J1mmys13 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 31, 2014 #1 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 31, 2014 Καλημέρα σε όλους.Έχω ενα laptop TurboX 17" και είχα κάνει το λάθος να του βάλω αλλο τροφοδοτικό πάνω και έτσι κατάφερα να το σκάσω.Το laptop έχω βρει ότι είναι απο την CLEVO και πήρα λοιπόν απο το εργοστάσιο στη Γερμανία καινούργια μητρική.Την έβαλα επάνω, άλλαξα και επεξεργαστή (είχε celeron και έβαλα i3) αλλά δυστηχώς δεν μου φαίρνει τάση.Ανάβει το λαμπάκι ότι άνοιξε, το λαμπάκι της μπαταρίας και του δίσκου δεν αναβοσβήνει, ο ανεμιστήρας δεν τρέχει και απο τι μέτρησα, στη πινάκια του ανεμιστήρα δεν εχω 5V. Το τροφοδοτικό μου βγάζει κανονικά 19.7V αλλά στο laptop τίποτα.Τι άλλο μπορώ να δω κατα τη γνώμη σας ώστε να το τσεκάρω;όλα είναι συνδεδεμένα, οθόνη, πληκτρολόγιο, τα USB...Καμιά ιδέα;
Vagouridis Ιούλιος 31, 2014 #2 Ιούλιος 31, 2014 Το βυσμα τροφοδοσιας ειναι πανω στην μητρικη ή σε αλλη πλακετα?Εαν ειναι σε αλλη πλακετα μετρα εκει την ασφαλεια και τις διοδους.
J1mmys13 Ιούλιος 31, 2014 Author #6 Ιούλιος 31, 2014 Το έχω δοκιμάσει με το celeron πάνω και μου έκανε τα ίδια.Στις μνήμες δεν θα έκανε κάποιο beep message?
J1mmys13 Ιούλιος 31, 2014 Author #8 Ιούλιος 31, 2014 Αναβει μονο της πλακετας που είναι το power on και ενα πορτοκαλι πάνω αριστερα (μάλλον της οθόνης). Όλα τα άλλα (μπαταρία, σκληρός, φορτωση, wifi) είναι dead.
Vagouridis Αύγουστος 1, 2014 #9 Αύγουστος 1, 2014 Τσεκαρε usb θυρες ( βραχυκυκλωμα) , μπαταρια ( βραχυκυκλωμα) , μνημες οπως σου ειπαν και αλλοι , την camera στην οθονη ( ξεσυνδεσε την απο την μητρικη ) και πληκτρολογιο. Στο τελος ελεγξε τον power controller της μητρικης. Η clevo πρεπει να χρησιμοποιοει της ENE ( τετραγωνο ολοκληρωμενο κοντα στις εισοδους ρευματος ), βρες και τον κωδικο βρες και ενα datasheet για αυτο το ολοκληρωμενο και ξεκινα να το ελεγχεις για τις standby τασεις και τις power on τασεις
J1mmys13 Αύγουστος 5, 2014 Author #10 Αύγουστος 5, 2014 Με καποιους ελέγχους στις μνήμες, στον επεξεργαστή στις τάσεις κτλ. το laptop κατάφερε και άνοιξε. :clap::clap: Το absolute κουλό που έκανε όμως ήταν το εξής.... Κανοντας install το Webroot Antivirus τρώει ένα χαστουκι και κλείνει... δεν πάει το μυαλό μου... το ανοίγω με το τροφοδοτικό πανω... τίποτα... το αφηνω μονο με τη μπαταρία... ανοίγει! Βγάζω τη μπαταρία, βαζω μονο ρευμα... τίποτα... δεν πάει το μυαλό μου στο antivirus. Τι σχέση λεω να έχει; Μετα απο τα πολλά και με τη μπαταρία να ξεψυχάει... κανω unistall το πρόγραμμα.... και.... Με τη πρίζα πάνω ανοίγει... Πλακα μας κάνει ετσι; δεν υπάρχει αυτό....
Bonito Αύγουστος 5, 2014 #11 Αύγουστος 5, 2014 αρχικα τι εκανες και ανοιξε;Αμα το ξεκινησεις με ρευμα και μπαταρια και βγαλεις τι μπαταρια ενω δουλευει σβηνει;τωρα χωρις το antivirus ολα καλα;
J1mmys13 Αύγουστος 5, 2014 Author #12 Αύγουστος 5, 2014 Αρχικά έβγαλα μνήμες, δίσκους, μπαταρίες τα ξαναέβαλα αν και μαλλον οι μνήμες απο αυτά που είδα δεν κουμπωναν καλα. Μπορεί για αυτό.Με το antivirus εκτός (uninstall) τωρα είναι μια χαρα.Δεν ξερω τι στο καλο γίνεται με το antivirus.
s999niko Σεπτέμβριος 12, 2014 #13 Σεπτέμβριος 12, 2014 θα ηθελα να ρωτήσω αν θα μπορούσες να μου πεις το site οπου βρήκες την μητρική διότι εχω κι εγω το ιδιο πρόβλημα με το laptop μου που ειναι turbo-x και μου ζητάνε 350 ευρό για να μας το φτιάξουν ευχαριστώ
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.