη στη κάρτα γραφικών πλέον. Δεν είναι απαραίτητο να δώσεις σε Quadro/Firepro εκτός αν ήταν τόσο σίγουρα τα έσοδα.

Τυπικά η GTX 780 φτάνει και περισσεύει. Φαντάσου ότι κάνω render στο vegas με μια ταπεινή GTX 465 και από ότι βλέπω έχει ακόμη πολύ ζωή αυτή η κάρτα.

Intel Core i7-4790K Box | Skroutz.gr ~300

Asrock Z97 Pro4 | Skroutz.gr ~100

Kingston HyperX Beast 16GB DDR3-1600MHz Quad Kit (XMP) | Skroutz.gr ~160

CoolerMaster Hyper 212 EVO | Skroutz.gr ~32

ssd β@~250GB crucial/sammy/ ότι θες

HDD πάρε έναν με 2TB για αρχή αρκεί να μην είναι κάνας green

Για VGA είτε βρίσκεις καμιά 580 μεταχειρισμένη είτε αν δε θες να μπλέξεις με τέτοια πας σε μια 770 πχ Gigabyte GeForce GTX770 2GB WindForce 3X GV-N770WF3-2GD) | Skroutz.gr αν και με 760 μια χαρά θα είσαι αφού δε σε νοιάζει παρά να δείξεις κάποια screenshots στο πελάτη απο ότι κατάλαβα. Οπότε το βάρος στον επεξεργαστή θα πάει όπως σωστά είπε και ο Ιάσωνας.

Σε τροφοδοτικό πήγαινε σε κάτι με μπόλικη εγγύηση μιας και σκας φράγκα πχ

CoolerMaster V-series V700 | Skroutz.gr

Corsair RM Series RM750 80Plus Gold | Skroutz.gr

Κουτί θα κοιταγα το 330R της Corsair

Corsair Carbide 330R Quiet | Skroutz.gr ~80

Σε κάτι τέτοιο θα σκεφτόμουν να πάω προσωπικά.

Οποιος ρωτήσει για το cooler είναι για πολύ overclock και benchmarks :p

Εφοσον δε μπλεκεις με μηχανολογιες κ λοιπες λεπτομερειες η quadro/firepro ειναι αχρηστη προς το παρον. Πραγματικα αχρειαστη σε περιβαλλον σχεδιασης μιας τοσο απλης σκηνης.

Στο θεμα cpu δικιο εχει ο Gomar. Παρε οτι πιο καλο μπορεις απο 4790Κ κ πανω. Οι προηγουμενης γενιας εξαπυρηνοι δινουν λιγο παραπανω.

[MENTION=5513]GoMaR[/MENTION] ε οχι ρε στο cinebench της Intel! :D Οπουδηποτε αλλου αλλα οχι σε αυτο. Κ προφανως ειναι γρηγοροτεροι αλλα οχι τοσο πολυ. αλλο ενα πχ. λινκ

Επι το πρακτεον εφοσον δεν υπαρχει θεμα πιεσης χρονου-πελατων κλπ το θεμα της αποδοσης στο rendering δεν εχει πρωτευουσα σημασια. Εκει που ο 8350 ειναι στα ιδια σχεδον με τον 4770 (λιγο πιο κατω απο 4790).

Στο θεμα ομως της αποδοσης κατα τη σχεδιαση(κ οπουδηποτε αλλου) οι Intel ειναι χαοτικα γρηγοροτεροι.

καποια ενδεικτικα benchmarks.

περιπου απο 2.5 λεπτα ο 4790Κ ειναι 30δευτερολεπτα πιο γρηγορος.

θα μου πειτε 30δευτερολεπτα..

ε οταν κανει συχνα δοκιμες να βλεπει τα materials και να αλλαζει τα υλικα για γυαλλαδες , αντανακλασεις , ε οπως και να το κανουμε θελει γρηγορο render που στο συνολο θα φανει η διαφορα.(βαλε οτι καιει και λιγοτερο.)

