AvadoN Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 31, 2014 #1 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 31, 2014 Καλησπέρα, πρώτη φορά στο site σας και θα χρειαστώ τη γνώμη σας.. Έχω αυτό το laptop, Satellite P300-134 - Toshiba Τα προβλήματα του είναι: 1) Ο Σκληρός δίσκος έχει πρόβλημα, θέλει σίγουρα αλλαγή 2) το μικρόφωνο δεν λειτουργεί ή τουλάχιστον πρέπει να φωνάζεις πολύ δυνατά (μάλλον χρειάζεται απλά να το καθαρίσεις) 3) το DVD δεν λειτουργεί (δεν ξέρω γιατί, δεν το αναγνωρίζει καν σε TEST, για να το βγάλει τουλάχιστον FAIL όπως τον σκληρό) Το laptop προορίζεται για σχετικά απλή χρήση: google,youtube, online movies, word, powerpoint.. Να αγοράσω ένα καινούργιο Laptop ή να αγοράσω έναν SSD 120 GB με 60 ευρώ? Ευχαριστώ για τον χρόνο σας
yanni Ιούλιος 31, 2014 #2 Ιούλιος 31, 2014 Στην θέση σου θα έπαιρνα έναν καλό SSD, όχι κάποιον Kingston V300 με σφαγμένες εγγραφές στα 60€, αλλά π.χ. κάποιον Samsung. Πιστεύω ότι τα τεχνικά χαρακτηριστικά του laptop αρκούν για αυτό που το θέλεις. Αν όμως διαπιστώσεις ότι αυτό δεν ισχύει, ο SSD δεν είναι άχρηστος μιας και μπορεί να αξιοποιηθεί στο νέου σου laptop (του οποίου τον δικό του δίσκο, αν δεν παίρνει δύο, μπορείς να τον κάνεις εξωτερικό). Αρκετοί αλλάζουν αμέσως τον δίσκο με SSD όταν αγοράζουν Laptop.
TifoziF1 Ιούλιος 31, 2014 #3 Ιούλιος 31, 2014 Καλώς όρισες.Καλό και φτηνό SSD θα πρόσθετα μιας και το laptop δεν έχει Sata3. Κοίτα για ΜΧ100 256GB 512GB. Αν μάλιστα αναβαθμίσεις ΚΑΙ την μνήμη από 2GB σε 4GB (αν δεν το έχεις κάνει ήδη) θα νομίζεις ότι έχεις ΑΛΛΟ λαπτοπ. Ο επεξεργαστής σου είναι αρκετός για τις δουλειές που κάνεις.
AvadoN Ιούλιος 31, 2014 Author #4 Ιούλιος 31, 2014 Αυτή τη στιγμή έχει στο Crazy Sundays το e-shop τον ADATA PREMIER SP610 128GB 2.5'' SSD SATA3 ( ADATA PREMIER SP610 128GB 2.5'' SSD SATA3 - ) στα 61 ευρώ από 83. Επίσης διάβασα εξαιρετικά σχόλια για τον Samsung 840 Evo series, στα 72 ευρώ Ton crucial που προτείνεις πρώτη φορά τον ακούω.. Η αναβάθμηση της RAM είναι απαραίτητη πιστεύεις? καθώς τα windows 7 έχουν μόνο 1GB requirement.. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας!
Bonito Ιούλιος 31, 2014 #5 Ιούλιος 31, 2014 Αυτή τη στιγμή έχει στο Crazy Sundays το e-shop τον ADATA PREMIER SP610 128GB 2.5'' SSD SATA3 ( ADATA PREMIER SP610 128GB 2.5'' SSD SATA3 - ) στα 61 ευρώ από 83. Επίσης διάβασα εξαιρετικά σχόλια για τον Samsung 840 Evo series, στα 72 ευρώ Ton crucial που προτείνεις πρώτη φορά τον ακούω.. Η αναβάθμηση της RAM είναι απαραίτητη πιστεύεις? καθώς τα windows 7 έχουν μόνο 1GB requirement.. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας!Θα σου προτεινα INTEL 520 για SSDΚαι αυτές τις 4GB Gskill RamΟτι SSD και RAM να επιλεξεις, μην πας πανω απο 120ευρω γιατι θα χασει το νοημα η αναβαθμιση. Δες κατα ποσο χρειαζεσαι 256GB SSD, 4GB RAM ναι μεν ειναι αναγκαια αλλα δε χρειαζεσαι/δε μπορεις παραπανω (ειναι πανακριβα τα 4GB/stick DDR2)το 1GB ειναι για να τρεξει απλα το λειτουργικο και για τελειως βασικα πραματα. Τα 4gb θα ελεγα ειναι το τυπικο για τους καιρους. πχ. Σιγουρα θα ανοιγεις πολλαπλα tabs στον broswer.Με αυτες τις αλλαγες οπως ειπε και o [MENTION=4796]TifoziF1[/MENTION] δε θα πιστευεις ποσο γρηγορα θα πηγαινει και ποσο το περιοριζε ο μηχανικος δισκος.edit:To μονο δες απο CPU-Z αν εχεις 1x2GB ram ή 2x1
AvadoN Ιούλιος 31, 2014 Author #6 Ιούλιος 31, 2014 Καλά υποθέτεις πως ανοίγω πολλαπλά tabs, Προς το παρών όμως θα αρκεστώ στην αλλαγή του δίσκου, και αν είναι αργότερα αλλάζω και τη RAM..Με την αλλαγή του δίσκου σε SSD, το Laptop θα μου βγάλει τουλάχιστον 2 χρόνια χωρίς προβλήματα πιστεύετε? Ήδη μου έχετε προτείνει 3-4 δίσκους.. ποιον να πάρω ? ή λίγο πολύ είναι όλοι ίδιοι ?
