Jump to content

Απομακρυσμένη πρόσβαση TV/AV

gousias

Recommended Posts

Γνωρίζετε πως θα μπορούσα να ρυθμίσω μία smart tv Samsung UE40ES7000 και ένα ραδιοενισχυτή Denon AVR-3313 ώστε να έχω πρόσβαση και απομακρυσμένα, δηλαδή εκτός του τοπικού ασύρματου δικτύου;

ΟΚ, η εφαρμογή θα βλέπει κάποια ports. Έστω ότι θέλει το port 54321 στη μία IP.

Θα πας στο router σου να βρεις το NAT και εκεί θα δώσεις ότι το port 54321 γίνεται NAT στην IP 192.168.x.x που αντιστοιχεί η συσκευή σου.

Το ίδιο θα κάνεις και με την άλλη συσκευή σου, με την προϋπόθεση ότι ακούει σε άλλο port.

Στο iphone σου θα δώσεις μετά ότι θα συνδεθεί στην WAN IP σου με το τάδε port, δηλαδή στην εξωτερική σου.

Μπορείς να την δεις μέσω ενός whatsmyip site ή και να βάλεις κάποιο DynDNS provider όπως το dyndns.org ή το no-ip.com.

jpavly

Έχω ήδη δώσει συγκεκριμένη ip εσωτερική στο router σε κάθε συσκευή που έχω μαζί με την MAC address της καθεμίας. Λογαριασμό dyn DNS έχω γιατί το χρησιμοποιώ σε κάποια συστηματα. Δεν μπορώ να βρω το port για την κάθε συσκευή απο αυτές που συζητάμε, αυτο πως θα το δώ; Επίσης μετα στην εφαρμογή iOS που έχουν δεν δίνουν νομίζω περαιτέρω δυνατότητες.

Για δες Samsung TV network remote control protocol πορτ 55000

Για denon (αφού βλέπεις με browser στο 192.168.χ.χ) είναι η πόρτα 80.

Με αυτό το εργαλείο http://nmap.org/ μπορείς να κάνεις scan στην ip της TV/Denon και να δεις σε ποιές "πορτες" ακούνε.

Mε αυτό το εργαλείο http://www.wireshark.org/ μπορείς να δείς τι δεδομένα ανταλλάσσουν μεταξύ τους οι συσκευές με τα iOS apps

btw γιατί χρειάζεσαι κάτι τέτοιο ?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.