narcomenos Σεπτέμβριος 12, 2014 #61 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 12, 2014 Z97 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARMAGEDDON Σεπτέμβριος 12, 2014 #62 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 12, 2014 Z97 ευχαριστώ ! και πότε με το καλό έρχονται οι νέοι intel το ξέρω θα μου πεις τι ρωτάει τούτος εδώ αλλά βραδιάτικα με έχει πιάσει μια φαγούρα για αναβάθμιση Link to comment Share on other sites More sharing options...
narcomenos Σεπτέμβριος 12, 2014 #63 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 12, 2014 (edited) Για 1150 λες? Εννοεις τους broadwell-K?Αν ναι, φανταζομαι προς Q3 '15.Προσωπικά θεωρώ ότι δεν θα αξίζει να πάει κάποιος σε broadwell όταν θα βγει μετα απο λιγο διαστημα ο skylake με εντελώς επανασχεδιασμενη αρχιτεκτονική από τον broadwell (στα 14nm βεβαια πάντα). Έγινε επεξεργασία Σεπτέμβριος 12, 2014 από narcomenos Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARMAGEDDON Σεπτέμβριος 12, 2014 #64 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 12, 2014 Για 1150 λες? Εννοεις τους broadwell?Αν ναι φανταζομαι προς πασχα '15.για οτιδήποτε βγει τώρα μέχρι τα Χριστούγεννα (σε δύο τρεις μήνες ) το πάσχα ποιος ζει ποιος πεθαίνει :giveup: Link to comment Share on other sites More sharing options...
narcomenos Σεπτέμβριος 12, 2014 #65 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 12, 2014 για οτιδήποτε βγει τώρα μέχρι τα Χριστούγεννα (σε δύο τρεις μήνες ) το πάσχα ποιος ζει ποιος πεθαίνει :giveup:Νομιζω οτι για haswell refresh εισαι (Devils Canyon οπως λεγεται η σειρα Κ). Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARMAGEDDON Σεπτέμβριος 12, 2014 #66 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 12, 2014 Νομιζω οτι για haswell refresh εισαι. γλυκοκοιτάζω μια Gigabyte G1.Sniper Z97 (φανατικός GIGABYTE είμαι ... οπότε και asus να μου πεις δεν παίρνω ) και μάλλον έναν i5-4690K και ποιο μετά μια τουμπανιασμένη ψήκτρα και έφυγα για O/C Link to comment Share on other sites More sharing options...
narcomenos Σεπτέμβριος 12, 2014 #67 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 12, 2014 γλυκοκοιτάζω μια Gigabyte G1.Sniper Z97 (φανατικός GIGABYTE είμαι ... οπότε και asus να μου πεις δεν παίρνω )και μάλλον έναν i5-4690K και ποιο μετά μια τουμπανιασμένη ψήκτρα και έφυγα για O/C Τις συμπαθω τις gigabyte δεν νομιζω να επαιρνα ποτε m/b βεβαια αλλα δεν φαινεται κακη επιλογη. Μπορεις να το συνδιασεις με μια noctua (πχ nhd15) αεροψυξη (ειναι κατι εξαλλου θεωρω που θα σου μεινει) και τον 4690Κ που αναφερεις και καθαρισες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoMaR Σεπτέμβριος 13, 2014 #68 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 13, 2014 αυτα που εγραψα τα εχω μπροστα μου, ουτε μπανανες ουτε πορτοκαλια, ουτε 4 ουτε 8 πυρηνες, 2 ειναι και 4.και καρτα γραφικων βαζεις οτι θες δεν σου ειπα να βαλεις παλια οπωσδηποτε. Ψαξε και you tube και θα δειςαρνεισαι να καταλαβεις , αλλα οκ.πουλα τον 4790Κ γτ ισως να μη ξερεις που χρησιμευει.Λογικο κιολας Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARMAGEDDON Σεπτέμβριος 13, 2014 #69 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 13, 2014 (edited) [MENTION=33108]Hex1979[/MENTION] αν πουλήσεις τον 4790κ στείλε μου ένα pm Έγινε επεξεργασία Σεπτέμβριος 13, 2014 από ARMAGEDDON Link to comment Share on other sites More sharing options...
