Jump to content

Αγορά καινουργιου υπολογιστή

icestain

Recommended Posts

με την καρτα της μητρικης θα την παλευει το pc ?

το θα την παλευει ειναι σχετικό. Θα μπορεις ανετα να κανεις τις καθημερινες σου εργασιες. Θα ειναι μια περιοδος πρωτης γνωριμιας με το pc :daisy: :p . Ισως και απλά παιχνιδάκια, απλα δε θα παιζεις παιχνιδια με απαιτησεις. Μπορεις να αξιοποιήσεις αυτο το διαστημα ωστε να σετάρεις καλα το pc σου απο hardware στο κουτι και απο software.

Aπλα αυτο για να σου δώσει χρονο να βρεις την πιο συμφερουσα λύση για την κάρτα γραφικων. Οπως σου είπα βαζεις και σε μια πολυ καλη τιμη το παλιο συστημα για να παρεις μια καλύτερη κάρτα γραφικών και ίσως και μια καλύτερ ψύκτρα για τον επεξεργαστη.

δες review της ενσωματωμενης HD4600.

Τι χαρακτηριστικα εχει το υπάρχον σου σύστημα;

*Θα σου πρότεινα αν συμφωνείς να κρατήσεις 200ευρω απο το budget για καρτα γραφικών και ψυκτρα επεξεργαστη. Και ειτε με αυτα βρισκεις μια μεταχειρισμενη καρτα γραφικων (770 θα βρεις με λιγο ψαξιμο σιγουρα) και στην καλη περιπτωση που πουλας το αλλο pc σου κανεις μια καλη σουμα και πας ειτε σε 780 ειτε σε μια καινουργια 870 και μια καλη ψυκτρα cpu.

• Replies 109
  • Created
  • Last Reply
το θα την παλευει ειναι σχετικό. Θα μπορεις ανετα να κανεις τις καθημερινες σου εργασιες. Θα ειναι μια περιοδος πρωτης γνωριμιας με το pc :daisy: :p . Ισως και απλά παιχνιδάκια, απλα δε θα παιζεις παιχνιδια με απαιτησεις. Μπορεις να αξιοποιήσεις αυτο το διαστημα ωστε να σετάρεις καλα το pc σου απο hardware στο κουτι και απο software.

Aπλα αυτο για να σου δώσει χρονο να βρεις την πιο συμφερουσα λύση για την κάρτα γραφικων. Οπως σου είπα βαζεις και σε μια πολυ καλη τιμη το παλιο συστημα για να παρεις μια καλύτερη κάρτα γραφικών και ίσως και μια καλύτερ ψύκτρα για τον επεξεργαστη.

δες review της ενσωματωμενης HD4600.

Τι χαρακτηριστικα εχει το υπάρχον σου σύστημα;

*Θα σου πρότεινα αν συμφωνείς να κρατήσεις 200ευρω απο το budget για καρτα γραφικών και ψυκτρα επεξεργαστη. Και ειτε με αυτα βρισκεις μια μεταχειρισμενη καρτα γραφικων (770 θα βρεις με λιγο ψαξιμο σιγουρα) και στην καλη περιπτωση που πουλας το αλλο pc σου κανεις μια καλη σουμα και πας ειτε σε 780 ειτε σε μια καινουργια 870 και μια καλη ψυκτρα cpu.

τα τωρινα χαρακτηριστικα με μια γρηγορη ματια ειναι

4gb ram

quad core 2.67gz

500gb σκληρος

nvidia geforce 9800gt

ssd 120 gb που θα παει στον καινουργιο

καρτα ηχου μια των 60 ευρω αγορασμενη κανα 3μηνο

αυτα

*** θα μπορουσα να βαλω την παλια μου την 9800 για κανα διμηνο ε?

τα τωρινα χαρακτηριστικα με μια γρηγορη ματια ειναι

4gb ram

quad core 2.67gz

500gb σκληρος

nvidia geforce 9800gt

ssd 120 gb που θα παει στον καινουργιο

καρτα ηχου μια των 60 ευρω αγορασμενη κανα 3μηνο

αυτα

*** θα μπορουσα να βαλω την παλια μου την 9800 για κανα διμηνο ε?

Ναι, καθαρισετο-ετοιμασετο, βαλτου μια ευκολη τιμουλα και δωστο. Απο το να σου μεινει καλυτερα να το δωσεις να βαλεις μια 780 ή καμια 800series αν βγουν συντομα.

*μπορεις να βαλεις και την 9800 αλλα στην θεση σου θα αφηνα την onboard. Εχεις πολλα να κανεις θα περασει ο χρονος και δε θα το καταλαβεις. Λοιπον, ξεκινα με τα υπολοιπα κομματια!

Ναι, καθαρισετο-ετοιμασετο, βαλτου μια ευκολη τιμουλα και δωστο. Απο το να σου μεινει καλυτερα να το δωσεις να βαλεις μια 780 ή καμια 800series αν βγουν συντομα.