Bonito Ιούλιος 31, 2014 #7 Ιούλιος 31, 2014 Καλά υποθέτεις πως ανοίγω πολλαπλά tabs, Προς το παρών όμως θα αρκεστώ στην αλλαγή του δίσκου, και αν είναι αργότερα αλλάζω και τη RAM..Με την αλλαγή του δίσκου σε SSD, το Laptop θα μου βγάλει τουλάχιστον 2 χρόνια χωρίς προβλήματα πιστεύετε? Ήδη μου έχετε προτείνει 3-4 δίσκους.. ποιον να πάρω ? ή λίγο πολύ είναι όλοι ίδιοι ?H ram να αλλαξει ειναι πανευκολο, μπορεις να κοιταξεις και για μεταχειρισμενες.Με την αλλαγη του SSD απλα θα κανεις ενα reply με πολλα emoticons απο την αλλαγη που θα δεις. Εχεις πολυ περιορισμενο budget? Επισης πιστευεις οτι θα χρειαστεις 256gb ssd?
AvadoN Ιούλιος 31, 2014 Author #8 Ιούλιος 31, 2014 Απλά αν τα 128 GB με καλύπτουν νομίζω πως δεν υπάρχει λόγος να πάρω παραπάνω, εξάλλου πλέον με όλα αυτά τα online storages βολεύεσαι και έτσι.. Νομίζω πάντως ότι 128 GB είναι αρκετά.. Επίσης ισχύει ότι πρέπει να αφήνεις πάντα περιθώριο στον δίσκο περίπου 20 GB για να λειτουργεί καλύτερα ή είναι μύθος ?
TifoziF1 Ιούλιος 31, 2014 #9 Ιούλιος 31, 2014 Check αν παίρνει και 2ο δισκο μιας και το laptop είναι 17. Αν ναι, βάζεις τον 128αρη SSD για λειτουργικό και τον hdd για αποθηκη.
AvadoN Ιούλιος 31, 2014 Author #10 Ιούλιος 31, 2014 Πίσω έχει 3 θήκες, η μια έχει 2 θέσεις για RAM, στην άλλη βρίσκεται ο σκληρός και η άλλη είναι άδεια και είναι στο μέγεθος του σκληρού.. υποθέτω πως παίρνει και δεύτερο σκληρό.. Αυτός που έχω τώρα πρέπει να χει χαλάσει.. γιατί τώρα μόνο blue screen (unmountable_boot_volume) μου βγάζει και γενικά σέρνεται.. Εκτός και αν δεν παίζει ρόλο αυτό για απλή λειτουργία ως αποθηκευτικό χώρο..
TifoziF1 Ιούλιος 31, 2014 #11 Ιούλιος 31, 2014 Τότε τσιμπάς έναν φτηνό 2.5" hdd για αποθηκη (skroutz : 500GB ~ 40E, 750GB ~ 45E, 1TB ~55E) και έναν 120/128άρη SSD σαν τον Intel που προτάθηκε.Check τον hdd που έχεις τώρα με κάποιο διαγνωστικό και θα δείς αν είναι για πέταμα ή όχι.