PainkiLer Φεβρουάριος 7, 2015 #70 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2015 (edited) MB:Z87i-pro Corsair Dominator Platinum 16GB 2400MHz C10 (CMD16GX3M2A2400C10) Αυτές οι θερμοκρασίες εφμανίζονται 3" μετά την εκκίνηση του Prime 95 στο FFT. Θερμοκρασία δωματίου 20 C. Μου έστειλαν άλλο, καινούριο και κάνει ακριβώς τα ίδια. Έγινε επεξεργασία Φεβρουάριος 7, 2015 από PainkiLer Link to comment Share on other sites More sharing options...
cabdik Φεβρουάριος 7, 2015 #71 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2015 τι ψυκτρα εχεις? εισαι σιγουρος οτι παταει σωστα? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
HellhammeR Φεβρουάριος 7, 2015 #72 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2015 Αυτές οι θερμοκρασίες εφμανίζονται 3" μετά την εκκίνηση του Prime 95 στο FFT. Θερμοκρασία δωματίου 20 C. Μου έστειλαν άλλο, καινούριο και κάνει ακριβώς τα ίδια. τον άλλον στον αλλάξανε βάση των υψηλών θερμοκρασιών του prime? Link to comment Share on other sites More sharing options...
RexMundi Φεβρουάριος 7, 2015 #73 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2015 @PainkiLer, Το τελευταίο Prime95 ζορίζει πολύ τους Haswell, εγώ με ψύκτρα Cryorig R1 Universal το καλύτερο που κατάφερα είναι 88C με θερμοκρασία περιβάλλοντος 21C. Δεν έχει πρόβλημα ο επεξεργαστής, φυσιολογικές είναι οι θερμοκρασίες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PainkiLer Φεβρουάριος 7, 2015 #74 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2015 (edited) 1)Η ψύχτρα είναι η coolermaster Hyper 412S. Πατάει πολύ καλά. Είναι δοκιμασμένη. Πριν την είχαμε σε έναν 4820K στα 4.4GHz με 1.28 core voltage και είχε θερμοκρασία σε full load για μέρες, που έφτανε το πολύ τους 75 βαθμούς κελσίου. 2)Ναι το άλλο τον άλλαξαν με βάση αυτή την κατάσταση. Αυτή η εικόνα είναι από τον προηγούμενο. Στον καινούργιο κάνει ακριβώς τα ίδια. 3)Είναι φυσιολογικό να εκτοξέυεται τόσο γρήγορα η θερμοκρασία; Γιατί δεν πάει στα 4.4GHz; Γιατί το TDP πάει στα 120W με 1.204 V και ταχύτητα 4.2GHz, δεν παθαίνει ζημιά; Δεν θα έπρεπε να κλείσει; Αν π.χ. θέλω να κάνω στο render ή κάποια άλλη βαριά διεργασία, θα πιάσει τα 4.4GHz ή θα μου κόβει όπως κάνει με το prime95 για να μην καεί; Έγινε επεξεργασία Φεβρουάριος 7, 2015 από PainkiLer Link to comment Share on other sites More sharing options...
Papakitou Φεβρουάριος 7, 2015 #75 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2015 Την θερμοκρασία που βλέπεις στο prime δεν παίζει να την δεις όσο rendering κι αν κάνεις.. Κατέβασε άλλο πρόγραμμα για ζορισμα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RexMundi Φεβρουάριος 7, 2015 #76 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2015 Η μεγαλύτερη θερμοκρασία που έχω δει σε χρήση είναι 50+ C. Για να πιάσεις τα 4,4 Ghz πρέπει να επιλέξεις απο το bios να είναι το turbo σε όλους τους πυρήνες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PainkiLer Φεβρουάριος 7, 2015 #77 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2015 (edited) Το turbo είναι οκ. Εμενα με ανησυχεί ότι εκτινάσεται η θερμοκρασία από τους 35 C στους 90 C και στο Tcase αργεί πάρα πολύ να ανεβάσει θερμοκρασία.Επίσης δεν πιάνει 4.4GHz με οποιοδήποτε burn/stress test.Αν με 4.2GHz και 1.2 Vcore είναι στα 120W τότε το "K" δεν έχει νόημα, αφού ούτε το turbo boost δεν φτάνει εκεί που λέει ο κατασκευαστής. Έγινε επεξεργασία Φεβρουάριος 8, 2015 από PainkiLer Link to comment Share on other sites More sharing options...