*μπορεις να βαλεις και την 9800 αλλα στην θεση σου θα αφηνα την onboard. Εχεις πολλα να κανεις θα περασει ο χρονος και δε θα το καταλαβεις. Λοιπον, ξεκινα με τα υπολοιπα κομματια!

απλα να πεζω game με 12fps μεχρι να βγουν οι 800series 8α ναι καπως :p

και αν οι 800series βγουν το 2015 ...

οταν λες καλη τιμουλα ποσο λες περιπου ?

απλα να πεζω game με 12fps μεχρι να βγουν οι 800series 8α ναι καπως :p

και αν οι 800series βγουν το 2015 ...

οταν λες καλη τιμουλα ποσο λες περιπου ?

Κατι λενε οτι θα βγουν Οκτωβριο αλλα δε χρειαζεται να βασιζεσαι σε αυτο.

Είναι λίγο υποκειμενικο. Απο εσενα εξαρταται γιατι η τιμη που θα το δωσεις ισως να μην αξιζει. Οποτε εξαρταται και απο την εναλλακτικη χρηση του. Τι θα το εκανες αν δε το πουλουσες;

[MENTION=4602]Bonito[/MENTION] αν δεν τον πουλαγα ισως να τον χρησιμοποιούσα σε κάποιο επαγγελματικο χώρο. Αν βγουν οκτωβριο καλα είναι θα αντέξω μεχρι τότε πιστεύω ...

[MENTION=4602]Bonito[/MENTION] αν δεν τον πουλαγα ισως να τον χρησιμοποιούσα σε κάποιο επαγγελματικο χώρο. Αν βγουν οκτωβριο καλα είναι θα αντέξω μεχρι τότε πιστεύω ...

Αν θα το εκανες κατι εναλλακτικα ίσως δεν αξιζει να το δωσεις.

Εγω απλα σου είπα μιας και ολα τα κομματια πλην κάρτας γραφικων ειναι στανταρ και δε θα αλλαξουν να τα παρεις τώρα.

Σχετικα με την κάρτα γραφικών: είπα μιας και δεν αξιζει να παρεις τωρα καινουργια 770, σκεφτομουνα να μην βιαστεις μιας και θα χρειαστεις λιγο καιρο να στισεις το υπολοιπο μηχανημα ετσι κιαλλιως. Αν εσυ μπορεις να αντεξεις μεχρι Οκτωβριο που ΙΣΩΣ βγουν οι nvidia (ισως να μην ειναι διαθεσιμες αμεσως Ελλαδα) πιθανος να κερδισεις κατι (να παρεις την καινουργια γενια η μια 700series μεταχειρισμενη σε πολυ καλη τιμη).

Απο οτι φενεται ομως σε εχω μπερδεψει και δεν εχεις κανα ασχοληθει με τα βασικα κομματια :nada:

*Νομιζω δε χρειαζεται να το συζητησουμε αλλο περι καρτας γραφικων. Ξεκινα χτιζε !!

[MENTION=4602]Bonito[/MENTION] για να στησω το υπολοιπο μηχανημα που λες , μεχρι τέλος αυγουστου το πολυ θα ειναι έτοιμο. Οσο για κάρτα σκεφτομουν μια μεταχειρισμενη 770 και μετά βλέπουμε για τις 800. Σημερα θα ανεβασω και την καινούργια λιστα με ολα τα κομματια παλι να μου πειτε γνωμες

Εχει καποιος να προτείνει καποια σύνθεση δικια του μέχρι 1200€ με επεξεργαστή i7 και καρτα γραφικων nvidia ( και μητρικη κατα προτιμηση gigabyte) και κουτι windowed full tower ? Οσο αναφορα το θεμα σκληρου δεν χρειάζεται να ειναι στη σύνθεση μεσα λογω του οτι εχω ηδη.

Με το ποσό αυτό εγώ κάτι τέτοιο θα έφτιαχνα. Καθαρά προσωπικά γούστα στο κουτί. Την φόρμα του e-shop την χρησιμοποιώ γιατί βολεύει. Με λίγο ψάξιμο στο skroutz μπορεί να μειωθεί λιγάκι το ποσό.

5mc0GT0.png

Με τα χρήματα που περισσεύουν μέχρι τα 1200€ θα κοιτούσα κάποια μεταχειρισμένη gtx 780.

Με το ποσό αυτό εγώ κάτι τέτοιο θα έφτιαχνα. Καθαρά προσωπικά γούστα στο κουτί. Την φόρμα του e-shop την χρησιμοποιώ γιατί βολεύει. Με λίγο ψάξιμο στο skroutz μπορεί να μειωθεί λιγάκι το ποσό.

5mc0GT0.png

Με τα χρήματα που περισσεύουν μέχρι τα 1200€ θα κοιτούσα κάποια μεταχειρισμένη gtx 780.

με μια gigabyte ή msi μητρικη θα το σκεφτομουν :p

Εναλλακτικές υπάρχουν. Αυτή π.χ. έχει τα πάντα https://www.skroutz.gr/s/4861325/Gigabyte-H97-D3H.html.