AvadoN Ιούλιος 31, 2014 Author #12 Ιούλιος 31, 2014 Τον έχω κάνει test με to PC Diagnostics Tool και μου τον έβγαλε FAIL. Για αρχή θα πάρω μόνο έναν SSD και αν στην πορεία δω ότι δεν μου αρκούν τα GB τότε ίσως να πάρω και άλλον.. Τελικά να πάρω τον INTEL ? υπόψη ότι το Laptop θα αρχίσω να το χρησιμοποιώ από 1 Σεπτεμβρίου.. οπότε καλύτερα να περιμένω μέχρι τότε μπας και βρω καμιά καλή προσφορά?
Bonito Ιούλιος 31, 2014 #13 Ιούλιος 31, 2014 δε νομιζω οτι θα αλλαξει κάτι μεχρι 1ή Σεπτεμβριου που θα σε επιρεασει. Απλα εχε στο μυαλο σου και την RAM. δες αν εχεις 1χ2GB ή 2χ1GB
AvadoN Ιούλιος 31, 2014 Author #15 Ιούλιος 31, 2014 Όσον αφορά το DVD που δεν λειτουργεί έχετε να προτείνετε κάτι? Να προσθέσω πως είχε πέσει καφές σε εκεινή τη μεριά.. λέτε να επιρρέασε τίποτα αυτό ?
Bonito Ιούλιος 31, 2014 #16 Ιούλιος 31, 2014 Τώρα έχω 1χ2GB και έχει χώρο για άλλη μία RAMΒαλε cpu-z και στειλε τις 2 καρτελες για τις μνημες.ενα στικακι ακομα θα κανει διαφορα.Όσον αφορά το DVD που δεν λειτουργεί έχετε να προτείνετε κάτι? Να προσθέσω πως είχε πέσει καφές σε εκεινή τη μεριά.. λέτε να επιρρέασε τίποτα αυτό ?ισως αλλα αφου σου πεθανε μονο το DVD καλώς. Οταν λες να προτεινουμε; Να το διπλοτσεκαρεις ή να παρεις καινουργιο;
AvadoN Ιούλιος 31, 2014 Author #17 Ιούλιος 31, 2014 Να δω αν υπάρχει τρόπος να checkarw αν πέθανε τελείως το DVD.. Τέλος πάντων αυτό δεν με νοιάζει και πολύ.. Κατέληξα να αλλάξω τον δίσκο και μάλλον θα πάρω τον INTEL καθαρά και μόνο λόγο μάρκας..Τέλος, τώρα που το θυμήθηκα, κάτω δεξιά στο σήμα της μπαταρίας, μου βγάζει Consider to change your Battery..αυτό πρέπει να με προβληματίζει ή όχι?
Bonito Ιούλιος 31, 2014 #18 Ιούλιος 31, 2014 Τώρα έχω 1χ2GB και έχει χώρο για άλλη μία RAMΝα δω αν υπάρχει τρόπος να checkarw αν πέθανε τελείως το DVD.. Τέλος πάντων αυτό δεν με νοιάζει και πολύ.. Κατέληξα να αλλάξω τον δίσκο και μάλλον θα πάρω τον INTEL καθαρά και μόνο λόγο μάρκας..Τέλος, τώρα που το θυμήθηκα, κάτω δεξιά στο σήμα της μπαταρίας, μου βγάζει Consider to change your Battery..αυτό πρέπει να με προβληματίζει ή όχι?ποσο σου κραταει με νορμαλ χρηση εκτος μπριζας;
jax7480 Ιούλιος 31, 2014 #19 Ιούλιος 31, 2014 Εχω ακριβως το ιδιο μοντελο λαπτοπ. Το λαπτοπ σου παιρνει 2 σκληρους κανονικα. Επισης ερχεται απο το εργοστασιο με 1x2GB RAM. Οποτε χρειάζεσαι για αρχη εναν SSD και ενα στικ μνημης 1x2GB. Δεν φανταζεσαι τη διαφορα στην αισθηση που θα σου κανουν αυτα τα 2.Το δικο μου το αναβαθμισα πριν 3 χρονια περιπου και ακομα δειχνει οτι για τις καθημερινές εργασιες ειναι μια χαρα.
AvadoN Ιούλιος 31, 2014 Author #20 Ιούλιος 31, 2014 Χωρίς να είναι στην πρίζα ενώ είναι 100% φορτισμένο κρατάει ελάχιστα.. ούτε μισή ώρα.. Jax7480 όχι ότι δεν είχα αποφασίσει ήδη.. αλλά αφού έκανες και εσύ το ίδιο με έπεισες.. Δηλαδή με έναν 120 GB SSD δεν θα μου βγάζει την πίστη ε? όλα θα κυλάνε όμορφα?
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.