3ds-max.png

cinebench.png

3dsmax-2.png

3dsmax-1.png

3ds-max.png

Έχω την εντύπωση ότι μια επαγγελματική κάρτα δεν θα ήταν περιττή σε αυτήν την περίπτωση. Ειδικά αν είναι να δοθούν 200-300€ για απλή εμπορική κάρτα (gtx 760-770) και με το δεδομένο ότι μια Κ2000 στοιχίζει πλέον κάτω από 400€ καινούργια. Μπορεί να λέει ο άνθρωπος ότι δεν θα κάνει real-time rendering και θα περιορίζεται στο στατικό, αλλά εγώ υποπτεύομαι ότι αν μπλέξει με την σχεδίαση αυτοκινήτου δεν θα αργήσει να βάλει και τις παραπάνω απαιτήσεις στο πρόγραμμα. Και δεν είναι μόνο στο rendering που την χρειάζεται. Δεν θα panάρει συνεχώς σε orbit το μοντέλο του; Δεν θα ζουμάρει in and out συνέχεια στις 3D; Οι περισσότερες διορθώσεις εκεί δεν θα γίνονται, όπως το αναφέρει εξάλλου; Ε, νομίζω εκεί η επαγγελματική θα κάνει την διαφορά, ειδικά όπου χρησιμοποιείται CUDA ή OpenGL. Και δεν είναι μόνο αυτό. Είναι και η ακρίβεια της πληροφορίας που θα έχει στις double sided shaded surfaces στα σχεδιαστικά του, π.χ. στο Catia ή στο 3Ds max ειδικά σε ένα πολύπλοκο μοντέλο όπως είναι ένα αυτοκίνητο, με ευάριθμα στερεά και πολύγωνα που θα τα δουλεύει βασικά σε 3D απ' ευθείας.

Άρα, σκέφτομαι μήπως δεν είναι περιττή μια τέτοια κίνηση από την αρχή, ειδικά αν πρόκειται να δοθούν πάνω από 200€ για εμπορική παιχνιδοκάρτα. Η γνώμη μου είναι, αν πρόκειται να δεί μια εμπορική κάρτα καλύτερα να πάει σε μια αρκετά οικονομική, και στο μέλλον, αν η χρήση του αποκτήσει αυξημένες απαιτήσεις να κοιτάξει μια επαγγελματική. Ειδάλλως, κοιτάει μια επαγγελματική από τώρα. Χωράει και στο budget του.

Τέλος, πρέπει να δεί και το θέμα της οθόνης. Με 20" δεν θα γίνει δουλειά.

Αν σκέφτομαι λάνθασμένα, διορθώστε με :).

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας και συγνώμη που άργησα να σας απαντήσω,ήθελα να το σκεφτώ επεξεργαστώ τις συμβουλές σας.

Άν πιστεύετε ότι αρκούν οι δυνατότητες αυτές στις συνθέσεις που μου προτείνατε, επίσης αν βελτιωθώ που πράγμα θα βελτιωθώ και θα θελήσω να προσθέσω περισσότερα στοιχεία δεν θα χρειαστώ αναβάθμιση αργότερα? ίσως μία μέση λύση να το έχω έτοιμο και για αργότερα για να μην ψάχνω και χαλάσω λεφτά για άλλη κάρτα γραφικών. δεν ξέρω, θέλω να γίνει σωστά και να έχω το σωστό μηχάνημα.

Ναί να προσθέτω Materials,και λοιπά εργαλεία.

επίσης δεν θα ασχοληθώ με εφέ Animation πχ να κινείται το αμάξι, αεροδυναμική σήραγγα ktl.

εκτός από το Rendering (αν κατάλαβα έτσι λέγεται παίρνοντας φωτογραφίες του αυτοκινήτου από όλες τις γωνίες του ) εκτός από αυτό, θέλω να είναι ρεαλιστικό , φυσικά θα ζουμάρω συνεχώς τις 3D για δοκιμές κλπ, είναι πολλά που θέλω να κάνω απλά να μήν είναι και τόσο Super που θα είναι και πανάκριβο, θέλω ένα κοντά στα επίπεδα που δεν έχει και μεγάλη διαφορά με τα μεγάλα επαγγελματικά,αλλά για μεσαίο επίπεδο δηλαδή εκτός του Rendering να μπορώ να κάνω άνετα όλες τις διαδικασίες για υλοποίηση ενός μοντέλου με λεπτομέρειες, δηλαδή σασί(σκελετός) ,μηχανικά μέρη (Όχι animation κινούμενα μέρη ), Carbon σασί, παράθυρα από τζάμι ,φανάρια με φωτιστικά σώματα και φώτα των φρένων να ανάβουν και σβήνουν, Led πρoβολείς klp.

Iσως δεν το εξηγώ σωστά γιατί δεν έχω τους κατάλληλους όρους πώς το θέλω, αν με καταλάβατε.ίσως φτάνει η σύνθεση αυτή που μου πρότεινε η karmen1983, δεν ξέρω. Ελπίζω να με κατατοπίσετε.

Σας ευχαριστώ :)

ΥΓ Ξέχασα να σας συστηθώ, με λένε Χάρη.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.