npetras Φεβρουάριος 8, 2015 #78 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 8, 2015 Ξέχνα το prime . Θα τρέξεις το intel Εxtreme Utility και το realbench της ROG . Για αρχή για να σου φύγει οτι δεν μπορεί να ανέβςι clocks , βάλε στο bios manual vocre στα 1,25 v και cpu ratio 45x και τις μνήμες σε xmp profile . Μόλις τρέξεις τα bench και ηρεμήσεις οτι όλα καλά αλλάζεις το manual vcore σε adaptive . Αν δεν βγάλει τα benchmark τοτε παμε για μικρότερο cpu ratio ή λίγο μεγαλύτερο ρεύμα π.χ 1.28 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ati8assos Φεβρουάριος 10, 2015 #79 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 10, 2015 Το turbo είναι οκ. Εμενα με ανησυχεί ότι εκτινάσεται η θερμοκρασία από τους 35 C στους 90 C και στο Tcase αργεί πάρα πολύ να ανεβάσει θερμοκρασία.Επίσης δεν πιάνει 4.4GHz με οποιοδήποτε burn/stress test.Αν με 4.2GHz και 1.2 Vcore είναι στα 120W τότε το "K" δεν έχει νόημα, αφού ούτε το turbo boost δεν φτάνει εκεί που λέει ο κατασκευαστής. Το turbo boost στον 4790Κ λειτουργεί με multi x44 (δηλ. συχνότητα 4,4 GHz) μόνο αν ενεργοποιούνται οι 2 πυρήνες, με τρεις το multi είναι 43 και όταν στρεσάρονται όλοι, το multi σταματά στο 42. Όπως σωστά αναφέρθηκε πιο πάνω, μόνο αν μπει το all cores x44 θα δεις συχνότητα 4,4 σε όλους τους πυρήνες. Οι Haswell λόγω των 22nm, του υποδεέστερου υλικού επαφής μεταξύ chip και Heat Spreader συγκριτικά με Sandy Bridge, αλλά κι επειδή έχουν ενσωματωμένο τον voltage controller ανεβάζουν απότομα πολύ ψηλές θερμοκρασίες ακόμα και με μικρή αύξηση στην τροφοδοσία τους. Πάντως και σε μένα τα 122W με 1,2V μου φαίνονται πολλά, επίσης σχετικά ψηλό είναι και το ρεύμα που τροφοδοτεί το mobo την CPU. To CPU VRM δηλ. είναι στο 1,904 ενώ το default είναι 1,800 στρεσάροντας δε την CPU πέφτει και λίγο παρακάτω. Για να κρατιέται ψηλά σημαίνει πως κάποια ρύθμιση το επηρεάζει. Αν θέλεις, για λόγους σύγκρισης αλλά και διερεύνησης, τρέξε το System Stability Test του AIDA64 με το configuration ως έχει αυτή την στιγμή για 4-5 λεπτά, και πάρε ένα screen shot σαν πρώτη ανάγνωση (επέλεξε για stress , CPU, FPU, Cache, Memory). Στην συνέχεια δοκίμασε τα ακόλουθα. Αναβάθμιση στο τελευταίο BIOS, αν δεν το έχεις ήδη κάνει. Επόμενο βήμα, η απεγκατάσταση οποιουδήποτε tuning utility,όπως πχ το AI Suite που δίνει η ASUS, εάν το έχεις εγκατεστημένο φυσικά. Επανεκκίνηση, είσοδος στο BIOS και επιλογή Load Optimized defaults. Επανεκκίνηση, ξαναμπαίνεις στο BIOS και τσεκάρεις αν όλα είναι στο Auto ακόμη και η RAM δίχως XMP, και το μόνο που πειράζεις είναι το Vcore, ρύθμισέ το στο manual αλλά χωρίς τιμές στο offset.(Όλα δηλ. να είναι στο Auto, εκτός Vcore που βάζεις manual) Ξανατρέχεις τώρα νέο System Stability Test , τραβάς screen shot και βλέπεις αν υπάρχει διαφορά στα Watt, Volt και θερμοκρασίες. Αυτό θα είναι και το σημείο αναφοράς σου, η βάση εκκίνησης για τις οριστικές ρυθμίσεις του συστήματός σου. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
PainkiLer Φεβρουάριος 10, 2015 #80 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 10, 2015 (edited) Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια. 1ον Είχα έτσι και αλλιώς το τελευταίο BIOS. 2ον Η θερμοκρασία δωματίου ήταν στους 15 C. Τα έκανα όπως μου είπες, αλλά ανάποδα. Δηλαδή απεγκατέστησα το AI Suite, έκανα default το BIOS και μετά manual το Vcore. Τα αποτελέσματα: Μετά άλλαξα τις ρυθμίσεις στο BIOS, ενεργοποίησα το XMP και έβαλα το Vcore στο Auto, όπως επίσης εγκατέστησα το τελευταίο AI Suite. Τα αποτελέσματα: Έγινε επεξεργασία Φεβρουάριος 10, 2015 από PainkiLer Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts