paschalia Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29, 2004 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29, 2004 Σκοπευω μεχρι τελος του χρονου να αγορασω βιντεοκαμερα.Μιας και πολλοι απο εδω το εχετε ψαξει θα'θελα ν'ακουσω γνωμες 1) Για το ποια βιντεοκαμερα θεωρειται καλη σαν μαρκα 2) Απο ολα αυτα τα χαρακτηριστικα που λεει το διαφημιστικο καθε μοντελου τι να εχει για να θεωρηθει καλη βιντεοκαμερα ?Μοντελο και χρηματικο ποσο δεν λεω γιατι μπορει να υπαρχει βιντεοκαμερα με οσα χαρακτηριστικα μου πειτε και να'ναι καλη αλλα να υπαρχει αλλη ακριβοτερη με τα μισα χαρακτηριστικα απο την προηγουμενη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLN Νοέμβριος 29, 2004 #2 Κοινοποίηση Νοέμβριος 29, 2004 Απλη λογικη χωρις πολλα πολλα... προφανως το θεωρημα επιδεχεται πολλες προσθηκες και βελτιωσεις...Αν η μαρκα ειναι "φωτογραφικη" (canon κλπ) σημαινει οτι κατεχουνε το θεμα "οπτικη" οποτε παιρνεις οσο το δυνατον καλυτερα ηλεκτρονικα οπως καλο CCD (κοινως Mpixel) αντεχει η τσεπη σου.Αν η μαρκα ειναι "ηλεκτρονικη" (Sony κλπ) σημαινει οτι κατεχουνε το ηλεκτρονικο κομματι και παιρνεις οσο το δυνατον καλυτερα κρυσταλλα στον φακο Carl Zeiss κλπ κλπ.Τελος αυτες που εχουν firewire (DV in/out) ειναι καμμια 100αρα ακριβοτερες απο αυτες που δεν εχουνε αλλα αν σκοπευεις να περνας τα βιντεο στον υπολογιστη, θα τα δωσεις!Χαπι σοπινγκ Link to comment Share on other sites More sharing options...
paschalia Νοέμβριος 29, 2004 Author #3 Κοινοποίηση Νοέμβριος 29, 2004 Το ξερω οτι τραβαει τις επιδιορθωσεις..αλλα απο καπου θα'πρεπε ν'αρχισω...Απο αυτες τις τρεις κατηγοριες ποια ειναι η πιο καλη μαρκα και τι χαρακτηριστικα ειναι καλα για μια βιντεοκαμερα σε καθε κατηγορια (μιας και μιλαμε για διαφορετικα εντελως χαρακτηριστικα στην καθε κατηγορια) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Samael Νοέμβριος 29, 2004 #4 Κοινοποίηση Νοέμβριος 29, 2004 Μαλλον το πηρες στραβα... Πρωτα αποφασισε τις αναγκες σου κ τα χρηματα που διαθετεις κ μετα σου προτινουν τα παιδια Link to comment Share on other sites More sharing options...
paschalia Νοέμβριος 29, 2004 Author #5 Κοινοποίηση Νοέμβριος 29, 2004 Δεν το πηρα στραβα.Δεν ξερω τι παιζεται οσο αφορα τις βιντεοκαμερες και δεν μπορω να ειμαι συγκεκριμενη στο τι θελω, γι'αυτο και ρωταω αυτους που ειναι πιο ειδικοι-ψαγμενοι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLN Νοέμβριος 29, 2004 #6 Κοινοποίηση Νοέμβριος 29, 2004 Δεν καταλαβες...Δεν ειναι κατηγοριες αυτες που σου ειπα!!Περιπτωσεις για να κοιταξεις ειναι!!Θα μπεις σε 1,2,5,30 μαγαζια, θα κοιταξεις τις βιντεοκαμερες. Αν ειναι π.χ. Sony κοιτα να εχουν καλο φακο carl zeiss. Αν ειναι π.χ. Canon παρε το τελευταιο χρονολογικα μοντελο...(οχι το κορυφαιο, απλα το τελευταιο. Κατι σαν τον celeron-Sempron δηλ αν καταλαβαινεις). Δεν χρειαζεται να σου πει κανεις οτι οσο περισσοτερα Mpixel εχει τοσο καλυτερα αλλα πανω απο τα 800.000-1.000.000 ΔΕΝ θα δεις διαφορα στην ποιοτητα. Οτιδηποτε παραπανω απλα χρησιμοποιουνται για ψηφιακες φωτογραφιες. Τελος ΑΝ θελεις να περνας βιντεο στον υπολογιστη φροντισε να εχει firewire.Τωρα αν θελεις να σου πω συγκεκριμενα μοντελα να πας να παρεις...ατυχησες! Link to comment Share on other sites More sharing options...
paschalia Νοέμβριος 29, 2004 Author #7 Κοινοποίηση Νοέμβριος 29, 2004 Α,μαλιστα. Ναι,δεν καταλαβα τι ελεγες και θεωρησα οτι μιλαγες για κατηγοριες βιντεοκαμερας μιας και ειπες και παραδειγματα.. Οχι,δεν ζητησα μοντελα απλα χαρακτηριστικα. Θενκς Link to comment Share on other sites More sharing options...
kekropas Νοέμβριος 30, 2004 #8 Κοινοποίηση Νοέμβριος 30, 2004 Πάρα πολύ καλές είναι οι Panasonic ειδικά τα ακριβά μοντέλα. Μόνο οι Leica φακοί τα λένε όλα. Από εκεί και πέρα κοιτάς το διάφραγμα όσο πιο μικρές τιμές για το f τόσο καλύτερα στις νυχτερινές λήψεις και φυσικά κοιτάς το οπτικό zoom Link to comment Share on other sites More sharing options...
n_koul Νοέμβριος 30, 2004 #9 Κοινοποίηση Νοέμβριος 30, 2004 ΕΓΩ ΘΑ ΣΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΤΗΝ SONY HC 40. ΜΕ ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΤΟ 1MP. ΔΕΝ ΣΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ. ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΠΑΙΖΟΥΝ ΣΤΑ 0.8 MP - 1.3 MP. ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ.ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΤΗΝ ΒΡΕΙΣ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 850 ΕΥΡΩ. ΣΤΟ INTERNET ΓΥΡΩ ΣΤΑ 670-700 ΕΥΡΩ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
paschalia Νοέμβριος 30, 2004 Author #10 Κοινοποίηση Νοέμβριος 30, 2004 Οκ,αλλα γιατι σκουζεις ? Κουφος δεν ειναι κανεις εδω. Θενκς για τις βοηθειες Link to comment Share on other sites More sharing options...
XTCgr Νοέμβριος 30, 2004 #11 Κοινοποίηση Νοέμβριος 30, 2004 βασικά παίζουν 2 κατηγορίες οι miniDV και οι microMV. Kαι στις 2 περιπτώσεις το video γράφεται ψηφιακά σε κασετούλες. Στις microMV οι κασέτες είναι πιο μικρές απο τις miniDV αλλά το video είναι ενα κλικ παρακάτω σε ποιότητα σε σχέση με τις miniDV. Oι microMv έχουν πιο compact διαστάσεις απο τις miniDV και πιο αλμυρή τιμήΥπάρχουν και άλλοι τρόποι αποθήκευσης του video που αρχικά εφάρμοσε η hitachi δηλαδή απευθείας εγγραφή σε DVD. Noμίζω οτι είναι σχεδόν αδύνατο να βρεις στην αγορά κάμερα η οποία δεν θα έχει έξοδο firewireAν θα αγόραζα κάποια μηχανή μάλλον θα ήταν της sony..ίσως γιατι έχουμε 2 κάμερες αυτής της εταιρίας (μια παλιά και μια σύγχρονη) και ποτέ δεν είχαμε κάποιο πρόβλημα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mobster Νοέμβριος 30, 2004 #12 Κοινοποίηση Νοέμβριος 30, 2004 Παίδες, η κάμερα που αποθηκεύει σε σκληρό δίσκο έχει βγει στην αγορά; νομίζω κώδικοποιούσε σε mpeg4 ή divx. Tην είχα δει πριν αρκετό καιρό όταν την παρουσιάσανε. Δυστυχώς δεν θυμάμαι μάρκα. Νομίζω samsung. Πιθανόν να έχουν βγει και σε άλλες μάρκες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yiannakas Δεκέμβριος 1, 2004 #13 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 1, 2004 φίλε και εγώ όταν αγόρασα την βιντεοκάμερά μου άσχετος είμουν αλλά μετά τόσο πορώθηκα που συνεχώς μπαίνω σε φορουμ για βιντεοκάμερες και κατεβάζω ενδεικτικά βίντεο από αυτές που τα βλέπω και στο πισι μου και στον βιντεοπροβολέα μου. Έτσι μπορώ να πω ότι είμουν ολίγον τι σχετικός με αυτές.Πρώτα πες μου 1. σε τι οθόνη θα βλέπεις τα βίντεό σου, υπάρχει μεγάλη διαφορά αν θα τα βλέπεις σε τηλεόραση ή στην οθόνη του πισι.2. Πόσα χρήματα δίνεις?3. ΜΗΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙΣ ΠΡΙΝ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΟΥ ΠΩ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ, υπάρχουν σε ορισμενα μοντέλα ιδιότητες που κάνουν κουφή διαφορά στην εικόνα απο άλλες βιντεοκάμερες Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yiannakas Δεκέμβριος 1, 2004 #14 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 1, 2004 ααα καλή μάρκα δεν υπάρχει, κάθε μάρκα έχει βγάλει καλές, μέτριες ως και κακες βιντεοκάμερες. Υπάρχουν και ελαττώματα πχ σε μερικές Panasonic PV-GS400 βγάζει θόρυβο το μοτερ και καταγράφεται στο βίντεο και πολλές Sony DCR-HC85 έχουν βγει ελαττωματικές Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.