μια τετοια σκεφτομουν απλα με φοβιζει λιγο το θεμα του οτι οι ταχυτητες που μπορει να διαβασει αυτη η μητρικη ειναι μεχρι 1600

σκεφτομουν μια τετοια MSI Z97 Gaming 5 (1150/Z97/DDR3) - Mητρικές - plaisio.gr απλα δεν ξερω το οτι δεν εχει απλη θυρα pci και εχει μονο pci exress x16 το ποσο κακο ειναι

[MENTION=31462]pnick[/MENTION]

ειναι γνωστο αυτο psu (super flower)? Απλα δεν την εχω ξανακουσει τη μαρκα και εχει και 30 ευρω παραπανω απο τα αλλα gold των 650W

[MENTION=32880]icestain[/MENTION]

εγω θα πηγαινα σε κανα μαυρο corsair κουτι.

επισης παρολο που ειναι αποδοτικες, συχενομαι τις μεγαλες αεροψυκτρες. Θα σε ενδιεφερε καμια υδροψυξη;

*εχεις καμια καρτα απλη pci ;

[MENTION=31462]pnick[/MENTION]

ειναι γνωστο αυτο psu (super flower)? Απλα δεν την εχω ξανακουσει τη μαρκα και εχει και 30 ευρω παραπανω απο τα αλλα gold των 650W

εγω θα πηγαινα σε κανα μαυρο corsair κουτι.

επισης παρολο που ειναι αποδοτικες, συχενομαι τις μεγαλες αεροψυκτρες. Θα σε ενδιεφερε καμια υδροψυξη;

με τιποτα εχω κακια εμπειρια απο υδροψυξη

Η Super Flower είναι από τις καλύτερες εταιρείες κατασκευής psu. Από την [MENTION=20975]karmen1983[/MENTION] την έμαθα κι εγώ. Έψαξα, διάβασα κ.λπ. Έχω πολύ καλή άποψη πλέον. Στο budget αυτό μπαίνουν και άλλα άριστα τροφοδοτικά. Δεν κολλάμε εκεί:

1. Antec TruePower Classic 650W | Skroutz.gr

2. EVGA SuperNOVA 750 G2 | Skroutz.gr

3. SEASONIC SSR-650RM G-650 650W -

Η Super Flower είναι από τις καλύτερες εταιρείες κατασκευής psu. Από την [MENTION=20975]karmen1983[/MENTION] την έμαθα κι εγώ. Έψαξα, διάβασα κ.λπ. Έχω πολύ καλή άποψη πλέον. Στο budget αυτό μπαίνουν και άλλα άριστα τροφοδοτικά. Δεν κολλάμε εκεί:

1. Antec TruePower Classic 650W | Skroutz.gr

2. EVGA SuperNOVA 750 G2 | Skroutz.gr

3. SEASONIC SSR-650RM G-650 650W -

το θεμα ειναι χωρις καρτα πως θα βαλουμε τροφοδοτικο ? :p

Τί εννοείς; Τα τροφοδοτικά αυτά σηκώνουν και με το παραπάνω οποιαδήποτε μονή κάρτα θελήσεις να βάλεις. Το SuperNova 750G2 σηκώνει και 2 κάρτες. Τί άλλο χρειάζεσαι;

Εννοεις χωρις να ξερεις ποσα watt θα εχει η καρτα σου;

με ενα 650-750W καλυπτεσαι ακομα και απο απαιτητικες καρτες οπως 780. δεν εχεις θεμα!

Διαλεξε ενα απο τροφοδοτικα που σου εστειλε ο [MENTION=31462]pnick[/MENTION]

Τί εννοείς; Τα τροφοδοτικά αυτά σηκώνουν και με το παραπάνω οποιαδήποτε μονή κάρτα θελήσεις να βάλεις. Το SuperNova 750G2 σηκώνει και 2 κάρτες. Τί άλλο χρειάζεσαι;

επειδη κοιταγα σε μερικα site και ελεγαν οτι μονο η καρτα ηθελε 500 watt οποτε δεν ξερω αν θα ειναι αρκετα τα 650

επειδη κοιταγα σε μερικα site και ελεγαν οτι μονο η καρτα ηθελε 500 watt οποτε δεν ξερω αν θα ειναι αρκετα τα 650

Δεν ισχύει αυτό. Η μόνη κάρτα που γνωρίζω εγώ προσωπικά να θέλει 500W σε πλήρες φορτίο μόνη της είναι η R9 295x2. Αλλά αυτή είναι dual. Όλες οι υπόλοιπες μονές κάρτες άντε να τραβήξουν κανά 250άρι σε φορτίο, άντε 300W σε κανένα furmark κ.λπ. Και πολύ λέω. Ένα τέτοιο σύστημα ποτέ σχεδόν δεν ξεπερνάει σε συνολική κατανάλωση τα 400-450W σε πλήρες φορτίο. Σε κανονικές συνθήκες, παιχνίδια κ.λπ. όλο το σύστημα τραβάει 300-350W με κάρτα κορυφαία, π.χ. 290 ή 780 και επεξεργαστή ξεκλείδωτο κ.λπ.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.