xHATEBREEDx Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29, 2004 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29, 2004 Εχω στην κατοχη μου εναν παλιο αλλα υπεραρκετο για μενα (δεν παιζω παιχνιδια) pentium 3 sta 800 mhz,με δυο σκληρους western digital 7200 ide,ο ενας 40ρης και ο αλλος 20ρης και δυο roms,ena sony dvd rom και ενα nec 2500A dvdr, τα οποια και τα δυο τα εχω αναβαθμισει οσον αφορα τις εκδοσεις τους (firmware). Το προβλημα που μου προκυπτει ειναι το εξης: Οταν εγραφα σε δισκακια sanyo-r 4x, ολα πηγαιναν μια χαρα,δηλαδη σε 15 λεπτα το nero(τελευταια εκδοση 6.6) μου τα εγραφε (αναφερομαι για την μεγιστη χωριτικοτητα που μπορει να λαβει ενα δισκακι,δηλαδη 4,5 gb περιπου). Τωρα τελευταια ομως που δοκιμασα να γραψω σε 8x με διαφορες μαρκες (μια εξαυτων και tdk),ενω το nero (burning rom) μου εδινε τη δυνατοτητα να διαλεξω ταχυτητα 8x, αυτο στην ουσια το εγραφε σε 14 λεπτα και οχι σε 8 λεπτα που θα επρεπε. Συγκεκριμενα,ενω γραφει remaining time 8:00 minutes,αφου μηδενισει,η προοδος γραφης ειναι μολις στο 60% συνηθως. Πληροφοριακα,τις συνδεσεις τις εχω ως εξης : σκληρος 40ρης(windows xp) master με dvdr slave και σκληρος 20ρης master με dvd. Θα ειμαι ευγνωμων σε οποιον μπορεσει να με βοηθησει-συμβουλεψει. Ευχαριστω προκαταβολικα Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJD Νοέμβριος 29, 2004 #2 Κοινοποίηση Νοέμβριος 29, 2004 Καλώς ήρθες Τα drives έχουν ενεργοποιημένο το DMA ή είναι γυρισμένα σε PIO MODE; Link to comment Share on other sites More sharing options...
xHATEBREEDx Νοέμβριος 29, 2004 Author #3 Κοινοποίηση Νοέμβριος 29, 2004 Ευχαριστω Ηταν ανεκαθεν σε DMA MODE, μια φορα πειραματIστηκα και το αλλαξα σε PIO MODE, αλλα τοτε ηταν που δεν μου το γραφε καθολου, οποτε το ξανααλλαξα σε DMA MODE. Μηπως το προβλημα εχει να κανει με το οτι ο υπολογιστης ειναι προ 3ετιας? Μηπως το προβλημα εχει να κανει ακομη και με τα καλωδια που συνδεουν τις συσκευες? Κανω αυτες τις χαζς ερωτησεις επειδη ειμαι ψιλοασχετος σε θεματα Η/Υ,οποτε ας με λυπηθειτε παρακαλω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
spc Νοέμβριος 29, 2004 #4 Κοινοποίηση Νοέμβριος 29, 2004 τι ακριβώς γράφει στο current mode;αν γράφει κάτι της μορφής ''multi-word dma....'' τσέκαρε αν στο bios έχεις το κανάλι στο autoτο λέω γιατί σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και αν έχεις το bios στο none, τα win βλέπουν την συσκευή και την βάζουν σε ''multi-word dma'' όπου λειτουργεί με προβλήματα τύπου που αναφέρεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Νοέμβριος 29, 2004 #5 Κοινοποίηση Νοέμβριος 29, 2004 Ενημερωτικά για να μπεις στο BIOS συνήθως χρειάζεται να πατήσεις το πλήκτρο delete μόλις ξεκινάει ο υπολογιστής (πριν τα windows). Το λέω γιατί ανέφερες πως είσαι ψιλοάσχετος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xHATEBREEDx Νοέμβριος 30, 2004 Author #6 Κοινοποίηση Νοέμβριος 30, 2004 spc: Οι ρυθμισεις στα Bios που αφορουν τα DMA ειναι ολες ενεργοποιημενες στο AUTO.Παρακατω παραθετω καποιες εικονες(printscreens) για να δωσω μια πιο καθαρη εξηγηση του προβληματος μου.http://www.sharemation.com/xhatebreedx/DVD%20PROBLEM/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
RootX Νοέμβριος 30, 2004 #7 Κοινοποίηση Νοέμβριος 30, 2004 Φίλε μου, ζητάει username και passwd για να δει κανείς τα links. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gbak Νοέμβριος 30, 2004 #8 Κοινοποίηση Νοέμβριος 30, 2004 δες αν ολα ειναι ενταξει πρωτα απο δω... αν ειναι καποιο device pio mode κανε unistall και καπακι check for hardware change λογικα θα στο γυρισει σε udma2 εαν οχι κατι παιζεται με τις συσκευες σου τσεκαρε απο πισω τα καλωδια και τα pin τις καθε συσκευης Link to comment Share on other sites More sharing options...
xHATEBREEDx Νοέμβριος 30, 2004 Author #9 Κοινοποίηση Νοέμβριος 30, 2004 Και οι δυο συσκευες ειναι σε dma mode αλλα με ανησυχει (οπως θα δειτε και απο τις εικονες) οτι ειναι σε MULTI-WORD DMA MODE, πραμα που δεν γνωριζω τι σημαινει. Αν κοιταξετε τις εικονες ελπιζω να μπορεσετ να με βοηθησετε. Ευχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
gbak Νοέμβριος 30, 2004 #10 Κοινοποίηση Νοέμβριος 30, 2004 δεν ειναι σωστο το MULTI-WORD DMA MODE πρεπει να ναι udma2 δοκιμασε να κανεις unistall to ide channel που εχει το προβλημα και μετα πατα scan hardware change Link to comment Share on other sites More sharing options...
xHATEBREEDx Δεκέμβριος 1, 2004 Author #11 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 1, 2004 Χτες αγορασα και εβαλα καινουρια καλωδια(κιτρινα στο χρωμα) πιστευοντας οτι θα λυθει το προβλημα κατα καποιο τροπο αλλα σχεδον τιποτα δυστυχως.Επισης να παραθεσω μερικα στοιχεια απο τα BIOS(ROM PCI/ISA BIOS P6BAP-AP):STANDARD CMOS SETUP PRIMARY MASTER : AUTOPRIMARY SLAVE: AUTOSECONDARY MASTER: AUTOSECONDARY SLAVE: AUTOINTEGRATED PERIPHERALS PRIMARY MASTER PIO : AUTOPRIMARY SLAVE PIO: AUTOSECONDARY MASTER PIO: AUTOSECONDARY SLAVE PIO : AUTOPRIMARY MASTER UDMA: DISABLEPRIMARY SLAVE UDMA: DISABLESECONDARY MASTER UDMA: DISABLESECONDARY SLAVE UDMA: DISABLEΠροσπαθησα να ανανεωσω τα bios απο εδω http://www.ecs.com.tw/ECSWeb/Downloads/ProductsDetail_Download.aspx?DetailID=197&DetailName=BIOS&DetailDesc=P6BAP-A%20(2.2)&MenuID=45&LanID=0, αλλα μου βγαζει συνεχως σφαλμα,λεγοντας μου οτι το winflash δεν υποστηριζει flashing για αυτα τα Bios.Τι αλλαγες μου προτεινετε να κανω στα παραπανω και γενικα τι αλλαγες πρεπει να κανω στα bios? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariost Δεκέμβριος 1, 2004 #12 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 1, 2004 Η αιτία του προβλήματος είναι αυτή:INTEGRATED PERIPHERALS PRIMARY MASTER PIO : AUTOPRIMARY SLAVE PIO: AUTOSECONDARY MASTER PIO: AUTOSECONDARY SLAVE PIO : AUTOPRIMARY MASTER UDMA: DISABLEPRIMARY SLAVE UDMA: DISABLESECONDARY MASTER UDMA: DISABLESECONDARY SLAVE UDMA: DISABLEΤα disable κάντα auto και καθάρισες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.